Şimdi Ara

Dünyada üzüm üretiminde 6.sıradayız ama (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
33 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bana bak ben tartışmayı sevmememden girmedim. Boş yere bana sataşma KRALINI görürsün. Camilere vergilerle yaptırıldı diye gitmiyoruz biz. İbadet için gidiyoruz. Polise de zevkine gitmiyoruz canım benim. Acil durum olunca gidiyoruz. Evet telefonumu da Allah'a inanmayan biri yapmış olabilir. Ama beni ilgilendirmez. Her koyun kendi bacağından asılır. Sana şimdi küfretsem gider direk haram maaş alan (!) CİMER veya BİMER'e şikayet edersin. İnternet üzerinden sallamak kolay tabi. Maçan sıkıyorsa git bir polisin yüzüne söyle bakalım haram maaş alıyorsunuz diye. Bana akıl veriyor bir de tartışmalara girmeyimmiş. Tavsiyen için sağolma. Benim gözümde aktroller neyse senin gibiler de öyledir. Hadi aslanım git başkasına atar yap aslan ergenim benim. Hayatta tek başarısı internet ortamında iki cümleyi yan yana getirebilmek olan aptallar sizi.

Bir kere ben haram olayina inanci olan birisi degilim,bir kere musluman degilim.Polis ister haram(haramdan kastim icki alkolden alinan vergilerle odenen maaslar) ile kazansin ister normal,beni alakadar etmez.Benim de takildigim konu bu zaten.Polise de gitmeyeceksin o zaman kardesim,sorgulayacaksin,soracaksin kendine yahu bu imamlar polisler icki,alkol vergisi ile maas alip hayatlarini idame ettiriyorlar, bu nasil is diyeceksin.Soylediklerinde celiski var ayrica,senin inancinda haram oldugu kesin olan seylere,zorunda kaldigin icin katlandigini soyluyorsun,fakat ulkeye ek gelir kapisi olabilecek herhangi bir dusunceyi dinleme gereksinimi duymadan reddediyorsun.Konu basligi ortada,bu kadar uzum uretiyoruz,neden bunu daha iyi bir gelir kaynagina cevirmek icin sarap haline getirip ihrac etmiyoruz?Sen de diyorsun ki ben harama karsiyim,haramla isim olmaz,tartismasina bile girmem.E abim o zaman benim yazdiklarima neden kiviriyorsun ?
    Hayir en azindan soyle dusun,tamam polis vergi ile geciniyor bu beni alakadar etmez,her koyun kendi bacagindan asilir,tamam imam vergi ile geciniyor bu beni lakadar etmez,her koyun kendi bacagindan asilir,e peki musluman kardesim sarabin ihracati seni neden alakadar ediyor o zaman?Birak ihrac eden kendi bacagindan asilacak zaten,sanane ?.Hayattaki tek basrimin internetten sallamak olmadigini,profilime girip forumda cok aktif olmadigimi gorerek anlarsin zaten.

• Scourgeofgod28 S kullanıcısına yanıt
    Kıral değil, kral (TDK AĞLIYORDU..). Kardeş sana şunu söyler susarım. Nereden biliyorsun haram maaş aldıklarını? Afedersin de kesin olan birşeye mi inanayım yoksa bir ateistin atıp tutmasına mı? Gecesini gündüzüne katan memurlar polisler vs. var. Etme eyleme, yiğidi öldür hakkını yeme. Hem ülkedeki tek sorun da şarap değil. Dünya da ki hiçbir ülke şaraptan dolayı refah olmamıştır. Bilim, sanayi, tıp, tarım vesayre bir sürü şey var da sadece şaraba kaldık he? Peh!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilotaFerrari -- 19 Mayıs 2019; 22:15:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Neyse hocam,sizin de elbette haklı olduğunuz konu var,elbette koskoca ülke olarak şaraba kalmadık,elbette sanayi,katma değeri çok daha yüksek ürünler satmakta fayda var.Ama unutmamak gerekir Türkiye tarım cenneti,akıllıca değerlendirilmiş tarım(işlenmiş tarım ürünleri) de ülkeye ciddi anlamda gelir sağlayabilir.Ben aslen Giresunluyum,her sene 3 ton civarı fındığımız çıkar ve dünyanın en kaliteli fındığıdır.Yağ oranı çok yüksek olup randuman oranı da oldukça yüksektir.Biz ülke olarak fındığı satıp,çikolata olarak geri alıyoruz.Bunu fındıkta,üzümde ve daha nicesinde yaşıyoruz.
    Tekrar diyorum,kurtuluş şarapta değil belki ama inanın çok kaliteli şaraplar üretebilir ve modern tarım ihracatı ile iyi yerlere gelebiliriz.
    Bu arada geç cevap için üzgünüm iş kovalıyordum sonunda oldu :D.

• O kadar içki üreten firma var alsınlar şarapta üretsinler engel olan mı var? Görende içki vs hepsi yasak o yüzden şarap üretilmiyor sanacak.
    Ayrıca hangi devletler bizden üzüm alıp kaliteli şarap alıp satıyor? Yani devlet olarak bizzat mi alıp şarap yapıp satıyorlar. Yoksa o devletlerde ki yatırımcılar mı alıp şarap yapıp satıyor? Sizde bir fabrika kurup kaliteli şarap üretip satış yapabilirsiniz bir engel mi var?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Çin markaları ilkönce Çin'de para kazanır

Amerikan Alman markası ilkönce kendi ülkesinde para kazanır

Almanya'da Mercedes satılmiyorsa Amerika'da Apple satilmiyorsa Çin'de Zte Lenovo Huawei satılmıyorsa ihracat yaparak kaliteli ürünü üretemezler

Türkler zaten Türk malını sevmez bu bir ikincisi şarap içen Türkiye'de azdır bira içilir o da vergiyle zaten içen azalmış olabilir aynı şekilde rakı içilir ama rakı ihracatını bilmiyorum ... Hükümet zaten içkiye karşı olduğundan belirttiğin tarzda katma değer bir şey oluşamıyor ama kenevirden beklentim yüksek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 1 Haziran 2019; 2:11:32 >
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.