Bugün Bitdefender 1 yıllık antivirüsü trendyol'daki E-FIRSAT aslı satıcıdan 299 TL'ye aldım… Aldıktan sonra öğrendim ki meğer lisans satıcının hesabı üzerinden kontrol ediliyormuş! Her zamanki gibi sadece bir lisans anahtarı alıp kendi Bitdefender Central hesabıma ekleyeceğimi sanıyordum. Bunun yerine, bana özel bir indirme bağlantısı gönderdiler. Bu bağlantıda yer alan install_code, Bitdefender’ı otomatik olarak satıcının Central hesabına etkinleştiriyor. İlk başta “önemli değil, sonuçta geçerli bir abonelik” diye düşündüm, ama endişe verici bir şey öğrendim: Artık cihazım, satıcının Bitdefender Central panelinde listeleniyor.
Bunu paylaşmamın sebebi şu: Eğer indirimli bir Bitdefender lisansı alır ve lisans anahtarı yerine indirme bağlantısı verilirse, büyük ihtimalle bu bağlantı satıcının Central hesabına bağlıdır. Bu durumda aslında aboneliğin sahibi siz olmuyorsunuz, sadece onların hesabındaki bir slotu kullanıyorsunuz. Bu da beraberinde güven sorunlarını getiriyor. Durumu E-FIRSAT adlı satıcıya bildirdim, "ben iade yapmam yetkim yok, trendyol'a söyle" dedi. Sanki ben müşteri değilmişim gibi "çok yoğunluk var" diye de ekledi. Trendyol da "satıcı ile konuşun" diyor. Ürün ilandaki gibi değil dememe rağmen yardımcı olamayız diyor. Tekrar satıcıya döndüm, "dijital üründe iade yok" dedi. "İade yok" diye ilanın dibine yazmışlar. Ben de ürünün ilandaki gibi olmadığını anlattım. "bitdefender bize de bu şekilde ilettiği için sistem böyle , trendyola bildirim açaranız iadeniz onaylanır" demeye başladı. Trendyol ise 10 dk soru soruyor ve görüşmeyi kapatıyor. Yani bana ayıplı ürünü sattılar ve ben iade talep edince ikisi de bana "güvenilmez müşteri" muamelesi yapıyor. En son "Satıcının haberi var yanlış ürün aldım derseniz açarlar" dedi, o da olmadı. 300 TL için 3000 takla attılar... Ben de o zaman ürün de para da sizde kalsın dedim. Yaklaşık 20 yıldır antivirüs kullanıyorum. Hep yurt dışından direkt alıyordum. Son bir kaç yıldır hesaplı olsun diye yerli satıcıdan lisans kodu alıyordum. Anlaşılan bundan sonra yine orjinal siteden fiyat farkını ödeyip alacağım. Bu tarz satıcı ile muhatap olmaktansa 3 kat fazla ödemeye razıyım. Sizi de bilgilendirmek istedim... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 15 Ağustos 2025; 20:1:17 > |
E-FIRSAT adlı satıcı tarafından Trendyol'da satılan Bitdefender Internet Security

-
-
Şikayet edin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kime şikayet edeyim? "Bozacının şahidi şıracı"
Eskiden Ticaret Ahlakı diye bir kavram vardı, artık hikaye oldu...
Satıcı platformun Destek Hattına "kandırıldım" diyorum, "ürün kopyalanabilir olduğu için iade yok" diyor... Yani bana "sen kesin kopyalamışsındır onu" diyorlar. 300 TL için bana hırsız deme cürretinde bulunan kurum ile benim ne işim olur bundan sonra? Para da, ürün de onlarda kalsın...
Yazdığım yorumu bile reddetmişler utanmadan.
Koskoca kurumlar arsızı, sahtekarı kollarken, dürüst, mağdur, hak arayan müşteriye ise hakaret ve zorbalık yapıyor.
2 kere Destek hatı ile konuştum, ikisinde de karşı taraf görüşmeyi kapattı.
Sanki dalga geçiyorlar...Diyaloğa bakın;
Yok 1.5 iskender ve kola istiyorum. (tabi ki yazmadım böyle bir şey)
Devamını caps alamadım çünkü kapandı ve log yollamıyorlar( işlerine gelmiyor muhtemelen)
Sana saygısı olmayan bir kafa ile neyi çözebilirsin ki?
Muhatap olduğumuz insanlar kafa olarak bugünün medeni toplumlarından 150 yıl geride...
Koskoca kurum müşteriyi "potansiyel hırsız" olarak görüyor. Halbuki medeni dünyada herkes önce masumdur.
Vergi zulmünden önce Amazon.co.uk'den dvd almıştım, teslimat PTT yüzünden gecikince email attım, ürün gelmedi dedim, 2 saat sonra hiç soru sormadan para iadesi yaptılar. Teşekkür ettim. 2 gün sonra ürün geldi. Geri dönüp ödemeyi tekrar yaptım, onlar da teşekkür etti.
Olması gereken budur. Medeni dünya böyle işliyor.
Biz ise ortadoğu çukurunda debeleniyoruz malesef.
Size önerim; Gidin üç kuruş daha fazla ödeyin ama size insan gibi davranan, ticaret ahlakı olan platform ve satıcılardan alışveriş yapın.
Size saygısı olmayanları ise hayatınızdan silin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 15 Ağustos 2025; 19:58:57 >
-
Turuncuya güvenip dogru duzgun bir sey alinmaz bit pazarindan hallice cogu kisi fatura gondermiyor. Pazar yerinde satilan urunlerin çok buyuk kismi imitasyon, sahte vb. O yüzden sadece hirdavat gibi olsa da olur olmasa da tarzinda urunler alirim oradan onun disinda hiç girdiğim bir yer degil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 17 Ağustos 2025; 10:30:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Satın aldığınız yeri THH ne şikayet edin. Hakkınızı geri alacaksınızdır.
-
Bitdefender Türkiye'ye başvurdum.
Trendyol'un yapmadığı iadeyi Laykon yaptı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X