Şimdi Ara

E8400-Q9650-Q9550

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    elimde E8400 var ve Q9650 ya da Q9550 ye geçmeyi düşünüyorum

bu düşünce haklı bi düşünce midir ? oyunlarda fark edebilir miyim bu olayı?
    birde E8400 GTX 295 e darboğaz yapar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LimonKolonyasi -- 5 Mart 2009; 20:13:12 >

• Buradaki f/p oranı en iyi Q9550 olsa gerek... ama bence çoğu zaman oyun için kullanıcam diyorsan E8400 alıp OC yapman daha mantıklı ve f/p sana göre iyi olacaktır. Darboğaz olayına gelince OC ile 4ghz çok rahat görürüsün ve bu da o karta yetecektir...
  • bende de şu an e8400 var ve 1-2 haftaya kadar bende q sesisine geçmeyi düşünüyorum...amacım ileriye dönük bi şlemci olması ve artık ileride oyunların 4 çekirdeğe ve uygulamların programların 4 çekirdekte daha iyi performans vericeğini bildiğim için...
    ama bend eq9650 ile q9550 arasında kalıyorum...herhalde q9550 alıcam ama bu zamana kadar işlemcilerimi hep 3.0ghz olarak aldım osn bi hamle ile yine q9650'ye dönebilirim...ama çok aptalca olur düşüncesindeyim...
    2.83 ve 3.0 aralarında uçurum yok fsb yi ufak arttırdınmı al sana q9650 ve tabiki daha yukarı istiyosan ve nerey kadar giderse...

aslında ben soruya cevap vermek için girdim neler söyledim...oyunlarda farkını anlmazsın şu an için günümüz oyunları için ama programlarda inanılmaz farklılıklar oluyor...ve yukarıda arkadaşın dediği gibi e8400'de güzel bi oc ile gtx295'e darboğaz yapıcağını düşünmüyorum...

• şu an önemli açıkcası benim için gtx e o kadar para vereceğimden zorlamak istemiyorum fazla zaten 2. el satıp satamayacağımı da bilmiyorum boşa çıkan parçaları eğer şu anda E8400 ile Q9550 nin bir farkı yoksa E8400 ile yola devam etmek daha mantıklı daha sonra nehaleme geçeriz yanlış mıyım
  • quote:

Orjinalden alıntı: LimonKolonyasi

şu an önemli açıkcası benim için gtx e o kadar para vereceğimden zorlamak istemiyorum fazla zaten 2. el satıp satamayacağımı da bilmiyorum boşa çıkan parçaları eğer şu anda E8400 ile Q9550 nin bir farkı yoksa E8400 ile yola devam etmek daha mantıklı daha sonra nehaleme geçeriz yanlış mıyım

valla e840 ile o kadar karşılaştırma yapıldı q6600 ile daha çok yapıldı ve herkes e8400 dedi...ama 4 çekirdeğin farkı programlarda bazı uygulamlarda ben burdayım diyo...yani dağlar kadar fark var en küçük örnek mesela oyun yüklemleri e8400 ile ben oyunları oyujna göre değişir gerçi oda mesela gears of war çok uzun sürer yüklemesi hemde öyle böyle değil baya bi uzun sürüyo mesela ben e8400 ile 30dk. filan sürdü tam ahtırlamıyorum süreyi ama sürdü işte dediğim kadar arkadaşta q6600 vardı 15dk. yükledi valla dedim buda 4 çekirdeğin farkı ama oyunda bi farkı yok...

• Oyunda E8xxx serisi hocam bence işlemciyi değiştirmeyi askıya alın... E8500 ya da E8600 şuanda oyun için çok iyi.

Ama E8500 ile E8600 arasında gereksiz derece fiyat farkı var aynısı Q9550 ile Q9650 'de olduğu gibi, bu ikisi arasında Q9550 alınır.
  • ben 8500 den 9650 geçtim pekde değdiğini düşünmüyorum ama en azından E0 versiyonu Q9650 iyi oc oluyor ama bence oyun için değmez
  • E0 versiyonu Q9650veya 9550 de başka versiyonları da mı var
  • E8400le idare edelim o zaman iyi iyi bi masraftan daha kurtulmuş olduk
  • quote:

Orjinalden alıntı: LimonKolonyasi

E8400le idare edelim o zaman iyi iyi bi masraftan daha kurtulmuş olduk

Zaten elindeki işlemci iyi bi OC ile 1 sene daha rahat idare edersin.

• inşallah 4ghz e çıkartabilirim vid 1.225 işlemcinin google da felan arattıgımda 1.035 ler gördüm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.