Bildirim
E2160 M0 İLE EN YÜKSEK SAAT HIZI NEDİR?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Ben de 3.4 de tıkandım...
3.3 de bi ara hata verdi, garanti olsun diye 3.2 deyim şu an.
Hafta sonuna enn yüksek mhz yi deneyeceğim...
Sıcaklık ve stabilite ile problemim yok şu an... -
quote:
Orjinalden alıntı: svideoz
arkadaşlar tüm denemelerime rağmen m0 revizyonu ile 3.4ghz ve yukarısında stabilite sağlayamadım bu işlemci l2 revizyonu kadar başarılı olamıyor.sizin bu işlemci ve m0 revizyonuyla yaptığınız en yüksek hız nedir?
Naaptın yaws.. L2 revizyon 3 ghz ı görünce yanıyo nerdeyse.. :) M0 daha iyidir emin ol -
370FSB sınırı 3700mhz yani -
quote:
Orjinalden alıntı: matttrak
quote:
arkadaşlar tüm denemelerime rağmen m0 revizyonu ile 3.4ghz ve yukarısında stabilite sağlayamadım bu işlemci l2 revizyonu kadar başarılı olamıyor.sizin bu işlemci ve m0 revizyonuyla yaptığınız en yüksek hız nedir?
Naaptın yaws.. L2 revizyon 3 ghz ı görünce yanıyo nerdeyse.. :) M0 daha iyidir emin ol
yoo yanmıyor l2 revizyonu ve ortalama bir soğutmayla 3.6ghz rahatlıkla yapılıyor.cpu-z database inde ve bu sitede elde edilen değerleri görebilirsin
-
quote:
Orjinalden alıntı: rec
370FSB sınırı 3700mhz yani
bu değeri e2160 m0 revizyonuyla mı yaptın valla ss koymadan inanmam mümkün değil -
quote:
Orjinalden alıntı: Fallout
Sıcaklık ve stabilite ile problemim yok şu an...
evet sonunda bende 3.4ghz de stabiliteyi sağladım k.k voltajını 1.4 işlemci voltajınıda 1.5750 olarak ayarladım herşey yolunda gidiyor ısıda maksimum 58-60 dereceyi geçmiyor. -
quote:
quote:
Sıcaklık ve stabilite ile problemim yok şu an...
evet sonunda bende 3.4ghz de stabiliteyi sağladım k.k voltajını 1.4 işlemci voltajınıda 1.5750 olarak ayarladım herşey yolunda gidiyor ısıda maksimum 58-60 dereceyi geçmiyor.
Dediğim gibi haftasonu deneyeceğim 3.4, 3.5, 3.6 gibi değerleri...
Voltajler ile oynamadım daha çünkü PC ile işlerim var riske giremem.
Çok rahat çıkar gibime geliyor 3.4 e ki sen de çıkmışsın zaten.
İnşallah yarı yolda bırakmaz beni bu işlemci...
Bir de Asus Probe gibi her hangi bir uygulama açıkken sağ altta çalışıp sıcaklık ve voltajları zamana göre hafızasına kaydeden bir program biliyor musun?
3-4 saatlik oyun performans testi yapacağım.
-
voltajı bilemiyorum ancak ısıyı zaman göre kayıt altında tutan intel thermal analysis tool u kullanabilirsin -
quote:
voltajı bilemiyorum ancak ısıyı zaman göre kayıt altında tutan intel thermal analysis tool u kullanabilirsin
Dostum senin ramlerle benim ramler aynıHatta sistemde hemen hemen aynı. Bişey soracaktım sana benim ramler 950 mhz in üstüne çıkmıyor ne yaptıysam olmuyor senin 1000mhz de stabilmi; birde hangi zamanlamalarla kullanıyorsun, ben imzamdaki gibi kullanıyorum. Birde çok oldum ama
3Dmark skorların nasıl ona göre bir karşılaştırma yapalım
Not: Bu arada pci-ex frekansındanmıdır nedir 3,2ghz nin üstüne çıkınca hiç bir şekilde görüntü gelmiyor bende ama fazla kurcalamadım o pci-ex frekansını oynamadan görüntü alamıyorum 150 den 130mhz ini kullanıyorum. İşlemciyi artıracağım zaman onuda artırmam gerekiyor ama 150 nin üstüne çıkamadığım için görüntü alamıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myd -- 21 Kasım 2007; 14:07:59 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: myd
quote:
voltajı bilemiyorum ancak ısıyı zaman göre kayıt altında tutan intel thermal analysis tool u kullanabilirsin
Dostum senin ramlerle benim ramler aynıHatta sistemde hemen hemen aynı. Bişey soracaktım sana benim ramler 950 mhz in üstüne çıkmıyor ne yaptıysam olmuyor senin 1000mhz de stabilmi; birde hangi zamanlamalarla kullanıyorsun, ben imzamdaki gibi kullanıyorum. Birde çok oldum ama
3Dmark skorların nasıl ona göre bir karşılaştırma yapalım
Not: Bu arada pci-ex frekansındanmıdır nedir 3,2ghz nin üstüne çıkınca hiç bir şekilde görüntü gelmiyor bende ama fazla kurcalamadım o pci-ex frekansını oynamadan görüntü alamıyorum 150 den 130mhz ini kullanıyorum. İşlemciyi artıracağım zaman onuda artırmam gerekiyor ama 150 nin üstüne çıkamadığım için görüntü alamıyorum
ram ler 1000mhz de gayet stabil bunun için 2.2 volt ve timing i 5.5.5.17 olarak ayarladım.pciex frekansını 100 de sabitleyebilmen için bir ayar olması gerekli 130-150 hakkaten yüksek değerler.3dmark skorları profilimde yazıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 21 Kasım 2007; 14:36:42 >
-
Arkadaşlar yeni CPU+RAM+Anakart almayı düşünüyorum.Intel in bu e2160 işlemcisinin fiyatı oldukça uygun birkaç ayarla performansı oldukça yukselebiliyor.Bütçemi fazla zorlamadan bana bu işlemcinin yanında bir anakart onerebilirmisiniz tabi hız artırımına imkan verebilecek bir anakart olacak.Ram olarak da A-DATA 2 GB(2*1) 800 MHz DDR2 RAM Vitesta Extreme düşünüyorum bu nasıl.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim... -
@svideoz : Dostum sorma yaa 100 e getirebiliyorum ama işlemci fbs 340 da iken malesef 130 un altında açmıyor İşlemciyi daha fazla oc yaptığımda da yine bu frekansı yükseltmessem görüntü alamıyorum. Görüntü aldığım diğer seçenek ise pci-ex frekansını Auto yapmak ama buseferde pci-ex 16x yerine 8x olarak çalışıyor işlemci oc li iken
Deli oluyorum yaa 8x de oyunlarda çok düşme oluyor
-
pcie değerini yükseltmeden görüntü alamaman cidden can sıkıcı -
quote:
pcie değerini yükseltmeden görüntü alamaman cidden can sıkıcı
Zaten ramlerde deli etti offf -
Yok, 1.48 volt vermeme rağmen hala yakayamadım stabilite 3.4 de.
3.29 san sonra stabilite sağlayamıyorum... -
quote:
3.29 san sonra stabilite sağlayamıyorum...
Ben e2180 ile 3.4 ghz için anca 1.625v ile stabilite sağladım.(Tabi sıcaklıklar biraz fazla geldi)
Anakartım MSI P35 Platinum. Bildiğim kadarıyla bizim anakart ısıyı biraz fazla ölçüyor; bu nedenle sıcaklıklarla ilgili bir problemim yok, daha yüksek gösterdiği için insanın içi rahat oluyor
Yani daha asıl voltaja 1.48'de neymişSvideoz gibi belki sende 1.525v ile stabilite yakalarsın
-
quote:
Orjinalden alıntı: buraoca2
quote:
3.29 san sonra stabilite sağlayamıyorum...
Ben e2180 ile 3.4 ghz için anca 1.625v ile stabilite sağladım.(Tabi sıcaklıklar biraz fazla geldi)
Anakartım MSI P35 Platinum. Bildiğim kadarıyla bizim anakart ısıyı biraz fazla ölçüyor; bu nedenle sıcaklıklarla ilgili bir problemim yok, daha yüksek gösterdiği için insanın içi rahat oluyor
Yani daha asıl voltaja 1.48'de neymişSvideoz gibi belki sende 1.525v ile stabilite yakalarsın
Ramlere (2.0 default) + 0.2
FSB bilmem nesine de default +0.1 veriyorum yine de stabilite yok 3.4 de.
PCI-Exp. e bile fazladan voltaj verdim ayıp olmasın diye...
CPU ya da 1.55 verdim bana mısın demedi.
Hangi değerleri vermem gerekir bu ayrı ayrı parçalara?
-
harika bir işlemciymiş bu neredeyse %100 o/c oluyor.helal olsun intele.
-
3.4 e çıkardım nihayet.
Ramleri 754 gibi bir mhz ye çektim ve default voltaj verdim.
FSB ve NB e +0.1 voltaj verdim.
Fakat sıcaklık değerleri çok fazla çıktı ve sensör bozuldu.
45 te sabit kaldı...
Fakat intel thermal anaylsis tool ile sıcaklık 81 82 yi gördü anlamadım o olayı...
Size şunu soracağım, bu intel thermal analysis tool daki değer mi gerçek yok sa öteki mi?
Benzer içerikler
- pbo enhancement nedir
- fan kontrol programı
- işlemci güncelleme
- vt-d nedir
- itopya indirim kodu
- snapdragon x plus
- ryzen 5 9600
- işlemci sıcaklığı ölçme
- helio g100
- ryzen 9 9950x3d
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X