Şimdi Ara

E5450 @4.20Ghz. OVERCLOCK Gigabyte GA EP45T DS3 BENCHMARK TEST SUPER PERFORMANS-VİDEOLU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
4.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PapyonluLejyon

Hocam

Sizle konuştukca işlemci bian önce gelse diyorum

Dikkat et konuşmuyoruz.Yazışıyoruz...
  • Hocam sende.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam soğutucu elime ulaştı.

Bana birde 12 lik ledli fan gelicek aliexpressden onuda diğer kısma taksam ses dışında etkisi olurmu yani soğutma açısından molex çıkış olduğu için hız kontrolü ilk etapda yapmacağım için 1500 rpmde dönecek az olsa ses demek ekzoz olarakmı kullansam gelecek olanı yoksa direk üstüne taksammı?

E5450 @4.20Ghz. OVERCLOCK Gigabyte GA EP45T DS3 BENCHMARK TEST SUPER PERFORMANS-VİDEOLU

Elimde şuan 14 lük ve 8 lik ledli var 12 likde gelicek 14 lüğü kasanın önüne 8 lik egzoz olacak 12 liği düşünüyorum şimdi şöyle anakart yongasının pasif soğutucuları yeterli aşırı soğutöaya ihtiyaç olmayacak.ramlar içinde soğutucu alacağım.12 liği soğutucunun diğer kısmına takmak mantıklı geliyor.ek olarak pleksi işi biraz masraflı gibi n11den bi satıcıya sordum istediğim ölcülerde 180 lira fiyat verdi.kasa işini en sona bırakma kararı aldım.

Son olarak elimde şuan işlemci için kullandığım ufak bir soğutucu var çinden 20 ye almıştım ilk fotolarda var resmi bunu ekran kartı izerine takma olasılığım varmı acaba ekran kartınıda değiştirene kadar oc yapmayı düşünüyorum pasif soğutucu var üzerinde.

En Son olarak da aldığım soğutucuyu işlemci üzerine işlemci gelene kadar takamayacağım için çok üzgünüm

Ama soğutucu efso hocam.Teşekkürler öneriniz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PapyonluLejyon -- 26 Mayıs 2017; 17:2:12 >

• PapyonluLejyon kullanıcısına yanıt
    Satın Aldığın Soğutucu Hayırlı Olsun Öncelikle..Seni Asla Üzmeyecek Kaliteli Bir Soğutucun Oldu.
    Ancak Bu soğutucuyu Anakarta Monte Etmek Biraz Meşakkatlidir.Anakartın Arka Yüzü tarafına Takılan, Soğutucu karşılığı olan Plakayı Doğru Monte Etmeye Çalış.
    Şöyle;
    Bu Demir Plakanın Bir tarafı Düz,Diğer Tarafı Çift Taraflı Band İle Yapıştırmadır.Haliyle Çift taraflı Band tarafı, Anakarta Bakmalıdır.Diğer Çıplak Demir Yüzeyi Dışarı Bakmalıdır.Bu Hatayı Yapmayacağına eminim.
    Ayrıca Çok Dikkat Etmen gereken, Anakart daki CPU Socket Çevresinde Bulunan Kondansitörlerin Anakartın Arka tarafındaki Ayakları, Bu Soğutucunun Anakartın Arka Tarafında Takacağın Demir Plakaya Değmemesine yada Temas Etmemesine Çok Dikkat Etmelisin.Ben Montajı yaparken İzlenimlerim Bu Yöndeydi.Gözden Kaçabilir Bu durum.
    Ek Olarak, Arka Plakayı Monte Ettikten sonra Soğutucuyu işlemcinin Üzerine Taktığında, 4 Taraflı Vidalama Yaparken yada Yuvarlak Somunları Sıkarken fazla Sıkma.Orta Ölçekli bir Sıkma olsa Yeter.
    Çünkü Fazla Sıkarsan Arka Plaka Anakartın Devre Kartına Temas Edebiliyor,Çift Taraflı Band Süngeri olmasına Rağmen.Yani Dibine Kadar Sıkma O Yuvarlak Somunları.

Fan Ekleme Olayı Biraz Teferruatlı..Çünkü Mevcut XIGMATEK Soğutucunun Fanı Standart Hızlarda çalışıyor.Fazla Düzey farkları yok.Bu Durumda Eğer Karşısına Fan Ekleme yapacaksan Mutlaka XIGMATEK Soğutucunun Fan Devrinden daha Yüksek Devirli Bir Fan Bulmalısın.Bu Çok Önemlidir.
    Kısaca XIGMATEK Soğutucunun Fan Devri=1400Rpm ise Karşısına Takacağın Fan Devri En az 1600Rpm Olmalıdır.Yada Daha üstü de Olabilir.Asla XIGMATEK Soğutucunun Fanından Daha Düşük Bir Fan Takmamalısın.

Aslında Kasa İçi Hava Soğutma Fan Dizilişi de Devir hesabı yapılarak, Küçükten Büyüğe Doğru Sıralamayı Takip Ederek Yapılmalıdır.Ufak Bir Yanlışlık, Kasa içi Sıcak havanın Sirkilasyonunu bir anda değiştirecek ve Ne Kadar Fan Eklesenizde Asla Soğutmayı Sağlayamacaksınız.

• Hocam öndeki 14lükden gelen hava )belki üstede bir adet yerleştirebilirim), ve işlemci soğutucusundan gelen sıcak hava arkadaki 8 lik egzoz fanından dışarı çıkacak şekilde düşündüm.önden serin hava içeri girecek içeride dolan hava sıcak hava arkadaki egzoz fandan dışarı çıkacak fanların miktarını belki birer adet arttırabilirim ses olayına çok takılmazsam düşük devirli fanlarda.

• Sipariş ettiğim fan ise 1500 -+%10 yazıyor.1600 ile 1400 arası çalışma hızı var zannedersem.asıl sorum fanı takarsam eğer havayı soğutucuya mı üflemesi gerek yoksa diğer fandan gelen ısıyı arkayamı vermesi gerek?

Kasanın Önünde 14 lük, Egsoz 8 lik Hiç Mantıklı Değil.Haa Kasa Üstüne yani PSU nun Yanına Bir Fan daha Eklersen 14 lük fanın kasa içine üfleyeceği havayı ikiye bölecek ama burada da sıkıntı olacak.Çünkü 8 lik Fan Ne kadar Havayı Alıp Dışarı Üfleyebilecek.Zaten Kasa içindeki hava ikiye bölünmüş..Bence Kasa Üstüne PSU nun yanına Fan Ekleme.Egsoz Fanını 8 lik 2 Adet yap.Tabiki Bu durumda Ses Daha Çok olacak.Ama iki adet 8 lik yerine 1 adet 14 Lük Egzos Fanı yerleştirirsen,hem ses azalacak,hemde yaklaşık olarak 2 adet 8 lik fan ile aynı hava miktarını dışarıya üflemiş olacaktır.Büyük Çaplı Fanlarda ses Oranı Daha Düşüktür.Bunu Sende Biliyorsun...
    Bana Kalırsa Ben Olsam Pleksi kasa yapacaksam Eğer;
    Önce Ekran kartı ve Anakartın Kuzey Köprü Tarafını İkiye Ayırırım.
    Ekran Kartı Tarafına 12cm Fanlı PSU yu Takarım ve Bu Kata Daha Fan Eklemeye gerek Olmayacaktır.Bu Kadar Yeter.(Ses seviyesini Düşürmek için.)
    Anakartın Kuzey Köprüsü Tarafına,Önce Kasanın Ön Üst bölümü Yani DVD nin Altına Tam Kuzey Köprüsü ve İşlemci Soğutucu Bloğuna Karşılık Gelecek Şekilde 12cm lik Düşük Devirli Bir Fan Yerleştiririm.
    Zaten Soğutucudaki Fan 12cm lik ve Kasanın Egsoz Fanı Tarafına Dönük Olacağından ve sonrasında Egsoz Fanını da 14cm lik Yüksek Devirli Bir Fan Tercih Ederdim.
    Burada Önemli Olan Kasanın Üst bölümü yani Anakartın İşlemci ve Kuzey Köprüsü tarafı Olacağından, Önce Düşük Devirli 12cm Lik Kasa İçine Soğuk Hava Üfleme Fanı, Ortada Yine 12cm lik İşlemci Fanı ve En Son Çıkışta Havayı Dışarıya Üfleyecek 14cm lik Yüksek Devirli Egsoz Fanı Tercih Ederdim.
    Bu Şekildeki bir diziliş, Son Derece Verim vereceğinden zerre kadar şüphem Yoktur..İşlemci Overclock Denemelerinde Sıcaklık Çok Düşük Seviyelerde Olacaktır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailTPC_Hastanesi -- 26 Mayıs 2017; 18:57:38 >

• Hocam sizle aynı şehirde olsaydık keşke

Hele bide işlemci gelsinde bakalım neler olacak.bende kestiremiyorum bazen sonraya bıraktığım şeyleri gazla hallediyorum.

Allah İnsanoğluna Gönüller,Kalpler vermeseydi,Telefonlar icat edilmezdi herhalde...Okuyup Öğrenmek, O işin Yanında Olmaktan bazen daha iyidir.Şehirler Aynı Olsaydı da Beraber Projeler Yapsaydık, Sadece İkimizin Bildiği yada Yaptığı Proje Olurdu.Laf Uçardı ama Buradaki Yazı Kalırdı ve Kalacak da..Burada bir çok kişiyede fayda sağlayacağımız unutmamamız gerekir diye düşünüyorum.Amaç Senin,Benim Ne Yaptığın Değil, Bilgi ve Tecrübelerimizle Başkalarına Ne Fayda Sağladığımızdır Olmalı Bence..Tekelcilik,Bencillik ve Kibirlilik Bizden Olmamalı Bence..
    Şöylede Olabilir Mesela;
    Olsaydık Birlikte, Fikirlerimizi ve Pratiklerimizi Aynı Şekilde Kaleme Dökseydik de Yine fayda sağlasaydık Birilerine..
    Youtube Kanalımda Bir Kardeşimin Bilgisayar resetleme sorunu vardı.Bazı Tavsiyelerde Bulundum ve Yazımın Sonuna da "Eğer Sorunun Çözülürse Burada bizleride bilgilendir" demiştim.Ben tekrar Ne oldu Sorunun Düzeldi mi? Diye Yazı Yazmasam cevap vereceği yoktu bu kardeşimin.Sonradan verdiği Cevap da "Evet Sorunumu Hallettim" idi..Ya Sonrası Hiçbir şey yok...Sadece "Evet Sorunumu Hallettim" oldu... Ayrıntı Yok...Oldu mu şimdi..
    Bizlerin En Büyük Problemi Bana Göre Bu ve Bunun Gibi "İşin Görülünceye kadar" Yardım İstemek..Ya.. Sonrası...Yazık..Yazık Diyorum..Allah Islah Etsin.ne diyelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailTPC_Hastanesi -- 26 Mayıs 2017; 20:35:54 >

• Kesinlikle...

Benimde kafamda youtube kanalı açmak var lakin benim bilgimde birinin açması saçmalık olur.Ha kafa bi ekibim olsa neler neler yapardımda.Geçen aylarda mtk işlemci ile ufakbi projem vardı.mtk işlemci ile kapalı kutu bir sistem yapmak ve pek bilinmeyen bi işletim sistemini sisteme optimize etmek istedim 150 sayfa kadar çıktı aldım.datashetler bana lazım pinleri kağıt üzerinde işaretledim.benimde bi arkadaş var ona söyledim ama sadece merak oluştu onda nasıl yapacan vs derken bi kaç sohbet sonra bida ilgilenmedi.bende işlerimden dolayı 1,2 gün bakamayınca kaldı.hala aklımda fakat elektronik bilgim biyerden sonra yeter fazla bilmiyon kurcalama demeye başladı zor bi yanı yok aslında mevzunun ancak dediğim gibi en az 3 kişi kafa yorsa 2-3 ayda sonuç alır bişeyler yapılacak zorlukda ancak kendi kendime istişare edip aynı zamanda işime gidip oraya kafa patlatmak zorladı biraz.

Mtk İşlemci derken şu Telefonlardaki Mtk İşlemcilerden mi bahsediyorsun.Bilinmeyen işletim sistemi ne gibi mesela.Ufak bir ip ucu..
    Eğer Mtk İşlemcili derken Telefonlardakinden Bahsediyorsan, Telefonlardaki Devreye pek bir şey ekleyip-çıkaramazsın.Çünkü nerdeyse tüm devre plaketi mikro ve fabrikasyon işleme.Devre Üzerinde Ancak Montajlama yada muadiliyle değiştirme işlemi yapabilirsin gibime geliyor.Yeni bir Kat yada devre ekleme de Yapabilirsin ama Ana Devreye cevap verecek,uyumlu bir devre katı olmalı..
    Biraz daha Ayrıntı olursa belki benimde faydam dokunur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLWFTURK

Mtk İşlemci derken şu Telefonlardaki Mtk İşlemcilerden mi bahsediyorsun.Bilinmeyen işletim sistemi ne gibi mesela.Ufak bir ip ucu..
    Eğer Mtk İşlemcili derken Telefonlardakinden Bahsediyorsan, Telefonlardaki Devreye pek bir şey ekleyip-çıkaramazsın.Çünkü nerdeyse tüm devre plaketi mikro ve fabrikasyon işleme.Devre Üzerinde Ancak Montajlama yada muadiliyle değiştirme işlemi yapabilirsin gibime geliyor.Yeni bir Kat yada devre ekleme de Yapabilirsin ama Ana Devreye cevap verecek,uyumlu bir devre katı olmalı..
    Biraz daha Ayrıntı olursa belki benimde faydam dokunur..

Aynen hocam bi ara çakma note 3lerde felan bolca kullanılan işlemciden.bilinmeyen bi işletim sistemi derken şöyle windows linıx gibi bilindik değilde açık kaynaklı reactos gibi yapılmış olmak için yapılan sistemlerden bahsediyorum.katman olayı vs derken sıfırdan bi şema çizsek olmazmı? Yani kendi anakart tasarımını yaptığı işlemler yine bi tabletinkini geçmeyecek hatta ilk etapda wifi usb data,kamera gps gibi özelliklerden mahrum sadece ekrana görüntü verecek bi şey daha sonra bunun üzerine geliştirme yapmak gibi düşünüyordum.

Fabrikasyon montaj derken hocam cinde hala satılıyor bu işlemciler pinleri olmadanmı geliyor.öyleyse datashettlerini neden yayınlıyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PapyonluLejyon -- 26 Mayıs 2017; 21:22:42 >

Senin Kafandaki Proje Büyük ve Olamayacak bir iş de değil bana göre.Ama Alt yapı, Sermaye gerektirir.Tubitak'a yazı Gönder Olurda Belki Dikkate Alırlar..
    Sadece Patent Almaya Kalksan Bir dünya Bürokrasi ve Kabul Ettirme Çabası.Yani Adamın Olacak..
    Sende Az Değilsin Hanii.Dedimya var bir şeyler de Arada bir Ateşleme Bobinine Voltaj Vermek gerekiyor.
    Şimdi Yarışa Girmeyelim seninle.Bende de var da ki uğraştığımı anlaman lazım Yazılarımdan,Ama dediğim gibi Bir Yerlerde tıkanıyorsun.Gitmiyor,Yürümüyor..Yok ki Amcamız,Babamız Bürokraside...

Fabrikasyon Montaj derken İşlemcilerin Tümü BGA diye bildiğimiz Makinelerde El Değmeden Otomatik Olarak Montajlanır.Çünkü Şimdiki Ekran kartlarını düşünsene, 22 Nanometre hatta 18 nanometreye kadar işleme düzeyi Teknolojisi var.Adamlar Transistörlerdeki Isı yaratacak gereksiz Silisyum yada benzeri madenleri Elektronik Mikroskoplar altında altın uçlu Elektrotlarla Atomlarından ayırabiliyorlar.Sonuç olarak Milimetrenin 1/1000 hatta 1/1000000 kadar inerek trasnsistörler üzerinde işlem yapabiliyorlar.

Anakartların Güney Köprüsünü Ele Alalım Mesela;
    Güney Köprüsü Anakart daki Yan bileşenleri kontrol eder ve çalıştırır.Mesela Ethernet,Ses yada Sata Gibi..
    Güney Köprüsünün Anakarta Montajı Fabrikasyon BGA Makinelerinde Yapılır ve Güney Köprüsü Pinlerinin Anakarta Tam Karşılık gelecek şekilde ve Lehim Toplarının (Bilyalarınında) her bir pin Yuvasına Denk gelecek Şekilde Hizalanıp, Belirlenen bir Isıl İşlemi İle Montajı Yapılır.Gerçi Şimdi Daha Kolay Yöntemlerde geliştirilmiş Tel Kafesler var.
    Ama Bu iş Sanıldığı Kadar Kolay değildir..

• Yok hocam tubitaka yazmam.Hadi oldu diyelim sonra benim istemediğim bir çok olay girecek devreye belki benim istemeyeceğim birileriyle çalışmamı isteyeckler vs.

Dediğiniz gibi amcamız vs yok.

Hocam boş değilizde dolduramıyoruzda,hayat öyle bişeyki yapmak istediklerini en tepeye koyuyor ulaşmaya çalıştıkca yukarı kaldırıyor.yoksa neler neler yaparımda.

Sizin boş olmadığınızı zaten tahmin ediyorum hocam

Şuan ne üzerine çalışıyosunuz.

Şu an Geçmişteki Çalışmalarımın bir çoğunu Bitirdim Ama Sadece Kendim kullanıyor ve Biliyorum bazılarını.Daha doğrusu seninden dediğin gibi ulaşmak zor olsada azmederek yaptığım, Olması muhtemel olan bir çok projemi hayata geçirdim.
    Şu an için Bir an Emekli Olmaktan başka bir şey düşünemiyorum.Düşünsene 27 Yıl Oldu Sigorta Yaşım..
    Artık Uzaklaşmak ve Başka Değişikler Yapmak istiyorum hayatımda.Yine Kafam da bir çok Proje var ama Yaş ilerlediği için Yüklenmek istemiyorum kendime..Serbest,Rahat Kafa lazım Artık...
  • Hocam sizin işinizde zor onca sene çalış daha emeklilik bekle.hayatta kayda değer bişeyler yapmakda biyerden sonra zorlaşır haliyle.ama bildiklerinizi yeni nesle geçirmeye isteklisiniz o yüzden daha yapmanız gerekenler var gibi bitirmeden de bırakmaya niyetinizde yok gibi gibi

Aynen Dediklerin Doğrudur.Şimdiden Hayırlı Ramazanlar..İyi Geceler..
    İşlemci Geldiğinde Fikirler Devam...
  • Hocam bu arada sordum da gözden kaçtı gibi

Ekteki resimdeki soğutucuyu ekran kartına taksam getirisi olurmu sizce soğutucu biraz ufak işlemciyi 60 larda gezdiriyodu boştayken dursunmu yoksa kelepçelerle sıkıştırıp montelesemmi üstüne.

E5450 @4.20Ghz. OVERCLOCK Gigabyte GA EP45T DS3 BENCHMARK TEST SUPER PERFORMANS-VİDEOLU

Sizede hayırlı ramazanlar hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PapyonluLejyon -- 26 Mayıs 2017; 23:14:37 >

• Denendi ve olmadı

Soğutucu pcı-e girişini kapatıyor.anakarta girmeyecek bu kezde.bende açmışken macununu yeniledim taktım.

Bu soğutucudan bende de var.Keşke Aksi istikamete,Ters Yöne çevirmeyi deneseydin.Benimde böyle olmuştu.Ters çevirince Oturdu.
    Evet Getirisi olurdu.Hem Buradan çıkan hava Güney köprüsünü de azda olsa soğuturdu..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.