Şimdi Ara

Dünyanın en büyük rüzgar türbini tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vestas Dev Offshore Rüzgar Türbinini Tanıttı , 7 MW Güce Ulaşıldı

     Dünyanın en büyük rüzgar türbini tanıtıldı



    Danimarkalı rüzgar türbini üreticisi ve geliştiricisi Vestas 135 metre boyunda, 7 megavat enerji üretim kapasiteli rüzgar türbini ile sektörün bütün ilgisini üzerine çekmeyi başardı.

    Rotor Çapı 165 metre olan dev deniz üstü (offshore) rüzgar türbini Kuzey Denizinin en zor koşullarına dayanacak kadar güçlü.

    V164-7.0 MW adı verilen rüzgar türbininin lansmanından hemen sonra Vestas hisseleri %2.5 oranında değer kazandı.

    İlk örneklerinin 2012 yılının ilk çeyreğinde test edileceğini açıklayan Vestas, V164-7.0 MW’yi 2015 yılında ticari hale getirecek.

    Londra’da yapılan konferansta sadece İngiltere denizleri için 32.000 megavat kapasiteli projeler hazırladıklarını belirten Vestas Başkanı Ditlev Engel, yeni rüzgar türbininin İngiltere’nin yeni rüzgar enerjisi projeleri için en ideal çözüm olacağını sözlerine ekledi.

    Almanya Nükleer Santrallerini Kapatıp Yerine Rüzgar Tarlaları Kuruyor

     Dünyanın en büyük rüzgar türbini tanıtıldı



    Fukushima nükleer reaktöründe yaşanan felaket, farklı milletlerden binlerce insanın tepkisinin birleşimi olarak küresel nükleer karşıtlık hareketine dönüştü.

    Faal haldeki 17 nükleer reaktörü istemediklerini söyleyen Alman halkının sesi hükümete ulaştı. Konuya dair açıklama yapan Almanya Başbakanı Merkel nükleer güç olmadan devam etmek için çözümler aradıklarını ve hatta nükleer gücü rüzgar enerjisi ile değiştirmeyi düşündüklerini açıkladı.

    Yenilenebilir enerji yatırımlarına büyük ağırlık veren ve bu alanda lider ülkelerden biri olan Alman hükümeti nükleer tehlikeden kurtulmak için rüzgar enerjisine daha sıkı sarılacağını açıklayınca bir açıklama da Bundesverband WindEnergie’den geldi.

    Eğer Almanya çözüme rüzgar tarlaları üzerinden ulaşmak istiyorsa topraklarının %2’sini bu işe tahsis etmek zorunda. Diğer taraftan daha fazla güç veya yatırım alanı gerekirse tek çözüm deniz üstü(off-shore) rüzgar tarlaları olarak görünüyor.

    Şu anda kurulu gücü 140teravat/saat (198gigavat)olan nükleer reaktörlere eş değer enerji üretmek için Almanya’nın mevcut 30gigavat rüzgar enerjisi gücüne ek 110-120gigavat toplam kapasiteli rüzgar tarlaları kurulumu yapması gerekiyor.

     Dünyanın en büyük rüzgar türbini tanıtıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaska Yolcusu -- 9 Nisan 2011; 23:57:25 >







  • Bizim enerji hatlarımızda enerjinin yaklaşık yüzde 20’si daha kullanıcıya ulaşmadan kalitesiz hat kullanımından dolayı kayboluyor. Bide %18lik kaçak kullanımı engelledik mi zaten çok büyük kara geçeriz NÜKLEER'e hiç gerek duymayız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.