Şimdi Ara

Dünya gerçekten yuvarlak mı? ve Dönüyor mu? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
255
Cevap
1
Favori
5.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Miralge bile bilimi savunmak zorunda kalmış bu adamlara karşı ,işe bak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayarotoservis

balık gözü lensli kameralarla bunu yayınlamak çok zor degil zaten alçak dünya yörüngesinde geziyorlar merak etme !!

asıl sana ayarı veren vermiş oda birseymi bak yeryüzü bile yuvarlak aslında :D  Dünya gerçekten yuvarlak mı? ve Dönüyor mu?

canlı yayına devam nasa !

iss üzerindeki o kamera balıkgözü değil.anında yalan bir dünya oluşturuyorsun kendine.

Bir deli kuyuya taş atmış...diye boşuna söylememiş atalar.

Derdin nedir madde madde söylede senin için ispat yapalım.bakalım bilim kimin yanında kimin damında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: savarog

Miralge bile bilimi savunmak zorunda kalmış bu adamlara karşı ,işe bak :)

şimdi bu yoruma üzüleyimmi sevineyim mi! :)

akıllı insanlarlz tartışılır da aklı inkar edenlerle ne yapılır göreceğiZ.

• Sevin, işin zor ama, çünkü bu adamlar trol değilse cidden çıldırmış olmalılar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhafız-

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Muhafız-

quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

Orijinalden alıntı: bm07tr

Dünya yuvarlak değildir geoittir.

Dünya tam yuvarlak değildir zaten. Onu biliyoruz.
    Kutuplardan basık elips şeklindedir.
    Ayrıca Ay yaklaştığı zaman dünyaya uyguladığı çekim etkisi sebebiyle dünyanın elips şeklini de oynatıyor.
    Sorun "tam yuvarlak" olup olmadığı değil.
    Arkadaş "düzdür" diyor.

dünyanın elips şeklinde oldugunu bir tek sen söylüyorsun sanırım
    dünyanın güneş ve kendi etrafında döndügü bir nevi güzergaha elips diyoruz.

ya da ben yanlış biliyorum ve ağır fail oldum şuan

bu videoyu izlemelisin bence :)

https://www.youtube.com/watch?v=uMa9UFNoHYw

dedigim yanlış dimi

Yalnız elips dediğimiz şey 2 boyutlu değil mi? Geoit ise elipsin 3 boyutlu hali değil mi? Mesela sen dünya için "kare" diyemezsin, ama "küp" diyebilirsin. Yani kavramları çok karıştırıyorsunuz. Yörünge için mesela elips diyebilirsin çünkü iki boyutlu hayali bir çizgi diyebiliyoruz ... Aynı şey dünya düz diyenler için de geçerli. Düz diyorsun da nasıl düz? Küp mü, koni mi (koninin tabanı düzdür bir tek) ... başka bir şey mi? Yuvarlaksa yine nasıl yuvarlak? Küre mi, geoit mi ... başka bir şey mi?

• La yuvarlak -yada kutuplardan basık hafif eğik diyerek tam konuşalım- değise ney lan bunun Şekli.

Kafayı mı kırdınız siz? Amacınız ney? Ameriga bizi gandırıyor pis hıristiyanlar(!),pis yahudiler(!) diyerek kendinizi tatmin edip,sevap puanı mı kasıyorsunuz?

Bu kafa yada buna yakın birşeyler iseniz,ne bok yemeye bu adamların aletlerini kullanıyorsunuz. Belki sizi yine gandırıyor bu pis yahudiler(!).

Ulan , Muhamed Ümmeti iseniz , bilim Çin'de ise bile gidin alın lafından siz be anlıyorsunuz. O dönemde bu söz söylenirken,ilgili yerin Müslüman olmadığını bilmiyorlar mıydı?La sen ne saçmalıyorsun diyecekler;Ulan, bilim için gâvur çine bile gidiliyorsa, bilim-teknik elin gâvurundan da öğrenilir demek. Niye dincilik yada ırkçılık yapıyorsunuz.

Ama biz NASA nın milyarlarca dolar hortumlamasından bahsediyoruk diyorsanız;La size ne elin gâvurun milyarlarca doları. Size giren çıkan ne?

Ama biz Gerçeğin peşindeyiz ise derdiniz;Yorumun ilk paragrafını hatırlatarak;lan ne bu Dünya'nın şekli,neye benziyor. Bunu ney ile ispat ediyorsunuz.
    Oturma organınızdan mı sallıyorsunuz yoksa var mı elle tutulur bi teoriniz.

NASA aya çıktı mı;çıkmasa ne değişecek
    NASA Mars'a gitti mi;gitmese ne olacak

Yani neyi değiştirecek bunlar(Lafı oku ,zıplama hemen nasıl önemli değil diye ). Klasikler güzeldir diyerek,klasik bi cümle ile açıklayalım:Bunların yapılmamış olması,benim elin gâvurunun yapmış olduğu telefon ile bu Mesajı atmamı,bu telefona dünya kadar para vermemi engelleyebilecek mi?

Yine klasik laf ile bitirelim ;Abi azalarak bitin yav.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• adilazimdegilx kullanıcısına yanıt
    Teleskopla bakınca gözükmüyor mu? Gözüküyorsa ne anladım ben bu işten?
  • Şimdi uçağı uyduyu bir an Yokmuş gibi düşünerek bu Yazdigimi okuyun

Mario oynayanlar bilir prensesi kurtarma bölümlerinin birinde mariomuz ejderhaya gittikçe ejderhayla karsilasmadan sürekli başladığı yere donuyor bu mario oyunun yuvarlak bir yerde geçtiğinin kanıtı olamaz, ama belli yerlerden gidince düz bir yerde yeni bir noktadan farklı bir noktaya varıp ejderhayı buluyor

Şimdi tekrar uçak meselesini dusunelim

Uçaklar sürekli aynı rotada giderse başladığı yere geri geliyor aynı şekilde buda dünyanın yuvarlak olduğunu kanitlamaz,

Ama enerjisi özelliği farklı rotadan giderse başka bir yere varır, mesela bermuda seytan üçgeni, çok garip degilmi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aska tovbeli adam

Şimdi uçağı uyduyu bir an Yokmuş gibi düşünerek bu Yazdigimi okuyun

Mario oynayanlar bilir prensesi kurtarma bölümlerinin birinde mariomuz ejderhaya gittikçe ejderhayla karsilasmadan sürekli başladığı yere donuyor bu mario oyunun yuvarlak bir yerde geçtiğinin kanıtı olamaz, ama belli yerlerden gidince düz bir yerde yeni bir noktadan farklı bir noktaya varıp ejderhayı buluyor

Şimdi tekrar uçak meselesini dusunelim

Uçaklar sürekli aynı rotada giderse başladığı yere geri geliyor aynı şekilde buda dünyanın yuvarlak olduğunu kanitlamaz,

Ama enerjisi özelliği farklı rotadan giderse başka bir yere varır, mesela bermuda seytan üçgeni, çok garip degilmi

Bermuda şeytan üçgenini yanlış anlamışsın hocam.

• Öner kullanıcısına yanıt
    hocam cümlemin sonunda ucagın vardıgı yeri biz o farklı yerden gitmediğimiz için bilmiyoruz, o yüzden kaybolmuş ve şeytan üçgeni noktasına girdi demiyormuyuz

• PuSaT28 P kullanıcısına yanıt
    Ben dunyanin dumduz olduguna inaniyorum sende yuvarlak fikrime saygi duymalisin.

• quote:

Ben dunyanin dumduz olduguna inaniyorum sende yuvarlak fikrime saygi duymalisin.

Ben senin Saçma sapan fikrine saygı duymak zorunda değilim.

• Bende senin top uzerinde yasadigin fikrine saygi duymuyorum.

• Kişisel tartışmaya döndü olayda , benim görüşüme saygı duyup duymaman ile ilgilenmiyorum ben.

Sen eğlencene bak.

• quote:

dünyanın düz olduğuna inanan, kanıtlarını da ortaya koyar,
    düz dünya eski hristiyan inancıdır, ve halen buna inanları vardır, Eğer müslüman değilsen , söylede boşuna milleti burada meşgul etme.

İslam bilginlerinin 1000yıl önce dünyanın yuvarlaklığıyla ilgili görüşleri olmasına rağmen , hristiyan dünyası ve onların meşhur papaları 80li yıllarda Vatikanda araştıma konseyi kurmuş ve ancak 1992 'ye kadar bu inadından vazgeçmemiş.
    Koyu hiristiyan ve bilime kapalı insanları halen vardır. Müslümanları beğenmeyen bizim toplumumuzdaki hödükler bunları görmezden gelir.
    Dünyanın düz olduğuna dair kilise destekleri ve dernekleri halen varlığını sürdürmektedir.

Senin fikrin bilimsel değil , tamamen mağara koşullarına uygun olarak forumda yer buluyor , internetin mağaralara kadar ulaşması büyük başarı.

• cahilliğe saygı duyulmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

quote:

düz dünya eski hristiyan inancıdır, ve halen buna inanları vardır, Eğer müslüman değilsen , söylede boşuna milleti burada meşgul etme.

İslam bilginlerinin 1000yıl önce dünyanın yuvarlaklığıyla ilgili görüşleri olmasına rağmen , hristiyan dünyası ve onların meşhur papaları 80li yıllarda Vatikanda araştıma konseyi kurmuş ve ancak 1992 'ye kadar bu inadından vazgeçmemiş.
    Koyu hiristiyan ve bilime kapalı insanları halen vardır. Müslümanları beğenmeyen bizim toplumumuzdaki hödükler bunları görmezden gelir.
    Dünyanın düz olduğuna dair kilise destekleri ve dernekleri halen varlığını sürdürmektedir.

Senin fikrin bilimsel değil , tamamen mağara koşullarına uygun olarak forumda yer buluyor , internetin mağaralara kadar ulaşması büyük başarı.

şeriatçı bir müslümanım, eger islam çerçevesinde ögreneceksek bu kitabı okumanı öneririm ayet ve hadislerle daha net bir bakış açısına sahip olabilirsin.

http://en.calameo.com/read/003383734dee6e151b041

• Rajeesh kullanıcısına yanıt
    insanları kandırmak, kandırıldıgına ikna etmekten daha kolaydır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

quote:

şeriatçı bir müslümanım, eger islam çerçevesinde ögreneceksek bu kitabı okumanı öneririm ayet ve hadislerle daha net bir bakış açısına sahip olabilirsin.

http://en.calameo.com/read/003383734dee6e151b041

İslam kültüründe dünyanın yuvarlak olduğu fikri ilk kez Ebu Hanife tarafından ortaya atıldı , daha sonra Mesudi , Biruni , İbn hazm , Gazali , İbn Rüşd , Zerkali ,İbn Tufeyl, Bitruci ((Batılıların deyişi ile Albetragius) ),İbn Hurradazbih .... gibi bir çok düşünür bu görüşü tekrarlamış.

şimdi bu alimlerin hepsini birden inkar mı edelim ? İslamın ilk emri "Oku" ,
    önce bir astronomi sonra bir fizik kitabı al okumaya başla , nerde duracağını kitap sana söyleyecektir.

Verdiğin linkte yazılanlar , ayetlerle desteklenmeye çalışılmış fakat tamamen yanlış yorumlanmış.Güneşin batmadığı ülkelerdeki örnekler saçmalığın en bariz göstergesi,dünyanın uzaydaki konumunu bile bilmeyen biri yazmış, eğiklikten bihaber.

uzaydan canlı yayın yapan kameralara cevap dahi veremiyorsunuz ,ne yapıyor bu uydular bir ileri bir geri mi gidiyor, playback mi yapıyor ! sahte görüntülermi gönderiyor ! bu nasıl bir düşünce şeklidir anlamak mümkün değil.

KuranıKerim fizik kitabı değildir, böyle yorumlayamazsınız , doğru düzgün tartışma yapabilmek için doğru düzgün bakış açısına sahip olmanız gerekir. "Ne kadar alimle tartıştımsa yendim , ne kadar cahil ile tartıştıysam yenildim " kim söylemiş acaba bu sözü ?

• uzaydan canlı yayınlar fake.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.