Şimdi Ara

Dürbün Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
6
Favori
54.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dürbün ve teleskopta önemli olan objektif açıklığıdır yani mercek çapı, 7x50'deki 50 olan kısım. Görüntü ışığın göze gelmesi ile oluştuğundan mercek ne kadar fazla ışık toplarsa o kadar net görüntü oluşur. Ancak büyük mercek iyidir ama merceğin büyümesi hem fiyatı hem de ağırlığı artırır. Bu da cebinize ve bedeninize ciddi bir külfet oluşturur. Gündüz gözlemleri için 7x30 gece içinde 7x50 amatör olarak ilgilenenler için yeterlidir. Celestron ve Meade dürbünleri inceleyebilirsin.

• arkadaşlar bu dürbün sizce nasıl? yardımcı olursanız sevinirim.
  • Oda çok güzel tabiki ama yakından bakma şansınız varsa aşağıdaki ürünü inceleyin derim (Y)

• Vay Röntgenci
  • bu ürün nasıldır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 7 Eylül 2014; 19:55:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

bu ürün nasıldır?

Dürbün mü ? evet dürbün !

ÖZellik kalite v.s. arama sıradan birşey işte

• quote:

Orijinalden alıntı: _KARDELEN_

quote:

bu ürün nasıldır?

http://www.hepsiburada.com/liste/celestron-72066-impulse-7x50-durbun/productDetails.aspx?productId=outeybcl72066&categoryId=354989

Hocam şöyle soriyim o zaman, hangisi ile daha uzak mesafeleri izleyebilirim bu ikisi arasından?

çok profesyonel bişey aramıyorum avcıda değilim sadece etrafı izlemek için ve önceliğim mesafenin uzun olması

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _KARDELEN_

quote:

bu ürün nasıldır?

http://www.hepsiburada.com/liste/celestron-72066-impulse-7x50-durbun/productDetails.aspx?productId=outeybcl72066&categoryId=354989

Hocam şöyle soriyim o zaman, hangisi ile daha uzak mesafeleri izleyebilirim bu ikisi arasından?

çok profesyonel bişey aramıyorum avcıda değilim sadece etrafı izlemek için ve önceliğim mesafenin uzun olması

bende arıyorum öyle bişey

• Manzaralı yüksek bir binadan çevre gözlemi, belki arada bir gökyüzü gözlemi amacıyla Çinli United Optics BA2 Series 20x80 + mecburen tripot almak doğru mu?

Dürbün Tavsiyesi

www.united-optics.com
    IIS 10.0 详细错误 - 404.0 - Not Found
    http://www.united-optics.com/products/binoculars/Giant_Binoculars/BA2_Series/BA2_Series.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARlŞ -- 23 Ocak 2015; 10:06:24 >

• Tavsiyenizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdkmdk

Tavsiyenizi bekliyorum

Güncel

• Ben dürbün veya teleskop 100 km’yi görebilmek istiyorum adalara bakacağım sizce hangisi uygun tabi yıldızları da bakabilirim mahsuru yoksa bana ne tavsiye edebilirsiniz 100 km’yi normal görebileyim çok aşırıya kaçmadan rakamda 40 çarpı 80 dürbün olabilir mi

• İlk önce söyliyeyim son derece amatörüm ve ilk dürbünümü aldım. Ona göre yorumlarsınız.

Bu dürbünü aldım
    www.tripodfoto.com
    Olympus 10x50 DPS I Dürbün DPS-I Uygun Fiyatla Tripod Fotoğrafçılık'ta
    https://www.tripodfoto.com/olympus-10x50-dps-i-durbun

Aldım. Mağazayıda tavsiye ederim çok ilgilendiler. Beklemek istemedim aceleniz yoksa birazda risk alabilirseniz yabancı sitelerden daha ucuza gelir. 35 euro altında olduğu için gümrüğe takılmaz.
    Amatör başlangıç için iyi oldu bence. 10x50 kullanınca anladım gerçekten sınır. Daha üstünde titremeden bir şey bakılmaz büyük bir ihtimal. Tek eksiği bence tripod bağlantısı yok. Bence önemli.

Araştırmalarıma göre uzağı görmek için astro dürbün alabilirsin ama ona uygun bir tripod alman lazım çünkü elinde titremeden bakmak imkansız.
    Tabi büyük bir dürbün tripod falan her zaman yanında taşıyabileceğin şeyler değil.

Teleskopa gelince çok inceledim bence amatörler için teleskop yerine astro dürbün daha iyi. Zaten mercekli teleskop gibi anladığım kadarıyla.

Benim sıralamam ilginiz devam ederse

Dürbün>astro dürbün>aynalı teleskop

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Aliexpressten bir tekgöz dürbün bakıyorum.
    Çoğunlukla günlük bazen astronomi.
    Küçük ve büyük tripodum var.
    Şu listeden tavsiye alabilir miyim?

Şu tipleri de düşündüm ama pahalı gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mdkmdk

İlk önce söyliyeyim son derece amatörüm ve ilk dürbünümü aldım. Ona göre yorumlarsınız.

Bu dürbünü aldım
    https://www.tripodfoto.com/olympus-10x50-dps-i-durbun

Aldım. Mağazayıda tavsiye ederim çok ilgilendiler. Beklemek istemedim aceleniz yoksa birazda risk alabilirseniz yabancı sitelerden daha ucuza gelir. 35 euro altında olduğu için gümrüğe takılmaz.
    Amatör başlangıç için iyi oldu bence. 10x50 kullanınca anladım gerçekten sınır. Daha üstünde titremeden bir şey bakılmaz büyük bir ihtimal. Tek eksiği bence tripod bağlantısı yok. Bence önemli.

Araştırmalarıma göre uzağı görmek için astro dürbün alabilirsin ama ona uygun bir tripod alman lazım çünkü elinde titremeden bakmak imkansız.
    Tabi büyük bir dürbün tripod falan her zaman yanında taşıyabileceğin şeyler değil.

Teleskopa gelince çok inceledim bence amatörler için teleskop yerine astro dürbün daha iyi. Zaten mercekli teleskop gibi anladığım kadarıyla.

Benim sıralamam ilginiz devam ederse

Dürbün>astro dürbün>aynalı teleskop
    Dsp i 10x50 ile iphone 6s fotoğraf çekimi

Dürbün Tavsiyesi

Dürbün Tavsiyesi

Dürbün Tavsiyesi

Dürbün Tavsiyesi

• İlk defa dürbün alacağım arada küçük oğlumla manzara ve doğa gözlemi arada ay ve yildiz gözlemi dusunuyorum. Daha once dürbün kullanmadim. İki ürün arasında kaldım fiyatları yakın tavsiye bekliyorumtsk.
    Olympus 10x50 DPS-I incl. Dürbün ile

Barska Xtreme View 10X50 Xwa Bak-4 Mc Green Lens Durbun
    Barska
    Özellikler
    Ağırlık: 963 gr
    Prizma Türü: Porro
    Prizmatik Cam: Bak-4
    Büyütme (Sabit): 10x
    Yakın Odak (ft / m): 19.7ft / 6m
    Göz y indirimi: 17.8mm
    Objektif lens: 50mm
    Öğrenciden Çık: 5mm
    Görüş Alanı (ft @ 1000yds / m @ 1000m): 400ft / 133m
    Geniş Açı FOV
    Teknolojik Optikler
    Merkez Odaklama Düğmesi
    Katlanır Vecimekler
    Kauçuk Zırhlama

Olympus
    Teknik Özellikler

Standart Dürbünler 10x büyütme Dayanıklı, yüksek kaliteli, güvenli sap ve lastik tabaka ile Gözleri zararlı güneş ışıklarına karşı korumak için UV koruma Hızlı hareket eden konular için geniş açılı görüş alanı Asferik optikler istenilen şekle konulabilir ve bozulma olmadan görüntüyü garanti eder Maksimum aydınlık resim ve kontrast için tamamen çok kaplı lensler Hızlı ve kolay odaklama için geniş, merkez odaklı tepe Dahili dioptri düzelme G x Y x D (mm) Ölçüler: 191 x 178 x 63 Ağırlık: 855g
    Optikler yakınlaştırma 10 x

Kullanılabilir görüntü açısı 65 °

Göreceli parlaklık 25

Tip Porro prizma serileri

Boyutlar

GxYxD 191 x 178 x 63 mm (tamamen genişletilmiş)

Öne çıkan özellikler: Optik kaplama, Tekil tabaka kaplama

• Buradaki yorumlara bakarak sipariş verdim :)

Celestron 71256 UpClose G2 10x50 Porro Dürbün (Kutulu)

https://urun.n11.com/durbun-ve-teleskop/celestron-71256-upclose-g2-10x50-porro-durbun-kutulu-P176006906

Daha önce de bi kaç kere nette arama yaparak ön bilgi sahibi olmuştum ancak marka tavsiyesi olarak daha bilinçli tavsiyeleri burada gördüm. Dürbün Tavsiyesi  bu nedenle 5 dk. içinde okuyup 10 dk. da sitelere bakarak sipariş verdim. sipariş için Konus markasına odaklandım ama uygun fiyat (390 TL) ürünündeki açıklamalar ile Celestron sipariş verdiğim ürün arasında Celestron tercihimi sağlayan: 1- su geçirmez olması 2- tripod uyumlu olması. belki Konus da da aynı özellik vardı ama açıklamada yoktu. ayrıca daha üst marka olması da 26 TL. fiyat farkına değer diye düşündüm. Dürbün Tavsiyesi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carisma70 -- 22 Eylül 2020; 15:48:33 >

• Hayırlı olsun hocam uzun denebilecek bir süredir kullanıyorum, memnunum. Pişman etmez diye düşünüyorum :)

Ne amaçla aldınız? Ben Astronomi gözlemleri için kullanmaktayım ama son zamanlarda fırsat olmuyor.

@Carisma70

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4233D93C7 -- 22 Eylül 2020; 14:14:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4233D93C7

Hayırlı olsun hocam uzun denebilecek bir süredir kullanıyorum, memnunum. Pişman etmez diye düşünüyorum :)

Ne amaçla aldınız? Ben Astronomi gözlemleri için kullanmaktayım ama son zamanlarda fırsat olmuyor.

@Carisma70

Teşekkürler hocam,

Gökyüzü için aldım. 10 yaşındaki oğlum uzaya baya meraklı ve kendi çapında internetten bişeyler öğrenmeye çalışıyor. Kara delik ak delik, hangi gezegenin ne kadar uydusu var anlatıp duruyor.

Bende de merak vardı biraz ama hep geri planda kalmıştı. Ben daha ulaşılabilir olan arabalar konusunda merakımı yönlendirmiştim. Eskiden beri ara ara rüyamda uzayda olduğumu görmüşümdür. Dürbün Tavsiyesi 

Yardımlarınızla belli bir seviyeye gelirsem çok mutlu olurum  Dürbün Tavsiyesi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carisma70 -- 23 Eylül 2020; 10:4:11 >

• Merhabalar, bende aynı modeli oğlum için almayı düşünüyorum. Kullanma fırsatınız olduysa görüşlerinizi paylaşır mısınız?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.