Şimdi Ara

Dvd Player'i uydu alıcı ile çalıştırmak (Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıkta dediğim gibi resimdeki eski model takoz bir televizyona sahibim. Televizyonun scart girişi yok sadece anten girişi var. Uydu alıcısı televizyona rf kablosu ile bağlı benim istediğim uydu alıcısı ve dvd playerı bağlayıp beraber çalıştırmak. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler :)

Uydu alıcısı ve Dvd player şekildeki gibi.

Scart edevatım

Uydu alıcısı ve dvd playerin arka kısımları

• Bi yardım lütfen
  • uyduyu falan karıştırma ihtiyacın olan şey av-rf converter 5-10tl civarında antencilerde elektrikçilerde falan satılıyor. dvd yi scarttan convertera bağlayıp, converterın rf çıkışını tvnin anten girişine takıyorsun.

linkteki cihaz

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-sinemasi-kablo-aksesuar-cobra-marka-av-rf-converter-donusturucu-cevirici/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: brdst

uyduyu falan karıştırma ihtiyacın olan şey av-rf converter 5-10tl civarında antencilerde elektrikçilerde falan satılıyor. dvd yi scarttan convertera bağlayıp, converterın rf çıkışını tvnin anten girişine takıyorsun.

linkteki cihaz

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-sinemasi-kablo-aksesuar-cobra-marka-av-rf-converter-donusturucu-cevirici/detay
    şu an ki cihazla yapamaz mıyım peki ? Bide rf ye çevirince görüntü kalitesi bozulur mu ?

• bozulma olmaz şu anda uyduyu izlediğiniz gibi olur görüntü o da rf olarak bağlı çünkü. av-rf converter olmadan yapamazsınız. zaten 10tl gibi bir fiyatı var pahalı bir şey değil.
  • quote:

bozulma olmaz şu anda uyduyu izlediğiniz gibi olur görüntü o da rf olarak bağlı çünkü. av-rf converter olmadan yapamazsınız. zaten 10tl gibi bir fiyatı var pahalı bir şey değil.
    Scarteri uydu alıcıya diğer uçları dvd playere bağlayınca dvdyi açtım otomatik başlayan cdleri taktım dvd playerde saniye ilerliyor arkadan o cddeki filmin seside geliyor fakat görüntü yok görüntü için birşey yapabilir miyiz yoksa senin dediğin av-rf coverteri alırım.
  • dvdnin scart çıkışını uydunun vcr scartına bağlayıp, uydudan tv/sat ya da tv/vcr gibi bir tuş varsa (bazı modellerde sıfır tuşu o görevi görüyor) ona basmayı denediniz mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

dvdnin scart çıkışını uydunun vcr scartına bağlayıp, uydudan tv/sat ya da tv/vcr gibi bir tuş varsa (bazı modellerde sıfır tuşu o görevi görüyor) ona basmayı denediniz mi
    resimde gördüğünüz gibi sadece 1 ucu scart diğer ucu 3 renk kablo. Scartı uyduya bağlayıp 3 renk kabloyu dvdye bağlayıncada sadece ses geldi dostum tv/sb tusu var basınac ekran siyah oluyor sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: aqawasazax

resimde gördüğünüz gibi sadece 1 ucu scart diğer ucu 3 renk kablo. Scartı uyduya bağlayıp 3 renk kabloyu dvdye bağlayıncada sadece ses geldi dostum tv/sb tusu var basınac ekran siyah oluyor sadece

Alıntıları Göster
    rf modulatör aldım bağlantıları ayarladım tvye bağladım tvden kanal aradım dvd playeri buldum ama görüntü renksiz ve asağıdan yukarı kayarak gelmeye başladı nasıl yapıcam yardım edermisiniz.
  • ntsc/pal ayarından kaynaklıdır muhtemelen
  • quote:

ntsc/pal ayarından kaynaklıdır muhtemelen
    Onu nasıl yapıcam bi anlatsan kardeşim ? kac haftadır uğraşıyorum insallah yapıcam sonunda yardımınla :)
  • modülatörün üzerinde pal/ntsc ayarı için herhangi bir anahtar yok mu?

dvd playerın ayarlarından görüntü çıkışının pal olduğuna emin misin?

tüm bantlarda (uhf ve vhf1-3) kanal araması yaptığını varsayıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brdst -- 9 Nisan 2011; 22:19:45 >
  • quote:

modülatörün üzerinde pal/ntsc ayarı için herhangi bir anahtar yok mu?

dvd playerın ayarlarından görüntü çıkışının pal olduğuna emin misin?

tüm bantlarda (uhf ve vhf1-3) kanal araması yaptığını varsayıyorum.
    modülatörde sadece on/off tusu ve girişler var kardeş :(

dvd player'in pal olduğunu nerden anlayacam ?

modülatör kağıdındada uhf ve vhf1-3 diyor bunu anlaymadım nasıl olacak bu ?

tesekkürler ilgin icin :)
  • tv'de kanal araması yapıyorsun ya, tüm bantlarda arama yaptın değil mi? genellikle vhf bandında çıkar net görüntü. yani renksiz ve bozuk görüntü karşına çıkan ilk görüntü mü yoksa bulabildiğin en iyi görüntü mü?

eğer bulabildiğin en iyi görüntüyse pal/ntsc ayarındandır.

dvd playerın ayarlar menüsünde pal/ntsc çıkış ayarı vardır mutlaka.
  • quote:

tv'de kanal araması yapıyorsun ya, tüm bantlarda arama yaptın değil mi? genellikle vhf bandında çıkar net görüntü. yani renksiz ve bozuk görüntü karşına çıkan ilk görüntü mü yoksa bulabildiğin en iyi görüntü mü?

eğer bulabildiğin en iyi görüntüyse pal/ntsc ayarındandır.

dvd playerın ayarlar menüsünde pal/ntsc çıkış ayarı vardır mutlaka.
    Televizyonda channel search var 2 düğme var ordan arama yapabiliyorum kardes ve bulabildiğim en iyi görüntü. ses gayet iyi geliyor sorun sadece görüntüde görüntü alttan üste kayarak ve renksiz geliyor.

Dvd playerin ayarlar menüsüne tvde düzgün görüntü olmadığı için tam anlamıyla göremiyorum kardese :(

• eğer vhf bantlarında da arama yaptım en iyi görüntü bu diyorsan şu anda aklıma gelen tek şey dvdnin ntsc olarak ayarlı olabileceği. tv pal destekli olduğu için bozuk gelir görüntü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brdst -- 9 Nisan 2011; 22:47:09 >
  • quote:

eğer vhf bantlarında da arama yaptım en iyi görüntü bu diyorsan şu anda aklıma gelen tek şey dvdnin ntsc olarak ayarlı olabileceği. tv pal destekli olduğu için bozuk gelir görüntü.
    peki nasıl uyuşturacaz onları kardeşim ?
  • dvd'yi pal olarak ayarlayarak
  • quote:

dvd'yi pal olarak ayarlayarak
    dvd playeri farklı bir televizyona taksam ayarları ordan pal yapsam sonra tekrar bu televizyona taksam ayarlar pal olarak kalırmı ?
  • evet ayarları kaydettiğin şekilde kalır değişmez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.