Şimdi Ara

Düşük bütçeli HTPC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

TV yanında kullandığım ATX tower kasa bilgisayarın büyük görüntüsü ve yüksek güç tüketimi yüzünden düşük bütçe ile bir HTPC kurma kararı aldım. Bütçe olarak elimde 3.5" optik sürücü ve fazladan 500GB 2.5" 5400rpm HDD olduğu için 500TL ayırdım.

Bu bilgisayardan beklentilerim;
    - Çok fazla güç tüketmemesi
    - Olabildiğince sessiz olması (Bütçe sınırlı olduğu için bileşenleri doğru seçmek burada yapılacak en mantıklı hareket olacak.)
    - Salonda ses sisteminin ve tv nin arasında sırıtmaması
    - Sorunsuzca net üzerinden yüksek çözünürlüklü videoları stream edebilmesi (Film, Dizi, Vimeo, Youtube).
    - Gerektiğinde yüksek bitrateli videoları oynatabilmesi (1080p 25gb rip / 15gb rip)
    - itunes ve medya server olarak çalışması
    - Gerektiğinde uzun süre açık kalıp torrent indirebilmesi
    ++ HDMI çıkışının olması
    -- Arada orta seviye oyunları eğlence amaçlı, düşük ayarlarla da olsa oynatabilmesi

Yani oyun öncelikli bir sistem değil.

Ses ve görüntüyü amfi üzerinden aktarmayı planladığım için HDMI çıkış olması benim için çok önemli.

Bu aklımdakilerle AMD işlemcili bir HTPC kurma kararı aldım,
    - Kasa - FRISBY FC-S6020B 300W slim kasa
    - İşlemci - AMD A6 3500
    - Anakart - Gigabyte A75M-D2H (HDMI çıkış ve usb 3.0 mevcut)
    - Bellek - 4gb Kingston 1600Mhz

Bu sistemi 450-470 TL arası bir fiyata toplayabiliyorum.

Ekstra bir ekran kartı ile biraz daha ucuz bir anakart kullanılarak daha ekonomik fakat daha fazla watt harcayan bir pc toplanabiliyordu.

Acaba bu seçmiş olduğum bileşenler işimi görmek için sizce de uygun mudur?

Tavsiyeleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Aşağıdaki başlıkta benim silverstone gd05 kasa ile kurduğum sistemi görebilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_64225803/tm.htm

Fiyat olarak elinde hdd olduğu için 200tl düştüğünde yaklaşık 550 tl gibi oluyor. Senin kurduğun sisteme göre artısı oyun anlamında oldukça tatminkar olacaktır. PES ve Street Fighter tarzı oyunları takılmadan oynayabiliyorsun. Anakart ve işlemciyi pahalı almanın htpc anlamında çok büyük bir katkısı olmayacaktır. Benim için önemli olan her anlamda dengeli bir sistem olmasıdır.

Ekstra bir ekran kartı alırsan da güç anlamında da olsa olsa aylık faturada aralarında 1 tl oynar. O 1TL'yi de oyun oynama lüksüne sayarsın. ayrıca güçlü ekran kartının olması yüksek boyutlu bluray dosyaları oynatmakta da yararlı olacaktır diye düşünüyorum.

sessizlik konusunda kasa oldukça başarılı. Sadece amd işlemcinin fanı her zamanki gibi kötü olduğundan onun sesi birazcık duyuluyor. o da o an hiçbir şey izlenmiyor yada dinlenmiyorsa.
    Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu,
    Projeksiyon: Benq W2700
    PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, SanDisk Extreme Pro 1TB M.2 NVMe SSD

• Mesajınız için çok teşekkür ederim. Malesef bugün gün içerisinde bir cevap göremeyince öğleden sonra siparişimi bir heyecanla vermiş bulunuyorum.

Sizin sisteminizi incelemiştim ve gerçekten çok hoşuma gitti. Özellikle silverstone kasa, amfinin yanında çok şık duracak ve gerçekten sahip olmak istediğim bir kasa.

Fakat ne yazık ki şu an kullandığım tv ünitesinde bu kasayı yerleştirebileceğim uygun bir yer yok. TV ünitem 2 gözlü, 1 in de Denon amfi diğerinde ise amfiden daha büyük boyutta olan center hoperlor duruyor. Üniteyi değiştirmeyi planlıyorum fakat bunun için ise en az 1 senem daha var şimdilik. Bu sebeplerden dolayı frisby kasayı tercih ettim, içerisine bir de ekran kartı eklemek istemedim kasanın havalandırmasını çok yeterli göremediğim için. Yeni alacağım ünite ile birlikte bir silverstone kasa almayı ve sistemi de bunun içine aktarmayı planlıyorum zaten, o zaman ekstradan bir radeon 6000 serisi ekran kartı da ekleyebilirim sisteme ki böylece sistem A6 3500 üzerindeki GPU ile birlikte daha verimli kullanabiliyormuş eğer radeon 6000 serisi bir gpu tercih edersem.

Bir sonraki kasa değişiminde sanırım eksiklikleri gidereceğim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaliteli Orta Bütçeli Motorlar
    3 yıl önce açıldı
    Düşük bütceli oyun faresi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.