Şimdi Ara

Dünyanın en fakir Cumhurbaşkanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dünyanın en fakir Cumhurbaşkanı olarak bilinen Uruguay Cumhurbaşkanı Jose Mujıca der ki;

”Ben insanların geceleri yatacak bir saçak altı bile bulamadıkları bir dünyada, başkalarının 500 metrekarelik malikanelerde yaşamasını anlamıyorum. Evsizler için ev, suyu olmayanlar için su lazım, ekmek lazım. Sen böyle bir dünyada özel uçağım olsun, oraya buraya gideyim diyorsun. Eğer herkes daha fazlasını isterse, birgün kimseye birşey kalmayacak. Küresel ısınmadan bahsediyoruz ama doğaya saldırmaya ve çöp üretmeye devam ediyoruz.” ”Eski ruhani tanrımızı kendi ellerimizle kurban ettik ve artık market tanrının tapınağındayız. Bu yeni tanrı; ekonomimizi, politikamızı, alışkanlıklarımızı, yaşamlarımızı düzenliyor ve bizlere faiz oranları ve kredi kartları ile mutluluğun yeni adresini veriyor. Öyle anlaşılıyor ki bizler, yalnız tüketme için yaratılıyoruz ve artık tüketemediğimiz zaman derin hayal kırıklığına uğrayarak kendimizi yok ediyoruz.” ”Bana fakir denmesi yanlış, ben tutumlu bir insanım. Asıl fakirler sürekli yaşamdan talepleri olan ve elde ettikleriyle yetinmeyen insanlardır. Ben elimde hafif bir bavulla dolaşıyorum. Bu bana istediğim yaşamı sürdürmek için yeterli zamanı veriyor. Asıl özgürlük yaşamak için kazandığın zamandır.”

• Param olsa ben de alırdım demiyorda kılıf uyduruyor
  • Sonunda bir kişi bile olsa asıl yapılması gerekenin kendine ayırabileceği maximum zamanı ayırmak olduğunu anlamış.

İnsan vücudu ölmek için programlanmıştır. Zaten ne olursa olsun vücudunuzun öleceği gerçeği dışında ayrıca çeşitli kazalar savaşlar diğer insanların sizlere saldırması hastalıklar ve yeterli besin barınma ortamı bulamayıp ölmek gibi etkenlerde var.

Bunların hepsi bir araya geldiğinde ortaya çıkan sonuç sizin yaşayabileceğiniz maximum yaşamı işret eder. Gördüğünüz gibi bu süre genellikle kısalmaya meyilli.

Bu yüzden aslında yapılması gereken tek şey sadece o an ne yapmak istiyorsan onu yapabileceğin maximum süreyi ayırmak.. yaşamaya devam etmek için yemek su ve biraz barınak bunun dışında gerisi için çabalamak kocaman şirketler kurup bunları sonraki nesillere geçirmek gereksiz.

Zaten ölümsüz değilsiniz elinde sonunda öleceksiniz kendinize canınızın istediğini yapacağınız maximum zamanı ayırmaya bakın.

Son olarak ;

Azimli olmadığım doğru ama azimli olmayanların da yaşayabilecekleri bir yer olmalıydı, mevcut yerlerden daha iyi bir yeri kastediyorum. Sabahın altı buçuğunda bir çalar saat sesiyle uyanıp yataktan fırlayan, giyinip zorla bir şeyler atıştıran, sıçıp, işeyip, dişini fırçalayan, saçını tarayan, başka birine büyük paralar kazandırdığı bir yere ulaşmak için trafikle boğuşan ve tüm bunlara sahip olma fırsatı bulduğu için müteşekkir olması istenen biri hayattan nasıl keyif alabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 31 Aralık 2013; 9:13:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Sonunda bir kişi bile olsa asıl yapılması gerekenin kendine ayırabileceği maximum zamanı ayırmak olduğunu anlamış.

İnsan vücudu ölmek için programlanmıştır. Zaten ne olursa olsun vücudunuzun öleceği gerçeği dışında ayrıca çeşitli kazalar savaşlar diğer insanların sizlere saldırması hastalıklar ve yeterli besin barınma ortamı bulamayıp ölmek gibi etkenlerde var.

Bunların hepsi bir araya geldiğinde ortaya çıkan sonuç sizin yaşayabileceğiniz maximum yaşamı işret eder. Gördüğünüz gibi bu süre genellikle kısalmaya meyilli.

Bu yüzden aslında yapılması gereken tek şey sadece o an ne yapmak istiyorsan onu yapabileceğin maximum süreyi ayırmak.. yaşamaya devam etmek için yemek su ve biraz barınak bunun dışında gerisi için çabalamak kocaman şirketler kurup bunları sonraki nesillere geçirmek gereksiz.

Zaten ölümsüz değilsiniz elinde sonunda öleceksiniz kendinize canınızın istediğini yapacağınız maximum zamanı ayırmaya bakın.

Son olarak ;

Azimli olmadığım doğru ama azimli olmayanların da yaşayabilecekleri bir yer olmalıydı, mevcut yerlerden daha iyi bir yeri kastediyorum. Sabahın altı buçuğunda bir çalar saat sesiyle uyanıp yataktan fırlayan, giyinip zorla bir şeyler atıştıran, sıçıp, işeyip, dişini fırçalayan, saçını tarayan, başka birine büyük paralar kazandırdığı bir yere ulaşmak için trafikle boğuşan ve tüm bunlara sahip olma fırsatı bulduğu için müteşekkir olması istenen biri hayattan nasıl keyif alabilir?

Direk babama yolladım mesajı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.