Şimdi Ara

DÜRBÜN ALACAM SAKIN YANLIŞ ANLAMAYIN TAVSİYENİZ NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
2
Favori
41.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar zoomlu dürbünlerin içindeki merceklerini nasıl ve kaç tane olduğunu biliyormusunuz?Bunu soruyrum çünkü bende normal bi dürbün var,20x32 diyor ama ben inanmıyorum,buna sizin tavsiyenize bakaraktan mercekler alacağım zoomlu dürbün olması için.Birde zoomlu dürbünlerde şöyle değerler yazıyor: "5-8x35" , "4-7x32", bunların ne alama geldiğini biliyormusunuz?Şimdiden teşekkürler.

• karıya kıza bakıcan dimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: fanatik123

karıya kıza bakıcan dimi

• Eğer öyle bir niyetim varsa tek gözüm kör olsun.Siz beni tamamen yanlış anladınız,ben avcılığa merak sardım da mesela benim dürbünle zebranın desenleri rahat seçilir.benim istediğim dürbün öyle zoom yapsınki zebranın kılının üzerinde bitleri bile göriyim.Biraz abarttım ama.Burdaki amacım benim zoomsuz dürbünü mercekler yardımı ile zoomlu dürbün yapmak.bunun hakkında bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim.
  • bırak ya senin gibileri iyi bilirim ben çatıya çıkarsınız Allah ne verdiyse milleti dikizlersiniz.
  • vay röntgenci vaay
  • Zebra mı avlayacaksın yani bırak hacu bu ayakları
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: laz_34_61_41

Arkadaşlar zoomlu dürbünlerin içindeki merceklerini nasıl ve kaç tane olduğunu biliyormusunuz?Bunu soruyrum çünkü bende normal bi dürbün var,20x32 diyor ama ben inanmıyorum,buna sizin tavsiyenize bakaraktan mercekler alacağım zoomlu dürbün olması için.Birde zoomlu dürbünlerde şöyle değerler yazıyor: "5-8x35" , "4-7x32", bunların ne alama geldiğini biliyormusunuz?Şimdiden teşekkürler.

20 yakınlaştırma değeridir.32 merceğin çapıdır.Bu karam arttıkça görüntü daha da büyür.Azaldıkça daha da küçülür.Sahip olduğunuz dürbün sabit yakınlaştırmaya sahip.Yani zoomunu ayarlayamazsınız.

5-8x35 bir dürbünde "5-8" yakınlaştırma aralıklarını gösterir.Yani o dürbün 5 yakınlaştırma değerinden 8'e kadar gider.Uzaklaştırıp, yakınlaştırmak mümkündür.35'de yukarıda bahsettiğim gibidir.Sizin gözünüzü koyduğunuz kısım değil, diğer uçtaki yerin çapını temsil eder.

"4-7x32"yide yukarıda açıkladığım gibidir.Özellileri farklıdır.

Yeni mercek alarak sahip olduğunu mesafe ayarlaması olmayan dürbünün yakınlatırmasını arttırabilirsiniz.Fakat "5-8x..." şeklindeki bir dürbünde olduğu gibi uzaklaştırma ve yakınlaştırma ayarı yapmazsınız.Normalde çift gözlü dürbünlerde gözle baktığımız kısımları sağa sola çevirerek zoom ayarı yapabiliriz.Belki sizi dürbünde de böyle bir şey mümkündür ama çok teferruatlı olacaktır.

Ne gerekecek?
    Normalde gözün koyulduğu kısmın merceği ve zoom ayarı yapılan yer tek parça halindedir.Onu çevirdikçe mercek ileri, geri gider.Oraya sizin dürbünün ebatlarında bir zoom yapabilen bir parça gerek.Tabi sizin 20x32 yetersiz olduğundan daha etkili bir şeye ihtiyacınız var.Normalde 20x32 baya uzağı gösterir."20-30x32" ya da "20-40x32" mercek deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 10 Kasım 2008; 12:58:01 >

• Zebra mı Afrikada mı avlanıosun sen

Kızları kesecen değelmi jakall
  • ALLAHIM buyanlış anlaşılmak ne kadar kötü birşey.Yahu zebra örnekti sadece,illa zebra avlıycam demedim ki,sadece zoom olayını vurglamak istedim,yakınlaştırması çok iyi olsun demek istemiştim.
  • anamız bacımız var!!! utanmıyomusun röntgenciliğe!!!

• Pencereden bakıp dışardaki ceylan ları avlıycan demi
  • Mevki neresi?Nereye bakıcaksın?
  • quote:

ALLAHIM buyanlış anlaşılmak ne kadar kötü birşey.Yahu zebra örnekti sadece,illa zebra avlıycam demedim ki,sadece zoom olayını vurglamak istedim,yakınlaştırması çok iyi olsun demek istemiştim.

Yazdım ya yukarıya
  • mesela 5 kilometrelik bi mesafeyi yakına getirmek mümkünmü?
  • birde nolmal bi el kamerasının içinde kaç mercek var bunu belirten bir resim şema bula bilirmisiniz.Şunu ısrarla vurguluyum.Amacım karı kızı gözlemek değiiiiiiiilbunu anlatamyorum size.bende dürbün var bunu zoomlu dürbüne çevirmek istiyorum.Bu kadar başlıktada yazdım beni yanlış anlamayın diye ama.Adımı çıkarttınız dikizciye nerden böyle bir açmaz olaydım off.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laz_34_61_41 -- 10 Kasım 2008; 13:28:45 >
  •  DÜRBÜN ALACAM SAKIN YANLIŞ ANLAMAYIN TAVSİYENİZ NEDİR?
    şaka yapim dedim
  • ya bide 50 ytl ye teleskop var.özellikleri şöyle:Optik çapı:30 mm (1.18'''')Pratik büyütme gücü: 20/30/40 POWER.Bu dediği "20/30/40" büyütme gücü doğrumudur?Bu teleskopla yeryüzünü inceliycem,çünkü ay ı falan göstermez yakından herhalde diye düşünüyorum.
  • karayollarında tanıdığın varsa onlara sor onlarda bir dürbün var mükkemmel valla...
  • quote:

ya bide 50 ytl ye teleskop var.özellikleri şöyle:Optik çapı:30 mm (1.18'''')Pratik büyütme gücü: 20/30/40 POWER.Bu dediği "20/30/40" büyütme gücü doğrumudur?Bu teleskopla yeryüzünü inceliycem,çünkü ay ı falan göstermez yakından herhalde diye düşünüyorum.

Yuh be teleskopa vurdu işi. ne sapıkmışsın sen ya
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.