Şimdi Ara

Dünyanın en iyi elektro gitaristi kimdir? (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
3
Favori
16.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
    David Gilmour
    Jimi Hendrix
    Eric Clapton
    Yngwie Malmsteen
    Jimmy Page
    Eddie Van Halen
    Dave Mustaine
    Tony Iommi
    Eric Clapton
    Dimebag Darrell
    John Petrucci

çok karışık oldu ama benim listem de böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Philosopher -- 24 Haziran 2013; 19:31:35 >
  • Dünyada yaşayan tüm iyi gitaristleri yan yana dizin. Ve onlardan içinizden biri diğerlerinizden daha iyi onu öne çıkarın deyin. kimi seçerler sizce? Jimmy Page'den başkasını değil. metal müzikten tutun rap müziğe kadar bu adama saygı duymayan müzisyen yoktur. En baba rifflerin en güzel bestelerin sahibidir. 1969-1970 arası sadece 2 yıl içinde rock müzik tarihinin en iyi albümlerinden 4 tanesini yapmıştır. Rock müziğe "LED"'i yani hızı ve sertliği getirmiştir. Metal müziğin öncüsü olmuştur. Klasik müziği elektro gitara adapte etmekten tut violinle gitar çalmaya kadar gitarla yapılabilecek herşeyi keşfetmiştir. Gitar denilince akla gelen ilk isim Page'dir. bir Kashmir bir Black Dog rifflerini, yazdığınız gruplarda yapabilecek kalitede bir gitarist yoktur. Solo atma kısmına gelince Solo bir dinse onun Allah'ı Led Zeppelin peygamberi de Jimmy Page'den başkası değildir. Stairway to Heaven tüm zamanların en iyi solosu olmasıyla beraber, Aynı gitarist tarafından Black Dog, Dazed And Confused, Since I've been Loving You, Achilles Last Stand, No Quarter, Heartbraker, Ten years gone, In my time of dying ve diğer soloları da aynı derecede olağanüstü sololardır. Led Zeppelin'le yaptığı her şarkı klasikleşmiştir. Ben açıkcası Page gibi bir gitarist dünyada göremiyorum. Adam o kadar çalışkan ve üretken bir gitaristki.... öyle sweet child o'mine solo atıp 5-10 sene şapkayla tv'ye çıkan çakma gitaristlere benzemez yani. Her gitarist tarafından efsane kabul edilen özenilen bir gitaristtir. Sadece elektro gitar da çalmaz. klasikten akustiğe her gitarı kullanmış ve eserleri olan bir gitaristtir aynı zamanda. Adam rock and roll fame'de sahnede kirk hammet joe perry ron wood ve jeff beckle birlikte çalarken oradaki tüm gitaristlerin gözü Page'dedir. O sahnede en kıymetli odur bunu farkedersiniz. Bu saygıdandır. Çünkü o bir efsanedir...

• paul gilbert tabiki- sonra malmsteen / steve vai gelir benim için. yukarda salak salak muhabbetler dönmüş yok kirk yok dave felan olm şakamısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Take That -- 20 Haziran 2015; 12:11:41 >
  • randy rhoads
  • 1.jimmy hendrix

2.malmsteen

3.van halen

4.jimmy page

5.steve ray vaughan

6.angus young

7.slash

8.wylde

9.mustaine

10.blackmore

geriis sayarsam bayağı uzun olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 20 Haziran 2015; 15:31:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kenyalı Yusuf

quote:

Orijinalden alıntı: Legendary Child

quote:

Orijinalden alıntı: H3ADBANG3R

Topic biraz yanlış olmuş.En iyi blues gitaristi mi,rock gitaristi mi,metal gitaristi mi?Bunlar çok ayrı şeyler.

Bi açıklama ekleyim bi Zakk Wylde fanı olarak söylüyorum ki Zakk'ı söyleyip Randy Rhoads'u bilmeyen adamdan şu sıralamayı yapmayı beklemeyin.Zakk Randy'nin yolundan giden bi gitaristidir.Randy çok genç yaşta ölmesine rağmen metal dünyasına çok büyük şeyler kazandırmıştır.Crazy Train gibi bi başyapıtın rifflerini yazmıştır Randy.Şu an hayatta olsaydı en iyi gitarist olarak anılabilirdi gerçekten yazık oldu.Randy açık ara daha iyi Zakk ve Slash'ten.Zakk ve Slash ise eşit sayılırlar.

Kirk ve Dave konusuna gelecek olursak Trash metal sevmem ama Kirk Hammet sırf Master of Puppets gibi bi başyapıt ile Dave'i siker atar.Çok iyi gitaristtir ama en iyi değildir.

Ben metal sevdiğim için en iyi gitarist Tony Iommi diyorum.Zaten Guitar World dergisinin yayınladığı listeye göre en iyi metal gitaristi Tony Iommi.Şu an ki bütün metal gitaristlerinin atasıdır ve Metal müzik türününde atasıdır.Adam yoktan var etti bildiğiniz.İlk metal rifflerini yazan kişidir kendisi ve en iyisidirde ayrıca.

Solo gitarist olarak ise Eddie Van Halen'ın mükemmel parçaları var.Ayrıca Van Halen adlı grubuyla çaldığı Running with the devils ve Hot for Teacher ise başka bi başyapıtlardan birisi.

Pek fazla blues dinlemediğim için tam bilemiyorum ama bu türde en iyilerden biri Eric Clapton'dır.

Maalesef metal deyince direk akla metallica'nın ve dolayısıyla Kirk Hammet'in gelmesi çok üzücü.Veya Ozzy Osbourne'un gitaristi Zakk Wylde çok ünlüyken onun buralara kadar gelmesine en büyük yardımı olan Randy'nin adının bile bilinmemeside çok üzücü.En kötüsüde Metal müziğin babası Tony Iommi'nin metal severler tarafından sevilmeyi bırakın bilinmemesi çok çok üzücü.

Sonuç olarak Tony Iommi!!!

Kirk dave'i siker atar oyle mi holy wars, black friday gibi saheserleri bilmiyosan boyle bir sey diyebilmen normal tabi. Kirk konserlerde kendi sololarini duzgun calsin da oyle karsilastirabilin dave ile. Thrash metalden az cok anlayan herkes dave'in kirk'ten kat kat iyi bi gitarist oldugunu bilir.

şimdi bakarsak ortada holy wars gerçeği var,lucretia gerçeği var(baştaki riffe hayatta laf söylenemez),my last words vs.

eğer bakarsan megadeth diğer saf thrash gruplarından daha fazla melodiktir.Aklı hayale gelmeyecek riffler(hızlı ve melodik) vs.O yüzden thrash te kirk vs dave durumunda dave züker atar yani.

Abi yapmayın ya Metallıca fanı olarak Kirk Hammett , Dave in yanından geçemez:D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• jeff loomis tir muhtemelen. paul gilbert yada malmsteen de olabilir. bu 3 ünden biridir ama o kesin kirk i geçtim selim ışık yazan 2 kişi var la konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Take That -- 27 Şubat 2018; 1:58:11 >
  • jimmy hendrix

bass olarak da flea
  • Dimebag

Petrucci

Dave murray

• Randy Rhoads

Paul Gilbert

Slash

Malmsteen

Eric Clapton

john Frusciante

Gary Moore

Asım Can Gündüz

Akın Eldes

Süleyman Bağcıoğlu

Yavuz Çetin

Cem Köksal

Volkan Başaran

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.