arkadaşlar 3 gündür yoğun bir araştırma içine girdim aslında bu soruyu sormak istemesemde mecbur kaldım kafamda sorunlar var da benim öncelikli amacımıbelirteyim.
Elimde 1000 civarında film var ve bunların hepsi dvd ancak çoğu vcd formatında yani anlayacağınız vcd leri dvd ye attım. Birazda divx var ama çoğu vcd formatında dvdnin içinde. Geleli diğer soruna evdeki tvim 72 ekran düz kare arçelik buna bağlayacağım bir dvd player arıyorum fazla maliyeti olmadan max 140 ytl civarında bir şey arıyorum görüntü kalitesi ses kalitesi sizinde okuduğunuz gibi bana yetecek bir makine olsa yeter fazla bir şey aramıyorum. Scarttan bağlayacağım ona göre düşünmek lazım..
Öncelikli tercih ettiğim bir kaç marka model var ama kararsız kaldım Philips 3144 (teknosada yanında doğrayıcı veriyor 129 ytl) LG 286 var oda 3 dvd film veriyor yine teknosada 139 ytl.Samsung da olabilir oda civarda. Birde diyorumki bunlara hiç girmeyip primier yada onun türevlerinde mi alsam arada ne farklılıklar olabilir.
Plazma veya LCD TV kullanmiyorsaniz, hic o kadar yuksek paralar vermeye gerek yok. Voxline alabilirsin, Trident alabilirsin, Premier alabilirsin. Schaub Lorenz bile alabilirsin. Ama artik VCD seyretmesen iyi olur, cok eski kaldi artik VCD'ler. En kotu ihtimal divX felan formatlarinda seyret, diger formatlar cok eski kaldi artik. Kalitesizligine gore diskte kapladiklari alanda cok fazla..
kesinlikle haklısında o kadar film arşivi var yani o yüzden ama divx de var 200 kadar tavsiyelerin için tşk ederim.
Bence burada asıl önemli olan elinizdeki film disklerinin düzgün okunabilmesi. Bunu yapabilecek bir oynatıcı seçmelisiniz. Philips disk okuma konusunda piyasada en iyisi diye biliyorum ben. Vestel de fena değil. Sony kullandım daha önce, yeniden yazılabilir disklerde takılmalar yapıyordu. Vestel yapmıyor. Elinizdeki diskler çizikse veya hızlı yazdırılmışlarsa, okunmayabilirler veya filmlerde takılmalar olabilir. O yüzden kaliteyi fazla düşürmeyin cihazı alırken. Philips ilk tercihlerinizden biri olabilir. LG veya Samsung da ardından gelebilir. Ama Trident, Voxline gibi markalardan uzak durmalısınız.
Ben Trident, Voxline gibi markalardan uzak durmasi gerektigini dusunmuyorum. Aldigi Voxline, Trident, kendilerinden 2 hatta 3 misli fiyata sahip olan rakipleri kadar performans sergileyecektir. Bizzat tecrubelerle dogrulanmistir.
elimdeki dvdler philips ve maxell markadır ve hepsi 8x de yazılmıştır çoğuda 16x desteklemektedir yani çizik v.s hiç bir şey yok zaten okumazsa yuh derim. Hepsini özenle çektim asus dvdrw de çekildi hepsi sorun çıkaracağını sanmıyorum ama alacağım aletin bana görüntü kalitesi olarak farkı olacakmı onu bulmaya çalışıyorum yani philips ile piranha arasında bir fark yoksa neden 60 ytl fazla vereyim....