Şimdi Ara

DVB-S Kartlarla neler yapabiliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son günlerde iyice popülerleşen digital tv kartlarıyla ilgili birkaç satır bişiler yazıp, kafasında soru işareti olan arkadaşları biraz bilgilendirmek istedim.
    Anlatacaklarımın hepsini Technisat Skystar2 kartı üzerinde denedim o yüzden Inca, Avermedia vs. kartlarla nasıl sonuç alırsınız bilemiyorum ama büyük ihtimalle ayarlarınızı doğru yaptığınız zaman sorun yaşamazsınız.
    <font size='4'>1.Bu kartları satın alıp tam performansla kullanabilmek için gerekli minimum sistem</font id='size4'>
    Uydu üzerinden yapılan digital yayınlar mpeg2 formatındadır bu yüzden bu kanalları izlemek için sisteminiz mpeg2 videoları akıcı bir şekilde gösterecek kadar güçlü olmalı. Technisat sitesinde Skystar2 için istenen minimum sistem:
    -Pentium3 700 işlemci (veya eşleniği)
    -128 mb Ram
    En az bu güçteki bir sistemle uydu yayınları ve data aktarımı gibi işlemleri rahatlıkla yapabilirsiniz. Fakat şifreli yayınlara ilgi duyuyorsanız Ram’inizi en azında 256 mb yapmalısınız çünkü şifre çözme işlemi işlemci ve Ram’i çok zorluyor.

<font size='4'>2.Download ve uydu yayınları için gereken ekipman</font id='size4'>
    DVB-S kartınızla uydulardan sinyal alabilmek için tabii ki öncelikle doğru konumlandırılmış bir çanağa, çanak üzerinde kaliteli bir LNB’ye ve sinyali kartınıza aktaracak kaliteli bir kabloya ihtiyacınız olacak. Birden fazla uydudan sinyal almak istiyorsanız DiseqC anahtarına ihitiyacınız olacaktır. DiseqC anahtarını alırken kesinlikle kaliteli bir ürün seçmeye özen gösterin. Kalitesiz ve ucuz DiseqC anahtarları düşük sinyal seviyesi ve hatta kötü işcilik sonucu ortaya çıkabilecek kısa devre sorunlarıyla kartınıza zarar verme gibi sonuçlara neden olabilir.
    LNB ve çanak seçerkende kalitesiz ürünlerden uzak durun anteninizi konumlandıracağınız uyduya göre en az 90 cm.’lik bir çanak işinizi görecektir. LNB ise en fazla 0,6 gürültü seviyeli universal bir LNB olmalı.
    Uydu konumlandırmasını bu işin profesyoneli birine yaptırmanız daha uygun olur çünkü uyduyu doğru ayarlamak hiçbir fikri olmayan bir kişi için gerçekten cehennem azabı gibi bir şey.
    <font size='4'>3. Kurulum</font id='size4'>
    Bu bölümü sadece Skystar2 için anlatıyorum. Farklı kartlar için izleyeceğiniz yol daha farklı olacak.
    Öncelikle kartımızı boş bir PCI slotuna güzelce takıyoruz , uydu antenimizden gelen kabloyu karta sağlamca bağlıyoruz ve sistemimizi çalıştırıp karti ile gelen CD’den kartı tanıtıyoruz. Burada bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum ama CD’deki driverı kurmak yerine kartın en son driverını yüklemek isterseniz,http://www.technisat.com/en/service/download.php adresinden son driverları bilgisayarınıza indirip kurabilirsiniz.
    Kurulumu başarıyla tamamladıktan sonra sisteminizi yeniden başlattığınızda System Tray’de kırmızı bir yuvarlağın çıktığını göreceksiniz. (Eğer çıkmazsa Başlat>Programlar>Technisat DVB>Setup4PC kısayoluyla programı başlatabilirsiniz) Bu ikona sağ tıklayıp Setup4Pc’yi seçerek ayarlarınızı yapabilirsiniz. Burada sıklıkla kullanılan Hotbird,Eutelsat W3(download için kullanacağımız uydu) uyduları için yapılması gereken ayarlardan bahsedeceğim.
    Hotbird uydusu için açılan pencerede Hotbird 13E seçiyoruz daha sonra status buttonuna basıp listeden Hotbird seçiyoruz Transporder ayarını 10719 Symbol Rate ayarını 27500 ve Polarity’i de Vertical’e getirip Tune buttonuna basıyoruz kısa bir süre bekledikten sonra Sgnal Qualty kısmının sarı veya yeşil olduğunu gördüğünüz zaman gülümseyebilirsiniz uyduya kilitlendiniz. [locked]
    Eutelsat W3 uydusu için yine ilk pencerede Eutelsat W3 seçip statuse geliyoruz ve Transporder ayarını 11449 Symbol Rate’i 27500 ve Polarity’i de yine Vertical yapıp Tune buttonuna basıyoruz.
    Uydu ayarımızı yaptıktan sonra yayınları izleme ve download yapmak için kullanacağımız programı kurmaya geldi sıra. Ben sizlere ProgDVB programını öneriyorum. Sistemi biraz yorsa da özellikle download ve şifre çözme işinde oldukça başarılı bir program.www.prodvb.com sitesinden indirebileceğiniz programı kurarken yapmanız gereken birkaç küçük ayar var. İndirdiğimiz exe doyasına çift tıklayıp kuruluma başlıyoruz. Öncelikle “Select Language” bölümünde Rusça ve İngilizce arasında tabii ki İngilizce’yi seçiyoruz . Daha sonra açılan pencereden kartımızı modelini seçiyoruz. Burada Inca sahipleri için önemli bir bilgi sunmak isterim kartınızla ProgDVB programını kullanmak istiyorsanız kurulum sırasında “TwniHan Compatible” seçmeniz gerekiyor. Kartımızın modelini de seçtikten sonra programla beraber kurmak istediğimiz modülleri seçeceğimiz pencere geliyor burada tüm kutucukları işaretlemenizi öneririm ama eğer skystar2 kullanıyor ve uzaktan kumanda modülünü satın almamışsanız “WinLirc client” modülünü kurmanıza gerek yoktur.Artık next dediğimiz zaman program kurulacak ve kullanmaya hazır hale gelecektir.
    Programı çalıştırdığınızda “Device Not Started!” uyarısını almazsanız kurulumu başarıyla yaptınız demektir. Eğer bu uyarıyı alıyorsanız programı uninstall edip tekrar kurmayı deneyin eğer yine aynı hata devam ederse başka sürümleri kurmayı deneyin.
    Programı çalıştırdıktan sonra yapmamız gfereken birkaç küçük ayar daha var. Settings bölümünden DiseqC ayarlarını açıyoruz ve uydu ayarlarımızı yapıyoruz. Eğer DiseqC anahtarı kullanmıyorsanız sol taraftan “None” kutucuğunu işaretleyip sağda DVB Card kısmının altındaki yeşil yuvarlağa çift tıklayarak listeden kilitlendiğiniz uyduyu seçin ve OK tuşuna basıp bu bölümden çıkın. Eğer DiseqC anahtarı kullanıyorsanız bu bölümde anahtarınızın çeşidini işaretleyip uydularınızı seçmelisiniz.
    Şimdi sıra geldi kanlarlı bulmaya , bunun için yine üst taraftaki “Channel List” bölümüne girerek “Channel Search>Bağlı olduğunuz uydu”’ya tıklıyoruz ve mutfağa gidip kendimize çay kahve bir şeyler yapıyoruz[arindr] çünkü bu işlem birkaç dakika sürüyor.
    Kanal listemiz de hazır olduktan sonra OK deyip sol taraftaki menüden istediğimiz kanala tıklayarak izlemeye başlıyoruz.

4. Uydudan Download nasıl yapılır?
    5.Şifreli kanallar nasıl çözülür?
    yarın...

• Uydudan Download'u destekleyen kartlar sunlardir (EON Sitesinden Alintidir) :
    *TechniSat SkyStar2 (B2C2), Technisat SkyStar2 TV PVR rev.268 USB,
    *Hauppauge WinTV DVB-S, Hauppauge WinTV DVB-S Nexus, Siemens Fujitsu DVB-S, Techno
    *Trend TT-PCline - premium S, Galaxy DVB-S, TechniSat SkyStar1,
    (Not: Multicast veri alımı için tavsiye edilmez, maksimum hızı 10Mbps'tir)
    *Hauppauge Nova, Techno Trend TT-PCline - Budget PCI, Satelco Multimedia,
    *Telemann SkyMedia 200/300
    *Pentamedia Pent@net, Pent@vision, Pent@vision CI, Pent@value,
    *Thyphoon Digi-Sat-DVBs.
    *Hauppauge WinTV Nova USB, Hauppauge DEC 3000S USB, Techno Trend TT-PCline - USB,
    *Pentamedia Pent@U+ (USB),
    *Kiss Technology Satdem/Satdem CI,
    *Broadlogic 1030/2030 PCI+.
    -*-*-*-*-*-*-*
    Yukardaki kartlarin cogunu Turkiye'de bulamazsiniz...En kolay bulabileceginiz kart Skystar2'dir... Avermedia , Inca gordugunuz gibi uydudan download'u desteklemiyor... Ayrica 700 Mhz filan kesmez Skystar2'yi...Kanal taramasi yapildiginda da her kanal kesin cikacak diye biºey yok... Bazi kanallari el ile girmek gerekiyo... Kanal frekanslarinawww.lyngsat.com adresinden çanak anteninizin çevrili oldugu uyduyu seçerek bakabilirsiniz... [dry]

• peugeot,ss2 alıcam biri hotbirde bir de e3 e bakıcak yazdıkların o yüzden benim için çok yararlı. Çok uzun süredir bu konuyla ilgili araştırma yapmama rağmen herkesin yazdıklarını okumaya devam ediyoru. Sana da teşekkür ederim kendi adıma. Yarınki yazını da bekliyorum. Özellikle download için bu fza gibi dosyalardan bahsedebilirsen sevinirim. Yani nasıl oluyorda bu dosyaları bize bedavaya veriyorlar, ve bunun bir sonu olmaz mı? Sonuçta para verip alan adamlar var ve biz bedavaya bu işi yapıyoruz. O nedenle bunun gelecekte bir yerde son bulabileceğini düşünüyorum. Bu mümkün olabilir mi? Teknik açıdan bilirsin diye sana yazdım üstad.. Saygılar...
  • fzalari sana bedava vermiyolar sen çalıosun... Yasal degil ama kimse anlamaz... Gerci artık sistemlerini degistiriyolar , fza işi de bitmek üzere... [dry]
  • peugeot206WRC dt'yi izleyebilmek icin cryptoworks modul ve zap kart mı almam lazım yoksa matrix reloded modul isimi gorurmu?
    simdiden tesekkurler[bgstr]
  • Arkadaşlar merhaba
    <b>@keyn:</b> Pcworld dergisinin Nisan ayı sayısına bakarsan Inca Digital TV kartıyla download yaptıklarını görebilirsin. Yani diğer kartlarla download yapılmaz diye birşey yok. Zaten Tv izlerken de bir anlamda download yapıyorsun çünkü senin LNB'ne gelen diğer analog yayınlardaki gibi TV sinyali değil data sinyali ve Digital TV kartı bu data sinyalini download ewderek mpeg2 görüntü biçimine çevirip (aslında ss2 inca gibi kartlar bu işlemi ana cpu'ya yaptırıyorlar) yayını seyretmeni sağlarlar.

<b>@masaya:</b> Yazının devamında şifreli kanallardan bahsedeceğim , fakat bildiğin gibi yasalarımıza göre Türkiye içerisinde yayın yapan şifreli kanlları yasal abonelik olmadan çözmek ve izlemek yasak, yani burada Digiturk, Star Digital veya Cine+ Digital gibi ulusal yayın yapan şirketlerin şifreli yayınları nasıl çözülür anlatmayacağım ama sana DT için şunu söyleyebilirim , zaten Digiturk şifresi (CyrptoWorks) şu an için çözülebilmiş değildir yani yasal aboneliğin olmadan Digiturk izlemen mümkün değil.

• <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by keyn</i>
    <br />fzalari sana bedava vermiyolar sen çalıosun... Yasal degil ama kimse anlamaz... Gerci artık sistemlerini degistiriyolar , fza işi de bitmek üzere... [dry]
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    Nasıl bitmek üzere biraz açabilir misin, diyelim ben üye oldum dosyaları sana da gönderdim nasıl engelleyecek bunu europeline? Mantık burdan ileri gelmiyor mu? Çözemiyorum da mantıgı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    next play mı mi stick 4k mı ,
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by keyn</i>
    <br />fzalari sana bedava vermiyolar sen çalıosun... Yasal degil ama kimse anlamaz... Gerci artık sistemlerini degistiriyolar , fza işi de bitmek üzere... [dry]
    Nasıl bitmek üzere biraz açabilir misin, diyelim ben üye oldum dosyaları sana da gönderdim nasıl engelleyecek bunu europeline? Mantık burdan ileri gelmiyor mu? Çözemiyorum da mantıgı..
  • <font size='3'><b>4. Uydudan Download nasıl yapılır?</b></font id='size3'>
    Uydudan Download yapmanın iki yolu var. Bunlardan birincisi Eutelsat W3 uydusundan hizmet veren Europe Online veya Boardsat şirketlerinin internet hizmetlerine abone olup tek yönlü internet erişimi edinmek.(Bu tip hizmetlerde upload için başka bir bağlantı kullanmak zorundasınız gprs,dial-up,adsl vs..) İkincisi ise bu şirketlerin abonelerinin internetten veya hizmet aldıkları kurumlardan indirdikleri dosyalara çengel atarak internete girmeye gerek bile duymadan dosya download etmek.
    Çengel atma olayının önemli bir dezavantajı var indiriğiniz dosyaları seçemiyorsunuz(dunuz). Ancak artık EOL şirketinin gönderdiği dosyalara çengel atarak ne olduğunu bildiğimiz dosyaları indirebiliyoruz. EOL kullanıcıları internetten indirmek istediği bir dosyanın adresini EOL’e vererek EOL’ün bu dosyayı kendi serverına indirip kullanıcının MAC adresine göre belli bir gün ve saatte dosyayı kullanıcıya göndermesini sağlayabiliyor. Bu dosyanın gönderme zamanını ve dosyanın içeriğini barındıran FZA dosyasını da bir gün önceden kullanıcıya gönderiyor. İşte tam burada biz devreye giriyoruz ve öncelikle FZA dosyalarına oltamızı atıyoruz ve elimize geçen FZA dosyasını açarak gönderilecek dosyanın ne olduğunu ve ne zaman gönderileceğini öğrenerek doğru zamanda doğru yerde gönderilen dosyaya ortak olup makinemize indiriyoruz.
    Gerekli Programları yazalım:
    -Ateon 1.1.0.2 -> Gelen fza ların içeriği hakkındaki bilgileri edinmeye yarıyor
    -Fazzt 6 Client for eon -> Eol'un kullanıcılarına verdiği program.Belirtilen dosyaların bilgisayara inmesini sağlıyor
    -Skynet084 modül ->Progdvb de kullanacağımız kanca programı
    -TwoFishPP -> Fazz 6 Client için gerekli bir plugin
    Bu programlarıwww.uyduturk.net sitesineden indirebilirsiniz.
    Öncelikle belirtmek isterim Fazzt 6 Client for EON dosyasını register etmeniz gerekmektedir. Maalesef forumumuzun kuralları gereği bu dosyanın register yöntemini burada anlatamıyorum fakat arama motorlarında veya uydu ile ilgili forumlarda kolaylıkla bulabilirsiniz.
    Şimdi programları kurmadan önce yapılacak küçük bir işlemimiz var. HDD’mizin içine “inet” adında bir klasör oluşturuyoruz daha sonra bu klasörün içinde “sel” adında bir kasör daha oluşturuyoruz ve “sel” klasörünün içine “1”,”2”,”3”,”4”,”5” ve “temp” adında klasörler oluşturuyoruz.
    Skynet084 modülünü olduğu gibi ProgDVB/modules klasörüne açıyoruz. Açtığımız klasörde “skynet.ini” dosyasını notepad ile açıp (dosyaya sağ tıklayıp beraber aç>notepad seçiyoruz) en alt satırdaki ayarları aşağıdaki gibi değiştirin:
    [disk]
    min_free_space=10M
    disk=c:
    dir_temp=c:\inet\temp
    dir_ok=c:\inet
    dir_sel1=c:\inet\sel\1
    dir_sel2=c:\inet\sel\2
    dir_sel3=c:\inet\sel\3
    dir_sel4=c:\inet\sel\4
    dir_sel5=c:\inet\sel\5

(buradaki C: yazılı bölümü hangi partisyonda “inet” klasörünü oluşturduysanız ona göre ayarlamalısınız.)

Fazzt 6 Client programımızı kuruyoruz. Kurulumdan sonra programı register ediyoruz ve çektiğimiz TwoFishPP dosyasını açıp içerisindeki “TwoFish.dll” dosyasını C:\Program Files\KenCast\Fazzt\bin” klasörüne “TwoFishPP” script dosyasını da “C:Program Files\KenCast\Fazzt\Scripts” klasörüne atıyoruz. System trayde mor bir ikon olarak yerleşen programımıza sağ tıklayıp “configuration”’u seçerek ayarlarımızı yapıyoruz.
    İkl olarak “Permanent Channel” kısmına geliyoruz. Burada “new” tuşuna tıklayarak sırasıyla,
    Channel Number: 100
    Comment: Announcement Channel
    Multicast Adres: 239.0.4.17
    Inteface: 192.168.238.238
    Buffer Size: 262144
    değerlerini giriyoruz.
    Daha sonra “Receive Setting”den “Temporary Storage” kısmına “C:\Program Files\KenCast\Fazzt\Temp” yazıyoruz (burada da Fazzt 6 Client’i nereye kurduysanız oraya göre ayar yapmalısınız)
    “Use temporary directory…” kısmı işaretli ve aşağıda “FazztTemp” yazmalı.İşlemlerimizi bitirdikten sonra program bilgisayarın yeniden başlatılmasını isteyebilir.Bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve tekrar ikona sağ tıklayıp “Configuraiton” bölmüne giriyoruz.
    Daha sonra “System Information” bölümüne gelip ayarlarımızı kontrol etmemiz gerekiyor.
    Burada önemli iki bölüm var. Birincisi,
    License Information kısmında programı register ettiğiniz “License Key” görünmeli ve “Licensed To: Europe Online” olmalı.
    İkinci önemli kısım ise “Add-on Components: Twofish Post-Processing” şeklinde olmalı. Eğer information bölümünde sorun yoksa Ok deyip sıradaki ayarlarımıza geçebiliriz.

Şimdi ProgDVB programını açıyoruz ve kanallardan Eutelsat’ın altındaki Eon’u seçiyoruz. Daha sonra “Service” bölümünden Skynet’i seçip beklemeye başlıyoruz, eğer skynet modülünde üst tarafta kb, ip gibi bölümlerde hareket başladıysa tamam demektir. Şimid “G” tuşuna basıyoruz ve sağ tarafta karşımıza bir liste beliriyor, bu listedeki dosya uzantılarından “fza” ve “efa” olanları + tuşuyla seçiyoruz ve indirilmesini istemediklerimizi de – tuşuyla siliyoruz. İndirilecekler seçildikten sonra Ctrl+S kombinasyonuyla ayarları kaydediyoruz ve beklemeye başlıyoruz. Sol tarafta yeşil çubuklar belirmeye başlayacaktır ve indirdikçe yeşil çubuk beyaza dönüşecektir. Eğer indirme işlemi sırasında çubuğun üzerinde kırmızı bir çizgi belirirse o dosyaya elveda diyebilirsiniz çünük dosya indirilirken bozuldu demektir.
    Yakaladığımız “fza” ve “efa” dosyaları daha önce ayarını yaptığımız “inet” klasöürünün içinde depolanıyor.
    Şimdi bu dosyalarla işimize başlamadan önce bu dosyaları açmamıza yarayan Ateon programını kurup ayarlarını yapacağız.
    İndirdiğimiz Ateon programını kurduktan sonra “Setup” bölümüne gelerek ayarları yapıyoruz,

Monitor Poll Interval : 5
    Delete files older .... : Seçili
    Auto Move Fazzt files : seçili
    Disable space... : seçili
    min. lenght : 4
    Auto Decrypt : seçili
    Wait for.. : 30
    Auto decrypt nfo files : seçili
    On the fly : seçili
    Priorty : Below normal

Daha sonra “System” bölümüne gelerek aşağıdaki gibi ayarlarımızı yapıyoruz,
    Fazzt db :
    C:\Program Files\KenCast\Fazzt\dat\Receive.mdb (Fazzt programının kuruldugu yer)
    Fazzt incoming :
    C:\incoming
    (Bu ayar için yine HDD’mizde incoming klasörü oluşturup hangi HDD’de oluşturduysak ayarı ona göre yapmalıyız)
    Şimdi sol taraftaki menüden Sıkıştırma ayarlarını yapıyoruz,

UnRar :

*Disable space checking dışındaki tüm seçenekler işaretli

Unzip :

*seçeneklerin hepsi işaretli

Database :
    2 seçenekte işaretli

Ateon ayarlarını da böylece tamamladık.

Şimdi sıra indirdiğimiz “fza” ve “efa dosyalarını kullanmaya geldi.Ateon programını çalıştırıp system tray’e minimize ediyoruz. “Fza” dosyasına çift tıklıyoruz, böylece dosya hem Ateon’a hem de Fazzt 6 Client’e yüklenmiş oluyor. Ateon’u çalıştırıp, “Rescan” tuşuna basıyoruz. Şimdi seçeneklerden "To Be Recieved By Comment" bölümünü seçince dosyanın ismini ve gönderim zamanını görmemiz gerekiyor. Eğer gördüysek bir sorun yok demektir.
    Artık tek yapmamız gereken dosyanın geleceği zamanı beklemek. Dosya download edildiğinde C:\incoming klasörüne gelecek.

• Yurkarıdaki yazı kendi kelimelerimle yazılmış olsa dawww.uyduturk.net vewww.kayacenter.com/forum adreslerinden yararlanılmıştır.
  • <font size='3'><b>5.Şifreli kanallar nasıl çözülür?</b></font id='size3'>

DVB-S kartlarından satın alan arkadaşların en çok merak ettikleri şeylerden biri de uydu üzerinden yayın yapan şifreli kanlar ve bu kanalların bu kartlarla nasıl çözülüp izlenildiğidir. <font color='red'><b>Öncelikle belirtmem gereken en önemli konu ülkemizde yayın yapan şifreli digital uydu yayınlarının illegal yöntemlerle çözülüp izlenmesi kesinlikle yasaktır ve ağır yaptırımları vardır.</b></font id='red'>
    Şimdi anlatacağım işlemlerin hepsini Hotbird uydusu üzerinde yaptığım denemelere dayanarak anlatıyorum ama diğer şifreli yayınları ileten uydularda da aynı şifre sistemlerini kullanan paketler çözülerek izlenebilecektir.
    Gerekli Program ve Eklentiler:
    -ProgDVB
    -Fenrir Eklentisi
    -Snitch Eklentisi
    -Yanksee Eklentisi
    -Güncel Softcam.key dosyası

Fenrir Snitch ve Yankse eklentilerinin son sürümlerini internetten bulup ProgDVB klasörüne kopyalıyoruz. Kopyaladığımız Yankse eklentisinin “Yankse.dll” veya “Yanksew98.dll” dosyalarından sistemimize uygun olanının adını “Yankse.dll” yaparak diğerini siliyoruz. (Eğer win98 kullanıyorsanız Yankse.dll dosyasını silip Yanksew98.dll dosyasının adını “yankse.dll yapmalısınız, WinXp veya 2000 kullanıyorsanız sadece yankse98.dll dosyasını silmeniz yeterli) Yine internetten aratarak bulabileceğiniz Güncel Softcam.key dosyasını ProgDVB klasörünün içine kopyalıyoruz.
    Eklentilerimizi ProgDVB programına kurduktan sonra ProgDVB’yi açıyoruz ve “Plugin” menüsünden eklentilerimizin hepsini “active” hale getiriyoruz. Snitch için aynı şekilde “Find Keys”’i işaretliyoruz.
    Şimdi son olarak Yankse eklentisi için birkaç küçük ayar yapmamız gerekiyor. Plugin menüsünden yankse’nin üzerine geliyoruz ve daha rahat çalışabilmek için öncelikle “Languages” menüsünden “Türkçe”’yi seçiyoruz böylece eklentimiz Türkçeleşiyor.Daha sonra sırasıyla,
    Aktif> işaretli
    PMT oku>Daima işaretli
    ECM Filtresi> Geçersiz işaretli
    Otomatik PID> ikisi de işaretli
    PMT içinde CA birlikte> işaretli
    OSD Göster> işaretli
    Ayarlarını yapıp soldaki kanal listemizden kırmızı olan şifreli kanlardan birini seçiyoruz.Eğer kanalımız uygun şifreleme sistemiyle şifrelenmişse en geç 30 saniye içinde açılacaktır. Şifreleme sistemini görmek ve uygun key olup olmadığını anlamak içinse plugin>yankse>Pencereyi göster seçiyoruz. Açılan pencere de “Anahtar:” karşısında değerler varsa şifrelememiz uygun demektir. Eğer “FFFFFF(Anahtar Yok)” veya “Geçersiz Anahtar” yazsıyla karşılaşırsanız ya o sistem daha çözülememiştir ya da “Softcam.key” dosyanız eskimiş ve şifreler değişmiştir. Bu durumda internetten yeni softcam.key dosyası aratıp ProgDVB klasörüne yapıştırmanız gerekmektedir.

İyi Seyirler, iyi Download’lar

• <b>@eozen81</b>
    Dosyaların sahipleri dosyaları bize göndermiyorlar. Gönderilen sinyalleri sende anteninle yakalayarak bilgisayarına indiriyorsun. Aslında uydu üzerinden internet bağlantısı güvenlik açısından çok kötü skynet ile rastgele download yaparsan (yani dosyaları seçmeden) birilerinin birilerine attığı e-mailleri hatta fotoları bile yakalayabilirsin.
  • Uydu ile ilgili güzel siteler:
    http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=89705
    katılımlarınızı bekliyor
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by peugeot206WRC</i>
    <br /><b>@eozen81</b>
    Dosyaların sahipleri dosyaları bize göndermiyorlar. Gönderilen sinyalleri sende anteninle yakalayarak bilgisayarına indiriyorsun. Aslında uydu üzerinden internet bağlantısı güvenlik açısından çok kötü skynet ile rastgele download yaparsan (yani dosyaları seçmeden) birilerinin birilerine attığı e-mailleri hatta fotoları bile yakalayabilirsin.
    Benim bildiğimi, europeline mesela, üye olan abonelerine işte saatini ve fza dosyalarını bir gün önce mail ile atıyor ve diyorki işte şu saate şu dosyaları yüklersen sana şunun dvdsi gelicek.. İşte bu adamlar da seninle bunu paylaşıyorlar. Yanlış mı? Yoksa o gelişigüzel kanca yöntemi ile biliyorum ne var ne yoksa çekiyorsun ve dolayısıyla çoğu da porno türü resim falan oluyor.

• bence bu download olayı sindi pek yaygın degil diye onlemini almıyorlar.isin moku cıkınca alcaklar onlemlerini nasıl bilimyorum ama hep boyle oluyo bu alemde nerde bi beles varsa ve oranın moku cıkarsa orası ya paralı oluyo yada engeleniyor.mesela sifreli yayın gibi sifreli download.yani mesela ben yasal uydu internet abonesiyim ve ben bi download yapıyorum serverda bana gore bi program ve sifreleme olayı yapar ve talep ettigin dosyayı ancak ben cozebilrim baskası alsabile ne oldugunu alamaz calıstıramaz mesela bunun gibi bi sey yapabilirler.
  • walla tabi ne kadar teknik bir güvenlik kurabilirler bilmiyorum ama bununla ilgili çözümü de düşünmüş bu uyduturkdeki adamlar, aralarında gruplar kurup bu gruplar bir üyelik alıyorlar böylece birbirlerine paylaştırıyorlar dosya ve şifreleri. tabi dediğine katılıyorum bende bu ay sonu bu işe giricem yani hotbird ve w3 uydusuna baglanicam bende de zaten şans yoktur tam ben alırım dediğin gibi bir security olur bana patlar [evlol] Ama gene de kaybedicek birşey yok sonuçta 450-600 kanal alabileceğim hotbirdden diğeri de bloke olsa dahi başka uyduya çeviririm olur biter.
  • eozen valla 600 kanal 60cmlik bir çanakla alırsın ben 90cmlik bir çanakla 1200 kanal izliyorum tabii radyolar dahil
  • peugeot arkadaşım sen tabi daha iyi bilirsin, ben zaten radyoları katmadım genelleme yapmak açısından söyledim
  • peugeot206WRC
    -Fenrir Eklentisi
    -Snitch Eklentisi
    -Yanksee Eklentisi
    -Güncel Softcam.key dosyaları icin link verirmisin?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.