Şimdi Ara

e4300 o/c sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • imzamdaki sistemi kullanıyorum ram çarpanını düşürmeme rağmen 270 fsb üzerine çıkamıyor nedeni ney olabilir acaba yardım edrseniz sevinirim

• ram carpaninida dusuruyorsan
    olsa olsa anakartin yeterli fsb destegi sunmuyor veya islemcin takozdur ki
    300 fsb yapamiyon e4300 cok az
  • 965p ds3, abit fpin9-sli, abit aw9d-max bu üç anakart'ı kullandım ve hiç biri 300fsb yapmadı tüm biosları denedim

işlemcide takozluk var desek kodunu araştırdım bu kod ile 4ghz yapanlar bile var acaba 380w psu'dan olabilirmi
  • ben e4300 le 3.6 yaptığımı hatırlıyorum ya da 3.5 miydi emin olamadım. 350W asus psu vardı. voltaj 1.45 di sanırım. böyle bişeyler yani (=
    stok fan varsa 1.45 üzeri verme iyi bi soğutucun varsa da 1.55 üzeri verme. bir de fsb ve kuzey köprüsüne(gmch) voltaj verdin mi vermediysen +0.2 ver ikisine de vs.
  • valla anakartın menüsüne girdim kuzey köprüsüne voltaj verebilecek bir yer yok cpu var ,ram var ,birde pciex var işlemci çarpanını düşürüp fsb yi arttırdım yine olmadı sanırırm takozluk bende
  • sen en iyisi o işten vazgeç 270 iyi bu şekil kullanmana bak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: scarab

valla anakartın menüsüne girdim kuzey köprüsüne voltaj verebilecek bir yer yok cpu var ,ram var ,birde pciex var işlemci çarpanını düşürüp fsb yi arttırdım yine olmadı sanırırm takozluk bende

Hocam neden gidip de alırsınız abit dir msi dır böyle oc menüsü belirsiz anakartlar p35 ds3l ve p35c ds3r ile nerdeyse tüm işlemcilere günlük kaç voltajla kaç mhz kullanılabileceğini anlatan konu hazırlayacak kadar test yaptım desem biraz abartmış olurum ama yardımcı olmak kolay olurdu. burda birine yardım amaçlı bios menüsü fotosunu paint de editleyip koymuştum, benim bildiğim 3 kişi ona bakarak oc yaptı sistemine kendimi de fena överim menüyle ilgili netten fotolar buyup buraya koyarsan bir bakıp yardım etmeye çalışayım ya da sat onu ben sana benim anakartı verim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Athlon x3 450 o.c. yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  e4300 o/c sorunu

oc bemüsü bu şekilde
  • Gerçekten de bi seçenek yok. Yeterli değil mi şu anki hız zaten. çok da kasmaya lüzum yok yapabildiğinle idare et
    anakart değişeceğin zaman yardımcı olmaya çalışırım. malesef bilgim bu kadar şimdilik
  • saol yinede

ya benim anlamadığım bu kart zamanında üst seviye bir kartmış nasıl olurda böyle bir eksik olur birde bu kart ile 400fsb'yi geçenler var anlamıyorum
  • quote:

e4300 o/c sorunu

oc bemüsü bu şekilde

1.7 volt mu veriyorsun

bendeki e4300 hic voltaj vermeden
    333 fsb yapiyor

senin cpu takoz olabilir gibi malesef

• scarab@

Islemci degistireceksin mecburen. Ama bence gerek yok. Standart voltaji ile diyelim ki 2400MHz yapiyor, o degerde kal.
  • P4@1.7 GHz islemcili sistem kullanan var gunumuzde. ''Son sistem'' (Core2Duo islemcili) sistemin var standart degeriyle bile Turkiye ortalamasinin uzerindesin
  • anlaşılana göre işlemcide iş yok gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: karaliselim

anlaşılana göre işlemcide iş yok gibi...

Gönder bana 4Ghz göstereyim :p
  • yok benim bios deil o netten indirdim ama aynı bios

quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

quote:

e4300 o/c sorunu

oc bemüsü bu şekilde

1.7 volt mu veriyorsun

bendeki e4300 hic voltaj vermeden
    333 fsb yapiyor

senin cpu takoz olabilir gibi malesef

• 3 ay sonra askere gideceğim zaten 3.0ghz'i göremeden gidecez
  • quote:

e4300 o/c sorunu

oc bemüsü bu şekilde

DramSpec'i 533mhz' getirmeyi denedin mi ?
  • arkadaşın vermiş olduğu görüntü kendisinin değil e6600 ün muhtemelen. Benim e4300 1.425 ile 3,06Ghz de stabil seninkinin muhakkak çıkması lazım vardır atladığın birşeyler gibime geliyor..
  • psu'yu değiştirmeyi düşünüyorum çünkü 3 defa anakart değiştirdim ve hep aynı sonuç işlemci çok takoz desem oda değil işlemci çarpanını düşürüyorum yine fsb yapmıyor anakart acaba başka hangi donanım sorun yaratabilir ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.