Şimdi Ara

Dünya İmtihanının Adaletli ve Eşit Olup Olmaması üzerine (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arkadaşım ben sizden afrikalı baba önermesinin kanıtı olaak dini delil istedim..siz bir önerme ile babanın cehennem biletini direkt kestiniz..bu doğru mu ?

hayalinizde acılar icad ediyorsunuz bu acılara babanın kederi sonucu isyanını dahil edip onu kesin bir dille cehenneme gönderiyorsunuz..

kanıt ...? baba önermeniz üzerinden lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarşist69

arkadaşım ben sizden afrikalı baba önermesinin kanıtı olaak dini delil istedim..siz bir önerme ile babanın cehennem biletini direkt kestiniz..bu doğru mu ?

hayalinizde acılar icad ediyorsunuz bu acılara babanın kederi sonucu isyanını dahil edip onu kesin bir dille cehenneme gönderiyorsunuz..

kanıt ...? baba önermeniz üzerinden lütfen

Yahu zaten linkte belirtilen adreste kanıtlar açık şekilde var, ayetten öte kanıt mı var?

Elbette, ehl-i kitaptan [Yahudi ve Hristiyan] olsun, müşriklerden olsun bütün kâfirler Cehennem ateşindedir, orada ebedi kalırlar. Onlar yaratıkların en kötüsüdür.) [Beyyine 6]

(Kâfirler için hazırlanmış olan ateşten sakının!) [Al-i İmran 131]

(Allah’a ve Resulüne karşı isyan edip sınırlarını [dinin hükümlerini] aşanı Allah ebedi kalacağı bir ateşe sokar.) [Nisa 14]

(Resule karşı gelip, müminlerin yolundan başka bir yola gideni, o yönde bırakır ve Cehenneme sokarız; orası ne kötü bir yerdir.) [Nisa 115]

(Allah, Meryem oğlu Mesîh’tir diyenler kâfir olmuştur. Allah, kendine ortak koşana Cenneti haram kılar; artık onun yeri ateştir ve zalimler için yardımcı yoktur.) [Maide 72]

([Allah, Şeytana] dedi ki: Yerilmiş ve rahmetten kovulmuş olarak, oradan çık, defol; and olsun ki sana uyanları ve sizin hepinizi Cehenneme dolduracağım.) [Araf 18]

(Kâfirlerin akıbeti ateştir.) [Rad 35]

(İçinde ebedî kalacağınız Cehenneme girin! Kibirlenenlerin yeri ne kötüdür.) [Nahl 29]

(Biz, Cehennemi kâfirler için bir zindan yaptık.) [İsra 8]

(Tartıları hafif gelip hüsrana uğrayanlar, Cehennemde ebedi kalır.) [Müminun 103]

(Allah’a ve Resûlüne inanmayan o kâfirler için çılgın bir ateş hazırladık.) [Fetih 13]

(Ey Nebi, kâfirlerle [silahla] ve münafıklarla [öğütle, delille, belgeyle] cihad et, [öğüt de kâr etmezse] onlara sert davran! Onların gidecekleri Cehennem, ne kötü yerdir.) [Tevbe 73, Tahrim 9]

(Cehennem, tagutları [kâfirleri] bekleyen yerdir.) [Nebe 21-22]

(Facirler [kâfirler] Cehennemdedir.) [İnfitar 14]

(Kâfirlere Cehennem ateşi vardır. Öldürülmezler ki ölsünler [de kurtulsunlar] Cehennem azabı da hafifletilmez. İşte biz, küfürde ileri gideni böyle cezalandırırız.) [Fatır 36]

Yaratıcıya inanmak yetmez
    Sual: Bir tanrıya inansa da, inanmasa da bütün gayrimüslimler Cehenneme gidecek mi? Bu konuda âyet var mı?
    CEVAP
    Birçok âyet ve hadis vardır. Âyet-i kerimelerden bazılarının mealleri şöyledir:
    (Kâfirler için hazırlanan, yakıtı insan ve taş olan ateşten sakının.) [Bekara 24]

(Âyetlerimizi yalanlayan kâfirler, Cehennemliktir, orada ebedi kalırlar.) [Bekara 39]

(İnkârcının [kâfirin] az bir süre rızkını verir, sonra onu Cehennem azabına maruz bırakırım. Orası ne kötü yerdir.) [Bekara 126]

(Allah’tan kork denilince işlediği günahlar sebebiyle daha çok gurura kapılan kimseye, Cehennem yetişir. Ne kötü yataktır orası.) [Bekara 206]

(İnkârcıların [kâfirlerin] dostları tâğuttur, onları aydınlıktan karanlığa sokar. İşte bunlar Cehennemliktir, orada ebedi kalırlar.) [Bekara 257]

([Mubah bilip] tekrar faizcilik yapanlar Cehennemliktir, orada temelli kalırlar.) [Bekara 275]

(İnkârcıların [kâfirlerin] malları da, evlatları da Allah indinde bir fayda sağlamaz [onları cezadan kurtaramaz.] Onlar Cehennem yakıtıdır.) [Al-i İmran 10]

(İnkârcılara de ki: Mağlup olacak ve Cehenneme sürüleceksiniz. Orası ne kötü bir yerdir!) [Al-i İmran 12]

(Allah’ın, hakkında hiçbir delil indirmediği şeyleri Ona ortak koşmaları sebebiyle, kâfirlerin kalblerine korku salacağız. Gidecekleri yer de Cehennemdir. Zalimlerin varacağı yer ne kötüdür!) [Al-i İmran 151]

(İnkârcıların diyar diyar [refah içinde] gezip dolaşmaları seni [ümmetini] aldatmasın! Bu [tez gelip geçen] az bir menfaattir, sonunda onların varacakları yer Cehennemdir. Orası ne kötü yerdir!) [Al-i İmran 196, 197]

(Âyetlerimizi inkâr edip kâfir olanları yarın [elbette] ateşe sokacağız.) [Nisa 56]

(Bir mümini [mümin olduğu için] kasten öldürenin cezası, içinde ebedi kalacağı Cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, onu lanetlemiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır.) [Nisa 93]

(İşte onların [Allah’ı bırakıp şeytanı dost edenlerin] yeri Cehennemdir; ondan kaçıp kurtulacak bir yer de bulamazlar.) [Nisa 121]

(İnkâr edip âyetlerimizi yalanlayanlar, Cehennemliktir.) [Maide 86]

(Âyetlerimizi yalanlayıp büyüklük taslayanlar, Cehennemliktir, orada temelli kalırlar.) [Araf 36]

(Kâfirlikte ısrar edenler Cehenneme toplanacaktır.) [Enfal 36]

(Müşriklerin, Allah'ın mescitlerini imar etmeye yetkileri yoktur. [Beğendikleri] bütün işleri boşa gidecek; ebedi olarak ateşte kalacaklardır.) [Tevbe 17]

(Cehennem, kâfirleri mutlaka kuşatacaktır.) [Tevbe 49]

(Şu gerçeği anlamıyorlar mı: Allah'a ve Resulüne karşı gelene muhakkak içinde ebedi kalınacak Cehennem ateşi vardır.) [Tevbe 63]

(Allah, erkek kadın münafık ve kâfirlere ebedi kalacakları Cehennem ateşini hazırladı. O ateş onlara yeter. Allah onlara lanet etti. Onlara bitmez tükenmez bir azap vardır.) [Tevbe 68]

(Müşriklerin Cehennemlik oldukları belli olduktan sonra, akrabaları bile olsa, artık onlar için, Peygamber de, müminler de istigfar edemezler.) [Tevbe 113]

(Şakiler [azaba maruz kalanlar] ateştedir, orada feci şekilde inleyip, solurlar.) [Hud 106]

(Şaşacaksan, onların, "Biz toprak olduktan sonra mı yeniden yaratılacağız?" demelerine şaşmak gerekir. İşte onlar Rablerini inkâr edenler, boyunlarına demir halka vurulanlardır. Onlar Cehennemliktir, orada temelli kalırlar.) [Rad 5]

(Sağlam söz verdikten sonra Allah’a verdiği sözde durmayanlara, Allah'ın emrettiği bağları koparanlara [akrabalık bağlarını kesenlere] ve yeryüzünde bozgunculuk yapanlara lanet olsun, kötü yurt, [Cehennem] onlaradır.) [Rad 25]

(Allah’ın nimetine nankörlük eden ve kavimlerini helâk yurduna [Cehenneme] sürükleyen [müşrikler] ler, oraya girecektir. Orası ne kötü bir karargahtır.) [İbrahim 28, 29]

(Biz Cehennemi kâfirlere bir konak olarak hazırladık.) [Kehf 102]

(Allah'tan başka taptıklarınız [putlar] ile birlikte siz Cehennem yakıtı olacaksınız.) [Enbiya 98]

(Âyetlerimizi bozmak için tartışanlar, fesat çıkaranlar, Cehennemliktir.) [Hac 51]

(Senden bir an önce azabın gelmesini isteyen kâfirleri Cehennem çepeçevre kuşatacaktır.) [Ankebut 54]

(Allah kâfirleri lanetlemiş ve onlara çılgın bir ateş hazırlamıştır.) [Ahzab 64]

(Kâfirler, zümreler halinde Cehenneme sürülür. Orada, bekçiler, “Size, Rabbinizin âyetlerini bildiren ve bugüne kavuşacağınızı ihtar eden resuller gelmedi mi” derler. Onlar, “Evet geldi” derler; ama azap vaadi [Elbette Cehennemi (kâfir olan) cin ve insanlarla dolduracağım vaadi] kâfirlerin üzerine gerçekleşmiştir.) [Zümer 71]

(Yoldan çıkanlar [kâfirler] Cehenneme odun olmuştur.) [Cin 15]

(Biz, kâfirler için zincirler, demir halkalar ve alevli bir ateş hazırladık.) [İnsan 4]

Kaynakhttp://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=4014

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu ayetlerin hiç birinde evladı açlıktan ölen ve bu nedenle isyan eden babayı cehheneme göderen ibare yok..

insanın isyan edip günaha girmesi mümkündür..

ama bak bu ayetde ne deniyor..

quote:

De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.Zümer 53.

ben cehhenemi azabı inkar etmiyorum ki..

sen çocuğunun acısı yüzünden isyan eden baba önermesi ile geldin ..bende isyanları affeden Allahın ayeti ile cevap veriyorum hadi bakalım..

• bide soyle dusun dunyadaki kotuluklerin sebebi insan. Afrikadaki acligi sebebi somurgeci batidir. Ayrica imani saglam olan adam kolay kolay isyan etmez. İnsan isyan edecegine tam tersi dahada iman eder ancak bolluk ve rahat kavusunca tekrar gaflete duser (ayetlerde var )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: malofix

bide soyle dusun dunyadaki kotuluklerin sebebi insan. Afrikadaki acligi sebebi somurgeci batidir. Ayrica imani saglam olan adam kolay kolay isyan etmez. İnsan isyan edecegine tam tersi dahada iman eder ancak bolluk ve rahat kavusunca tekrar gaflete duser (ayetlerde var )

Peki ya kimyasal radyasyondan etkilenip mutasyonlu doğan bebekler? Tamam onlar imtihana tâbi değildir fakat o halde dünyaya ibret olsun diye mi gönderildiler? Veya 10 günlük ölen bebek? Onlar olduğu gibi cennete gidecekse niye dünyaya gönderildiler bunu hep merak etmişimdir yanlış anlamayın. Eğer cennet imtihan edenlerin mükafatı ise, niye 10 günlük bebek imtihan olmadan ölüyor ve cennete gidiyor? Burada sorum bebeğin cennete gitmesi değil niye böyle bir olay olduğu. Eğer hiçbir bebek ölmeseydi Allahın varlığı kesin kanıtlanırdı da imtihanın anlamı kalmazdı, bu mudur açıklama?

Aslında evet şüphesiz ki umut kesilmez yaratandan. Şuan bana en adaletli gelen tövbe haşa ama Reenkarnasyon fikri. Şimdi bu fikri düşündüm diye umarım öldükten sonra daha kötü vaziyette gelmem geri ibret olsun diye :) Şaka bir yana reenkarnasyon ile yaşanılmayan, tecrübe edilmeyen hayatların tecrübe edilmesi, herkesin her durumu yaşaması sizce de adil değil mi? Dini olarak da her reenkarneden sonra insan bir üst ruh mertebesine ulaşır ve en sonunda doruk noktasına gelir ve artık reenkarne Olmaz, cennete gider.
    Elbette böyle bir sisteme inanmıyorum, reenkarnasyon diye bir şey yok. Umarım düşüncelerden ötürü günah yoktur, bildiğim kadarıyla fiile geçilmedikçe günah sayılmaz düşünceler, aksi taktirde nasıl kontrol edebilir ki insan zihnini ve nefsini?

• bu konudaki TUTARSIZLIK MANTIKSIZLIK ŞU :

dioki konuyu acan vatandaş ;

şu cennete gitcek bu cehenneme gitcek afrika örneği ...

malilkiyevmiddin ..

din gününün maliki YÖNETİCİSİ ALLAHTIR . kimin hakkında ne hüküm verecegini BİLMİYORUZ .

BİLMEDİĞİN BİR KONU HAKKINDA NİE ATIP TUTUYORSUN . afrikadaki adamın inanmadıgını ne biliyorsun veya cehenneme gidecegini . hayali kurgularla ADALET KAVRAMINI anlaman mümkün degil . cünkü ne ahir hayat hakkında nede herhangi bir insanın hayat hikayesi hakkında nede Allahın ilmi hakkında bilgin yok .

İMTİHAN DİE BİŞEYDE YOK . NE İMTİHANI

ALLAH yarattığına hayat verir bu hayatını nasıl yasayacagının kurallarını vaz eder . dileyen iman eder gereğini yapar dileyen kafir olur örter . bu kadar basit

bir ticaret gibi .. size bir hayat verdim yaşayın hayatınıza karşılık yaptıklarınız . bu bir sözleşme ahid

yaptıklarınıza karşılık cennet veya cehennem

gayet mantıklı ve süperior bir sistem .. imtihan üzerinden binbir senaryo üretiyorsun

• cadence1 kullanıcısına yanıt
    quote:

İMTİHAN DİE BİŞEYDE YOK . NE İMTİHANI

ALLAH yarattığına hayat verir bu hayatını nasıl yasayacagının kurallarını vaz eder . dileyen iman eder gereğini yapar dileyen kafir olur örter . bu kadar basit

bir ticaret gibi .. size bir hayat verdim yaşayın hayatınıza karşılık yaptıklarınız . bu bir sözleşme ahid

yaptıklarınıza karşılık cennet veya cehennem

gayet mantıklı ve süperior bir sistem .. imtihan üzerinden binbir senaryo üretiyorsun

peki niye bizi cirkin, fakir, hasta olarak yaratiyor? eger bizi de zengin, yakisikli yaratsaydi daha cok inanirdik. haksizlik yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 1 Ocak 2016; 16:30:27 >
  • Bana göre ölümden sonrası hiçlik

• bu fikre nereden kapıldınız..doğum öncesine kıyaslamı..
  • Evet.Birde bayıldığımda hissettim.Ayıldığımda yaklaşık 2 saat geçmişti ve o 2 saati hayatımda hiç yaşamamış gibiydim.Ölümünde buna yakın birşey olduğunu düşünüyorum

• doğum öncesini niçin beynin ile hatırlamaya çalışıyorsun desem.. beyin bu alemde içinde yaşadığımız fiziki dünyada hatırlama işini üstlenmiş bir araçdır..doğum öncesi..ruh söz konusu..velevki ruhun varlığına inanmıyor olsak bile..kavramsal boyutda düşündüğümüzde ruha ait olmayan bir araç ile doğum öncesini hatırlamaya çalışmak şeytanın akıl mantık maskesi altında insana attığı bir kazıktır aslında..beynimiz biyolojik vucuda ait..ruha değil..doğal olarak hatırlama işini yapamadığı için doğum öncesi yokluk ve boşluk olarak ortada duruyor..bu boşluk ve yokluk fikri insanı ölüm sonrasınıda hiçliğe yokluğa mahkum etmeye götürüyor..

pekde tutarlı değil aslında bu yaklaşım

Muhakkak ki biz sizi korkuyla, açlıkla ve mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. O sabredenleri müjdele! Onlar ki, başlarına bir musibet geldiği zaman: “Biz Allah’a aidiz ve sonunda O’na döneceğiz.” derler. (Bakara 155-156)

Lütfen cevap verecekseniz ciddiyet ile bir yaklaşımda bulunun. Gülücükler saçarak din konuşulmamalı zira yorumlarınız ciddiyet ile değil de alay ettiğiniz üzerine değerlendiriliyor.

• Bayılmak ile ölmek hiç bir olur mu? Neden böyle değerlendiriyorsunuz. Biri geri gelmeme üzerine biri geçici.

• mcquazer kullanıcısına yanıt
    Bir değil ama öyle hissettim sadece hissi konuşuyorum

• Fiziki açıdan bakınca beyin olmadan insan gerçekten "hiç".Ruhaniyete inanmadığım için dediğin gibi düşünmedim daha önce

• mcquazer kullanıcısına yanıt
    sana smileyi kullanmadan cevap yazacağim . din HAYATTIR . hayatı konuşuyoruz . hersey dinle ilgili malesef .

dini hayat seküler hayat uyduruk bir ayrımdır . din insanın hayatında secimleri eylemleri anlamına gelir . sende öğreniver bir zahmet kaç sefer bunu acıkladıgımı unuttum o kadar cok yazdım ki VE HALA ÖĞRENEMEDİN HALEN DİN KELİMESİNİ YANLIŞ KULLANIYORSUN . itiraz etme yanlış kullandıgını görüyorum ve bu yanlışını düzeltmiyorsun

koyu siyah olarak işaretlediğin kelimenin kurandaki karşılığını biliyormusun ?

Lİ NEBLÜVENNE KÜM ... BU kelimenin anlamı imtihan DEĞİL . peki ne

bir dilden başka bir dile ceviri yapanın hem cevirdiği dili hemde anadilini çok iyi bilmesi gerek kelime kök anlamları edebiyatı nı her 2 toplumun tarihini vs..

bir dili anlaman için o toplumun kodlarını zihin dünyasını hayata bakışını tarihini sosyal yapısınıda bilmen lazım

sen meal okuyorsun senin 2 nesil önceki dedelerin arab harfleriyle yazıyordu osmanlıca kullanıyordu meal die bişi yoktu çünkü anlıyorlardı ve sen geçmişinden koptun malesef ..

bu sebeple li neblüvenne küm kelimesinin ifade ettiği anlamı imtihan zannediyorsun . din kelimesinin anlamını bile bilmiyorsun tarih dersinde okudugun osmanlı borçları ile ilgili DUYUN-U UMUMİYE kavramındaki duyun kelimesinin arab zihninde neden borc - karşılık olarak yer ettiğini anlam kazandıgını göremiyorsun

insan kelimelerle düşünür dil düşünmektir .

ne yapabilirim ki senin için ? sen söyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadence1 -- 2 Ocak 2016; 3:33:48 >

quote:

senin 2 nesil önceki dedelerin arab harfleriyle yazıyordu osmanlıca kullanıyordu meal die bişi yoktu çünkü anlıyorlardı ve sen geçmişinden koptun malesef ..

sunun icin sorayim, arap harflerini kullanmak arapca anlamak ise, sen ingilizce,fransizca,felemenkce,ispanyolca,portekizce,lehce,cekce,italyanca,rumence,danca,almanca,fince,latince gibi latin harfleri kullanan dillerden kacini bilip anlayabiliyorsun?
    Anlayışla karşılayıp ifade kullanmadığınız için teşekkür ederim. Beğenmediğimden değil yazılarınızı okuyanın kafası karışmaması için önermiştim. Sizin bu konu üzerinde bilgi birikiminiz olduğunu yazılarınızdan okuyup anladığım için mesajınıza karşılık verdim.

Okuyor ve araştırıyorum ama ekleme bilgiler çok mevcutta din kitaplarında. Kendi kişisel görüşünü katıyor yazar tüm kitap boyunca. Hak tealâ'nın ayetleri üzerinden gitmiyor. Aldığım elde ettiğim kitaplar tek başıma seçmem de yeterli olmuyor. Kur'an-ı Arapça da okumayı bilmediğimizden ben gibilerin de kafası karışmış oluyor.

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    arab harfleri kullanmak arabca kelimelerle düşünmek demek arapca kelimeler demek sami dil semantiğini kavramak demek sami diller demek insanlık ailesinin köken dili demek . arabca ibranice aramca vs. diğer diller bu dillerden türemiştir orta doğu dillerinden .

you understand me

yazdıklarımda açık mı bulmaya calışıyorsun ? tartışmak mı istiyorsun ? beni yenemezsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadence1

arab harfleri kullanmak arabca kelimelerle düşünmek demek arapca kelimeler demek sami dil semantiğini kavramak demek sami diller demek insanlık ailesinin köken dili demek . arabca ibranice aramca vs. diğer diller bu dillerden türemiştir orta doğu dillerinden .

you understand me

yazdıklarımda açık mı bulmaya calışıyorsun ? tartışmak mı istiyorsun ? beni yenemezsin

Bak bu sozlerin bile tanrinin adaleti olmadigini kanitlar

Ortadogu insanlari kendi dilleriyle dinleri anlarken bizim gibi orta asya ve uzak dogu dillerine sahip toplumlar anlamadigi icin cehennemde meze olacak

Ayrica osmanlicanin ne olduguda belli degil. turkce farsca kirmasi bir dille konustugunu arap harfleri ile yaziyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.