Şimdi Ara

eac fail

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugun 2004 fusion 1.6 ile yokusta kalkis deniyorduk yegenle bi kac kez istop etti. Arac o hAtayi verdi saga cektirdim. Kapayip calistirdim bende hatayi vermedi . acaba benzinden gaza gectikce istop edince bi kac kez olunca o hatayi vermis olabilir mi, araci cumartesi aldik testte felan bisi cikmadi ustada bisi bulamadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• forum.peugeotturkey.com
    eac fail hatası - Peugeot Türkiye Forumları - Peugeot
    https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34296&title=eac-fail-hatasi

tekniksorunlar.blogspot.com.tr
    Ford Fusion EAC Fail hatası aküden dolayı oluyormuş
    http://tekniksorunlar.blogspot.com.tr/2012/02/ford-fusion-eac-fail-hatas-akuden-dolay.html?m=1

Buralara bakin.Genel kani aku yuzunden de yapabilecegi.

Akunuz ne durumda?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

forum.peugeotturkey.com
    eac fail hatası - Peugeot Türkiye Forumları - Peugeot
    https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34296&title=eac-fail-hatasi

tekniksorunlar.blogspot.com.tr
    Ford Fusion EAC Fail hatası aküden dolayı oluyormuş
    http://tekniksorunlar.blogspot.com.tr/2012/02/ford-fusion-eac-fail-hatas-akuden-dolay.html?m=1

Buralara bakin.Genel kani aku yuzunden de yapabilecegi.

Akunuz ne durumda?

Aku daha 1 aylik hocam baktimda kafam karisti

• eac fail = elektronic actutator control fail, demektir, 3sebebi vardır
    1. akünün sarj tutmamasıdır. akü 12 v altına düşüyorsa bu hatadan kendini korumaya alır
    akünüzü degiştirin geçer ;)
    2. emme bogaznından önce kelebek vardır bozulmustur, degiştirin geçer
    3. elektronik gaz pedali bozuksada bu hatayı verir gaz pedalını degiştirin

Bakin bunlar yazilmis.Bunlar da neden olabilir

• quote:

eac fail = elektronic actutator control fail, demektir, 3sebebi vardır
    1. akünün sarj tutmamasıdır. akü 12 v altına düşüyorsa bu hatadan kendini korumaya alır
    akünüzü degiştirin geçer ;)
    2. emme bogaznından önce kelebek vardır bozulmustur, degiştirin geçer
    3. elektronik gaz pedali bozuksada bu hatayı verir gaz pedalını degiştirin

Bakin bunlar yazilmis.Bunlar da neden olabilir

Cok istop ettirdigi icin arana zor calismisti zaten o yuzden olmus olabilir mihocam
    Kelebek ne kadar masraf acar

• Lpg li araba alırken iyice incelemek lazım, çoğunluğu sorunlu olur, arızalar çıkmaya başlayınca satıyorlar, inşallah böyle değildir.

• Hocam parca fiyatlari hakkinda fikrim yok.Ne desem yalan olur.Servisleri bir yoklamanizda fayda var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Undefined Hatası
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Lpg li araba alırken iyice incelemek lazım, çoğunluğu sorunlu olur, arızalar çıkmaya başlayınca satıyorlar, inşallah böyle değildir.

Biz neredeyse 100bin km yaptik lpg ile ve Allaha sukur daha sorun yok.Ki arkadastaki sorunun lpg kaynakli olduguna dair bir emare yok.Benzinliyken bile olabilir

Servislerde sucu surekli lpgye atan ustalar gibisin

• Bence arıza tespit cihazıyla baktır daha iyi sonuç alırsın.

• quote:

quote:

Lpg li araba alırken iyice incelemek lazım, çoğunluğu sorunlu olur, arızalar çıkmaya başlayınca satıyorlar, inşallah böyle değildir.

Biz neredeyse 100bin km yaptik lpg ile ve Allaha sukur daha sorun yok.Ki arkadastaki sorunun lpg kaynakli olduguna dair bir emare yok.Benzinliyken bile olabilir

Kardeşim ,yeni almış onun için diyorum zaten kesin ondandır demedim, 2 .el de oluyor böyle şeyler.

• quote:

quote:

quote:

Kardeşim ,yeni almış onun için diyorum zaten kesin ondandır demedim, 2 .el de oluyor böyle şeyler.

Anladim da senin gecende de lpg karsiti bir konun yok muydu?

Sende bir lpg antipatisi var

• hocam aracı alırken , teste soktum , usta baktı , motor şase baktık bi kazası bile yok , araç servis bakımlı bakımlarına baktık ordada öyle bişi yok ,

yeğen arabayı bi kaç kez istop etti , peş peşe çalıştırdı ışıklar sönmeden , başka türlü olmamıştı hiç
  • BeylerBeyi35 kullanıcısına yanıt
    Bu hatayı yaşayan arkadaşlar belki ilerde birgün okur bunu. Banka önüne aracı parkettim. Çok sık polis geçtiği için 4 lüleri yaktım. 35 Dakika falan yanık kaldı 4lüler. daha sonra aracı çalıştırmaya çalıştım çıt çıt çıt yapıp marş yemedi ve km göstergesinin orada EAC FAIL yazıyordu. Koşa koşa akücüye gittim. Akü şarjı ettik. Marşa bastık çalıştı. Ancak araz gaz yemedi. 1.500 - 2.000 devire kadar çıkıyor 1.vitesde 5-6 km hız anca yapıyordu.10 dakika falan bekledik belki kendine geliyodur falan diye ancak fayda etmedi. Yol hafif eğimli olduğundan dolayı aracı ilerletmedim. Çünkü o hafif eğimde bile gitmeyecekti. Yol çok akıyor. Az ilerde ışıklar var çok trafik oluyordu. Ortada kalırım geri geride gidemem trafiği kitlerim diye ellemedim. Çekici çağırdım. Özel servise götürdüm. Aracı çekiciden indirdik bide ne görelim. Araç ğaann ğaan gaz yiyor Ordaki usta; bu araçlarda böyle durumlarda akü bitimi vs.den sonra beyin kendine biraz geç gelir dedi. Büyük ihtimalle aracı şarj edip marş bastıktan 4-5 dakika sonra kapayıp tekrar çalıştırsam düzelecekti. Ama ne hikmetse aklıma gelmedi. Korkuyorum araç motor işlerinden biraz. Tedirgin ediyor beni Her neyse kısacası bu durumu yaşayan arkadaşlar araç çalışır durumda rolantide hafif hafif mini gazlar vererek(abartmadan) biraz takılın. Sonra motoru kapatıp açın büyük ihtimalle düzelebilir. Yok yere çekici masrafı çıkardım ARAÇ : FORD Fiesta 1.4i comfort

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.