Şimdi Ara

e8400 yardımmm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. sistemime yeni soğutma takviyeleri yaptığım için overclock yapmaya başlıyorum. öncelikle sistemimi anlatayım
    anakart asus P5N-E sli

işlemci intel core 2 duo E8400 (e0)

RAM Ocz Platinum Vista Edition 4GB 800MHz DDR2 Kıt (2x2GB)

CPU SOĞUTMA: CORSAİR H50 SU SOĞUTMA

VGA SOĞUTMA: Thermalright T-RAD2 Gtx Çift Fanlı ATI Ve Nvidia Uyumlu VGA Soğutucu

PSU: Coolermaster eXtreme Power Plus 600W

KASA: GMC H70

Arkadaşlar son durumum soyle. işlemciyi 425*9=3825 mhz de v core voltajı 1.4 de ve ram voltajı 2.259 da çalıştırabildim. 4000 e cıkmak istedim fakat hiçbir şekilde makine imkan vermedi. denemediğim şey kalmadı. çarpanı 450*9 yaptım. v core voltajını sırasıyla 1.56 volta kadar kademe kademe arttırdım. ram voltajını 2.350 ye kadar çıkardım ve kopru voltajını 1.393 e kadar cıkardım. bu değerlerin hepsinın bırbırlerıyle kombınasyonlarını denedım fakat ne yaptıysam vındowsu acamadım. makıne acılıyor bazı değerlerde windowsa girerken kedini resetledi. bazı değerlerde mavi sayfa cıktı. forumda okuduklarım bu işlemciyle 4500 lere cıkmıslar ama ben daha 4000 i göremedim. köprü voltajı 1.393 den sonra 1.563 geliyor. sadece kopru voltajını 1.563 e cıkarmayı denemedım cunku cok fazla olabıleceğını dusundum. lutfen bılgısı olan arkadaşlar yardımcı olsun normalde 450*9 v core voltage 1.4 ram voltage 1.25 kopru voltage 1.393 de tıkır tıkır calısması lazım ama çalışmıyor.
    arkadaşlar kafayı yicem 425*9=3825 mhz de açabildiğim bilgisayarı 1 saattir orthosla test ediyorum cpu sıcaklıgı sadece 49 derece. demekki stabil acabilsem costuracam makineyi ama bi turlu daha yuksek mhz de windowsu başlatamadım. sıcaklıkla alakalı bır sorun olmadıgına emınım cunku su sogutma canavar gıbı calısıyor. oda sıcaklıgı 20 dereceyken bosta cpu sıcaklıgı sadece 30 derece. yukte de su ana kadar 50 yı gormedım. demekkı voltaj ayarlarından ama neredeyse 100 kere kapatıp actım makıneye denemedıgım kombınasyon kalmadı yawlutfennn yardım edınnn

• kımse yokmu yardım edebılecekk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.