Şimdi Ara

e6750 Overclock ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaslar. Benım sistemim imzamda yazıyor , alalı yaklasık 3 sene oldu bir aralar overclock ıle ugrastım bu sistemde ama bir turlu stabılıteye ulasamadım. Ben bu sistemi 3 ghz ye stabılıte saglıyorum fakat ondan sonrası olmuyor ki bu da bu ıslemcı ıcın anormal dıye dusunuyorum... 1.40 volt ta 3 ghz stabıl ayrıca ramların zamanını 4-4-4-15 2t 800 mhz de 2.0 voltta. Bu ıslemcı voltajını auto modda anakart kendı sectı ve stabıleteyı sagladı bende manuel olarak yaptım. Bu ıslemcıyı zorlamak ıcın neler onerırsınız arkadaslar? Sımdıden Tesekkurler...

ve sonuc....

e6750 Overclock ?

bu deger standard fan ile aldim :D

ve ramlere de dikkat ayrica cok az ram vardir boyle cikabilen.. bi arkadas vardi gene forumdan onunkiler ise 900u devirmisti..
  • Ramlerı ıyı oc etmıssın arkadasım ama zamanlamalar gerı dusmus. Ozaman Pek bi Yararı olmuyor diye biliyorum... Ayrıca bu değerleri hangı voltajlarla ve bıraz ayrınt ile benimle Paylaşabilirmisin ?
  • ram zamanlamalarını manuel olarak 5-5-5-15 2t yap voltaj olarakta 2.1v ver ramlere ve sınırı bul.fsb artırdıkça ram çarpanıyla oynayıp ram frekansını düşür işlemcinin sınırını böylelikle bulabilirsin.
  • şimdi benım ramler konusunda haklısın deneycegım fakat benım ram carpanım yok benım bıos fsb olarak calısıyor mesela su anda 1500 fsb de ve 3.0 ghz ramlerde de unlınked yapıyorum manuel olarak yapabılmek ıcın, onuda 800 de tutuyorum yani 800 mhz nın altınamı cekıyım ? zaten ramlerım 2.1 voltaja kadar garantılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oGzYkR -- 3 Kasım 2010; 16:03:51 >
  • rami 800 mhz de bıraktım fsbyı 1550 ye getırdım kı buda 3.10 ghz oluyor ramlerı dedıgın gıbı yaptım 2.1 v 5-5-5-15-2t. kendı ramı 775 mhz ye cektı ordhos hata verdii bende 1.4 ile 1.5 voltaj denedım işlemciye stabıl olmadı... ?

fsb 508 yap ramler 1016 olmasi lazim 1-1de calismasi icin..

ramlerin zamanlarini 5 5 5 15 yada 5 5 5 16 yap garanti olsun... voltaji da ramler icin 2.1 hatta 2.2 belkide 2.3 yap.. yanmazlar korkma

ve sonra cpu multiplier var oralarda biyerde o autoda duruyor onu manuel yap ve 7ye kilitle ve yeniden baslat bilgisayari...

ben bu resimdeki hizi standard fan ile 85 derecede aldim... sende de daha guclu bi fan sogutucu var ki sen hayli hayli alman lazim :D hadi bakalim..

kardes ben burdan ote gıdemedım sen carpan sayısını 7 e mı dusur dıyorsun ? ayrıca senın fsb gıbı calısmıyor benımkı su anda 1500 fsb deyım ben

demek senin anakrt direk ana fsb ayari veriyor bendeki carpani veriryordu..

dostum hani o ramdeki hizlari seciyorsun ya.. alttaki hizlari secme, ustteki hizlari sec ., ve ram carpani 473 ya 473*2= 946mhz de ramlar calisacaktir...

voltaj ve zamanlari yine ustteki mesajimla ayni yap

evet carpani da 7ye cek.. 473*7=3311mhz yani 3.31 ghz islemci icin...

bu direk toplam fsb olayi ben anlamadim yaa ama dene bakalim..
  • bak kardesım daha denemedım ama sen gigabyte anakartların biosunu baz alarak konusuyorsun benım anakartım asus . ram hızım 422 gozukuyor ama 422 degıl 844 cunku dual chanel ondan yarısı gıbı gozukuyor carpanı 7 e dusurup deneyecegım 8:9 olması ne ıfade edıyor bılmıyorum ama 1:1 yaparsam 1500 oluyor yanı fsb ayarı ıle aynı oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oGzYkR -- 6 Kasım 2010; 22:10:12 >

ama bioslarimiz farkli bendeki bios ami bios sendeki muhtemelen award yada phoenix falan herhalde.., o yuzden anlasamiyoruz..

ve o 422 844 olayini bende biliyorum yukarda bosuna yazmadim herhalde matematiksel islemleri...

ama dedigim gibi o bios farkligindan yardimci olamiycam.. ama yinede dediklerimi yapabilirsin.. ve fsb olarakda 1600 dene veya 1550 boyle yavas yavas yukari cik.. hehralde fsb yukseldikce ram hizi da artmasi lazim.. ordan da bakabilirsin ayarlara...
  • kardes beyaz bayragı cektım valla olmuyo 1500 fsb yı 1 tane gectıgım zaman kaydedıyorum yenıden baslatıyorum new cpu detected dıyor tam acılıyor tak donuyor ozellıkle 1500 fsb yı gectıgım zaman bu uyarıyı verıyor alıtna ındıgım zamanda aynısını verıyor carpanı 7 e ındırıyorum acılrken donuyor gerı 8 den baslıyo sınır oldum yaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oGzYkR -- 6 Kasım 2010; 22:39:27 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posıtıve -- 10 Kasım 2010; 1:20:13 >

Orijinalden alıntı: ozanunal

3 yıldır 3.4 ghz'de stabil kullanıyorum ben bu işlemciyi imzamdaki fan ve voltaj değerleriyle.

imzanızdaki anakart ve işlemci özellikle anakart bu işlemci için kurulabilecek en iyi konfigürasyondur p35 in amiral gemisidir hatda pek çok p45 den daha iyidir bir kaç ay önce satmıştım ayni anakartdan zamanında celeron 430 u 3.6 ghz ye çıkarabilmiştim P5KE-WIFI ile
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.