Şimdi Ara

E5200 3.3ghz den yukarı çıkmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sistemim Gigabyte P35-DS3L
    Intel E5200 işlemci
    Kingston ddr2 800 Value ram im var.

işlemci çarpanı 12.5 iken 280mhz fsb ile ram çarpanını da 3 e getirerek ram i 840 mhz e ayarlıyorum, işlemciye 1.3v ram e de 2.0v veriyorum ancak sistem açmıyor
    normalde bu ramler ile 960mhz de 6-6-6-18 ve 240mhz fsb ile 3ghz de sistem stabil bir şekilde çalışıyor.

Bu E5200 ile 4ghz bulanlar var ben daha 3.3ghz yi geçemedim. Fanım da stok değil Akasa'nın fanı.

bi el atın da şu işlemciyi 4ghz'ye vurdurak

• beyler 3.3ghz için kaç volt gerekir?
    gereksiz yere voltaj vermeyelim...

2.5ghz de normal değer 1.15v,

1,15v ile 3.3ghz yapsam ne gibi bi sıkıntı olur?
  • çalışabiliyorsa bi sıkıntı olmaz,orthos la test edersen,deneyip deneyip minimum voltaj değerini bulabilirsin
  • 1.275 volt ile 3.6ghz

1.4 volt ile 4ghz

1.5 volt ile 4.3 ghz kullanıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ((UĞUR))

1.275 volt ile 3.6ghz

1.4 volt ile 4ghz

1.5 volt ile 4.3 ghz kullanıyorum

az önce cpu çarpanı 11.5x e getirdim fsb yi de 300 yaptım 3.45ghz yi vurdum ama orthos hata verdi...
    3.7ghz deneyim dedim.. açmadı pc yi ..
    acaba değerleri mi ayarlayamıyorum?

ram için çarpan, frekans, timing ve voltaj önerebilirmisiniz?
    cpu için de çarpan, frekans, voltaj..
  • Dostum işlemcin çıkar daha fazla ama ramlerin izin vermiyo normal ramlerle yapabileceğin o kadar.
  • bende 1.225 ile 3.0 da ama benim board takoz.
    çarpanı düşürüp fsb yi arttırarak dengelemeye calıs yavas yavas cık.
    orthos filan kas 1 saat civarı her oc den sonra stabilligini görelim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sendeki sistemin aynısı ile bi arkadas 4,3 Ghz gordu.Günlük de 1,6V da 4 Ghz de kullanıyor.Cooler Master Eclipse soğutucu ile...Söylediğine göre sıcklık 60 dereceyi de geçmiyormuş...
  • çarpanı 10 yap fsb yi 400 e al ram çarpanını 2 yap böylelikle 800 mhz de çalışır.voltaj olarakta 1,5v dan başla bir dene bakalım 4ghz görecekmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _prozac_ -- 10 Şubat 2009; 8:14:24 >
  • Gerçekten iyi Oc oluyomuş E5200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @uiKSilveR -- 8 Şubat 2009; 20:58:04 >
  • 4.00.ghz'yi görürsün ama ramlerin el yakar stabili bulana kadar ver voltajısoğutmayıda unutmamak lazım!
  • çarpanı düşürüp fsb artırınca sistem açıldı ancak stabilite yok.

sistem 3.3ghz de bile stabil olmuyor. Orthos'ta önce 10dk "stress cpu gromacs core" yapıyorum.. (bunu 15-20dk da yaptım hem de daha yüksek frekanslarda hiç sorun olmadı)
    ancak sonra hemen "blend - stress spu and ram " yapıyorum 6. dk ya gelmeden hata veriyor hata veriyor..

tavsiye var mı?
  • fsb voltajı ne durumda benim anakart gigabyte seninkide gigabyte biosları aynı ise

fsb voltajı var bide onun ustunde ht falan diyen bir ayar var onlardaki voltajı +0.1 yaparak deneyin.

ramlere voltaj verin stabilitesizlik ramden de olabilir 2.2v ta sogutuculu tum ramler cok rahat calısır sogutucusuzlarada bişey olmuyorda neyse.

biosunuzda mit alanının fotografını cekip buraya koyarsanız yardımcı oluruz nerde hata yaptıgınızı soleriz.

overclock=voltaj işidir
  • M.I.T. Kısmının 3.5ghz de stabil olmayan ayarlarda sistemi açabildiğim görüntüsü...

Bana 3.5 ya da 3.6ghz de bi önceki postumda bahsettiğim orthos testlerinde stabil çalışabilecek ayarları söyleyebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrypticNS -- 10 Şubat 2009; 20:01:15 >

• yok mu tavsiye?
  • Stok soğutma ile 4GHz'de kullanmak zor olur. TT BigTyphoon tarzı (akasa 965 sanırım sendeki, aynı sayılır) bir soğutucu ile ise 4GHz için 1,47v ideal. Sıcaklığı kontrol altında tutarsanız 1,6v ile 4.2GHz, 1,7v ile 4.3 ve 4.4GHz'de çalışabilir. Tabi o hızlarda stabilite zor hava soğutma ile.

E5200 için günlük 4GHz güzel ve ideal hız, daha yukarısı için daha iyi bir soğutma lazım. Gigabyte anakartlarda diğer voltaj ayarları ne alemde olur bilemiycem, ram bölenlerine de dikkat etmek gerek ramler yüzünden çıkmıyor olabilir gerçi 763MHz yazıyor orda. İşlemci çarpanın default 12,5x de kalsın çarpan düşürmenin artısı olmaz bu işlemcide düşürmemen daha iyi. Düşük çarpanda 4GHz yapmak için çok daha fazla voltaj gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELDRUN -- 11 Şubat 2009; 19:56:04 >
  • Dostum hava soğutmayla fazla kastırma günlük 4 ghz için yazık kasan soba gibi olur sakata biner
  • 4ghz den vazgeçtim 3.6ghz de stabil çalışsa tamamdır...
  • Bende Bir hafta önce aldım E5200 işlemcimi ve Biostar G31-M7 anakartımla sorunsuz 3.4GHZ kullanıyorum.Daha üstü anakartımdan dolayı çıkmıyor, fakat 90 ytl 'lik anakart için muhteşem diyebiliriz.
    E5200 Kesinlikle F/P işlemcisi...
  • bendede aynı işlemci ve anakart var.ve şu an 4ghz de kullanıyorum 1.3 v ıle.ama kullandıgın ramler ıı olması gerekır.olmasa bıle.ramlerı olabıldıgınce dusuk sevıyeye dusur.ve rame voltajı 2.1ghz olarak ver.yoksa kıngston gümler

bu arada stok fan ıle kullanabılırsın ama bakır tabanlı fan ıse kullan.yoksa 3.5den yukarı çıkam stok fanla derım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.