Şimdi Ara

e kitap okuyucular hakkinda.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nereye açacağımı bilemedim ama galiba en dogru bölüm burasi. Su an mobil surumdeyim bu yuzdrn sahsen uzun yazamayacagim ama pc basinda olup baslica kitap okuyucular (nook,kindle vs) hakkinda bilgi verebilecekler konuya katilim gostersin lütfen.
    Gerek kisisel deneyim, gerekse alinti yaparak...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kindle 3g kullanıcısıyım... gayet memnunum... en az 50 kitap okumusumdur orada.... fiyatını hayli hayli cıkardı... amazona kindledan girilip uyede olursan tadından yenmiyor..abd adresi sallıyorsun bi tane... ondan sonra 3g yi de sınırsız bir sekilde kullanabiliyorsun.... otobuste işe giderken bir gazete haberleri acılıp okunabiliyor...

sarjı cok guzel..gunde 1 saat okusan 1 ay gidiyor sarjı...kimi zaman kablosunu bulamıyorum tekrar sarj icin, malum 1 ay once bi kenarlara atmıs oluyorum :)

onun haricinde kitaplardan okudugun guzel seyleri bir txt dosyasına yazıp kindle a atarsan cok da guzel oluyor... unutmuyorsun..tekrar tekrar guzel kelimeleri okuyup hafızanda kalmasını saglıyorsun....

ekranı cok guzel...gözleri kesinlikle yormuyor.... sadece kitap okumak icin istiyorsan kesinlikle kindle al.... diger ipaddir veya renkli ekrandır dokunmatik ekrandır bunlar gozleri yoruyor.... gözleri cizdirdigim icin kıymetini daha cok biliyorum gözlerimin :)

ekstra soracagın bir sey olursa yardımcı olurum...

• quote:

Orijinalden alıntı: sevemem1985

kindle 3g kullanıcısıyım... gayet memnunum... en az 50 kitap okumusumdur orada.... fiyatını hayli hayli cıkardı... amazona kindledan girilip uyede olursan tadından yenmiyor..abd adresi sallıyorsun bi tane... ondan sonra 3g yi de sınırsız bir sekilde kullanabiliyorsun.... otobuste işe giderken bir gazete haberleri acılıp okunabiliyor...

sarjı cok guzel..gunde 1 saat okusan 1 ay gidiyor sarjı...kimi zaman kablosunu bulamıyorum tekrar sarj icin, malum 1 ay once bi kenarlara atmıs oluyorum :)

onun haricinde kitaplardan okudugun guzel seyleri bir txt dosyasına yazıp kindle a atarsan cok da guzel oluyor... unutmuyorsun..tekrar tekrar guzel kelimeleri okuyup hafızanda kalmasını saglıyorsun....

ekranı cok guzel...gözleri kesinlikle yormuyor.... sadece kitap okumak icin istiyorsan kesinlikle kindle al.... diger ipaddir veya renkli ekrandır dokunmatik ekrandır bunlar gozleri yoruyor.... gözleri cizdirdigim icin kıymetini daha cok biliyorum gözlerimin :)

Benim birkaç sorun olacaktı.. Çoktandır aklımdaydı bu e-book reader olayları aklıma takılan bazı şeyler var.. Okumak için e-kitapları nerelerden satın alıyoruz, fiyatlar hakkında falan bilgilenmek istiyorum da biraz, ama şöyle düşününce pek aklıma yatmıyor kitapları bitirip kitaplığıma koymak gibi bir zevk yok eğer böyle bir şey alırsam bundan mahrum kalacağım Sen söylemeden önce ben bunları Ipad gibi uzun süre bakınca gözleri yorar diye düşünüp sallamamıştım Şimdi biraz ilgileneceğim bakalım kitaplık sevdamdan uzaklaşabilirsem tabii

• quote:

Orijinalden alıntı: 3ternity

quote:

kindle 3g kullanıcısıyım... gayet memnunum... en az 50 kitap okumusumdur orada.... fiyatını hayli hayli cıkardı... amazona kindledan girilip uyede olursan tadından yenmiyor..abd adresi sallıyorsun bi tane... ondan sonra 3g yi de sınırsız bir sekilde kullanabiliyorsun.... otobuste işe giderken bir gazete haberleri acılıp okunabiliyor...

Benim birkaç sorun olacaktı.. Çoktandır aklımdaydı bu e-book reader olayları aklıma takılan bazı şeyler var.. Okumak için e-kitapları nerelerden satın alıyoruz, fiyatlar hakkında falan bilgilenmek istiyorum da biraz, ama şöyle düşününce pek aklıma yatmıyor kitapları bitirip kitaplığıma koymak gibi bir zevk yok eğer böyle bir şey alırsam bundan mahrum kalacağım Sen söylemeden önce ben bunları Ipad gibi uzun süre bakınca gözleri yorar diye düşünüp sallamamıştım Şimdi biraz ilgileneceğim bakalım kitaplık sevdamdan uzaklaşabilirsem tabii

kitapları internetten forumlardan bulabiliyorsun... 4000 e yakın e-kitap arşivi yaptım..hepsi türkce..... ingilizce icin ise sınırsız kaynak var.....

yeni cıkan kitaplar hemen e-kitap olarak piyasada bulamazsın... ama eski kitap özellikle populer kitaplar e-kitap olarak bulunuyor... format degişikligi icin ise okuyacagın dosyayı amazona mail atıyorsun donusturuyor sana geri gönderiyor kindle una tam olarak uygun bir bicimde...... bazı donusturme programlarıda var tabi....

amacın buyuk ekranda pdf okumaksa , kindle dx var o daha buyuk ekranlı..onu tavsiye ederim.... ama normal word,txt dosyayı okuyacaksan kindle yeterli... zaten pdfleri benim aldıgım kindle da okunabiliyor....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 3ternity

quote:

kitapları internetten forumlardan bulabiliyorsun... 4000 e yakın e-kitap arşivi yaptım..hepsi türkce..... ingilizce icin ise sınırsız kaynak var.....

yeni cıkan kitaplar hemen e-kitap olarak piyasada bulamazsın... ama eski kitap özellikle populer kitaplar e-kitap olarak bulunuyor... format degişikligi icin ise okuyacagın dosyayı amazona mail atıyorsun donusturuyor sana geri gönderiyor kindle una tam olarak uygun bir bicimde...... bazı donusturme programlarıda var tabi....

amacın buyuk ekranda pdf okumaksa , kindle dx var o daha buyuk ekranlı..onu tavsiye ederim.... ama normal word,txt dosyayı okuyacaksan kindle yeterli... zaten pdfleri benim aldıgım kindle da okunabiliyor....

Şimdi öyle netten baktım biraz mesela kral katili güncesine başlayacağım, internetten e-kitap olarak bulamadım o biraz sorun gibi her kitap yok sanırım eskilerin bir çoğu ve meşhur kitaplar demişsiniz o biraz sorun olabilir.. Bu arada siz ürünü amazondan mı satın aldınız?

• ben de birden fazla e kitap okuyucu kullandim ama en begendigim nook simple touch. kindle touch ile kiyaslamistik arkadasimla; nook birkac konuda daha onde gorundu.
    ornegin daha hizli. bunun yanisira iki cihaz da ekranlarini bes sayfada bir flashliyorlar. nook, nette en yaygin olan format olan epub desteklerken kindle amazona ait mobi formatini destekliyor. bu da nook icin bir avantaj. son olarak sarj suresi, tasarim ce ele yatkinlik olarak da nook daha onde gorundu. (max sarj suresi iki ay)

e ink teknolojisi cok guzel bir sey. ben de bir suru baski kitabima veda etmek zirunda kalacagim diye endiselendim ama nook ile okuma miktarim iki katina cikinca ''amac hasil oluyor'' deyip arac olan kitaba degil amac olan bilgiye bakmaya karar verdim.

e okuyucu almaya karar veren kullanicilar bana pm atabilirler. bazen elimde bu cihazlardan oluyor cunku amerika'da cok tanidigim var ve ekim 2013 ten sonra (akademik sebeplerlerden dolayi) teksas'ta ikamet etmeye baslayacagim.

nook'u goren arkadaslar muhakkak kendileri de istedigi icin getirtiyorum periyodik olarak. forumdan iki arkadasa da ankara'da elden nook vermistim.

ek: ingilizce klayve ile yaziyorum ve mesajlar zor okunuyor. bundan sonra klayveyi trye cevirip yazmaya dikkat edecegim konu tutarsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u.s.b.3 -- 22 Mart 2013; 16:57:35 >

• Yeni konu açmadan araştırma yapsanız veyahut site içi arama motorunu kullansanız... Arzu ettiğiniz şeyler ve daha fazlası için :
    http://forum.donanimhaber.com/m_63665080/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-Kitap Okuyucu Tavsiyesi
    8 yıl önce açıldı
    e-Kitap Okuyucu Cihaz
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: iztuzu

Yeni konu açmadan araştırma yapsanız veyahut site içi arama motorunu kullansanız... Arzu ettiğiniz şeyler ve daha fazlası için :

tesekkurler ben de bu konuyu ariyordum. borkac kere yorum da yapmistim birkac ay once. ama konunun adi degistirilmis, bu yuzden arama kriterlerimi saglamadi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: u.s.b.3

quote:

Yeni konu açmadan araştırma yapsanız veyahut site içi arama motorunu kullansanız... Arzu ettiğiniz şeyler ve daha fazlası için :

tesekkurler ben de bu konuyu ariyordum. borkac kere yorum da yapmistim birkac ay once. ama konunun adi degistirilmis, bu yuzden arama kriterlerimi saglamadi.

Rica ederim. İlgili konuda dolaştığınızda başta "sentez" olmak üzere forumda kitap okuyuculardan aktif biçimde yararlanan arkadaşların olduğunu göreceksiniz. Onlar da size soru işaretlerinizi giderici şekilde yardımcı olacaktır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: u.s.b.3

quote:

Rica ederim. İlgili konuda dolaştığınızda başta "sentez" olmak üzere forumda kitap okuyuculardan aktif biçimde yararlanan arkadaşların olduğunu göreceksiniz. Onlar da size soru işaretlerinizi giderici şekilde yardımcı olacaktır.

peki. ben de birkac aydir nook simple touch kullaniyorum ve ceviri programlari ile ilgili tecrubeler edindim. paylasim sitelerine uyeliklerim oldu.
    konuyu acma amacim bu cihazlarin daha cok kisi tarafindan alternatif olarak bilinmesi cunku okuma miktarina ciddi bir katkilari oluyor.
    benim gibi dikkati dagilan kisiler faydalanabilir, tablet yada baska fonksiyon barindiran cihazlar gibi degiller cunku dikkat dagitacak ekstralari yok.
    amac hasil oluyor...

• Ben Eskikitaplarım'dan ladyfantasy. 300'den fazla epub formatında düzenlenmiş kitap isteyenler bana pm atabilir. Pdf'ten Epub'a çeviri konusunda, çeviri grubu oluşturmak istiyorum, öğrenmek isteyenlere her türlü yardıma açığım. Kullanılacak programlar Abbyy Finereader, Sigil ve Calibre'dir. 10 gönüllü arkadaşla 1 ayda 100 kitap çıkarırız. Biraz hazıra konmayı bırakıp üretmek isteyen arkadaşlar bana pm atsın.

KOBO AURA HD
    Fiyatı yüksek ama (169 dolar, ABD fiyatı), şimdiye kadar üretilmiş en iyi e-ink okuyucu. Ekranı 6.8 inch ve çok küçük puntolu olmayan pdfleri okumaya uygun gibi.
    Screen size: 6.8 inches
    Resolution: 1440 x 1080
    Screen PPI: 265 ppi
     e kitap okuyucular hakkinda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soul calibur -- 10 Mayıs 2013; 3:25:50 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.