Şimdi Ara

Dünyanın En Ölümcül Canlıları... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
1
Favori
17.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mr.respect

sivrisineğin senede 2 milyon insanın ölümüne neden olduğu baya bi abartılı geliyor. 2 milyon ne demek, bunu sıkanlar ya sayı saymasını bilmiyor yada işkembeden atıyor.

banada cok sacma geliyor ama bir cok kaynak ta teyit edildi.. sivrisinek sıtma vb hastalıkları bulaştırıyor..gelişmiş ülkelerde cok zararı olmasada geri kalmış ülkelerde özelliklede afrikada kırıp geçiriyor..
  • @popeye85

Tek leopardın bir bölgede 200 ü aşkın insan öldürmeside saçma. Yaw inanmayın her yazılana.

Afrikadada olsa adamlarda taş, sopa, mızrak, ok var. Bu leopar 200 kişiyi gebertene kadar armutmu toplamışlar.
  • kuzey hindistan ve nepal de 1900 lerin başında terör estiren chambavat kaplanı
    1907 de ünlü ingiliz doğa korumacı ve avcı james corbett (1875 doğumlu) tarafınan öldürülür.
    bu hayvan nepal ve hindistan da kayıtlara geçmiş 463 insanın ölümünden sorumlu.

corbett hayvanın ölüsünü incelediğinde ağzında büyük bir yaralanma olduğunu ve önemli dişlerinin
    kırılmış olduğunu görmüş. bu durumu hayvanın doğal avlarını yakalayamadığı için insanlara saldırmaya
    başladığı şeklinde yorumlamış.

yine aynı bölgenin yakınında 1911 yılında james corbett tarafından öldürülen panar leoparı da birkaç yıl
    içinde yaklaşık 400 kişiyi öldürmüştü.

bilinen en azılı insan yiyen aslan olayı 1898 de kenya da yaşandı. daha sonra başrolünde val kilmer in
    oynadığı "hayalet ve karanlık" adlı filme konu olan olayda iki yelesiz erkek aslan mühendis henry paterson
    tarafından kenya da yapılan demiryolu köprüsü işçilerine saldırıyorlardı.

10 ayda bilindiği kadarıyla 28 i demiryolu işçisi gerisi yörenin yerli halkı olan 135 kişiyi öldüren bu hayvanlar
    henry paterson tarafından 1898 aralık ayında 10 gün ara ile öldürülürler. deri ve kafatasları 1924 te
    chikago daki national muzeum tarafından alınıp sergiye konur. hala o müzede duruyorlar.

yine en azılı kurt saldırısı olayı 1764- 1767 arasında güney fransa da yaşandı. bölgenin adı dolayısıyla
    gevaudan canavarı diye tarihe geçen bu olayda 3 yıl içinde yaklaşık 100 kişi dev yapılı kurt benzeri bir
    hayvan tarafından öldürüldü. olay yine kurtların kardeşliği adlı filme konu olmuştur.

yakın zamanda yapılan araştırmalar en gerçekçi tahmini ölü sayısını 99 olarak veriyor. kurbanların
    çoğunun çocuk ve bazılarının da ufak yapılı kadınlar olduğu da bu araştırmalarla ortaya çıktı.

hayvanın o zamanlarda yapılmış temsili resimlerinde siyah uzun tüylü ve çok uzun kuyruklu olarak
    tasvir edildiği görülüyor. yöre halkından tanıklar kızılımsı tüylü ve çok iri bir kurt olduğunu ifade etmişler.
    1765 yılı eylülünde bölgede tarife uyan 2 metre boyunda ve 60 kilo ağırlığında dev bir kurt öldürülür
    ve paris te kral 15. lui nin huzurunda sergilenir.

ama bölgede saldırılar devam eder. haziran 1767 de yörede bir avcı iddiaya göre dua ederken kendine
    yaklaşan ve gevaudan canavarı olduğu anlaşılan dev bir kurdu görüp vurur. 2. hayvanın ölüm şekli
    yöre halkı tarafından şüpheli görüldüğü için bu avcı hakkında günümüze dek gelen dedikodular çıkar.
    adamın bu yaratığı insan parçalamak için eğittiği iddia edilir.

bu dev bir kurda benzeyen hayvanların ne olduğuna dair bugüne dek spekülasyonlar devam etti.
    o sözünü ettiğim film gibi şeylerde olay hep saptırıldı. günümüzdeki hayvanbilimciler bu 2 kurdun
    melez hayvanlar olabileceğini düşünüyor. tuhaf renkleri ve aşırı büyüklükleri bu şekilde açıklanabilir.

bunlar muhtemelen dev bir köpek ile yabani bir kurdun melez yavrularıydı.

• en üstte ismi verilen kurbağa DÜNYANIN EN ZEHİRLİ HAYVANI
  • Arkadas sibirya kaplani tek basina gergedan avliyor demiste varmi boyle birsey... gergedan firsatini bulup bir gecirse kaplan 10 metre yukselir... hadi onu gectik fl diyorsun abartmayin suru olarak saldirirlarsa anca
  • quote:

Orjinalden alıntı: By MuRaT

Ben yinede İnanmıyorum..
    Bir fili devirecek hayvan olduğunu

Tek Başına 1 Hayvan Olgun Bir Fili Deviremez. Hele Filler Sürü Olarak Geziyolar İse Kaplan Aslanı Bile Tanımazlar..
    Genelde Kaplan Aslan vb Hayvanların Filleri Avlama Taktiği Şudur;
    3-5 Aslan Fil Sürüsünü Kovalar Gözüne Kestirdikleri Fili Korkutarak Sürüden Uzaklaştırırlar,Bir Süre Sonra Fil Sürüden Uzaklaşır Ve Yem Olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr.respect

@popeye85

Tek leopardın bir bölgede 200 ü aşkın insan öldürmeside saçma. Yaw inanmayın her yazılana.

Afrikadada olsa adamlarda taş, sopa, mızrak, ok var. Bu leopar 200 kişiyi gebertene kadar armutmu toplamışlar.

bu olay yeni değil 60 larda olmuş bir olay..zaten tek seferde olan bir avlanmada yok.. leo nun ömrü en az 12 olsa bu yılda 200 insan avlaması normal..zaten sürü halinde gezenleere saldırmıyodur. sürüden kopuk gezen varsa onu avlıyodr..öyle gazzete de yazan sıradan haber olsa inanmazdım ama..belgeselde gördüm..sanırım john ross belgeseli olabilir..yani cidi bir belgeseldii..gercek olma ihtimali o bakımdan yüksek..

• quote:

Orjinalden alıntı: BousterHawk

quote:

Ben yinede İnanmıyorum..

Tek Başına 1 Hayvan Olgun Bir Fili Deviremez. Hele Filler Sürü Olarak Geziyolar İse Kaplan Aslanı Bile Tanımazlar..
    3-5 Aslan Fil Sürüsünü Kovalar Gözüne Kestirdikleri Fili Korkutarak Sürüden Uzaklaştırırlar,Bir Süre Sonra Fil Sürüden Uzaklaşır Ve Yem Olur

valla aslanlar fil sürüsüne saldırmazlarr..zaten kovalayamazlar ki sürüden ayırsınlar..ama sürü dısında ayrı gezen ve cok cüsseli olmayan olursa hele bir de geceyse (fillerde görme oranı düşerken aslan cok net görür) işte o zaman cok sayıda aslan fille saldırabilir..ama kesin avlarlar diye bir sey yok..22 aslnın basarısızlğını izledim tv de..cok uğrastılar am olmadı...zürafada bil cok zorlanıyorlar..uzun boylu olduğu için sanırım..

• quote:

Orjinalden alıntı: bozkirsovalyesi

kuzey hindistan ve nepal de 1900 lerin başında terör estiren chambavat kaplanı
    1907 de ünlü ingiliz doğa korumacı ve avcı james corbett (1875 doğumlu) tarafınan öldürülür.
    bu hayvan nepal ve hindistan da kayıtlara geçmiş 463 insanın ölümünden sorumlu.

corbett hayvanın ölüsünü incelediğinde ağzında büyük bir yaralanma olduğunu ve önemli dişlerinin
    kırılmış olduğunu görmüş. bu durumu hayvanın doğal avlarını yakalayamadığı için insanlara saldırmaya
    başladığı şeklinde yorumlamış.

yine aynı bölgenin yakınında 1911 yılında james corbett tarafından öldürülen panar leoparı da birkaç yıl
    içinde yaklaşık 400 kişiyi öldürmüştü.

bilinen en azılı insan yiyen aslan olayı 1898 de kenya da yaşandı. daha sonra başrolünde val kilmer in
    oynadığı "hayalet ve karanlık" adlı filme konu olan olayda iki yelesiz erkek aslan mühendis henry paterson
    tarafından kenya da yapılan demiryolu köprüsü işçilerine saldırıyorlardı.

10 ayda bilindiği kadarıyla 28 i demiryolu işçisi gerisi yörenin yerli halkı olan 135 kişiyi öldüren bu hayvanlar
    henry paterson tarafından 1898 aralık ayında 10 gün ara ile öldürülürler. deri ve kafatasları 1924 te
    chikago daki national muzeum tarafından alınıp sergiye konur. hala o müzede duruyorlar.

yine en azılı kurt saldırısı olayı 1764- 1767 arasında güney fransa da yaşandı. bölgenin adı dolayısıyla
    gevaudan canavarı diye tarihe geçen bu olayda 3 yıl içinde yaklaşık 100 kişi dev yapılı kurt benzeri bir
    hayvan tarafından öldürüldü. olay yine kurtların kardeşliği adlı filme konu olmuştur.

yakın zamanda yapılan araştırmalar en gerçekçi tahmini ölü sayısını 99 olarak veriyor. kurbanların
    çoğunun çocuk ve bazılarının da ufak yapılı kadınlar olduğu da bu araştırmalarla ortaya çıktı.

hayvanın o zamanlarda yapılmış temsili resimlerinde siyah uzun tüylü ve çok uzun kuyruklu olarak
    tasvir edildiği görülüyor. yöre halkından tanıklar kızılımsı tüylü ve çok iri bir kurt olduğunu ifade etmişler.
    1765 yılı eylülünde bölgede tarife uyan 2 metre boyunda ve 60 kilo ağırlığında dev bir kurt öldürülür
    ve paris te kral 15. lui nin huzurunda sergilenir.

ama bölgede saldırılar devam eder. haziran 1767 de yörede bir avcı iddiaya göre dua ederken kendine
    yaklaşan ve gevaudan canavarı olduğu anlaşılan dev bir kurdu görüp vurur. 2. hayvanın ölüm şekli
    yöre halkı tarafından şüpheli görüldüğü için bu avcı hakkında günümüze dek gelen dedikodular çıkar.
    adamın bu yaratığı insan parçalamak için eğittiği iddia edilir.

bu dev bir kurda benzeyen hayvanların ne olduğuna dair bugüne dek spekülasyonlar devam etti.
    o sözünü ettiğim film gibi şeylerde olay hep saptırıldı. günümüzdeki hayvanbilimciler bu 2 kurdun
    melez hayvanlar olabileceğini düşünüyor. tuhaf renkleri ve aşırı büyüklükleri bu şekilde açıklanabilir.

bunlar muhtemelen dev bir köpek ile yabani bir kurdun melez yavrularıydı.

bilgi içn saol..dev kurt olayını bende duymuştum..

• quote:

Orjinalden alıntı: popeye85

quote:

Orjinalden alıntı: BousterHawk

quote:

Ben yinede İnanmıyorum..

valla aslanlar fil sürüsüne saldırmazlarr..zaten kovalayamazlar ki sürüden ayırsınlar..ama sürü dısında ayrı gezen ve cok cüsseli olmayan olursa hele bir de geceyse (fillerde görme oranı düşerken aslan cok net görür) işte o zaman cok sayıda aslan fille saldırabilir..ama kesin avlarlar diye bir sey yok..22 aslnın basarısızlğını izledim tv de..cok uğrastılar am olmadı...zürafada bil cok zorlanıyorlar..uzun boylu olduğu için sanırım..

Arkadaşım Sen Hiç Belgesel İzlemedin Galiba
    ''valla aslanlar fil sürüsüne saldırmazlarr''Sanki Her Gün Afrikada Canlı Olarak İzliyorsun Gibi Geldi ?
    Öylede Bir Saldırıyorlarki Sorma Zaten Burda Fil Sürüsüne Saldıran Tek Aslan Demedim 3-5 ve Daha Fazla ! Dikkatini Çekerim
    Söylediklerinede AncakÇekerim

• İnsan:Her yıl 1 milyon üzeri yine kendi cinsinden olan insan öldüren canlı türü.10 milyon üzeri hayvan katleden canlı türü.1000 dönüm 10,000 metre kare ormanlık alanı harap eden canlı türü.Ayrıca birtakım önemli yerleşim yerlerinin yok olmasını sağlayan ve kutupları eriten canlı türü.
  • Bazı arkadaşların yazdıkları çok komik.

http://en.wikipedia.org/wiki/Wild_Asian_Water_Buffalo

Şu türü bir araştırın.
    Cape veya afrika buffalosu kadar güçlü olmasada yinede en az o türlerle baş edebilecek kadar güçlüdür.

2)Kaplanların yaşadığı bölgede gergedanlar yokmuş?

http://www.absoluteastronomy.com/topics/Bengal_Tiger

Size şu linki dikkatlice okumanızı öneriyorum.
    Burdaki yorumları görünce bilmeden fikir sahibi olduğunuzu görüyorum.
    O kadar kesin yargılar kullanıyorsunuz ki sanki 40 yıllık biyologsunuz.

Bir bengal kaplanının bile 1.5 tonluk hayvanları öldürdüğü birçok yabancı ansiklopedi sitesinde yazıyor.Hala niye kabullenmekte direniyorsunuz?
    Bakın bilmeyenler için siteden birkaç şey yazayım;
    Bengal kaplanları kücük ve büyük hayvanları avlar.
    Büyük hayvan olarak buffalolar,,gergedan,antilop,bizon gibi 1.5 tona varan hayvanlar avlar.Bunun yanında bozayı türlerinide avlar.
    kücük hayvan olarakta yaban domuzu,balık,sambar(koca koca boynuzları olan geyik) vs

Ayrıca genç asya filleri,birçok büyük bozayı alt türünü(brown bear,Asiatic Black Bears,Sloth Bears, Eurasian Brown Bears ),timsahlar,leoparlar,çakallar vs diğer avcı türlerini avlar.

2 bengal kaplanın yetişkin bir boğa filini(afrika fili boyutunda) öldürdüğü biliniyor.Bu bilgi kayıtlara geçmiş ve bu olay 1 hindistanlı avcı ve 1 hindistanlı doğabilimci tarafından görülüyor.

Size böyle yüzlerce yabancı bilgi ansiklopedisi bulabilirim.

Burda bahsedilen kaplan BENGAL KAPLANI
    Sibirya Kaplanını konuşmaya hiç gerek yok.Zira doğanın en büyük avcısıdır.

Lütfen kaplanların yaşadığı yerlerde gergedan,fil,timsah yok yorumları yapıp kendinizi komik duruma düşürmeyin.

Cüsselere takılmayın diyorum hala siz ağırlıktan vs bahsediyorsunuz.
    Kaplandaki çeviklik,cesaret,avlanma yeteneği hiçbir hayvanda yoktur.

3-5 aslanın zor indirdiği buffaloyu,bizonu bir bengal kaplanı tek başına avlıyor.

Bunlar gerçekler.kimse biryerlerinden uydurup bilgi yazmıyor !

Hala bir kaplan bizon,fil,buffalo avlayamaz diyen varsa muhattabım değiller.Bunu bildireyim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 2 Mart 2009; 22:35:19 >

• asya yabani mandası ile afrika yabani mandası farklı hayvanlar.

ayrıca sibirya da fil - timsah ve gergedan yok.

hindistanda yaşayan bengal kaplanları sibirya kaplanından daha küçük ama aslanlardan büyüktür.
    ama bu hayvanlarda fil ve benzeri devlere saldırmazlar.

yukarda dediğim gibi hastalık veya başka bir sebeple zayıf düşmüş bireylere yapılan
    saldırılar istisnadır. bunlar normalde olmayan ender durumlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Asil Türk Kanı

Bazı arkadaşların yazdıkları çok komik.

http://en.wikipedia.org/wiki/Wild_Asian_Water_Buffalo

Şu türü bir araştırın.
    Cape veya afrika buffalosu kadar güçlü olmasada yinede en az o türlerle baş edebilecek kadar güçlüdür.

2)Kaplanların yaşadığı bölgede gergedanlar yokmuş?

http://www.absoluteastronomy.com/topics/Bengal_Tiger

Size şu linki dikkatlice okumanızı öneriyorum.
    Burdaki yorumları görünce bilmeden fikir sahibi olduğunuzu görüyorum.
    O kadar kesin yargılar kullanıyorsunuz ki sanki 40 yıllık biyologsunuz.

Bir bengal kaplanının bile 1.5 tonluk hayvanları öldürdüğü birçok yabancı ansiklopedi sitesinde yazıyor.Hala niye kabullenmekte direniyorsunuz?
    Bakın bilmeyenler için siteden birkaç şey yazayım;
    Bengal kaplanları kücük ve büyük hayvanları avlar.
    Büyük hayvan olarak buffalolar,,gergedan,antilop,bizon gibi 1.5 tona varan hayvanlar avlar.Bunun yanında bozayı türlerinide avlar.
    kücük hayvan olarakta yaban domuzu,balık,sambar(koca koca boynuzları olan geyik) vs

Ayrıca genç asya filleri,birçok büyük bozayı alt türünü(brown bear,Asiatic Black Bears,Sloth Bears, Eurasian Brown Bears ),timsahlar,leoparlar,çakallar vs diğer avcı türlerini avlar.

2 bengal kaplanın yetişkin bir boğa filini(afrika fili boyutunda) öldürdüğü biliniyor.Bu bilgi kayıtlara geçmiş ve bu olay 1 hindistanlı avcı ve 1 hindistanlı doğabilimci tarafından görülüyor.

Size böyle yüzlerce yabancı bilgi ansiklopedisi bulabilirim.

Burda bahsedilen kaplan BENGAL KAPLANI
    Sibirya Kaplanını konuşmaya hiç gerek yok.Zira doğanın en büyük avcısıdır.

Lütfen kaplanların yaşadığı yerlerde gergedan,fil,timsah yok yorumları yapıp kendinizi komik duruma düşürmeyin.

Cüsselere takılmayın diyorum hala siz ağırlıktan vs bahsediyorsunuz.
    Kaplandaki çeviklik,cesaret,avlanma yeteneği hiçbir hayvanda yoktur.

3-5 aslanın zor indirdiği buffaloyu,bizonu bir bengal kaplanı tek başına avlıyor.

Bunlar gerçekler.kimse biryerlerinden uydurup bilgi yazmıyor !

Hala bir kaplan bizon,fil,buffalo avlayamaz diyen varsa muhattabım değiller.Bunu bildireyim ...

bak hala aynı şeyi diyorsun..
    Ben yukarıda tek hayvan olarak fili avlıyacak hayvan yoktur diyorum..
    Eğer Tek olarak fili deviren bir hayvan varsa bir daha foruma girmiyeceğim...
    +Sen filin Hortumunun ne kadar süratli vurup ve öyle aslan öldürdüğünüde görmemişsin galiba

• hindistandaki ayıları bilmiyorum..ufak olabilirler..zaten bozayı alt türü demişsiin..neyse..ben hala bir gergedanı avlayan kaplan olacağına inanmıyorum..kaynak yok ..bulamadım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 2 Mart 2009; 22:49:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bozkirsovalyesi

asya yabani mandası ile afrika yabani mandası farklı hayvanlar.

ayrıca sibirya da fil - timsah ve gergedan yok.

hindistanda yaşayan bengal kaplanları sibirya kaplanından daha küçük ama aslanlardan büyüktür.
    ama bu hayvanlarda fil ve benzeri devlere saldırmazlar.

yukarda dediğim gibi hastalık veya başka bir sebeple zayıf düşmüş bireylere yapılan
    saldırılar istisnadır. bunlar normalde olmayan ender durumlar.

Sibiryada filin,gergedanın tabikide işi yok.
    Çinlilerin sırf zevk olsun diye sibirya kaplanları ile gergedanları kapıştırdığını ve sibirya kaplanlarının gergedanları paramparça ettiğini biliyorum.Şimdilerde yokmuş tabi.
    30-40 lı yıllardan bahsediyorum.

''asya yabani mandası ile afrika yabani mandası farklı hayvanlar. ''

Sibirya kaplanı ile bengal kaplanıda mı farklı hayvanlar ?

''ama bu hayvanlarda fil ve benzeri devlere saldırmazlar. ''
    Nat geo wild'ta kaplanlar adında bir belgesel vardı.Aç kalan kaplanın hiçbirşeye saldırmaktan çekinmeyeceğini anlatmışlardı.

Kaplanların avladığı fil,gergedan,manda,bizonların hepsimi hasta ?
    Aç kaplan ayrım yapmıyor arkadaşım.

• Valla Ben inanmıyorum hatta hiç inanmıyorum...
    Bir kaplanın bir fili devirdiğini...
    Ya birde video felan olsa yine düşünmem gerekicek...
  • quote:

Orjinalden alıntı: popeye85

hindistandaki ayıları bilmiyorum..ufak olabilirler..zaten bozayı alt türü demişsiin..neyse..ben hala bir gergedanı avlayan kaplan olacağına inanmıyorum..kaynak yok ..bulamadım..

Ah arkadaşım ahh

2 saatir boşuna konuşuyorum burda ben
    Bozayı alt türü ne demektir ?Ne anlıyorsun bu cümleden?
    Brown Bear mı ufak ?
    Biraz elin çalışsın araştır.

Kaynak ne istiyorsun bilgiden başka merak ediyorum bu kadar mı sığ bir görüşe sahipsin?Lanet olası kaplan ile gergedanı bahçemde kapıştırıp video mu çekeyim bumudur?

''Ben yukarıda tek hayvan olarak fili avlıyacak hayvan yoktur diyorum..
    Eğer Tek olarak fili deviren bir hayvan varsa bir daha foruma girmiyeceğim... ''

İşte karşınızda prof.dr.By Murat.
    Hemende olayı çözüverdi ;
    ''Tek hayvan olarak fili avlıyacak hayvan yoktur.''

Eyvallah hocam öyle diyorsan öyledir aksini iddia etmek haddime değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 2 Mart 2009; 22:59:26 >

• Büyük beyaz köpekbalığı: 5 Temmuz 2008 tarihinde Türkiye'de ilk kez Edremit Körfezi'nde yakalandı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.