Şimdi Ara

E250 Bluetec Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler 2015 model 23 bin km de E250 Bluetec 4Matic araç aldık. Bagajı açıp döşemeyi kaldırınca Stepne olmadığını,orda bir çıkıntı olduğunu ve adblue yazdığını farkettim. Eski sahibini aradım 55-60 yaş civarında adam, bilgim yok dedi. İnternetten araştırdım ama pek birşey anlamadım. Bakılması gereken birşey mi ? Ne işe yarar ? Benim yapmam gereken birşey var mı onunla ilgili ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD82B0187 -- 18 Aralık 2016; 22:43:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ''AdBlue dizel yakıtlı ağır hizmet taşıtlarının oluşturduğu NOx-emisyonunu kimyasal olarak azaltmakta kullanılan toksik olmayan bir çözümdür''

Devamı:

http://www.adblue.tr.com.tr/default.asp?pid=1&lng=1

Sizin yapmanız gereken daha temiz bir hava için adblue tankınızın doluluk oranını düzenli olarak kontrol ederek bitmeden önce tamamlamanız

Edit:

Vikipedia'da adblue sisteminin vw ve mercedeste test aşamasında olduğunu yazıyor belki ileride çok daha yaygın bir sistem olur diğer euro normlarına geçmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnym97 -- 5 Mayıs 2016; 20:02:58 >

• Adblue da yakıt deposu gibi birşey 20 litrelik galiba.Çevre dostu birşey emisyonu felan mı azaltıyor.Nasıl desem kötü gazları azbiraz kısıtlıyor.Oda parfümü gibi düşün.3-4 senede biter yrtkili servis bedavaya koyar diye biliyorum.

Bu deponun tek kötü yanı stepne koyulmasını engellemiş olması.Ama yanlış hatırlamıyorsam w212 kasa her mercedes de stepne yok yük azaltmak için.

Ama korkmana gerek yok bmwde ki run flat lastikler kadar olmasada mercedesdeki orjinal lastikler patlasa deneyelimde havası inse bile 30-40km gidebilirsin.

• BayGlock kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Garantisi olduğu için sanayiye gidemeyecem yetkili servise gidecem,oda doldurur herhalde. Stepne benim 320 de de yoktu a4 te vardı ama ince olanlardan. Köylere vs. Çok çıktığımız için ne zaman patlayacağı belli olmuyor. Rft taktırıpta konfordan ödün veremem :) Şuanki a6 da da ince stepne var ondan alacam birtane artık ebatlarına uygun.

• Adblue petrollerde litresi 1tlden satiliyor

• onlar kamyonlar için ve euro 5 normlarına uygun olan adblue
    eğer motor euro 6 ise sıkıntı yaratabilir belki
  • Azaldığı zaman yol bilgisayarı uyarı verir zaten gidip dolduruyorsunuz bir benzinlikte. Aracın emisyonunu düşüren gübre bazlı bir katkı. Tank boşaldığı zaman belli bir hızı geçmiyor araç. Bende 70 veya 80'i geçmez diye uyarı vermişti. E250 de öyledit muhtemelen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • canozpinar C kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Araştırdım da opsiyonmuş. Önceki sahibi neden almış bu opsiyonu anlamadım. Gereksiz opsiyon dolduran tiplerden. En ufak gereksiz birşeyi bile koymuş arabaya.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.