Şimdi Ara

E6750@3.2 Ghz 1.35v yeterli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

- E6750 3.2 Ghz (8x400 fsb 1.35v, cpu-z: 1.31v load: 1.28 v) İşlemci default voltajı 1.3500v

- Geil 2x1 gb 800 Mhz (cas 4-4-4-12 / 1:1) ( +0.3v@2.1v)

Orthosla 2 saatlik test yapma olanağı buldum. Sıcaklık 44 C yi aşmadı. (Idle: 20C) Hata yok.

İlk denememde Vcore: 1.40 (auto) vermiştim 52 dereceyi görmüştü. 1.35 v sizce iyi mi, tam yükte 1.28 e düşmesi sorun yaratır mı? Orthosla 2 saatlik testle stabilite sağlanmış diyebilirmiyiz?

(Not: Oyunlarda herhangi bir donma, reset olayı yok. 3-4 saat Render gibi işlemler de yaptım , sorun yok. Extra soğutmam olmadığı için henüz daha yukarı değerleri denemedim.)

• @3.4 vcore = 1.22 on load ...vdrop la beraber 1.22 ye düşüyor...sen 3,2 için 1.30 ver vdropla 1.22 lerde felan calıssın...sıcaklıklara everest ile bak...galiba core temp in yanlıs versiyonuna bakıyorsun..en son cıkan sonu .04 olan versiyonuyla bakarsan düzeltilmiş durumda...senin core temp te 44 derece olarak gördüğün 58 derece olur everestte ...aralarında yaklasık olarak 14-15 derece fark var...stok fanla 3.2 yi 44 derecede tutman gibi birşey bana çok uzak gözüküyor ..saygılar...tahmini en iyi kasa sogutmasıyla (hava)50 yi görür...

Edit : link :http://www.alcpu.com/CoreTemp/CoreTempBeta.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holyfire -- 31 Aralık 2007; 13:09:49 >

• @holyfire

biostan 1.40 verdiğimde (ilk denemem) orthos 2 saatlik test sonucunda 52 C yi gördü, Intel TAT, Speedfan aynı değer 52 C. Boşta iken 25 C ortalama idi. voltajı 1.35 e çekince dediğim gibi 20-44 oldu(orthos 2 saat test, devam etsem belki 50 yi görürdü bilemiyorum.) sıcaklıklar TAT değerleri. Voltaj cpu-z, everest, speedfan hepsinde 1.31 V görünüyor boşta. Load 1.28 V. Siz 1.30 ver diyorsunuz, ben de 2.66 ghz de default voltajı 1.35 olan işlemciye 3.2 ghz de 1.35 verdim. Merak ettiğim bu frekansta (3.2 ghz) auto zaten 1.40 veriyo bios. Biz 1.35 veya daha az veriyoruz ve yükte 1.28 e düşüyor, siz vdropla beraber 1.22 ye düşüyor demişsiniz. Bu voltaj düşük değil mi sizce?
  • sıcaklıklara birde everestten bakarsanız sevinirim...
    1.30 verdiğiniz zaman 3.2 = 8*400 olarak denemek çok uzagında değil...benim anakartımda bilgisayarı ilk toplayıp tusuna bastıgım gün auto değerde cpu-z de 1.37 olarak gösteriyordu voltajı yani ben buradan auot değerinin 1.40 a karsılık geldiğini düşünüyorum...1.40V ile 2.66 ...Şaka gibi...İşlemcinin box ına bakarsan max Vcore : 1.35V yazıyor...calışma aralıgı 0.80 lerden 0.90 lardan 1.35 e kadar...yani anlıyacagın 1.30 cokta düşük bir değer değil...En kötü açılmaz bilgisayarın yada orthos hata verir..ama calıstırabilirsen 2-3 derece daha düşük max. sıcaklık elde edersin...Tabi sıcaklıkları everestten yazarsanız kıyaslama şansımız olur...

• İlgilendiğin için teşekkürler holyfire

Şimdi işteyim akşam everest sıcaklıklarını yazarım. Bakarsan sevinirim.

(Overclock yapmam işim olmaz derken biz de karıştık gitik ya yaa o/c camiasına Hastalık bu resmen durdurmuyo adamı )

• tabiki bakarım...eğer kafayı bulup sızmamıs olursam ...Malum yılbasını alkol bayramı olarak görüyoruz millet olarak 1.30 ile denemeni tavsiye ederim...sıcaklıkları ölcmek için 0.95.4 coretemphttp://www.alcpu.com/CoreTemp/CoreTempBeta.zip ide kullanabilirsin..evereste göre 3-5 derece düşük değer veriyor yalnız...olmadı aksam ben de TAT değerlerini yazarım...şimdi ezbere konusmayayım orthos acıp ss lerim hepsini aynı anda

• Sıcaklıkları kontrol ettim tekrar.

Everest, TAT ve Speedfan ile yaklaşık aynı değeri veriyor bende.Yani yukarda ilk mesajda yazdığım değerler. (Everest 2-3 C fazla)

Ancak CoreTemp ve Easy Tune yaklaşık 11-12 C yüksek gösteriyo. Hangisinin doğru sıcaklığı gösterdiği konusunda gerçekten tereddüdde kaldım.
  • neden voltaj uyguladığınızı anlamadım voltaj vermeden bile 3.5ghz üzerine rahatlıkla çıkarttım ve su an hala 1.5 aydır 3.5 ve 64c yi geçtiğini de göremedim...!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeaD_EffeCT -- 2 Ocak 2008; 15:02:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: HeaD_EffeCT

neden voltaj uyguladığınızı anlamadım voltaj vermeden bile 3.5ghz üzerine rahatlıkla çıkarttım ve su an hala 1.5 aydır 3.5 ve 64c yi geçtiğini de göremedim...!!

aslında voltaj uygulamadım, sadece biosta işlemcinin default voltajı 1.35 göründüğü için 1.35 e ayarladım. belki biraz daha düşürebilirim ya da bu voltajla 425 fsb ile 3.4 e çıkarabilirim. Ramlar 850 ile çakılmazsa tabi. 4-4-4-12 de biraz zor görünüyor bana. 5-5-5-15 ile belki.

sizin cpu-z de voltajınız ne görünüyor acaba? Bir de stabilite sorunu yaşadınız mı stock fanla 3.5 ghz de.
  • quote:

Orjinalden alıntı: doralak

quote:

Orjinalden alıntı: HeaD_EffeCT

neden voltaj uyguladığınızı anlamadım voltaj vermeden bile 3.5ghz üzerine rahatlıkla çıkarttım ve su an hala 1.5 aydır 3.5 ve 64c yi geçtiğini de göremedim...!!

aslında voltaj uygulamadım, sadece biosta işlemcinin default voltajı 1.35 göründüğü için 1.35 e ayarladım. belki biraz daha düşürebilirim ya da bu voltajla 425 fsb ile 3.4 e çıkarabilirim. Ramlar 850 ile çakılmazsa tabi. 4-4-4-12 de biraz zor görünüyor bana. 5-5-5-15 ile belki.

sizin cpu-z de voltajınız ne görünüyor acaba? Bir de stabilite sorunu yaşadınız mı stock fanla 3.5 ghz de.

Hiçbir sorun yaşamadım.
    Voltaj da standarttı ama işyerindeyim şu an standart voltajı hatırlayamadım ama sende de 1.35 olarak gözüküyorsa aynıdır.

Geçen haftaya kadar 3650-3700 mhz arasında kullanıyordum super pi 2m 4m teslerini de yaptım hatta crysis oyununu high ayarlarıyla oynuyorum.

Daha ayrıntılı testleride yapınca buraya eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeaD_EffeCT -- 2 Ocak 2008; 16:31:32 >

• benim anakartım gigabyte P35-S3L. Overclock yapmadan sadece daha soğuk çalışsın diye bios'tan işlemci voltajını 1.225'e ayarladım. ama cpu-z'de ve everestte 1.168 olarak görünüyor. hangi voltaj değeri doğru? Sistem stabil çalışıyor (prime95 + super pi açık %100 işlemci yükü). İşlemci sıcaklığı da 1400rpm fan + 48C 'den, 1000rpm fan 43C e düştü

Bir de otomatik çarpan düştüğü zaman voltaj 1.168'den 1.18'e çıkıyor. Yani 8x çarpanıyla 1.168'de çalışan alet 6x'e düşünce voltaj düşüreceğine artırıyor. Nasıl düzeltilir bu hata?

Yabancı bir forumda 3.2GHz'de (400x8) 1.225V ile sorunsuz çalıştığını söylüyor bir arkadaş denemedim henüz.http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=28&threadid=2120741

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabies -- 2 Ocak 2008; 17:22:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: rabies

benim anakartım gigabyte P35-S3L. Overclock yapmadan sadece daha soğuk çalışsın diye bios'tan işlemci voltajını 1.225'e ayarladım. ama cpu-z'de ve everestte 1.168 olarak görünüyor. hangi voltaj değeri doğru? Sistem stabil çalışıyor (prime95 + super pi açık %100 işlemci yükü). İşlemci sıcaklığı da 1400rpm fan + 48C 'den, 1000rpm fan 43C e düştü

Bir de otomatik çarpan düştüğü zaman voltaj 1.168'den 1.18'e çıkıyor. Yani 8x çarpanıyla 1.168'de çalışan alet 6x'e düşünce voltaj düşüreceğine artırıyor. Nasıl düzeltilir bu hata?

Yabancı bir forumda 3.2GHz'de (400x8) 1.225V ile sorunsuz çalıştığını söylüyor bir arkadaş denemedim henüz.http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=28&threadid=2120741

load da 1.22 ile...idle da 1.27 oluyor...biostan ise 1.30 verdim...3.4 te sorunsuz calısıyor...max 55~56 derece gördü...oda everestte....Tat ta tabiki bu değerler 40 filan ...Şaka bir yana 1.25-1.35 verdiğiniz zaman biostan bu işlemci 3,6 ya kadar(ben denediyim için biliyorum)vdropla düşmüş olmasına ragmen sorunsuz calısıyor

• biostan 1.225'e ayarlıyken gerçek değer 1.168 yani? Bu vdrop dediğiniz olay nedir? anakartın hile yapıp, gösterdiğinden düşük volt vermesi mi?
  • neden yapar sebebi nedir tam olarak bilemiyorum...mantıklı geliyor bazı yerlerde ama stabil OC düşmanı...ancak bazı anakartlar bios düzenlemeleriyle yada dısardan kablolamayla bunu en aza indirebiliyor...dediğim gibi bir E6750 için biostan 1.25 - 1.35 arası voltaj verdiğinizde...Vdropla ne kadar düşecek olsada bu değerler sizi 3.6 ya kadar sorunsuzca cıkarır...en azından benim için öyle...daha düşük V lerde cıkan arkadaslarda var.ben fazla bir ısınma sorunum olmadıgı için gerek görmedim..
  • En güzeli ölçü aletini anakartın altına sokup manuel test edeceksin

Ya arkadaş BIOSta Vdimm=1.9V yapıyorum, everest 2.25V okuyor. Aklım gidiyor RAMler gümleyecek diye. Zaten ramlerin üzerinde "C4" yazıyor; korkuyorum yani harbi C4 etkisi yapacak birgün
  • C4 olmazsa TNT olsun
  • Ya da A4

ne de olsa meydin çayna
  • sanki biraz daha zorlasan 3,4-3,6 yı görürsün
  • her işlemci aynı hıza çıkıcak diye bir kaide yok bence en iyisini deneyerek kendimiz bulmalıyız. Tabi fikir edinme açısından değerlerimizi paylaşmamız gzl.
    MSI P35 Platinum anakart kullanıyorum Vcore u default değerin (1.325v gibi bir değer) altına düşüremiyorum. Herhangi bir yolu var mı?
    ben E6750 yi default voltajla günlük 3.2Ghz (400x8) kullanıyorum.100% loadda TAT 40 derece gösteriyor. (levicom coolspirit işlemci soğutucusuyla)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.