Şimdi Ara

E-ticaret ve fatura

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi ben avon sistemi gibi internet üzerinden satış yapmak istiyorum bir çoğumuzun haberi vardır avondan ürün alıp satanlar hakkında şimdi bende buna benzer bi firmanın ürünlerini satacam avon u örnek verdim bunu internet üzerinden satarsam fatura kesmek zorundamıyım yani normalde avon temsilcileri bu işi yaparken herhangi bir fatura kesmiyor bu tür temsilcilerin fatura kesme gibi bir zorunluluğu varmı acaba bilenler bizi br aydınlatsın arkadaşlar çok önemli ben hiç düşünmmiştim bu fatura konusunu ama gitti gidiyor dan bi kaç defa ürün almıştım adamlar bana hep fatura kesmişti yardımlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: akinet23

Arkadaşlar şimdi ben avon sistemi gibi internet üzerinden satış yapmak istiyorum bir çoğumuzun haberi vardır avondan ürün alıp satanlar hakkında şimdi bende buna benzer bi firmanın ürünlerini satacam avon u örnek verdim bunu internet üzerinden satarsam fatura kesmek zorundamıyım yani normalde avon temsilcileri bu işi yaparken herhangi bir fatura kesmiyor bu tür temsilcilerin fatura kesme gibi bir zorunluluğu varmı acaba bilenler bizi br aydınlatsın arkadaşlar çok önemli ben hiç düşünmmiştim bu fatura konusunu ama gitti gidiyor dan bi kaç defa ürün almıştım adamlar bana hep fatura kesmişti yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba;

Avon aracılarının fatura kesmemesi demek fatura kesileceği anlamını sala barındırmamalıdır. Satışa aracılık yapsanız da kazancınızın %18'ini devlete vergi olarak ödemeniz gerekmektedir. Yani, avon yetkilileri ürünü size sattığı fiyatın faturasını keserler, siz de komisyon bedelinin faturasını kesmeniz gerekmektedir.

Bilginize...

ProIrc Hosting ve Internet Hizmetleri
    destek@proirc.org / 0 506 965 84 25
    Alper İZGÜDEN

• Konu 1 sene önce yazılmış fakat bu konuyla ilgili benimde sorum var. Tam olarak netleştirmek istediğim için soruyorum. Bi distribütörden elektronik malı 350 ye aldım ve bunu 400 e satmak istiyorum. Bunu satışını yaparken 400*%18 mi dicem karım olan 50*%18 i mi hesap alıcam? Ayrıca bunu sanal ortamdan satıcağım için muhtemelen e fatura kesmem gerekicek? Cevap için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: timucin670

Konu 1 sene önce yazılmış fakat bu konuyla ilgili benimde sorum var. Tam olarak netleştirmek istediğim için soruyorum. Bi distribütörden elektronik malı 350 ye aldım ve bunu 400 e satmak istiyorum. Bunu satışını yaparken 400*%18 mi dicem karım olan 50*%18 i mi hesap alıcam? Ayrıca bunu sanal ortamdan satıcağım için muhtemelen e fatura kesmem gerekicek? Cevap için şimdiden teşekkürler.

Bu işleri bir türlü anlamadım ben ama örnek gittigidiyor dan sergileyeceksen ve bunu birdefaya mahsus yapacaksan yani ikinci el kullandığın birşeyse satabilirsin bunun için fatura gerekmez ilanda belirtirsin ürün faturasız ikinci el diye ama bu sürekli hale dönüşürse sıkıntı internet üzerinden satışlar kontrol ediliyor yani faturasız ürün satmamalısın yada ürünü alan kişi neden fatura göndermedin diye şikayet edebilir seni ama ürün detaylarında ikincel gibi bi ibare eklersin ürün faturasızdır dersin belirtirsin yani ben dha önce bikaç bişey satmıştım ikinci el sıkıntı olmadı ama araştır sen yinede

• quote:

Orijinalden alıntı: timucin670

Konu 1 sene önce yazılmış fakat bu konuyla ilgili benimde sorum var. Tam olarak netleştirmek istediğim için soruyorum. Bi distribütörden elektronik malı 350 ye aldım ve bunu 400 e satmak istiyorum. Bunu satışını yaparken 400*%18 mi dicem karım olan 50*%18 i mi hesap alıcam? Ayrıca bunu sanal ortamdan satıcağım için muhtemelen e fatura kesmem gerekicek? Cevap için şimdiden teşekkürler.

Merhaba;

Bu konuları bir muhasebeci ile görüşmeniz doğru yanıta katkı sağlayacaktır ancak netleştirmek gerekirse yapmanız gereken, 400 TL için vergi ödeyeceğinizi bilmenizdir. Yani, satılan ürünün üzerinden vergilendirme yapılacaktır. Ancak, 350 TL'lik maliyetin faturası varsa elinizde, muhasebeciye gider olarak göstereceksiniz. Bu sayede, kazancınızdan gideriniz düşülebilecektir. Zaten vergi ödemeleri her ay yapılmamakta, belirli zamanları bulunmakta ve o tarihlerde vergilendirme yapılmakta ve ödemeniz istenmektedir.

Söylediğimiz gibi, ayrıntılı bilgiye bir muhasebeci aracılığı ile ulaşabilirsiniz,

Bilginize...

ProIrc Hosting ve Internet Hizmetleri
    www.proirc.net / destek@proirc.net

• @akinet23

Ticaret olarak yapıcam bunu. O yüzden bunu faturalandırmam gerekicek.

@ProIrc

Tabii aldığım malın faturası olucak o yüzden onu gider olarak gösterebilirim, o zaman daha fazla kar elde edilebilir. Dediğiniz gibi muhasebeye sormakta yarar var. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
  • Selamlar, bende eticaret işi yapıyorum ve artık kendi yerimi kurup tedarikçilerden ürün alıp internet üzerinden satmak istiyorum, bu işi yapan arkadaşlara sorum olacak, bana bu işin tek başına maliyeti (muhasebeci, firma kurma, stopaj vergiler, kdv, vs...) ne olur acaba ? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E Fatura hakkında
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.