Şimdi Ara

Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum (177. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.311
Cevap
47
Favori
374.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam olmazsa öyle yapacam, bilgi düzeyi o seviyede çünkü. Bilgi dediğim de üçgen, açı ve bir de daire bilgisi... öyle astronomi felan da değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

@vamp alttaki resimde fotoğrafın cekildiği yer Alaska Anchorage şehrindeki Flattop Dağlarındaki Glen Alp Düzlüğü ve wikipedia da Glen Alp Düzlüğü için 390 metre McKinley dağı için 6190 metre diyor. Resimin solundaki ufak resim Google Earth 'un yükseklik metresei ve Glen Alpleri ile McKinley arasındaki 230 km boyunca yüksekliği gösteriyor ve McKinley dağlarının yükselmeye başladığı, ~220 km'lik engin platonun yaklaşık olarak sona erdiği yeri Google earth 400 metre olarak ölçüyor, oradaki 400 metre ölçüm sonucu. Bir tek McKinley'in 6190m yüksekliğini 6000m olarak almışlar ki o da rakam yuvarlama sonucu, yani coğrafya bilgisiyle ilgili ciddi bir sorun ortada göremedim ben, coğrafya bilgisinde sen nasıl bir sorun gördün?

Google earth'te Glen alpleri -McKinley arası 230 km ölçüyor. Github 'taki earth curve calculator'de 390 m yüksekten 230 km uzakta dünyanın aşağı eğimini hesaplayınca, 1996 metre yani kabaca 2 km çıkıyor, link:https://dizzib.github.io/earth/curve-calc/?d0=230&h0=390&unit=metric

dağ 400 metre yüksekliğindeki platonun üzerinde görünen kısmı 5.8km yüksekliğe sahip. Dünya küre olsaydı 5.8km'lik o kısım 2 km batık görünürdü, ancak batık durmayı bırak, şaha kalkmış gibi duruyor.

Şimdi sen neredeyse çimenlerin üstünden cekilmiş ve karşıda görüş alanını engelleyen ormanın bulunduğu ve 90km 'den çekilmiş geniş açılı resimlerle dağın batık olduğunu mu iddia ediyorsun, o resimlerle tam olarak neyi iddia ettiğin de anlaşılamadı fakat yer hizasından 90km'de küre eğimi 635metre, çıkıyor yani küre dünyada dağların batık old iddia ediyorsan rakam 635 metre, ancak geniş açı ve zoom farkını göstermeye de calıştın ise, o ikisi arasındaki fark, 635 metrelik farktan daha ön planda.

Eğer 220 km ötede olan bir dağ bu kadar yüksek görünüyorsa o dağ zaten 20 km dir. demişsin burada da geniş açı - zoom farkına mı gönderme yaptın tam belli değl, her halukarda o dağ 6190metre, önündeki 400metre yükseklikteki platoyu çıkarırsan görünen kısmı 5790 metre ve dünya küre gezegen olsaydı, Glen Alp düzlüğünden bu 5790 metrenin 1996 metresinin batık olması gerekiyordu ancak manzara pek öyle değil o yüzden bu çerçevede adına ister deli gibi zoom yapıldı ister başka şey de, burada düz bir satıh üzerinde bir McKinley dağı görülüyor.

kaç km sonra eğimin başlaması gerekiyor peki dünya yüzeyinde...

• quote:

Orijinalden alıntı: etkinus

Hocam olmazsa öyle yapacam, bilgi düzeyi o seviyede çünkü. Bilgi dediğim de üçgen, açı ve bir de daire bilgisi... öyle astronomi felan da değil.

Orada bahsettiğiniz kişi kim? Merak ettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt
    5 Yıl kadar önce kurmuştum Stallarium ve benzeri bir programı daha hem touchpad'e hem telefona. Dünde yazdığım gibi kuzey kutbunu merkez alan düz dünya iddiasına da uygun bir cevap yıldızların Polaris etrafında dönmesi.
    Ayrıca biri-üçü-beşi ile aynı yönde gittiğimiz/saçıldığımız için diyelim ki yerleri değişmiyor. Binlerce yıldızla da mı konumdeğiştirmez. Diyelim ki Sirrah çok uzak olduğu için senede 1 ışık yılı konum değiştirmemize rağmen yeri değişmiyor. Yılın aynı günü, aynı saatinde, aynı noktada...
  • Düz dünyayı savunanlar için genel konuştum. Gördüğüm kadarıyla dünyanın yuvarlaklığı iddasını nasa'nın fotoğraflarına bağlamış, düz dünyanın kanıtını youtube videolarında bulan, etrafında olup biten doğa olaylarını, güneşin ve ayın hareketlerini (eksik ve yetersiz temel geometri bilgisi nedeniyle) yorumlayamayan veya yorumlamak istemeyen kişiler bunlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: exotik

quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

@vamp alttaki resimde fotoğrafın cekildiği yer Alaska Anchorage şehrindeki Flattop Dağlarındaki Glen Alp Düzlüğü ve wikipedia da Glen Alp Düzlüğü için 390 metre McKinley dağı için 6190 metre diyor. Resimin solundaki ufak resim Google Earth 'un yükseklik metresei ve Glen Alpleri ile McKinley arasındaki 230 km boyunca yüksekliği gösteriyor ve McKinley dağlarının yükselmeye başladığı, ~220 km'lik engin platonun yaklaşık olarak sona erdiği yeri Google earth 400 metre olarak ölçüyor, oradaki 400 metre ölçüm sonucu. Bir tek McKinley'in 6190m yüksekliğini 6000m olarak almışlar ki o da rakam yuvarlama sonucu, yani coğrafya bilgisiyle ilgili ciddi bir sorun ortada göremedim ben, coğrafya bilgisinde sen nasıl bir sorun gördün?

Google earth'te Glen alpleri -McKinley arası 230 km ölçüyor. Github 'taki earth curve calculator'de 390 m yüksekten 230 km uzakta dünyanın aşağı eğimini hesaplayınca, 1996 metre yani kabaca 2 km çıkıyor, link:https://dizzib.github.io/earth/curve-calc/?d0=230&h0=390&unit=metric

dağ 400 metre yüksekliğindeki platonun üzerinde görünen kısmı 5.8km yüksekliğe sahip. Dünya küre olsaydı 5.8km'lik o kısım 2 km batık görünürdü, ancak batık durmayı bırak, şaha kalkmış gibi duruyor.

Şimdi sen neredeyse çimenlerin üstünden cekilmiş ve karşıda görüş alanını engelleyen ormanın bulunduğu ve 90km 'den çekilmiş geniş açılı resimlerle dağın batık olduğunu mu iddia ediyorsun, o resimlerle tam olarak neyi iddia ettiğin de anlaşılamadı fakat yer hizasından 90km'de küre eğimi 635metre, çıkıyor yani küre dünyada dağların batık old iddia ediyorsan rakam 635 metre, ancak geniş açı ve zoom farkını göstermeye de calıştın ise, o ikisi arasındaki fark, 635 metrelik farktan daha ön planda.

Eğer 220 km ötede olan bir dağ bu kadar yüksek görünüyorsa o dağ zaten 20 km dir. demişsin burada da geniş açı - zoom farkına mı gönderme yaptın tam belli değl, her halukarda o dağ 6190metre, önündeki 400metre yükseklikteki platoyu çıkarırsan görünen kısmı 5790 metre ve dünya küre gezegen olsaydı, Glen Alp düzlüğünden bu 5790 metrenin 1996 metresinin batık olması gerekiyordu ancak manzara pek öyle değil o yüzden bu çerçevede adına ister deli gibi zoom yapıldı ister başka şey de, burada düz bir satıh üzerinde bir McKinley dağı görülüyor.

kaç km sonra eğimin başlaması gerekiyor peki dünya yüzeyinde...

https://dizzib.github.io/earth/curve-calc 'da her km için oluşan eğim hesaplanabiliyor. Örneğin, Mudanya - Fıstıklı arası 12 km ve deniz yüzeyinde duran 1.80 boyundaki birisinin göz hizası 1.70m olsa, 12 km ötesi 4.24m aşağı eğimli olması gerekiyor.

Ancak eğimdeki önemli ayrıntı, artan her km için eğimin üstel olarak artması.

Küre dünyacı bir arkadaşım var (forumda deil, gerçek hayatta) ona Mudanya- Fıstıklı arası 12km 'de 4.3 metre eğim olmalı deyince bana dedi ki her km'de 8 santim eğim var 12km'de eğim 1 metre yapar dedi. Bunu duyunca ben önce "bak arkadaşım ben geometride iyiyim ve bu dediğin yanlış cunku dairenin eğimi lineer/doğrusal değil, üstel olarak artar" dedim, arkadaşın cvp "ben de geometride iyiyim" oldu. Doğrusal / üstel arasındaki farka vurgu yaparak tekrar anlattım neyse sonra itiraz etmedi

Örneğin 12 km'de 4.3 metre olan aşağı eğim, 24 km'de 8.6 metre olmaz, cok cok daha fazla olur : 29.4 metre!

Buradan kaç km sonra eğimin başlar sorusuna cevaben deniz düzeyinde 24 km fazlasıyle yeterli diyebiliriz, cunku 29.4 metrelik aşağı eğim oluyor.Ancak 12km'de 4.3 metre dahi, deniz düzeyinde olduğu takdirde fark edilebilir bir eğim bence .4.3 metre bir binadaki tipik bir kat yüksekliği. yani 12km ötede deniz düzeyinde 2 katlı bir bina olsa, zemin katın görünmemesi demek.

• Düz dünyacılar hiçbir şeyi açıklayamazlar.Savları o kadar gülünç ki,elle tutulur bir yanı yok.Düz dünyacıların ellerinde,üfürmelerden,zırvalardan,saçmalıklardan başka ne var?

Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum

Güneş düz dünya üzerinde dönüyor,sarmal biçimde,ama düz dünya üzerini terketmiyor.Dünyayı çevreleyen buzulların üstünü gidip,orda dönmüyor.Sanki sözleşmiş gibi.Güneş bir yere kadar geliyor,sonra geri dön lan diyip içe doğru devinim yapıyor,bir yere kadar geliyor,sonra dışa doğru devinim lan yap diyip,dışa doğru açılıyor.Güneşin bir devinim alanı var,düz dünyacılara göre.Güneşin ötesine geçemediği iki nokta var.Güneş o noktalara gelince duruyor,dışa doğru açıldıysa,içeri doğru,içe doğru geldiyse,dışa doğru açılıyor.
    Düz dünya büyük bir saçmalık.Saçmalıkların,üfürmelerin,zırvaların da açıklaması olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 15 Mart 2017; 4:24:18 >

• vamp kullanıcısına yanıt
    Beni etiketlemişsin hocam, yanlış oldu sanırım.

• Zemin katı görünmezdi, deniz yüzünden yüzen bot tarzı bina olsaydı.

• Bana göre David Brock olması imkansıza yakın. Trump'ı getiren/koruyan kişiler küresel güçlerin karşısında olan kişiler. D.B. ise tam tersine Pizzagate'in tam ortasında, Hilary'yi desteklemenin merkezinde, Kissinger, Bush, Clintonlar'ın çemberinde onlardan bir tık alt kademede bir uşak. Trump saldırgan politika izlemiyor aslında yanlış yollarla da olsa bence korumacı politika izliyor. Eğer politika değiştirmezse daha az savaşların daha az darbelerin yaşandığı yıllar yaşayacağız.
  • Sen düz olduğunu. Kanıtla ben sanayemek ısmarlayacam

• Dünya bence de düzdür. Yemekler benden. Kadıköy iskele buluşalım kanki

• quote:

Orijinalden alıntı: futurist16

Bana göre David Brock olması imkansıza yakın. Trump'ı getiren/koruyan kişiler küresel güçlerin karşısında olan kişiler. D.B. ise tam tersine Pizzagate'in tam ortasında, Hilary'yi desteklemenin merkezinde, Kissinger, Bush, Clintonlar'ın çemberinde onlardan bir tık alt kademede bir uşak. Trump saldırgan politika izlemiyor aslında yanlış yollarla da olsa bence korumacı politika izliyor. Eğer politika değiştirmezse daha az savaşların daha az darbelerin yaşandığı yıllar yaşayacağız.

Onu ben demiyorum, Alman gazeteci ve araştırmacı Robert Stein "dear mr. president" başlıklı vlog'unda iddia ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 15 Mart 2017; 15:24:5 >
  • Sen "iddia ediyorlar" demiştin yani senin demediğini biliyordum iddiaya görüşümü yazdım.

Kimin dediğini de cevabınla öğrendim.

R.Stein'ın Hillaryci/PizzaGate'ci birini Trump'çı ilan etmesi saçmalık falan değil tamamen manüplasyon.
  • düz dünya teorisinde hatalı çok noktalar var ama. küre dünyaya göre de açıklanamayan yerler var. mesela cape town'dan auckland'a direk uçuş yok. nasa'nın 1969'da aya çıkması da senaryo. daha hala uzay ve dünya hakkında bilmediğimiz çok şey var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquique -- 15 Mart 2017; 15:58:13 >
  • @vamp Ken Wheeler'ı duydun mu hiç?

Fotoğraf makinası bilgisi, tripot , lens vs anlatmışsın da o yüzden... Youtube'ta 100'lerce sadece fotoğrafcılık değil, elektromanyetik dalgalar, ışık, yercekimi gerçekte nedir, gibi fizikle satranç oynar gibi oynayan dahice bir fotoğrafçı fotoğrafcılık üzerine senin söylemler Ken Wheeler'ın yanında hafif kaçtı, o yüzden pek ilgimi cekmedi.

Orada düz dünyayı formülle ispatlamam gerektiğinden bahsetmişsin bir de... Einstein 1000 formulle uzay zamanı ispatladı onun gibi gösterişli etkileyici şeyler istiyorsun yani, fakat matematik formuller tek başına düz veya dünya açıklamaz, sadece öne sürülen teoriyi haklı çıkartmak için işlemler dizisidir. Ken Wheeler Einstein'ın o formullüriyle ispatladığı kuramları deneylerle çürütürüyor; ne oldu ne işe yaradı formüllerin? Ha gitmeden; Size tavsiyem bu saçma fotoğrafları (dağ fotoğrafları dahil) fotoğraflardan ve lenslerden anlayanlara göstermeyin.demişsin... Burada forum kurallarına uygun old sürece istediğim fotoğrafı gönderebilirim, foto lens bilgin veya uzmanlık alanın olması fotoğrafı saçma yapmaz; fotoğraf fotoğraftır ve burası paylaşım ortamıdır; begenmiyorsan bakmazsın, yorum yapmazsın olur biter. Bak örneğin senin gönderdiğin resimlere ben yorum yapıyor muyum, onun gibi yapabilirsin. Selametle.

• quote:

Orijinalden alıntı: futurist16

Sen "iddia ediyorlar" demiştin yani senin demediğini biliyordum iddiaya görüşümü yazdım.

Kimin dediğini de cevabınla öğrendim.

R.Stein'ın Hillaryci/PizzaGate'ci birini Trump'çı ilan etmesi saçmalık falan değil tamamen manüplasyon.

Robert Stein şu videosunda ilk 50 sn'da onu iddia ediyor.

https://www.youtube.com/watch?v=LCIziBiMf5k

Almanca'dan kısaca cevirerek yardımcı olmaya calışayım: Merhaba Donald Trump nasılsınız, hiçbir gün geçmiyor ki siz veya yönetim ekibiniz kötü birşey yaptığına dair bir haber çıkmadan. Ancak biliyor musunuz? Bence bu kötü şeyler tesadüfen yapılmıyor. Özellikle bir plan dahilinde yapıyorsunuz ve David Brock bu ana plana sahip kişinin adı. Videonun devamında Manufacturing Consent isimli İngilizce bir klip var; medyanın insanların birşeyi onlaylaması için haberler yaptığını anlatan. 20dk Videonun ilerleyen kısımlarında da Stein oldukça mantıklı ve yerinde tahminlerde bulunuyor, fikirler üretiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: toxoplazma

düz dünya teorisinde hatalı çok noktalar var ama. küre dünyaya göre de açıklanamayan yerler var. mesela cape town'dan auckland'a direk uçuş yok. nasa'nın 1969'da aya çıkması da senaryo. daha hala uzay ve dünya hakkında bilmediğimiz çok şey var.

Cape Town (Johannesburg) - Auckland arası Expedia'da direkt uçuş yok. en az 1 aktarmalı olmak üzere coğu 2 -3 aktarmalı pahalı seferler. Aktarmasız tek sefer yok, oysa ki küre dünyada ikisi arası 11bin km ve uzun menzilli Boeing 777-200LR 'in menzili 17400 km (!) Yani aktarmasız sefere ideal bir rota fakat yok yok yok. Küre dünyacılar bu durumu şöyle savunuyor:

1- Antarktika üstünde atmosfer cok soğuk old için güvenlik dolayısıyla oradan geçilmiyor (taa Nairobi Jomo Kenyatta ve Honk Kong havalimanına aktarma yapmaya gidiyor!)

2- Okyanus üzerinden uzun mesafe uçuş riskli, bir durum olsa inecek yer yok o yüzden karasal kıta takip edilerek uçuluyor. Londra-NY arasında o risk yok mu? Her gün yüzlerce kez riske giriliyor o zaman. Kuzeyde riske giriliyor, güneyde aman, cok riskli!

3- Bazen aktarmasız direkt uçuşlar listeleniyor. (Ancak listelendikten 5-10dk sonra bir bakıyorsunuz listede o yok! )

4- Uçuşlar oluyor, FlightRadar'da canlı rota ile gösteriliyor (Johannesburg'tan havalandıktan sonra rota aniden kesiliyor +10 saat eklenerek birden Avustralya Perth veya Sydney'e giderken devam ediyor!)

Expedia'da Cape Town - Auckland arası fiyatlar da güzel, 10bin dolara gel.

• Kör gözüm parmağa misali. Adam öyle bir isim zikretmiş ki başka isim söylese ilgilenmeyeceğim bile.
    David olamaz Hillary'nin has köpeği sistemin bekçisi David bu. Pizzagate'in kahramanı David...
    Tabii başka bir David Brock varsa varsa onu bilemem doğrudur.

http://pkkningercekyuzu.com/pizza-gate-skandalinin-kilit-ismi-david-brock-ve-kirli-baglantilari/
  • Cape town' dan auckland arasında direk uçuşu yok, ama ankara– istanbul arasında direk uçuş var. Hadi bakalım, ne ispatladık? Veya ne ispatladığımızı sanmış olduk?

Cape town' a direk uçuş olmayan tüm yerleri mi listeleyelim, yoksa auckland' a direk uçuş olmayan yerleri mi?

Kayseriden yozgata direk otobüs seferi de yok, burdan nasıl bir sonuca varmamız lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etkinus -- 15 Mart 2017; 19:18:23 >
  • 
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.