Bu adam bana kayıtlı posta ile yolladı + top rated seller kendisi
Dispute açsam paypal kesin adamı haklı görecek.Kayıtsız posta ile alsam belki 1 şansım olabilirdi diye düşüyorum adamın kanıtı var şu tarihte yolladım diye.
Adet sınırlaması yok sadece değeri 100 euro'dan ucuz olsun yeter yada ebay satıcısıyla anlaşıp üzerine HEDİYEDİR yazdırmak gümrüğe takılmasını önler.
quote:
Orijinalden alıntı: cturna
arkadaşlar elektronik parça siparişi veriyorsanız 2-3 tane den fazla ise gümrüğe takılıyor ticari diye bilginize
10 tane entegre bile 5 dolar etse toplam gümrüğe girebiliyor ticari diye...
hahaha hadi bakalım getisene 40 tane entegre toplam 20€ olsun bakalım napıyolar gümrükte :)
100€ sadece her üründen 1 adet olmak kayıdı ile geçerlidir 10 tane alınca adam düşünüyor ? acaba bunları satmak içinmi getirdi .. amerika , çin , almanya dan bugune kadar 20bin € luk mal getirdim ayrı ayrı. baya bi deneyimim var
thecrank hocam kayıtlı posta ile yolladıysa takip numarasınıwww.ptt.gov.tr deki kutucuklara yazıp sorguladığında ne yazıyor ?
quote:
Orijinalden alıntı: cturna
thecrank hocam kayıtlı posta ile yolladıysa takip numarasınıwww.ptt.gov.tr deki kutucuklara yazıp sorguladığında ne yazıyor ?
Ne yurt içi ne yurt dışı sorgulamada yok.
Yut içi sorgulama : BU BARKODA AiT HERHANGi BiR KAYIT BULUNAMADI.
Buhar oldu uçtu sanki soğudum valla yurtdışı alışverişten.
hocam ozaman sizin parçanız kayboldu yada herif yollamadı size başka sallama bir kod verdi, cünki first class ile yollamış eleman hemde kayıtlı tekrar mail atın bence herif üç kağıt yapmış gibi gözüküyor cünki usps nin kendi sayfasında gönderi müşteriden alındı diye bir bilgi çıkması lazım
şekil a 1
en üsteki istanbula ulaşmış diyor
en alttaki gibi yazı olması gerekiyor kesinlikle
USPS Tracking sorgusu :
Tracking number RR678214566US USPS International Dispatch, 2009-10-15, 07:48:00, ISC NEW YORK NY(USPS) Arrival, ISC NEW YORK NY(USPS) Acceptance, NEW YORK, NY, 10011
Uluslararası dağıtımda yazdı ayın 15'inde bir daha değişmedi o sayfa.
büyük bi olaslıkla buraya gelmiş ve kaybolmuştur :) zaten coktan buraya gelmiştir paketin burda kaybolduğu acıkcada ortada aslında. toplam 30 gün bekle satıcıya mail at tekrar aynı siparişi yollamak zorunda 30 gün sonra cünki kayıtlı yollamış kayıtlı yollamasaydı öyle bi zorunluluk yok 11. ayın 15 ine kadar gelmesse satıcıya ulaş.
Aynen bende senin gibi düşünüyorum.Buraya gelmemesine imkan yok.Yalnız ptt çok gevşek bir kurum kayıtlı postanın kaybolması sadece bu ülkede olabilir.Adı üstünde kayıtlı imza karşılığı el değiştiriyor üstüne zimmetli senin.
Dediğin gibi beklemekten başka yapacak bir şey yok.
kesin havaalanı gümrüğünde kaybolmuştur hocam
ah be kardeşim neden bekledinki bu kadar zaman, Hemen Git Polise Şikayette Bulun. Devir Değişti Artık. Polisler Bu şekilde Dolandırıcılık Yapanları Anında Yakalıyor. Bilgi işlem merkezi Çok iyi Çalışıyor Polisimizin. TÜRK POLİSİne Güven. Ben olsam anında giderdim, Gerisi Sana Kalmış..
Ptt'nin yurt içi yurt dışı sorgulama ekranı güncelleniyor mu bu ara ?
quote:
Orijinalden alıntı: mehmetrex
ah be kardeşim neden bekledinki bu kadar zaman, Hemen Git Polise Şikayette Bulun. Devir Değişti Artık. Polisler Bu şekilde Dolandırıcılık Yapanları Anında Yakalıyor. Bilgi işlem merkezi Çok iyi Çalışıyor Polisimizin. TÜRK POLİSİne Güven. Ben olsam anında giderdim, Gerisi Sana Kalmış..
İnternet sitelerindeki alışverişlerdeki tek korktuğum nokta bu işte Peki hiçbir yetkiliye ulaşamıyormusun?
quote:
Orijinalden alıntı: anilxx92
İnternet sitelerindeki alışverişlerdeki tek korktuğum nokta bu işte Peki hiçbir yetkiliye ulaşamıyormusun?
Ptt'yi aradım benim yaptığım sorgulamanın aynısını yapıyor bu zamana kadar girmesi lazım diyor ülkeye deniz yolu ile bile gelse girmiş olması lazım diyor.Ayrıca kayıtlı postanın kaybolmasına imkan yok diyorlar.
Satıcıya mesaj attım az önce tekrar cevap gelmedi şimdilik.Duruma göre 30 gün sonunda bir kere daha mesaj atacam para iadesi yapmadı dispute açacam o da olmadı bankaya itiraz.
quote:
Orijinalden alıntı: TheCrank
?
quote:
quote:
?
.
evet sürekli güncelleniyor hatta ve hatta anlık :)
quote:
Orijinalden alıntı: aerotatak
quote:
Orijinalden alıntı: mehmetrex
hayırdır arkadasım komik olan ney_? senin basına gelmediği için böyle bi olay, arkadasın polise gitmesimi komik oluyor_? alay edilecek bi durum yok. kendini dolandırılan kişinin yerine koy, bi daha düşün...!!!