Şimdi Ara

Dunyanin en hafif ultrabook'u Sony Vaio Pro (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
5
Favori
33.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir hafta önce kadar İzmir teknosadan Sony Vaio Pro 13 SVP13211ST modelini satın aldım. Burada sizin karşılaştığınız gibi wi-fi ve ekran parlaklığının değişmesi sorunuyla karşılaştım. Driverı güncellememe rağmen bulduğu modem sayısı çok az oldu. Bugun ise servise verdim. Merak ettiğim durum ise, bu durumla karşılaşanlar da servise gönderdi mi? Gönderenlere geri dönüş nasıl oldu? Sadece driver güncellemesi wi-fi için yetiyor mu yoksa servis değişim yapıyor mu?
  • Radagastr R kullanıcısına yanıt
    Wi-Fi' daki sorun güncellemelerden sonra çözülüyor. Ekran parlaklığı ise Windows 8.1' i yükleyince düzeliyor. Servise götürmek yerine mümkün mertebe sorunları araştırıp çözmek daha mantıklı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batis

şahsen iki cihaz arasındayım

burada da karşılaştırması var eğer siz de macbook air ile sony arasındaysanız mutlaka izleyin derim

videodan kısaca bazı başlıklar geçeyim

hafiflik ön plandaysa sony
    daha keskin ve sert bir yüzey arıyorsanız mac
    yüksek çözünürlük sony
    performans mac (tabi videodaki mac i7 haswell sony i5 onu da unutmamak lazım)
    pil ömrü mac
    dokunmatik ekran sony

kısaca kafa kafaya her iki cihaz da

Ben de bu ikisinin 11 inch'leri arasında kaldım. Debeleniyorum :)
    Siz bir sonuca ulaştınız mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: stanleykubrick

quote:

Orijinalden alıntı: batis

şahsen iki cihaz arasındayım

burada da karşılaştırması var eğer siz de macbook air ile sony arasındaysanız mutlaka izleyin derim

videodan kısaca bazı başlıklar geçeyim

hafiflik ön plandaysa sony
    daha keskin ve sert bir yüzey arıyorsanız mac
    yüksek çözünürlük sony
    performans mac (tabi videodaki mac i7 haswell sony i5 onu da unutmamak lazım)
    pil ömrü mac
    dokunmatik ekran sony

kısaca kafa kafaya her iki cihaz da

Ben de bu ikisinin 11 inch'leri arasında kaldım. Debeleniyorum :)
    Siz bir sonuca ulaştınız mı?

şöyle düşündüm açıkçası

dokunmatik ekranı kullanmayacam. onun dışında sony vaio prolar daha yeni üretilen cihazlar yani bir nevi ilk kullanıcıları biraz denek gibiler.

bu sebeplerden macbook air tercih ettim çok gidip gelsem de.

• Her şeyden evvel farklı işletim sistemlerinden bahsediyoruz. Şayet Windows' a devam etmek ve ms. office vs. gibi uyumlu programları kullanmak istiyorsanız Sony doğru tercih olacaktır. Diğer taraftan Sony' nin fiyat ve kalite olarak üst segment' de yer alan Apple' a rakip olması dahi bu cihazın üstünlüğünü gösterir. Ayrıca denek olacak bir şey yok. Alet tıkır tıkır çalışıyor saat gibi. Aldığım andan beri hiç pişmanlık yaşamadığım gibi çok doğru tercih yaptığıma inanıyorum. İyi makine ve kesinlikle tavsiye edilir. 11 inç bilmem ama 13 inç serisi mükemmel. Bu işin sonu yok. Yarın başka bir model çıkar o bir adım öne geçer. İhtiyacınız varsa ve iyi bir fiyat yakalarsanız kaçırmayın. Çok sorarsanız ve çok düşünürseniz ama hala kararsızsanız yayan kalırsınız!...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEWMAN2007 -- 30 Ekim 2013; 21:14:29 >

• böyle muhteşem bir makineyi ilk kullananlardan olmak büyük bir ayrıcalıktır, deneklik değil :)
  • Pro 13 beklediğim bir aletti Sony beklentileri karşılayacak bir alet yapmış.Vaio dışında laptop kullanmadım.Sanırım pro 13 siyah alıcam..
  • Tavsiye ederim aynısını kullanıyorum ve süper makine. Elma armut kıyaslamalarıyla bir yere varamayız. Biraz yararlı paylaşımlar yapalım. Fiyat ve kalite oranı olarak bu alet zirveye oynar. Mac ile mukayese etmek zaten yanlış. Bir kere Mac kaç para bu kaç para? İşletim sistemleri zaten farklı. Mac' in ekranı dokunmatik mi bilmiyorum ama Sony' nin ekranı dokunmatik, HD ve süper. Pil ömrü sınıfının en iyilerinden. Ses kalitesi tatminkar. İşlemci hızı ve RAM yeterli. Windows 8.1' in açılışı kapanışı bir kaç saniye hepsi bu. 256 GB SSD var ve eski hard disklere ciddi fark atar teknoloji olarak. Geçen sordum Teknosa kampanya yapmış ve 3,300 TL civarında satmış. Eğer böyle bir fiyat bulursanız kesinlikle kaçırmayın. Taksitli vs. derken bana dua edersiniz. Zaten dolar 2 TL civarıyken yeni gelecek partiler 4,000 TL' den aşağı pek olmaz. Daha ne söyleyelim yaw?

Artık şu sap ile samanı karıştırmayı bırakalım da bu cihazları kullananlar yararlı paylaşımlar yapsınlar. Yoksa burada boşuna mı vakit kaybediyoruz? Foruma uğramayalı adam mı kalmadı yaw?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEWMAN2007 -- 31 Ekim 2013; 20:46:00 >

• 13.3 inç' in bestbuy ABD fiyatı dahi 1,799 $ Sadece RAM 4 yerine 8 GB

http://www.bestbuy.com/site/vaio-pro-ultrabook-13-3-touch-screen-laptop-8gb-memory-256gb-solid-state-drive/9515132.p;jsessionid=153927E85C49F90538E453862FDFF0DE.bbolsp-app03-191?id=1219020247888&skuId=9515132&st=sony pro 13&cp=1&lp=4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEWMAN2007 -- 31 Ekim 2013; 23:20:10 >

• Beyler teknosada i5 islemcili 256 gb metalik grisini gordum. Aslinda 256 gbye ihtiyacim yok ama metalik gri rengu cok sevdigimden onu alicam. 3200 tl fiyati arada turuncu indirimde 3000 tl oluyo 2700 veren 3000de verir diyip grisini alicam. 2700 olan 128 gb.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kajukaju

Beyler teknosada i5 islemcili 256 gb metalik grisini gordum. Aslinda 256 gbye ihtiyacim yok ama metalik gri rengu cok sevdigimden onu alicam. 3200 tl fiyati arada turuncu indirimde 3000 tl oluyo 2700 veren 3000de verir diyip grisini alicam. 2700 olan 128 gb.

ben bilgisayar yeni çıktığında sony center dan almıştım 2600e vermişti adam ve harici diskin varsa 128lik yetiyor
  • Beyler vaio pro 13 128 gb teknosada 2900 tl olmus.

• quote:

Orijinalden alıntı: kajukaju

Beyler vaio pro 13 128 gb teknosada 2900 tl olmus.

Sonyde sabit fiyat uygulaması başlatılmış. Son bir hafta içinde 200 tl zam geldi hem 11 hem de 13 inch modellere. Beni SVP11216stb'yi 2600'e almıştım şimdi 2800. Aslında böyle bir cihaz için fiyat normal.
  • 256 gb gri renkli olani teknosadan 2999 tl ye aldim. Cihaz cok iyi.cok sik. 6-7 saniyede aciliyor. Dokunmatik ekran gayet basarili. Biraz kurcaladikca ayrintili bilgiler aktaririm.

• husak H kullanıcısına yanıt
    Ne zaman aldin hocam. 2900 128e vercegime 3000 256ya veririm.

• Arkadaşlar 11 inch modelini iki hafta once almıştım. Aldığım günlerde 8.1 çıkmıştı. Hemen güncelleştirmeleri yapıp 8.1'i yükledim. Sonrasında da 8.1 için çıkan tüm driverları yükledim. Ancak şarj 2-3 saat gidiyordu. Kapak kapatıp açmada görüntü gelmemesi, shut downda restart ya da kapanmama gibi sıkıntılar bir türlü geçmemişti.

Bilgisayarı fabrika ayarlarına getirdim (win 8) ve sonuç mükemmel oldu. Bugün 7. saati doldurdu tek şarjla. Uyku, shutdown gibi bir problem de kalmadı. Win 8.1 in bu kadar kötü etkisi olabileceğini tahmin etmezdim.

Size tavsiyem 8.1'i yüklemeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tedmiller

Arkadaşlar 11 inch modelini iki hafta once almıştım. Aldığım günlerde 8.1 çıkmıştı. Hemen güncelleştirmeleri yapıp 8.1'i yükledim. Sonrasında da 8.1 için çıkan tüm driverları yükledim. Ancak şarj 2-3 saat gidiyordu. Kapak kapatıp açmada görüntü gelmemesi, shut downda restart ya da kapanmama gibi sıkıntılar bir türlü geçmemişti.

Bilgisayarı fabrika ayarlarına getirdim (win 8) ve sonuç mükemmel oldu. Bugün 7. saati doldurdu tek şarjla. Uyku, shutdown gibi bir problem de kalmadı. Win 8.1 in bu kadar kötü etkisi olabileceğini tahmin etmezdim.

Size tavsiyem 8.1'i yüklemeyin.

katılıyorum 8.1 kötü açılma süresi arttı + problemler benimde 8e düşürmem lazım ama medya ekle hatasıyla karşılaşıyorum şunun bi adamakıllı çözümü yok mu ya kendim oluşturmadan medyayı?

• Dün aldım. 2999 tl 12 taksit.
  • husak H kullanıcısına yanıt
    Ee ben de pazar gunu baktirdim teknosada fiyati ayniydi adana teknosa 3200du

• 2900e teknosadan 128 gbluk modeli aldum. Vaio ve windows guncellemelerunu yaptim. İlk basta pcden biraz ses geliyodu diger arkaaslarin dedigi gibi ama guncellemeleei yapinca ses kayboldu. Cihazi cok iyi buldum. Cok cabuk acilip kapaniyo. Windows store da guzel bi uygulana.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.