Şimdi Ara

Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çoğu kişinin dreamcasti bilmediği türkiyede oyun severlerin bu oyunu kaçırması talihsizlik keşke kopyada olsa bu oyunun benzeri oyunlar çıkabilse.Artık oyunlar birbirleri ile nerdeyse kardeş gibi.Üstelik bu kadar farklı bir yapıdaki oyun oyun sektöründede iyi bir alternatif olabilir.Sonuçta karakterle bütünleşebildiğiniz tek oyun gibi.Crysiste sadece türkçe konuşuyor diye o kadar karakterin içinde hissettiğimiz düşünülürse ryo ile bunun çok daha ötesine geçiyor onun intikamını kendi üzerinize alıp tüm isteğinizle lan di nin peşinde koşuyorsunuz ilk oyunda çalışma serüveni insanlarla konuşmak ağızlarından laf almak depoların arasında amansız dövüşler anlatılması zor bir oyun.

Sadece anlatış tarzımdan bile beni ne kadar etkilediğini anlayabilirsiniz.Emülatörde gerçektende etkisiz kalıyor.Keşke beş altıbin dc tr getirip oyun severlerle buluşturma imkanı olsa seganın peynir ekmek gibi satacağına eminim.

• öncelikle shenmue projesine harcanan toplam para, 20 milyon değil 70 milyon dolardır. bu rakam sega'yı zor durumlarda bırakmıştır. bu maliyeti karşılamak için dreamcast'in daha fazla satması ve hemen hemen her dreamcast sahibinin shenmue'yu satın alması gerekiyordu. sonuç olarak dreamcast'e yeterince ilgi gösterilmemişti, insanlar denyo gibi play station 2'yi bekliyorlardı. hatta japonya'da play station 2'yi ucuz bir dvd player olduğu için bekleyen çok insan varmış o dönemler. aynı şimdiki blu ray geyikleri gibi :)

shenmue serisi, gta 4'ten sonra video oyunları tarihinin maliyeti en yüksek oyunudur.

1- gta 4 - 100 milyon dolar
    2- shenmue projesi 70 milyon dolar

projenin başında virtua fighter efsanesini yaratmış "yu suzuki" bulunuyor. aslında shenmue ilk olarak sega saturn'e yapılıyordu, fakat saturn de sony play station karşısında hezimete uğramıştı. iptal edilen oyun geliştirilerek sega dreamcast'te çıkarılmıştı. hem shenmue 1, hem shenmue 2 oyun tarihinin mühim oyunlarındandır. oyun senaryo olarak da henüz bitmemiştir, fakat sega'dan hala shenmue 3 ile ilgili en ufak bir bilgi çıkmamaktadır. sanıyorum ticari olarak bir getirisi olmayacağını düşünüyorlar, ama shenmue fan'leri çılgınlar gibi bu oyunu bekliyor, bunun da farkındalardır herhalde!

bu oyunu her oynayan elbette ki etkilenecektir, çünkü sanat eseri denilebilecek kalitede bir oyundu. bir sinema filminin başrolündeymişsiniz hissini veren ve ryo hazuki karakteriyle bütünleşebildiğiniz bir oyundu.

• Arkadaşlar oynamak istiyorum bu oyunu.PC de emülatörde kasar mı?Çalışan link bulamadım ayrıca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.