Şimdi Ara

Dünya küre ise eğim nerede? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
950
Cevap
5
Favori
19.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sen dünya küre diye uydururken kendin video mı çektin deney mi yaptın ki gelip bunları söyleyebiliyorsun?

• havluyu aşağıdan yapıştırırsın olur biter, sen kadının dibindeki fönü görmüyorsun, adamların bağlandıklarını görmüyorsun, adam kapıdan içeri girerken daha girmeden yok oluyor film hilesini görmüyorsun, 100-200 kmye 1 km diyorsun biz senle uğraşıyoruz o nasıl olacak?

Dolunay ile güneş aynı anda koyuyoruz nerden çekildiği belli değil diye kıvırıyorsun, uğraşmaması gereken biri varsa benim sen değil.

• Novagate N kullanıcısına yanıt

Havluyu aşağıdan yapıştırsan başınçlı havada rüzgar gibi sallanır. Muhakeme yeteneğin de yok. Hiçbir soruma cevap veremiyorsun, hiçbir nesnel veri sunamıyorsun. Okuduğunu bile anlamıyorsun ya da işine gelmediği için anlamamış ayağına yatıyorsun. Yapabildiğin tek şey internetten ne olduğu belli olmayan, kaynağı bile belli olmayan videolar bulmak. Burada tek kıvaran sensin. Rezil oldun farkında değilsin. Neyse, zaman kaybından başka birşey değilsin.

• Hava dönüyor diyor ama ispat yok,

Dolunay ile güneş yan yana görülemez diyor, boru gibi apaçık dolunay ve güneş beraber video koyuyorsun kaynak soruyor, olm bilimadamı da çekse aynı dolunayı aynı güneşi çekecek, bir insanevladı dolunayı çekince dolunay olmuyor mu? güneş çekince güneş olmuyor mu? ben güneş çeksem bana da kaynak mı soracaksın? Sen ay çeksen ben sana kaynak mı soracağım?

Amaç inkar etmek, gördüğünü gözlerini kapamak, yalan bilime biat etmek, gerçek nedir sorgulamamak, ne verirlerse onu yemek.

Alıntı

metni:
    Hava dönüyor diyor ama ispat yok

İspat: Newton hakeret yasaları.

Evet, videonun kaynağı önemlidir. Bu devirde internetten bulduğun video ile bir şey kanıtlayamazsın. Öyle olsa uzaylılara da inanmamız gerekirdi. Dolunay ile güneş aynı anda göründüyse nasıl oluyor da sadece bir tane video bulabiliyorsun sorusunu da atladın, her işine gelmeyen soru gibi.

Dünyanın düz olduğunu gösteren ölçüm ve deneylerle yapılmış bir araştırma var mıdır? Varsa bunun makalesini gösterir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 10 Mart 2024; 0:20:53 >
  • Dünya düz ise ay ve güneş neden yuvarlak ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

Ben şunu farkettim, bu dünya yalanlar üzerine dönüyor. Bize söylenen birçok şey yalan. Okulda bize öğretilen bütün bilgilerin sorgulanması gerekiyor.

En basitinden dolunay ile güneş ayn anda görülmez bilgisi, e görülüyor işte ama sorgulayan bilimadamı prof sıfatlı insanlar bunu sorgulamıyor araştırmıyor, daha çok video var ama adam kendisine ne öğretilmişse ondan dışarı çıkamıyor. Biz de o yollardan geçtik, biz de o yalanlarla kadırıldık, bize de küre dünya gösterdiler heryerde, biz de onlar gibiydik, ben de düz dünya diyenlere ilk başta gerizeka falan diyordum. Ama öyle görüntüler var ki yok dünya dönmüyor diyorsun, eğim yok diyorsun. Biz insanız aptal değiliz ki aklımıza var, eğim yoksa ben nasıl dünya küre diyebilirim ki bana gülerler. Bana cahil diyenler de hiiiç umurumda değil, cahil diyenlerin cevapları ortada zaten söyledikleri şeylerin hiçbir ispatını yapamıyorlar dediğim gibi okulda ne ezberletilmişse onu söylüyorlar, ispatı, doğrulaması, sağlaması yok.

Ben dönmüyorum, dönmediğim bir dünyaya neden inanayım?

Birileri bize "sen dönüyorsun" demiş herkes inanmış, dememiş ki hayır ben dönmüyorum dememiş. Ben baş aşağı durmuyorum kardeşim ben düz duruyorum. Yanlış mıyım? Hissetmediğim birşeye neden inanayım?

İnsan hissetmediği birşeye nasıl inanabilir?

Hal böyle olunca da sorguluyorsun, yani ben sorgulyorum yapım böyle. Sorgulayınca da başka kapılar açılıyor zaten. Keşke insanlar biraz açık görüşlü olsa, tamam düz dünyaya inanmayabilrisin ama bak araştır adamlar ne diyor, oradan başka kapılar açılıyor zaten, başka işler görüyorsun başka bir işleyiş görüyorsun, belki düz dünyaya inanmadın ama bu işi çevirenlerin aya gittik diye yalan söyleyen insanların başka neler yaptıklarını ne yapmaya çabaladıklarını görüyorsun.

Sorgulamak araştırmak en güzel iş, aykırı işler söylemek benim yapım bu yoksa başka böyle cesurca her türlü hakareti göze alıp yazan başka kişi yok sanırım.

• Hristiyanları anlıyorum da, Müslümanlar neden bu düz dünyaya takıklar? Dinin herhangi bir yerinde dünyanın düz olduğu ya da yuvarlak olmadığı hakkında bir bilgi geçiyor mu?

Bu tartışma din eksenli çünkü. Bilimsel olarak tartışma konusu bile değil çünkü.

Öte yandan sizin gördüğünüz alan, çok dar bir alan. O alanda eğim görmeniz imkansız. Bizim için yusyuvarlak olduğu ayan beyan ortada olan bir futbol topunun üstüne, ufacık bir karınca koysak, karıncaya da akıl versek azıcık, o topun küre olduğunu kendi mevcudiyetiyle, bir takım yardımlar olmadan anlayamaz.

Bizim durumumuz da bu. Dünyaya kıyasla ufacık bir canlıyız. Zaten uzay istasyonuna vs çıkmadan da anlayamıyoruz. Çünkü kapladığımız alan bir toz zerresinden hallice.

Hani teleskop denen bir nane var, hadi onu geçtim dürbün var. Alıp baksanız ayın yuvarlak olduğunu, safhaları sırasında görebilirsiniz. Hadi ayın kütlesel çekim sebebiyle dünyaya kilitli bir şekilde dönüyor, belki düz olduğunu iddia edeceksiniz tepsi şeklinde. Dünyadan görülebilir başka gezegenler var ve bunların kutup açıları değişik. Misal Satürn ve Neptün aynı eğiklikte değil. Buradan bakarak bile gezegenlerin küre şeklinde olduğunu anlayabilirsiniz.

• Ay neden gece parlar. Gece lambası mı bu? Al sana yeni bir tartışma HAHAHAHAAHA

• Orkhonthumb kullanıcısına yanıt

Bu tartışmayı din eksenli olarak yürütmeye çalışanlar var. Fakat karşı görüştekilerden de din eksenli yürütmeye çalışan da var. Yani sürekli bilim bilim diyerek dini red etmeye çalışan kişiler de var.

Ama Kuran'da hep güneş ve ayın yörüngesinden bahsediyor hiç dünyanın yörüngesi ifadesi yok, buradan dünya sabit güneş ve ay dönüyor söylemi çıkarılabilir.

Ay'a gidilmedi, bunu artık herkes biliyor yani bu konuda tartışmaya gerek var mı artık sene 2024 ay'a gidilmediğini herkes biliyor.

Ay'a gidildi diye yalan söyleyenler uzaya gittik veya dünya küre diye neden yalan söylemesinler?

Gezegenler demişsiniz, gezegen dediğimiz şeyler sadece birer yıldız hiçbiri bir dünya gibi kara parçası değil.

00:30 sn Satürn var mesela şekli değişik diye daha çok belli oluyor

DünyanınGercegi (@DNgercegi) on Xtwitter
    Yıldızların, Ay'ın, Gezegenlerin ve Güneşin gerçek görüntüleri. #düzdünya #flatearth
    https://twitter.com/DNgercegi/status/1762470671181840522?t=-td2SH5C0ZCSMEodqHuToQ&s=19

• DarkTechno kullanıcısına yanıt

Sen küre dünya resimlerini videolarını nerden alıyorsun marketten mi?

Sen de küre dünya görsellerini internetten alıyorsun, Ay'a gittik diye yalan söyleyenlerden alıyorsun, sen ipe asıp uzaydayız diye yalan söyleyip döndürdükleri soytarılardan bilgi alınca sorun olmuyor ama sıradan bir vatandaş senin gözüne dolunay ve güneşi sokunca kaynak önemli oluyor öyle mi?

Bir tane video demişsin, al san başka bir video dolunay ve güneş aynı anda. Senin inandığın sahte küre dünya yine çöp.

Veli Fidan🇹🇷🇹🇭เวลี ฟีดาน (@vfidan) on Xtwitter
    @gkhanman39908 PassiFLORA 😁
    https://twitter.com/vfidan/status/1761155006164795437?t=QP_OY4cH8Ql7x0ugvYc4NA&s=19

• Mave®ick kullanıcısına yanıt

Büyük ihtimal ayın kendi ışığı var güneşin ışığını yansıtmıyor

• EmuDev E kullanıcısına yanıt

içeri doğru bükülme de dürülme değilmidir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Çok basit birşeyi bile anlamakta zorluk çekiyorsun. Bu, neden düz dünya gibi saçmalıklara inandığını açıklıyor aslında. Din senin beynini zehirlemiş. Aslında din herkesi zehirler ama sende ağır tahribat yaratmış.

• Bana ayın hep aynı yüzü görülür diyor ama ayın öteki yüzünün göründüğü video koyuyor bunu da dine bağlıyor..tuhaf bir kafa bu kafaya ne versen yer zaten dünya küre değil üçgen kaynak: NASA hadi inan.

Videoda güney kutbunda koyduğu ters duran bir biblo var biblonun baş aşağı ters durduğuna inanıyor yazık beyinler böyle zehirleniyor işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 10 Mart 2024; 2:44:42 >
  • Orkhonthumb kullanıcısına yanıt

Kuran ve hadislerde dünyanın tepsi gibi düz olduğu ve tepesinde gök kubbe olduğu sabittir. Bu konuda hiçbir şüphe yok. Yakın bir zamana kadar dünya yuvarlak diyenleri kafir ilan ediyordu müslüman alimler. Sadece dünya değil güneş te düzdür ve ayın kendi ışığı vardır. Bunlar dini bilgiler. Ayrıca kurana göre gece ve gündüz ayrı birer varlıktır ve güneş ile ilgileri yoktur.

Dikkat ederseniz bu arkadaş gibi düz dünyacıların söylemleri dindeki kozmoloji ile %100 uyumludur. İmanlarını kaybetmemek için kuranda yazanlara kendilerini inandırmaya çalışıyorlar olay bundan ibaret.

• Görevimiz Tehlike filminden caps koymuş dşk geçiyor.

Böyle saçma konularda tartışmaya dahi girmemek lazım.

Eskiden Rev0 diye biri vardı galiba sürekli komplo teorileriyle geliyordu bu aynı arkadaş mı?

Tahıl mahıl muhabbetleri de vardı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 10 Mart 2024; 2:50:56 >

Birader orada gördüğün iki resim de ayın aynı yüzüdür. Gerçekten anlamıyormusun yoksa bizimle dalga mı geçiyorsun? Hala anlamadıysan eline bir vesikalık fotoğrafını al. Gözlerin aşağı, ağzın yukarı gelecek şekilde fotoğrafı çevir. Gördüğün şey yüzün mü yoksa kafanın arkası mı?

• Hadi bana imanımı kaybettir o zaman dolunay ile güneş nasıl oluyor da aynı anda görülüyor anlat, sana göre dünya güneş ile ay arasına giriyormuş ya noldu dünya yörüngeden çıktı mı yoksa dünya küre değil düz mü..al sana fırsat bana imanımı kaybettir hadi.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.