Şimdi Ara

Düşük SSD performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, laptopum için birkaç ay önce Sandisk 240 gb SSD aldım ve DVD sürücüsünü iptal ederek kendim taktım. Ardından temiz kurulum yaparak windowsu SSD'ye kurdum. Gözle görülür bir performans artışı oldu ama bugün tesadüfen test etmek istedim ve okuma hızı 270 yazma hızı 240 civarında.

    Normalde SSD 500 mb/s performans verebiliyor. SATA muhabbetlerini de öğrendim ana kartım SATA 3 destekliyor intelin sitesinden baktığım kadarıyla. Sizce sorun DVD sürücüsüne takmış olmam mı? Yoksa SSD'yi taktığım aparat ile alakalı olabilir? Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Iki ihtimal de olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer SSD'nin SATA kablosu anakarta direkt bağlanıyorsa sorun genelde anakart ile alakalıdır, aparat dediğiniz bir tür konvertör ise yani SSD'nin kablosunu bu aparata bağlıyorsanız onunla alakalı olabilir. Sandisk performans açısından zayıf bir SSD o yüzden 500MB görmeniz imkansız ancak 400MB civarı hızlara çıkabilir. SSD anakarta direkt bağlıysa BIOS güncellemesi işe yarayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poko001 -- 13 Haziran 2020; 7:33:0 >
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Merhabalar cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. Sizin de bildiğiniz gibi DVD sürücüsünü iptal edip yerine SSD takmak için Caddy adında dönüştürücüler kullanılıyor ama bu dönüştürücüler doğrudan SATA 2 veya 3 olmasına sebep oluyor mu emin değilim açıkcası. Ben herhangi bir kablo işine girmedim dediğim gibi sadece Caddy kutusuna oturttum ve DVD kısmına taktım. Paki anakar SATA 3 olunca laptopun kendi HDD'si SATA 2 olarak mı çalışır yoksa SATA 3 mü çünkü benim HDD SATA 2 gösteriyor.Düşük SSD performansıDüşük SSD performansı








  • A.kaanalper kullanıcısına yanıt
    İmajlarda görünenler cihazların kendilerine ait bilgiler yani HDD SATA 2 veya SATA 3 görünebilir bu fark etmez önemli olan anakart'ın hangi hızı desteklediği. SATA 3 HDD SATA 2 destekli anakarta takılırsa SATA 2 hızında çalışır. Caddy'lerde A-B-C gibi uyumluluk switch'i vardır, bu switch'in SATA hızıyla alakası var mı bilmiyorum fakat belki işe yarayabilir.
  • SSD yi normal hdd yerine, hdd yi de cd yerine takıp kullanırsan belki ssd sata 3 hızında çalışabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.