Şimdi Ara

e4300 stok fanla 340*9 ve stabil =3.06 Ghz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

evet arkadaslar bende e4300 var
    voltaj attirmadan 311*9 da stabil calisiyor
    ama bunun daha ustu degerlere cikamadim
    mavi ekran ve sonrasinda reset geliyor windows acilirken

elimdeki anakart

ga ds3p gigabyte

nasil bir ayar yapmami tavsiye edersiniz

elimdeki ramler

geil 2*1 ddr 800

yardimlar icin tesekkurler

su anda 333*9 da stabil
    voltaj degerleri

1.3685 cpu
    +0.2 fsb

son ve stabil degerlerim arakadaslar

1.375 voltaj
    +0.2 fsb
    +0.1 ram icin(aslinda +0.4 ama anakart default olarak geillere 1.8 verdigi ve geillerde 2.1 default da calistigi icin boyle)

ram carpani 2.5 ve degeri 850 mhz 4.4.4.12 latency
    fsb carpani 340
    340*9=3.06 Ghz

su anda canavar stabil calisiyor :d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 14 Temmuz 2007; 23:27:43 >

• yorum pls
  • Merhaba bende de aynı işlemci ve anakart var
    334x9 olarak sorunsuz çalıştırıyorum.
    CPU 1,375 V
    RAM +0,2 V
    PCI + +0,2 V

Bu kadar voltaj artışı fazla ısıya sebep olmadı. Lost Planet oyununu 2 saat boyunca oynadım (1680x1050) 47 dereceyi geçmedi.

Voltaj vermeden ne kadar giderim dersen pek bişey söyleyemeyeceğim.

saygılar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: atillaca

Merhaba bende de aynı işlemci ve anakart var
    334x9 olarak sorunsuz çalıştırıyorum.
    CPU 1,375 V
    RAM +0,2 V
    PCI + +0,2 V

Bu kadar voltaj artışı fazla ısıya sebep olmadı. Lost Planet oyununu 2 saat boyunca oynadım (1680x1050) 47 dereceyi geçmedi.

Voltaj vermeden ne kadar giderim dersen pek bişey söyleyemeyeceğim.

saygılar..

eyvallah hocam saol
    eve gidince denicem
  • arkadaslar simdi
    diyorsunuz ki voltage i 1.375 yap ve dene kaca kadar max cikar
    birde ram ve pci a voltage eklemem sart mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

arkadaslar simdi
    diyorsunuz ki voltage i 1.375 yap ve dene kaca kadar max cikar
    birde ram ve pci a voltage eklemem sart mi ?

cpu voltajı 1.35 yap, rame +0.1 mch (kuzy koprusu)ne+0.1 yap 3ghz içn yeter de artar bile. çok voltaj vermene gerek yok
  • Dostum işlemci 1.4v da stok fanla gayet rahat çalışır. BEn 6300 kullanıyorum ve çok rahat 1.45v bile verebiliyorum. Tavsiyem max çıkabileceği değeri bulabilmen için işlemci voltajını 1.45 e getir. Ramlerini en düşük hıza ayarla. EN azından 3.0 ı görmen lazım. 3.5 e kadar yoluj var ama stok fanla en fazla 3.2 yi falan görebilirsin.

Kaç mhz. lik ram kullanıyorsun onuda söylersen iyi olur. 667 Mhz. lik kullanıyorsan 533 Mhz. ayarına getir öyle o.c yap. Ramler sorun çıkartırsa gecikme sürelerini düşürmeye başla. Max. değere ulaştığında stabilliği yakaladığında artık geriye yapman gereken tek şey kalıyor ince ayarlar...

İşlemci voltajını bilgisayar açmayı kesene kadar düşürmeye başla yavaş yavaş ki işlemciye gereksiz fazla voltaj vermemiş ol. Aynı şekilde ramleride. Ramlere çok rahat 1.95v verebilirsin ramlerede voltaj vermeyi unutma.

KOLAYGELSİN
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Menow

Dostum işlemci 1.4v da stok fanla gayet rahat çalışır. BEn 6300 kullanıyorum ve çok rahat 1.45v bile verebiliyorum. Tavsiyem max çıkabileceği değeri bulabilmen için işlemci voltajını 1.45 e getir. Ramlerini en düşük hıza ayarla. EN azından 3.0 ı görmen lazım. 3.5 e kadar yoluj var ama stok fanla en fazla 3.2 yi falan görebilirsin.

Kaç mhz. lik ram kullanıyorsun onuda söylersen iyi olur. 667 Mhz. lik kullanıyorsan 533 Mhz. ayarına getir öyle o.c yap. Ramler sorun çıkartırsa gecikme sürelerini düşürmeye başla. Max. değere ulaştığında stabilliği yakaladığında artık geriye yapman gereken tek şey kalıyor ince ayarlar...

İşlemci voltajını bilgisayar açmayı kesene kadar düşürmeye başla yavaş yavaş ki işlemciye gereksiz fazla voltaj vermemiş ol. Aynı şekilde ramleride. Ramlere çok rahat 1.95v verebilirsin ramlerede voltaj vermeyi unutma.

KOLAYGELSİN

hocam ramler geil ddr 800 2*1
    anakartim da
    http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2455

simdi bana yapmam gereken ayarlari soyle listeli olarak soylersen mutesekkir kalirim ^^

• Senin anakartından kullanmadığımdan anakartına göre anlatamayacağım. Ama remlerin zaten sağlammış. Ramlerin üstünde sanırım 2.1 v yazıyor olmalı. Yada yanlış hatırlıyorum. Eğer üzerinde 2.1 v yazıtyor ise Ramlerine voltaj verebileceğin yeri biliyorsan 2.1v yap. İşlemcininde voltajını 1.45 yap. açmıyosa 1.4 a düşür.

Eğer ramlerin üstünde 2.1v yazmıyorsa 1.95v a getir yeterli olur.

Ram hızınıda dediğim gibi önce en düşük rem hızına getir. Senin anakartı kullanmadığımdan üzgünüm nereden bunları nasıl yaptığını bilemiyorum ama yapman gerekenler bunlar. Bulman gerek şeyler basit. Ram voltajı. CPU voltajı. Bide rem hızı ayarı.

İşlemci max çıkabileceğin yeri öğrendikten sonra ram hızını makine açmayıncaya kadar yükselt. Makinenin açtığı sınırda bırak. Sorada makine gene açmayıncaya kadar voltajları düşür. Makinenin açtığı sınırda bırak. Böylece sınırları öğrenmiş olursun boşunada fazla voltaj vermemiş olursun...

• quote:

Senin anakartından kullanmadığımdan anakartına göre anlatamayacağım. Ama remlerin zaten sağlammış. Ramlerin üstünde sanırım 2.1 v yazıyor olmalı. Yada yanlış hatırlıyorum. Eğer üzerinde 2.1 v yazıtyor ise Ramlerine voltaj verebileceğin yeri biliyorsan 2.1v yap. İşlemcininde voltajını 1.45 yap. açmıyosa 1.4 a düşür.

Eğer ramlerin üstünde 2.1v yazmıyorsa 1.95v a getir yeterli olur.

Ram hızınıda dediğim gibi önce en düşük rem hızına getir. Senin anakartı kullanmadığımdan üzgünüm nereden bunları nasıl yaptığını bilemiyorum ama yapman gerekenler bunlar. Bulman gerek şeyler basit. Ram voltajı. CPU voltajı. Bide rem hızı ayarı.

İşlemci max çıkabileceğin yeri öğrendikten sonra ram hızını makine açmayıncaya kadar yükselt. Makinenin açtığı sınırda bırak. Sorada makine gene açmayıncaya kadar voltajları düşür. Makinenin açtığı sınırda bırak. Böylece sınırları öğrenmiş olursun boşunada fazla voltaj vermemiş olursun...

ok hocam saol denicez bakalim
    ama bu arada pili tak cikart felan biraz ugrastiracak
    aslinda bios ayarlarini resetleme varmis direk kartta ama ben goremedim :D

• Benim anakart bilgisayar açmayınca PSU dan elektriği kesip tekrar verip bilgisayarı açınca Makineyi O.c siz açıp O.c ayarlarını değiştirmeme izin veriyor. Senin karttada öle bişey olabilir.

Dene istersen. AMa pili çıkarmadan bile biraz uzun sürüyo zahmetli bir iş
  • S.A ARKADAŞLAR.ARKADAŞLAR SİZE BİİŞİ SORACAM KUSURAMA BAKMAYIN.BU NASIL YAPILIYOR.GERÖEKTEN SİSTEM HIZI ARTIYORMU?CPU NUN NORMAL VOLTAJ DEĞERİ KAÇ?KAÇ YAPARSAN DAHA İYİ OLUR.

BENİM SİSTEM BU
    GIGABYTE I945P-S3 I945 DDR-2 Ses-GLan Sata 16X 775

INTEL E6320 1.86 GHz 1066 MHz 4MB Core2 Duo 775p

1 GB 667 Mhz DDR2 Ram Kingston
  • BİRDE ARTAN HIZI NASIL VE NEREDEN GÖREBİLİYORUZ.YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TŞK EDERİM..
  • Bu soruları google dan araştırırsanda çok kolayca bulabilirsin mavera. CPU nun voltajları üretici firimanın adreslerinde ve her yere var... Bunun için farklı bir başlık açmanda daha doğru olur dostum...
  • evet arkadaslar
    1.3685 volt cpu ya
    + 0.2 de fsb ye ekledim
    su anda 333*9=3.00GHz da stabil gibi
    ram hizlarida 833 mhz normalde 800

sizce bu voltajlarla kaca kadar gidebilir

bu arada everest ile test ettim
    e 6700 e fark basiyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 13 Temmuz 2007; 10:14:30 >
  • quote:

Benim anakart bilgisayar açmayınca PSU dan elektriği kesip tekrar verip bilgisayarı açınca Makineyi O.c siz açıp O.c ayarlarını değiştirmeme izin veriyor. Senin karttada öle bişey olabilir.

bende s3 ve 4300 var oc yapıyorum restart atıyorum hiç bi sorun yok ama pc yi kapatıyorum tekrar açarken ekrana hiç görüntü gelmiyor kasa çalışıyor sonra elektiriği kesip bi kaç kere aç kapa oc siz açılıyor.Bunun sebebi ne nerde hata yapıyorum.Cpu voltajı mı az geliyor.Ram Twinmos 667.Ne yapmam lazım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrahcoo

quote:

Benim anakart bilgisayar açmayınca PSU dan elektriği kesip tekrar verip bilgisayarı açınca Makineyi O.c siz açıp O.c ayarlarını değiştirmeme izin veriyor. Senin karttada öle bişey olabilir.

bende s3 ve 4300 var oc yapıyorum restart atıyorum hiç bi sorun yok ama pc yi kapatıyorum tekrar açarken ekrana hiç görüntü gelmiyor kasa çalışıyor sonra elektiriği kesip bi kaç kere aç kapa oc siz açılıyor.Bunun sebebi ne nerde hata yapıyorum.Cpu voltajı mı az geliyor.Ram Twinmos 667.Ne yapmam lazım?

ayarlarini yazman faydali olmamizi saglayabilir

• quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

quote:

Orjinalden alıntı: emrahcoo

quote:

ayarlarini yazman faydali olmamizi saglayabilir

ayarlarda fsb yi 200 den 250 ye cpu voltajı auto cpu clock fln onu enable ram fsbsi2.66 yaptm bi yere voltaj vermedim.

• ARKADAŞLAR BENDE YENİ E4300 ALDIM CPU TAKOZMU ANLAMADIM MİLLET 3,2 RAHAT YAPI YO BEN Bİ TÜRLÜ 2,70 DEN SONRA STABİL ÇALIŞTIRAMANDIM 3000 GÖRMEK NASİP OLMADI YARDIMICI OLURSANIZ SEVİNİRİM SİSTEM BABA AMA ÇIKMIYO NEDENSE

ANAKART MSI P35 PLATİNYUM P35 CHİPSET KAFADAN 1333 FSP DESTEKLİ
    PSU FSP 400
    RAMLAR 2048 512*4 GEİL DDR 677 ULTRA (BEN 800 DE 4-4-4-12 ÇALIŞTIRIYOM) ÜZERİNDE FAN VAR ISIDAN YANA PROBLEM YOK
    EKRAN KARTI 8800 GTS 320 MB
    SOĞUTUCU ATİCOLL FREZE PRO 7

RAMLARIN DDR 830 GEÇMEMESİNE DİKKAT EDİYORUM FSP Yİ ONA GÖRE AYARLIYORUM GEREKİRSE ÇARPANI KISIYOM
    HER YOLU DENEDİM FSP ARTIRDIM OLMADI ÖRNEK 333*9 3000 OLMADI CPU AYA 1,4 VERDİM OLMADI 1,45 VERDİM SİSTEM AÇILDI WİNDOWS AÇILMADI 1,5 VERDİM WİNDOSTA MAVİ EKRAN RESET ATTI MAVİ EKRAN ÇIKINCA RAMLAERDE ŞÜPELENDİM 700 E DÜŞÜRDÜM SİSTEM AÇILMADI
    1,38 3200 YAPAN VAR SANIRIM BENDEKİ BİRAZ TAKOZ RAMLARA 2,30 VERİYORUM FAZLA BİLE + FSP İÇİN 1,45 BİLE DENEDİM OLMADIKİ FSP 333 ÇOK DEĞİL Kİ ANAKARTIN STANDARTI KUZEY KÖPRÜDE ISI PROBLEMİDE YOK ISIDAN YANA SIKINTI YOK NEDEN OLABİLİR BİRDE RESİMDE İŞARETLEDİĞİM VOLTAJLAR NEYE AİT ONALARIDA YÜKSELTTİM AMA GİNE OLMADI

• quote:

Orjinalden alıntı: Neso

ARKADAŞLAR BENDE YENİ E4300 ALDIM CPU TAKOZMU ANLAMADIM MİLLET 3,2 RAHAT YAPI YO BEN Bİ TÜRLÜ 2,70 DEN SONRA STABİL ÇALIŞTIRAMANDIM 3000 GÖRMEK NASİP OLMADI YARDIMICI OLURSANIZ SEVİNİRİM SİSTEM BABA AMA ÇIKMIYO NEDENSE

ANAKART MSI P35 PLATİNYUM P35 CHİPSET KAFADAN 1333 FSP DESTEKLİ
    PSU FSP 400
    RAMLAR 2048 512*4 GEİL DDR 677 ULTRA (BEN 800 DE 4-4-4-12 ÇALIŞTIRIYOM) ÜZERİNDE FAN VAR ISIDAN YANA PROBLEM YOK
    EKRAN KARTI 8800 GTS 320 MB
    SOĞUTUCU ATİCOLL FREZE PRO 7

RAMLARIN DDR 830 GEÇMEMESİNE DİKKAT EDİYORUM FSP Yİ ONA GÖRE AYARLIYORUM GEREKİRSE ÇARPANI KISIYOM
    HER YOLU DENEDİM FSP ARTIRDIM OLMADI ÖRNEK 333*9 3000 OLMADI CPU AYA 1,4 VERDİM OLMADI 1,45 VERDİM SİSTEM AÇILDI WİNDOWS AÇILMADI 1,5 VERDİM WİNDOSTA MAVİ EKRAN RESET ATTI MAVİ EKRAN ÇIKINCA RAMLAERDE ŞÜPELENDİM 700 E DÜŞÜRDÜM SİSTEM AÇILMADI
    1,38 3200 YAPAN VAR SANIRIM BENDEKİ BİRAZ TAKOZ RAMLARA 2,30 VERİYORUM FAZLA BİLE + FSP İÇİN 1,45 BİLE DENEDİM OLMADIKİ FSP 333 ÇOK DEĞİL Kİ ANAKARTIN STANDARTI KUZEY KÖPRÜDE ISI PROBLEMİDE YOK ISIDAN YANA SIKINTI YOK NEDEN OLABİLİR BİRDE RESİMDE İŞARETLEDİĞİM VOLTAJLAR NEYE AİT ONALARIDA YÜKSELTTİM AMA GİNE OLMADI

/>

hatanin fontunu buyutttum ^^

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.