Şimdi Ara

Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum (133. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.311
Cevap
47
Favori
396.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
86 oy
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu yazı benim soruma cevap değil ki?

Sen önce savunduğun tez için sorduklarımi cevapla.

Hani daha önce sorduklarıma cevap verememiştin ya, bunlara cevap ver ve bana düz dünyayı ve onun etrafında dönen bir güneşi anlat.

Mevsimler neden farklı sicakliklarda oluyor.

Hem güneş bizden çok çok büyük iken çok daha küçük olan bir gezegenin tüm yüzeyini neden eşit miktarda ısıtamıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 3 Şubat 2017; 20:16:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Biraz aklını kullanmaya çalışmak o kadar da zor değil.neden mevsimler var?çünkü güneş yaz olan tarafta dönüyor diğer tarafta kış oluyor mesafe farkından dolayı.bu kadar basit.
    burdaki insanlar size newton gibi kendi düşüncesine göre fizik uyduracak veya bilim öğretecek değil.
    küre dünya ile ilgili bir tane rakamla da 1 tane gerçek ispatlanmış kanıt olsaydı bunu defalarca kullanırlardı.
    bir çemberde veya dikdörtgende kuzey güney olmaz,alt üst olur merkeze yakın taraf-iç kenarlara yakın taraf-dış olur.
    yukarı baktığımızda üzerinde bulunduğumuz yer gibi bir gezegen yok.teleskop firmalarına izin verilirse filtresiz ayarsız teleskop yaptıkları zaman görüntü görebileceğiz.o kadar dev teleskoplar var onlar bilmiyorlar mı yukarda gördüklerimizin ne olduğunu, uyutmaya devam.
    güneş dünyadan kat kat büyük değil ay'la aynı boyutta.tam olarak büyüklüğünü nasaya sormak lazım.milyar milyar dolarları ne yapıyorlar acaba.
    Celal Şengör deyip duruyordu Türkiyede üniversite yok diye meğerse Dünyada yokmuş hepsi eskilerin masallarını anlatıyormuş,
    Korktuğunuz dini bağnazlık ve yobazlıkta gerçeklere karşı çıkarak mücadele edemezsiniz bilakis onların inancını onlardan daha iyi bilmelisiniz.

• bu konunun hala üstlerde kalması ve bukadar mesaj gelmesi neyin kafası acaba

Konuyu gördükçe sinirim bozuluyor. Geri zekalı asosyal kız konularından daha berbat bir konu.

Orijinalden alıntı: Fade to Black

O kadar zor değil.internetten ve önceki sayfalardan verilen videoları izlemek o kadar zor değil.
    Biraz aklını kullanmaya çalışmak o kadar da zor değil.neden mevsimler var?çünkü güneş yaz olan tarafta dönüyor diğer tarafta kış oluyor mesafe farkından dolayı.bu kadar basit.
    burdaki insanlar size newton gibi kendi düşüncesine göre fizik uyduracak veya bilim öğretecek değil.
    küre dünya ile ilgili bir tane rakamla da 1 tane gerçek ispatlanmış kanıt olsaydı bunu defalarca kullanırlardı.
    bir çemberde veya dikdörtgende kuzey güney olmaz,alt üst olur merkeze yakın taraf-iç kenarlara yakın taraf-dış olur.
    yukarı baktığımızda üzerinde bulunduğumuz yer gibi bir gezegen yok.teleskop firmalarına izin verilirse filtresiz ayarsız teleskop yaptıkları zaman görüntü görebileceğiz.o kadar dev teleskoplar var onlar bilmiyorlar mı yukarda gördüklerimizin ne olduğunu, uyutmaya devam.
    güneş dünyadan kat kat büyük değil ay'la aynı boyutta.tam olarak büyüklüğünü nasaya sormak lazım.milyar milyar dolarları ne yapıyorlar acaba.
    Celal Şengör deyip duruyordu Türkiyede üniversite yok diye meğerse Dünyada yokmuş hepsi eskilerin masallarını anlatıyormuş,
    Korktuğunuz dini bağnazlık ve yobazlıkta gerçeklere karşı çıkarak mücadele edemezsiniz bilakis onların inancını onlardan daha iyi bilmelisiniz.

Bu dediklerinin yanlış olduğunu ispatlardım sana da kafanız almıyor, daha önce denedik.

Filtresiz teleskop olsa neler görünür neler demişsin de bizler zaten kendi teleskobumuzu kendimiz yapabiliyoruz.

Hatta sana isim ve telefon vereyim, o kişi sana ayna, zımpara ve mercek temin etsin kendi teleskobunu kendin yap.

Bursadan Atilla hoca gözlem etkinliğine kendi yaptığı 50 cm lik katadioptrik teleskobunu getirdi.

Takıldığım forumda bir sürü insan kendi teleskobunu yapıyor.

Astronomi ile ilgilenmediginiz o kadar belli ki hiç bir şey bilmeden çok fikir uretiyorsunuz.

Eğer güneş de ay ile aynı büyüklükte ise uzaklığı da ay kadar olmalı.
    Daha uzakta olsa daha küçük görünürdü öyle değil mi?

Peki diğer gezegenlere etkisi nasıl oluyor?

Ya da boşver zaten cevap verecek birşey yok.

Evet dünya düzdür....

Ne demiş ünlü düşünür!

Bir delil ile 40 alimi ikna ettim ama 40 delil ile bir cahili ikna edemedim.

Dünyadaki bu işle ilgilenen 24 farklı ülkenin hepsi yalan söylüyor!

Peki kime? Sadece bize mi?

İnsanların kendi imkanı ile atmosfer dışına çıktığı bir devirde hala bunu kabullenmemek cahilliktir.

Ayrıca dünyanın yuvarlak olduğu Galileo tarafından bulunduğunda ortada NASA diye birşey de yoktu.

Her neyse boşver...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 3 Şubat 2017; 23:25:42 >

• _____________________________

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

Orijinalden alıntı: HiddeN_Ra

illimunati kartlarını bilenler var mı ? buyrun sırf bu kart var diye bile araştırırdım ben bu konuyu.

ek olarak şöyle bir bilgi daha buldum.

ŞUARÂ-28: «Eğer aklınızı kullanabiliyorsanız, O, doğunun da, batının da ve bunlar arasında olan her şeyin de Rabbidir.

Kuzey güney nerede ?

Düz olan bir nesnenin 'yukarısı' ve 'aşağısı' vardır.

O halde neden sadece doğu ve batı denmiş de devamında yukarısı ve aşağısı diye eklenmemiş?

Çünkü orda anlatılmak istenen bulunduğun yerden hangi tarafa yonelirsen yonel göreceğin her şeyin Rabbidir manasidir.

O ayet bakarak yüzeysel düşünürsen o zaman bulunduğun noktadan yukarısı ve aşağısı arasında olanların Rabbi olmuyor (haşa).

Tek bir ayet asla net açıklama vermez, bu nedenle Kur'an baştan sona doğru okunur ki bir ayet ile birşey anlattığında ileriki yerlerde bu anlatılan biraz daha pekistirilir.

Bu, Kur'anda anlatılan her konu için böyledir.

O ayet sadece oraya kadarki kısmı anlatır. Bir yere bakarak tümünü genelleme yapamazsın.

tabiki bir ayete bakılarak bu teoriyi kanıtlamaz. ben sadece ilgi çekici olan şeyleri yazdım.

türkçe meali birde biraz yoruma dayalı belki arapçasında tam olarak bu anlamada gelmeyebilir. fakat bu illimunati kartında düz dünya olması gerçekten beni işkillendiriyor.

adamların diğer kartlarını araştırın bana hak vericeksiniz.

• NAZİRAT SURESİNDE ÖNCE GÖKYÜZÜNÜ YARATTIM YAZIYOR.
    Naziat-27-Siz mi yaratılışça daha çetinsiniz, yoksa gökyüzü mü? Onu O "Allah" bina etti.
    Naziat-30-Ondan sonra da yeryüzünü döşedi.
    BAKARA SURESİNDE ÖNCE YERYÜZÜNÜ YARATTIM DİYOR
    Bakara-29-O öyle bir yaratıcıdır ki, yerde ne varsa hepsini sizin için yarattı; sonra iradesini göğe yöneltip onları yedi gök olarak düzenledi. O, her şeyi pek iyi bilendir.

ZARİYAT-48.Yeri de biz döşedik. Biz ne güzel döşeyiciyiz

Hicr/19-Yeri uzatıp yaydık, orada sabit dağlar yerleştirdik ,yine orada miktarı ve ölçüsü belirli olan şeyler bitirdik.

KAF-7.yeryüzünü de yaydık.
    İNSİKAK-33.Yer uzatılıp düzlendiği

Nâziat 30."Bundan sonra da yeryüzünü döşedi."
    ŞEMS -6.Yere ve onu yayıp dümdüz yapana ant içerim ki..

YASİN-38..Güneş de kendi yolunda akıp gitmektedir. Bu mutlak güç sahibi, hakkıyla bilen Allah'ın takdiri(düzenlemesi)dir.
    YASİN-40..Ne güneş aya yetişebilir,ne de gece gündüzü geçebilir.Her biri bir yolda ilerlemektedir.
    ENBİYA-33..O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratandır. Her biri bir yol tutar ve gider

Namaz ibadetini yerine getiren Müslümanlar Yönlerini Kabe ye dönerek bu işlemi yaparlar. Kabeye dönmeleri ancak düz bir dünyada mümkündür.

derlediğim ayetler kuranda geçiyor mu araştırmadım ama muhtemelen vardır kuranı hatim eden biri varsa araştırsın lütfen. kafama takılan gerçekten kuranda küre yuvarlak tarzı bir ayete rastlamadım araştırmalarımda, bazıları devekuşu yumurtasından bahsettiğini '' yuvarlak döşedi'' kelimesindeki yuvarlaktan başka birşey göremedim.

• HiddeN_Ra kullanıcısına yanıt
    Hocam bu düz dünya teorisi yeni birşey değil.

Yıllardır konuşulur, ben de yıllardır zaten araştırıyorum ve astronomi ile ilgileniyorum.

Yani içinde olduğum bir konu.

Bu konudaki bir çoğu ne gözlem yaptı, ne gökyüzü haritası var, hatta bir teleskop bile görmemiş, kafasını kaldırıp baktığında tepede ne var bilmeyenler gelmiş Youtubedan, surdan burdan video ile bireyler anlatmaya çalışıyor.

Ben uzaya uydu gonderdim , turksat adı altında 3 tane hem de.

Bunları hep dünyanın yuvarlak olduğu sistemi üzerine tasarladım.

Bu uydu gerçekten atmosferden çıkmamış olsa şu ana kadar yakıtı bitip düşmesi gerekirdi zaten.

Bir de baktım ki dünya gerçekten düz..... Hemen bu buluşu yayınlayıp yeni bir çağ açardım.

Colomb Amerikayi bulduğunda yeni bir kıta olduğunu farketmedi, sonralara doğru wespuchi bulunca isim verildi. Adam yeni bir şey buldu ve ismini verdi.... Birisi düz dünya bulsa bu çoktan ortaya çıkardı.

Teknoloji o kadar gelişti ki kendi teleskobunu kendin yapabilirsin,

Elindeki telefon küre dünya baz alınarak konumlandiriliyor.

Hadi abd kandırıyor ya diğerleri?

Biz Türkler de mi kandırıyoruz?

Gerçekten kabak tadı verdi.

Şimdi düz dünyanın üzerinde giden güneş bizden uzaklaşınca kış oluyormuş. Yaklaşınca yaz.

Yani senden uzaklaşan bir cisim senin görüş alanından daha geç çıkar.

Oysa güneş bizden uzaklaştığında gün daha çabuk bitiyor.Sence bu ters değil mi?

Navigasyon cihazları konumunu nokta olarak buluyor,

GPS konumlama 3 bilgi gerektirir.

Enlem+boylam+ saat

Bu sistem de küre dünya düşünülerek tasarlanıyor.

Dünya düz olsa bu sistem cuvallamaz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 4 Şubat 2017; 13:7:11 >

• İnsanın zaman ve mekan fonksiyonu var. Bu açıdan materyal olarak bir cismin değerlendirilmez denen süreçte bu cismin felsefesi de mevcut.

Efenim siyah siyah değil mi? Her zaman değil. Bu siyah yok demek değil. Dünya yuvarlak evet ancak tam manası ile yuvarlak değil gibi. Sorun bu? Dünya bildiğimiz manada yani tanımlanan manada duz değil ancak zaman fonksiyonu gereğince duzleşmekte gibi.

Bu açıdan fiziksel bir nesne yek diğeri ile alakalı olduğu surece duzleşme yuvarlaklaşma eğilimi gosterebilir. Dik açı ile butunler ya da tam açı birbirinin devamıdır.

Karenin alanı olamaz diyebiliyor musunuz? Dünya üzerinde duz bir kesit alamıyoruz zira yuvarlanmış cisimlerde duz kesit olamaz diye geometri mi anlatıyoruz. Veya niye kare veya dikdortgen şekilli mimarimiz var. Evleri oval yapamaz mıydık?

Dikkat edilirse fizik matematik ve mühendislik duz cisimlere yoğunlaşmış bir dünyayı modelliyor ancak uzay bu yanlış diyor. E peki yanlışsa doğruyu niye yapmıyoruz?

Burada tartışılan şey kendi ayağına sıkan ilmi veridir. Topal aksak yururken sağa sola asıl sen sakatsın senin de gözün yok kulağın yok diyor?

Dünyanın yuvarlak olmaz denen süreçte dunyevi olanın duz mekanlara yonelmiş olması sorunlu olandır.

Ha bu sorun zamanla aşılacak gibi. Kurve ekranlar sanal gozlukler yapılmaya başlandı. Tam manası ile dünyanın şekline uyumlu cihazlar geliştikçe dünyanın yuvarlaklığı hususu netleşecektir.

İlk okul eğitiminde bence oldukça yüksek br seviyeden başlanabilmelidir. Mesela uçgen dortgen kare yoktur denip analitik geometri katı ve sıvı dinamiği çok erken oğretilebilmeli. Bunlar 30 yıl önce de yapılabilirdi aslında. Yeni şeyler değil.

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    tamam arkadaşım dünya düzdür....

Ben yoruldum artık.

Orijinalden alıntı: revivo72

quote:

Orijinalden alıntı: myhidir

Hayırlı günler herkese. Dün baya komik ve bazıları için karamsar bir konu oldu zira insanımız karamsarlığa düştü çünkü dünya düz teorisini sadece youtube ile destekleyen bir grup insan ve bunlardan ülkemizinde nasibini almış olması durumu var. Evet paylaşılan vidyolar fizik-matematik kurallarından, gökbilimden bihaber aslında vidyoları yapanlar özellikle yabancı kaynaklı vidyolar bu gerçekleri bilmekte fakat çok zekice çarpıtarak yayınlamakta fakat izleyen kişiler konuya hakim olmadıkları için internetin en pis tarafı olan bilgi kirliliğine maruz kalarak kafa karışıklığı oluşturmakta. Evet hata yaparak onlarca cevap yazarak belki gerçekten kafası karışan varsa bir fikir verelim çabasıydı fakat sabah yine gördümkü herkes aynı yerde değişen birey yok.
    Neyse düz dünya terorisini savunan ve hiçbir konuya cevap veremeyenler bırakın fizik matematik vs. sadece basit bir mantık dahi yürütmeden sessiz kalmayı ve varsa yoksa youtube vidyoları ve resimleri paylaşarak birşeyler savunduklarını sanıyorlar. Eğer bilimsel olarak konuya hakim olsalar inannın cevap verecekler fakat sadece varsayım ve bir ateist mantığı ile herşeyi inkardan ibaret, sıkışınca şuan bir bilgimiz yok demeleride zaten içinde bulundukları durumu belli ediyor. Kişinin bilgisi olmadan fikrinin olması kadar kötü birşey olamaz. Kafası karışan insanlar varsa ve izledikleri vidyolarda dünyanın şekli ve konumu açısından gayet normal olan gök cisim hareketlerine yayında yapılan yorumlar olmadan bakarlarsa aslında dünyanın yuvarlak olduğunu anlamanın çok iyi matematik fizik vs. kısacası bilim bilmeyede gerek olmadığını anlarlar ve düz dünya teorisinin kendi kendini nasıl çürüttüğünü görürler. Keşke konuyu açan arkadaş uzayda hayat var mı, uzaylılar var mı gibi bir konu açsaydı çok daha kale alınır bir konu olurdu ama konunun sayfalar bulmasına bakarak sanmayın ki kale alındı hayır alınmadı fakat bilgi eksikliği olan insanımızın kafasını karıştırmamak adına kendimce ve birçok arkadaşın kendince açıklama zorunluluğu duymasıydı. Son olarak evet dünya yuvarlaktır ama bazı insanlar tepesi üzerine düştükleri için beyinleri düzdür.

No.1 Youtube'u küre dünyayı savunanlar da kullanıyor + diğer tüm kanallar, ansiklopediler + okul müfredatı + hollywood filmleri, belgeseller ve nihayetinde "bilim" i de kullanıyorlar. Düz dünyayı savunanlar Youtube kullanıyor demek, pirenin yanındaki deveyi görmemek demektir.

No.2 Düz dünya konusundan ülkemizin de nasibini alması... Ülkemiz Survivor'dan, top peşinde koşan 11 tüccardan da, kola, bacağa *** a dövme yapılmasından nasip almıyoruz düz dünya konusundan alıyoruz demek, tebrik ediyorum!

No.3 Youtube videolarının önemli kısmı kopyala-yapıştır, video indir-altyazı,başlık-değiştir-yayınla videosu. Orjinal hazırlanan videoların da önemli kısmı youtube link avcılarının popüler konulardan rating alma amaçlı hazırlandıkları videolar ki kaliteli orjinal içerik sunanlar dahi Rating için, izleyiciyi soğutmamamak için düzenli videolar yapıyor. Bu şartlarda bilimsel veya başka acıdan eksiksiz video kolay bulunamaz zaten. Bilimsel yönden zayıf videolar, içerikler referans alınarak düz dünya iddiası bilimsel değildir denilemez. Ancak bunlardan önemlisi, bazı videolar düz dünyacıları aptal göstermek için küre dünyacılar tarafından özellikle hazırlanmış videolar ki ona da controlled opposition yani küre dünyaya karşı muhalefeti kontrol ederek, insanları düz dünyanın asılsız birşey olduğuna yönlendirme amaçlı.

No.4 Internetin en pis tarafı bilgi kirliğili? Quebec'te geçenlerde bir cami tarandı, tüm Internette aynı haber 100.000 haber kanalına düştü, bir haber = 100.000 haber. Ne kadar temiz değil mi.

No.5 Ateist mantığı ile herşeyi inkar etmek? Düz dünya iddiasını inançlarla birleştirereki inançları arkasına alarak küre dünyayı savunmaya calışmak. Bilim ve rasyonel düşünce ile inançları karıştırmadan olmaz tabi ki.

No.6 Uzayda hayat var mı? Önce uzaya, aya gerçekten mi çıkıldı yoksa film montaj stüdyolarında üretilmiş filmlerde mi çıkıldı sorusuna cevap vermeli. 1969-1973 arasında 5 kez aya çıkıldı, 40 yıldır bir daha çıkılmadı, buna cok güzel kılıflar uydurulur.Youtube Video ID: SorSkNRpjcc bak; aydaki 1/6 cekim şartlarını canlandırmak üzere sırtına ip bağlanarak zıplayan astronotlar, Puppets On A String - İpe Asılı Kuklalar! Bu videoyu seyreden arkadaşlar aya çıkılmadığını sonunda gördü.

No.7 "bilgi eksikliği olan insanımız" bak bir tek bu doğru işte. Bilgi eksikliği olan milyonlarca insanımız var ancak sadece CNN, FOX, Hürriyet, Sözcü, Takvim gibi "mainstream" medya, okul-lise müfredatı gibi siyasi dönemlere göre değişen içerikler, ansiklopediler, dergiler vs aldıkları bilgi ile onlarda ne varsa onu alarak bildiğini sanan da milyonlarca insanımız var.

No.8 Tepesi üzerine düşmemiş, yuvarlak ve sağlıklı bir beyin ürünü bir video var, hazırlayan bir Küre Dünyacı, fakat öyle alelade değil Antarktika'daki araştırma ekibinden biri ne hazırlamış bakalım: Youtube Video ID: -v2uF5CF6Tg "24 hours Sun in McMurdo Antarctica 360 degree time lapse (No Flat Earth)" bu video, düz dünya olmadığını kesin olarak ispatlamak için Antarktikada yazın güneşin 24 saat batmadığını gösteriyor. Ancak ne var kivideodaki güneş sonradan montajlanmış. Videodan 4 kare. Güneş direklerin arkasından geçerken resmen sönüyor! Fake video hazırlamak zor zenaat. Herkese hayırlı işler. Selametle

Bay çok bilmiş bilim adamı bozuntusu arkadaşım sen yazdıklarıma no vererek cevap yazarekn birazda düşünsen iyi olur zira ben youtube vidyolari hiçbir değer vermez demedim ben düz dünyayı savunan çöp insanlar tek bir tane dahi bilimsel cümle kuramazken sadece ilim yok bikim yok matematik yok diywrek herşey boş ama düz dünya var çünkü youtube de vidyo var demelerini eleştirdim ve sen beni bu saçma konuya tekrar çektin ama olsun bayadir gülmüyorum sen beni güldürdün. En son koydugun fotolar sahte olsa ne olur olmasa ne olur buda düz dunyaci salaklar gibi bazı salaklarinda dünyanın geoid oldugunu foto ve vidyo ile ispatlamaya çalışmasından öte bir salaklik değil. Sanada soracam ve bana cevap ver ama youtube ve foto ile değil !!!! Sorum şu ; Bana ay tutulması ve Güneş tutulmasını bir anlat bu düz dünya olayında. Cevap bekliyorum buda No.1 ;)

Bir millette, özellikle bir milletin iş başında bulunan yöneticilerinde özel istek ve çıkar duygusu, vatanın yüce görevlerinin gerektirdiği duygulardan üstün olursa, memleketin yıkılıp kaybolması kaçınılmaz bir sondur. ATATÜRK

• quote:

Orijinalden alıntı: cadence1

ne kadan sacma bir cümle bu .. kuran nüzul oldugunda dünya düz sanılıyormuş muş

asıl problem senin toprağı küre zannetmen bir belge bilgin olmaksızın bilim kurgu masallarına inanman ..

nasıl olurda toprğa küre dersin . SEN YALAN SÖYLÜYORSUN

benim gözlemlerim yeryüznün bir düzlem oldugunu ve toprağın yayılmış olduunu HİÇ BİR ŞEKİLDE KÜRELİKLE ALAKALI BİR GÖZLEMİN olmadıgını geniş düzlüklerin ovaların dagların yaylaların çukurlukların varoldugunu gözlemliyorum ve suyun flat bir yüzeye sahip oldugunu deniz seviyesinin her noktada aynı seviyede oldugunu görüp gözlemliyorum istanbuldan trabzona giden gemi düz bir denizde seyrediyor bir küre üzerinde seyretmiyor yol almıyor .. su yüzeyi her daim flattır

hiç bir okyanusta denizde gölde eğimli convex bir şekil GÖREMEZSİNİZ . 40 yaşına geliyorum o kadar deniz gördüm ufuk çizgisi her mekanda düz bir çizgidir .. hemde dümdüz

sanki küre görüyormuşun gibi konuşuyorsun

birde doktora yapıyormuş itü de jeoloji diplomalı bir köle al sana .. zihnen kölesin birilerinin her dediğini sorgulamadan mutlak doğru kabul ediyorsun .. modern köle işte ..

Al aha birtane daha ! Kardesim iki gözün max kaç km genişlik gorebiliyor ki yatayda ufuk eğimi göresin? Ve ufuk eğimini yatay değil dikey düşün ve neden ilerisini göremiyorum çarşaf gibi denizde gemi ile hareket ederken fakat yaklaştıkça deniz fenerini parça parça ve sonunda tam olarak görüyorum? Sen neden gözlemci olmuyorsun gözlerine inanmıyorsunda internete inanıyorsun????? Bir insan gözleri ile dünyada ki eğimi yatayda asla göremez taki dünyanın atmosferi dışına çıkana kadar. Neyse ya yine geldik bu saçma konu ve konuklarına.

Bir millette, özellikle bir milletin iş başında bulunan yöneticilerinde özel istek ve çıkar duygusu, vatanın yüce görevlerinin gerektirdiği duygulardan üstün olursa, memleketin yıkılıp kaybolması kaçınılmaz bir sondur. ATATÜRK

• İlk başta iyiydi güldük eğlendik ama sıktınız artık

quote:

quote:

quote:

Hayırlı günler herkese. Dün baya komik ve bazıları için karamsar bir konu oldu zira insanımız karamsarlığa düştü çünkü dünya düz teorisini sadece youtube ile destekleyen bir grup insan ve bunlardan ülkemizinde nasibini almış olması durumu var. Evet paylaşılan vidyolar fizik-matematik kurallarından, gökbilimden bihaber aslında vidyoları yapanlar özellikle yabancı kaynaklı vidyolar bu gerçekleri bilmekte fakat çok zekice çarpıtarak yayınlamakta fakat izleyen kişiler konuya hakim olmadıkları için internetin en pis tarafı olan bilgi kirliliğine maruz kalarak kafa karışıklığı oluşturmakta. Evet hata yaparak onlarca cevap yazarak belki gerçekten kafası karışan varsa bir fikir verelim çabasıydı fakat sabah yine gördümkü herkes aynı yerde değişen birey yok.
    Neyse düz dünya terorisini savunan ve hiçbir konuya cevap veremeyenler bırakın fizik matematik vs. sadece basit bir mantık dahi yürütmeden sessiz kalmayı ve varsa yoksa youtube vidyoları ve resimleri paylaşarak birşeyler savunduklarını sanıyorlar. Eğer bilimsel olarak konuya hakim olsalar inannın cevap verecekler fakat sadece varsayım ve bir ateist mantığı ile herşeyi inkardan ibaret, sıkışınca şuan bir bilgimiz yok demeleride zaten içinde bulundukları durumu belli ediyor. Kişinin bilgisi olmadan fikrinin olması kadar kötü birşey olamaz. Kafası karışan insanlar varsa ve izledikleri vidyolarda dünyanın şekli ve konumu açısından gayet normal olan gök cisim hareketlerine yayında yapılan yorumlar olmadan bakarlarsa aslında dünyanın yuvarlak olduğunu anlamanın çok iyi matematik fizik vs. kısacası bilim bilmeyede gerek olmadığını anlarlar ve düz dünya teorisinin kendi kendini nasıl çürüttüğünü görürler. Keşke konuyu açan arkadaş uzayda hayat var mı, uzaylılar var mı gibi bir konu açsaydı çok daha kale alınır bir konu olurdu ama konunun sayfalar bulmasına bakarak sanmayın ki kale alındı hayır alınmadı fakat bilgi eksikliği olan insanımızın kafasını karıştırmamak adına kendimce ve birçok arkadaşın kendince açıklama zorunluluğu duymasıydı. Son olarak evet dünya yuvarlaktır ama bazı insanlar tepesi üzerine düştükleri için beyinleri düzdür.

No.1 Youtube'u küre dünyayı savunanlar da kullanıyor + diğer tüm kanallar, ansiklopediler + okul müfredatı + hollywood filmleri, belgeseller ve nihayetinde "bilim" i de kullanıyorlar. Düz dünyayı savunanlar Youtube kullanıyor demek, pirenin yanındaki deveyi görmemek demektir.

No.2 Düz dünya konusundan ülkemizin de nasibini alması... Ülkemiz Survivor'dan, top peşinde koşan 11 tüccardan da, kola, bacağa *** a dövme yapılmasından nasip almıyoruz düz dünya konusundan alıyoruz demek, tebrik ediyorum!

No.3 Youtube videolarının önemli kısmı kopyala-yapıştır, video indir-altyazı,başlık-değiştir-yayınla videosu. Orjinal hazırlanan videoların da önemli kısmı youtube link avcılarının popüler konulardan rating alma amaçlı hazırlandıkları videolar ki kaliteli orjinal içerik sunanlar dahi Rating için, izleyiciyi soğutmamamak için düzenli videolar yapıyor. Bu şartlarda bilimsel veya başka acıdan eksiksiz video kolay bulunamaz zaten. Bilimsel yönden zayıf videolar, içerikler referans alınarak düz dünya iddiası bilimsel değildir denilemez. Ancak bunlardan önemlisi, bazı videolar düz dünyacıları aptal göstermek için küre dünyacılar tarafından özellikle hazırlanmış videolar ki ona da controlled opposition yani küre dünyaya karşı muhalefeti kontrol ederek, insanları düz dünyanın asılsız birşey olduğuna yönlendirme amaçlı.

No.4 Internetin en pis tarafı bilgi kirliğili? Quebec'te geçenlerde bir cami tarandı, tüm Internette aynı haber 100.000 haber kanalına düştü, bir haber = 100.000 haber. Ne kadar temiz değil mi.

No.5 Ateist mantığı ile herşeyi inkar etmek? Düz dünya iddiasını inançlarla birleştirereki inançları arkasına alarak küre dünyayı savunmaya calışmak. Bilim ve rasyonel düşünce ile inançları karıştırmadan olmaz tabi ki.

No.6 Uzayda hayat var mı? Önce uzaya, aya gerçekten mi çıkıldı yoksa film montaj stüdyolarında üretilmiş filmlerde mi çıkıldı sorusuna cevap vermeli. 1969-1973 arasında 5 kez aya çıkıldı, 40 yıldır bir daha çıkılmadı, buna cok güzel kılıflar uydurulur.Youtube Video ID: SorSkNRpjcc bak; aydaki 1/6 cekim şartlarını canlandırmak üzere sırtına ip bağlanarak zıplayan astronotlar, Puppets On A String - İpe Asılı Kuklalar! Bu videoyu seyreden arkadaşlar aya çıkılmadığını sonunda gördü.

No.7 "bilgi eksikliği olan insanımız" bak bir tek bu doğru işte. Bilgi eksikliği olan milyonlarca insanımız var ancak sadece CNN, FOX, Hürriyet, Sözcü, Takvim gibi "mainstream" medya, okul-lise müfredatı gibi siyasi dönemlere göre değişen içerikler, ansiklopediler, dergiler vs aldıkları bilgi ile onlarda ne varsa onu alarak bildiğini sanan da milyonlarca insanımız var.

No.8 Tepesi üzerine düşmemiş, yuvarlak ve sağlıklı bir beyin ürünü bir video var, hazırlayan bir Küre Dünyacı, fakat öyle alelade değil Antarktika'daki araştırma ekibinden biri ne hazırlamış bakalım: Youtube Video ID: -v2uF5CF6Tg "24 hours Sun in McMurdo Antarctica 360 degree time lapse (No Flat Earth)" bu video, düz dünya olmadığını kesin olarak ispatlamak için Antarktikada yazın güneşin 24 saat batmadığını gösteriyor. Ancak ne var kivideodaki güneş sonradan montajlanmış. Videodan 4 kare. Güneş direklerin arkasından geçerken resmen sönüyor! Fake video hazırlamak zor zenaat. Herkese hayırlı işler. Selametle

Bay çok bilmiş bilim adamı bozuntusu arkadaşım sen yazdıklarıma no vererek cevap yazarekn birazda düşünsen iyi olur zira ben youtube vidyolari hiçbir değer vermez demedim ben düz dünyayı savunan çöp insanlar tek bir tane dahi bilimsel cümle kuramazken sadece ilim yok bikim yok matematik yok diywrek herşey boş ama düz dünya var çünkü youtube de vidyo var demelerini eleştirdim ve sen beni bu saçma konuya tekrar çektin ama olsun bayadir gülmüyorum sen beni güldürdün. En son koydugun fotolar sahte olsa ne olur olmasa ne olur buda düz dunyaci salaklar gibi bazı salaklarinda dünyanın geoid oldugunu foto ve vidyo ile ispatlamaya çalışmasından öte bir salaklik değil. Sanada soracam ve bana cevap ver ama youtube ve foto ile değil !!!! Sorum şu ; Bana ay tutulması ve Güneş tutulmasını bir anlat bu düz dünya olayında. Cevap bekliyorum buda No.1 ;)

Bilim adamı bozuntusu mu? Bilim adamı olmaya çalışan mı var? Demek seni güldürdüm? Ben gülmüyorum ama. Gönderini öylesine seçtim ve alıntı yaptım diye kasılmaya ve hitabeti bozmaya gerek yok. "Düz dünyacı salaklar" mı? Düz dünyayı savunan kişiye salak deme hakkın varsa benim de küre dünyacılara sığır deme hakkım olur mu? Ancak dünyanın şekli konusu laf yarışması ile çözülür mü?

Şu gönderinde elle tutulur bir tek ay ve güneş tutulması sorusu var ki o da emir kipinde sorulmuş. Normalde yanıt vermezdim ancak düz dünya konusuna dönmek açısından onu anlatacağım.

Güneş ve ay düz yeryüzü üzerinde dönen ve yeryüzünün dikey yöndeki elektromanyetik* çekiminden muaf olan 2 gök cismidir ve tahmini/sembolik rakamlar ile 800 veya 1000 veya 2000 veya 4000 km ki dönmektedirler. Güneş sürekli ışımakta ay ise yaklaşık 28 günlük süre içinde tam ışıma - tam karanlık duruma geçmektedir, yani ayda gördüğümüz ışık, küre dünyacıların anlattıkları gibi güneşten yansıyan ışık değildir. Dikkat edilirse güneş battıktan sonra aydaki ışık şekli aynı sabit kalmaktadır, oysa ki güneşin hareketi ve ayın kendi hareketi boyunca o ışık şeklinin sabit kalma olasılığı imkansız gibidir.

Şimdi ay bazı dönemlerde tamamen karanlık kalıyor bu doğru mu? Doğru. Yani yukarda dolaşan karanlık bir gökcismi var ve bu ne gündüz ne gece görülemiyor, doğru mu? Doğru. Şimdi soru şudur: Ay gibi yukarda dolaşan fakat ay gibi 28günde bir ışık ışıyan değil de sürekli karanlık kalan bir gökcismi daha olabilir mi? Pekala olabilir. Yani güneş ve aya ek olarak 3. bir gökcismi daha var ve bu ancak ay ve güneş tutulması gibi durumlarda kendini gösteriyor, olabilir mi? Pekala olabilir.

-----------------------------------------

Gördüğün gibi Youtube ve Foto kullanmadan soruya yanıt verdim. Ancak bir şeye daha açıklık katmalıyım:
    * elektromanyetik cekim: Yercekimi denilen şeyin gerçek niteliği elektromanyetiktir, yani aynen mıknatıs gibi fakat yeryüzü cok büyük bir kütlede old için yeryüzünün her tarafında aynı 9.8m/s2 gücünde bir mıknatıs gibi. Onun ötesinde, ayı yörüngesinde tutan, güneşin 8 gezegeni yörüngesinde tutan yercekimi değil, öyle bir yercekimi yok; o sadece küre dünyayı savunan kişilerin düşündükleri birşey.

Ay ve güneş ve 3. karanlık gökcismi yeryüzü em cekiminden muaf. Nasıl muaf neden muaf diye kimse sormasın. Bir şekilde muaf, onu ben de açıklayamam. Ancak yeryüzü cekiminden muaf başka bir örnek daha verebilirim: Arılar. Arılara dikkat edin, özellikle büyük boydaki arılar yerden nasıl yükselebiliyorlar? Kanatları ile mi? Hem evet hem hayır. Şöyle ki: Gövdelerinde kanatların bulunduğu kısımda, ancak kanatlarını çırptıları zaman oluşan ve birşekilde yeryüzünün elektromanyetik cekimini sıfırlayan bir elektromanyetik üreteç var ve üreteç sayesinde ağırlıksız oluyorlar. Ve o durumda kanatlarını sadece yukarı-aşağı ileri-geri hareket için kullanıyorlar. Nitekim o sayede arılar yatayda 50-60km/h hızlara ulaşabiliyorlar.

--------------------------------------------------

Şimdi sen buna açıklama mı diyorsun? İşte bu yüzden gülüyorum senin gibilere zira onlarca açıklama cevap ve alıntı yaptım bu konuda ve hep aynı varsayınsal cevaplar ile konuşuldu ve inan sen bile inanmıyorsun :) şimdi gelelim cevabına madem güneş ve ay 800-1000-2000 hatta 4000 km dönüyorlar o zaman bende soruyorum be kardeş bu uzay mekiği vb uçaklar neden aya veya güneşe denk gelmemiş ha şimdi diyecen ki kimse uzaya çıkmadı o zaman sorumu geri aladım. Gelelim öbür cevaba ve ayın kendi ışık kaynağı yoktur ve yansıtıcı özelliği vardır bunuda şurdan anlarsın ayın üzerine gölge düşmekte ve bunu biraz paraya kıyıp profesyonel - yerı profesyonel teleskop ile anlayabilirsin yani kendi ışık kaynağı olan birşeye gölge düşemez mesela bir lambaya gölge düşmez ve buda bu teorini basitçe çürütür. Ay güneşten gelen ışınları bakana farklı açılarla yansıtır ve güneş batması dediğin olay olurken güneş senin bulunduğun noktaya ışık vermez ama senin karşındaki bir noktaya yani aya ışınlrını vermeye devam eder basitçe senin sırtında ışık kaynağı olduğundan sen göremezsin ama sana bakanın gözleri kamaşır tıpkı bunun gibi ve dünyanın kareketlerine bağlı olarak ayın halleri mesela hilal , dolunay vs oluşur taki dünyanın gölgesi aya tam düşene kadar ve aya teleskopla bakınca ışık kaynağı olmadığı ve gölgeye maruz kaldığı görülür bunu ay tutulması zamamında bire bir izleyebilirsin. Ve son olarak kendi cevaplarına kendin doğru demen beni daha da çok güldürdü ama en ama en çok başka bir cisim olabilir diyerek açıklamn oldu evet olabilir ama bu cismi neden görmedik hiç nede olsa 800km yukarda :)))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myhidir -- 4 Şubat 2017; 21:54:12 >

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bilim adamı bozuntusu mu? Bilim adamı olmaya çalışan mı var? Demek seni güldürdüm? Ben gülmüyorum ama. Gönderini öylesine seçtim ve alıntı yaptım diye kasılmaya ve hitabeti bozmaya gerek yok. "Düz dünyacı salaklar" mı? Düz dünyayı savunan kişiye salak deme hakkın varsa benim de küre dünyacılara sığır deme hakkım olur mu? Ancak dünyanın şekli konusu laf yarışması ile çözülür mü?

Şu gönderinde elle tutulur bir tek ay ve güneş tutulması sorusu var ki o da emir kipinde sorulmuş. Normalde yanıt vermezdim ancak düz dünya konusuna dönmek açısından onu anlatacağım.

Güneş ve ay düz yeryüzü üzerinde dönen ve yeryüzünün dikey yöndeki elektromanyetik* çekiminden muaf olan 2 gök cismidir ve tahmini/sembolik rakamlar ile 800 veya 1000 veya 2000 veya 4000 km ki dönmektedirler. Güneş sürekli ışımakta ay ise yaklaşık 28 günlük süre içinde tam ışıma - tam karanlık duruma geçmektedir, yani ayda gördüğümüz ışık, küre dünyacıların anlattıkları gibi güneşten yansıyan ışık değildir. Dikkat edilirse güneş battıktan sonra aydaki ışık şekli aynı sabit kalmaktadır, oysa ki güneşin hareketi ve ayın kendi hareketi boyunca o ışık şeklinin sabit kalma olasılığı imkansız gibidir.

Şimdi ay bazı dönemlerde tamamen karanlık kalıyor bu doğru mu? Doğru. Yani yukarda dolaşan karanlık bir gökcismi var ve bu ne gündüz ne gece görülemiyor, doğru mu? Doğru. Şimdi soru şudur: Ay gibi yukarda dolaşan fakat ay gibi 28günde bir ışık ışıyan değil de sürekli karanlık kalan bir gökcismi daha olabilir mi? Pekala olabilir. Yani güneş ve aya ek olarak 3. bir gökcismi daha var ve bu ancak ay ve güneş tutulması gibi durumlarda kendini gösteriyor, olabilir mi? Pekala olabilir.

-----------------------------------------

Gördüğün gibi Youtube ve Foto kullanmadan soruya yanıt verdim. Ancak bir şeye daha açıklık katmalıyım:
    * elektromanyetik cekim: Yercekimi denilen şeyin gerçek niteliği elektromanyetiktir, yani aynen mıknatıs gibi fakat yeryüzü cok büyük bir kütlede old için yeryüzünün her tarafında aynı 9.8m/s2 gücünde bir mıknatıs gibi. Onun ötesinde, ayı yörüngesinde tutan, güneşin 8 gezegeni yörüngesinde tutan yercekimi değil, öyle bir yercekimi yok; o sadece küre dünyayı savunan kişilerin düşündükleri birşey.

Ay ve güneş ve 3. karanlık gökcismi yeryüzü em cekiminden muaf. Nasıl muaf neden muaf diye kimse sormasın. Bir şekilde muaf, onu ben de açıklayamam. Ancak yeryüzü cekiminden muaf başka bir örnek daha verebilirim: Arılar. Arılara dikkat edin, özellikle büyük boydaki arılar yerden nasıl yükselebiliyorlar? Kanatları ile mi? Hem evet hem hayır. Şöyle ki: Gövdelerinde kanatların bulunduğu kısımda, ancak kanatlarını çırptıları zaman oluşan ve birşekilde yeryüzünün elektromanyetik cekimini sıfırlayan bir elektromanyetik üreteç var ve üreteç sayesinde ağırlıksız oluyorlar. Ve o durumda kanatlarını sadece yukarı-aşağı ileri-geri hareket için kullanıyorlar. Nitekim o sayede arılar yatayda 50-60km/h hızlara ulaşabiliyorlar.

--------------------------------------------------

Şimdi sen buna açıklama mı diyorsun? İşte bu yüzden gülüyorum senin gibilere zira onlarca açıklama cevap ve alıntı yaptım bu konuda ve hep aynı varsayınsal cevaplar ile konuşuldu ve inan sen bile inanmıyorsun :) şimdi gelelim cevabına madem güneş ve ay 800-1000-2000 hatta 4000 km dönüyorlar o zaman bende soruyorum be kardeş bu uzay mekiği vb uçaklar neden aya veya güneşe denk gelmemiş ha şimdi diyecen ki kimse uzaya çıkmadı o zaman sorumu geri aladım. Gelelim öbür cevaba ve ayın kendi ışık kaynağı yoktur ve yansıtıcı özelliği vardır bunuda şurdan anlarsın ayın üzerine gölge düşmekte ve bunu biraz paraya kıyıp profesyonel - yerı profesyonel teleskop ile anlayabilirsin yani kendi ışık kaynağı olan birşeye gölge düşemez mesela bir lambaya gölge düşmez ve buda bu teorini basitçe çürütür. Ay güneşten gelen ışınları bakana farklı açılarla yansıtır ve güneş batması dediğin olay olurken güneş senin bulunduğun noktaya ışık vermez ama senin karşındaki bir noktaya yani aya ışınlrını vermeye devam eder basitçe senin sırtında ışık kaynağı olduğundan sen göremezsin ama sana bakanın gözleri kamaşır tıpkı bunun gibi ve dünyanın kareketlerine bağlı olarak ayın halleri mesela hilal , dolunay vs oluşur taki dünyanın gölgesi aya tam düşene kadar ve aya teleskopla bakınca ışık kaynağı olmadığı ve gölgeye maruz kaldığı görülür bunu ay tutulması zamamında bire bir izleyebilirsin. Ve son olarak kendi cevaplarına kendin doğru demen beni daha da çok güldürdü ama en ama en çok başka bir cisim olabilir diyerek açıklamn oldu evet olabilir ama bu cismi neden görmedik hiç nede olsa 800km yukarda :)))))

Uzay mekiği vb uçaklar neden güneşe denk gelmemiş? Uçakların uçabileceği maks. yükseklik ki o da birçok özel modifikasyon ile 40km civarı cunku 40km üstünde hava yoğunluğu fevkalade düşüyor ve uçaklar havayı iterek gidiyor ve kanatlarının altında yüksek basınçta hava yastığı oluşturarak havada kalabiliyorlar. Yoğunluğu düşmüş havada bu ikisini gerçekleştirebilmesi cok zorlaştığı için böyle maksimum yükseklik sınırları var.

Güneşin yüksekliği tahmini / sembolik rakam olarak 800km'den başlıyor. 40-50 km nerde, 800 km nerde? Hangi uçak güneşe denk gelebilir ki? Ben de gülsem mi gülmesem mi, karar veremedim.

Uzay mekiği konusuna girmeye gerek yok, o fırlatılma anında içi boş bir maket, ve üstünde durduğu uzun menzil füzesi de maket, sadece yanlardaki 2 fırlatma roketi gerçek cunku fırlatma anında zaten onlar ateşleniyor ve mekik tahminen 40-50 km yükseğe ve 40-50 km Kennedy merkezden doğuya okyanusa doğru ilerliyor ve okyanusa düşüyor. Peki aynı mekik yeryüzüne dönerken ve iniş yaparken de görülüyor, o nasıl oluyor? Onun için de, arkasına 2-3 jet motoru konulmuş aynı mekik görüntüsünde bir uçağı indiriyorlar.

Ay konusunda ise yanılgı içersindesin. 20.Ekim.2016 sabah saat 9:50 gibi doğudan güneş iyice doğduğu esnada
    batı istikametine baktığımda tepede ayı gördüm ve resmini cektim. Ancak ayın sadece sol üst tarafı beyaz, geriye kalan kısmı atmosfer renginde yani karanlıktı, yani aydınlık/karanlık hattı 45 derece eğik sekilde duruyordu. Güneş doğuda yani tam arkamda iken dünyanın gölgesi düşse dahi nasıl öyle eğik gölge yapabilir. Ayın floresant / kendini aydınlatan yapıda olduğu açıklaması ilk başta bana da hayal ürünü gibi geldi ve başta ben de inanmadım ancak sonradan gözlem yapa yapa onun ihtimal dahilinde olduğunu anlamaya başladım. Ay tutulmasını ise açıkladım zaten, tekrar açıklamaya gerek yok: ay ve güneş haricinde gökte dolaşan başka gökcisimleri de pekala olaiblir ve 20 senede 30 senede veya 80 senede bir ay ve güneşin tam önünden geçiyor olabilir.

arkadaşım uzay mekiği uçak kategorisinde değil mi? Zaten belirttim uzay mekiği diye ve bu uçaklar adı uzerinde uzaya gidiyor ne 40-50km si idrak problemimi var sende? Ve yine aynı noktaya geldik herşeyi yalanlama uzay mekiği uçaklar maket bunlar montaj !!!! İşte bu zihniyet yüzünden adamlar fezaya gidiyor bizse hep yaya !!! Ayın gölgeli kısmına gelince önce dünya ve ayın güneşe olan yörüngesini bilmen gerekli ay dünya etrafında elipstik ve dünyada güneş etrafında elipse yakın döner ve ay ile dünya güneşe tam paralel değil açılıdırlar ve bu yüzden senin gölgeyi açılı görmenden doğal ne var anlamadım. Tek anlattığın şey herşey komplo yalan dolan ama germek açıklayamadığınız ve aslında olmayan sadece hristiyan ahitlerine dayanan düz dünya !!! Kal sağlıcakla lütfen kimse alıntı yapmasın beni bu saçma konuya tekrar tekrar çekmeyin.

Life is about having fun.
  • Güneş dünyanın üzerinde döner,ama dünyayı çevreleyen buzulların üstüne gidip,onları eritmez.Neden?Çünkü Allah öyle dilemiştir.
    Güneş ve ay dünyanın üzerini neden terkedip,gitmezler?Çünkü Allah öyle dilemiştir.
    Dünyanın üzerinde,aynı yükseklikte dönen,güneş ve ay neden çarpışmazlar?Çünkü Allah öyle dilemiştir.
    Dünya hangi fizik kanunları,hangi aşamalar sonucunda düz olmuştur?Çünkü Allah öyle dilemiştir.
    Bunlar düz dünya savlarını yalnızca,üstün bir güçle açıklayabilirler,bilimle,kanunlarla açıklayamazlar.

Bu arada güneş tutulması;Bunların mantığına göre,dünyanın üzerinde dönen,ay ile güneşin çarpışıp,çoktan yok olması gerekirdi.Bu da dünyada yaşamın hiç olmayacağı anlamına gelirdi.https://www.youtube.com/watch?v=a6i8tu_yveQ&t=8s
    Ayrıca;Şu görüntüde olduğu gibi Ay ve Güneş birbirini aynı hızlarda izlemiş olsaydı,güneş tutulması asla olmazdı. Yine aynı şekilde mevsimlerde asla olmazdı,sıcaklıklar yıl boyunca hep aynı olurdu.Yine ay hep,dolunay biçiminde gözükürdü.Ek olarak,ayın kendi ışığı yok,bakın işte güneş tutulması orda,ayın yüzü kapkaranlık.

Ay ve Güneş içe doğru gelip,dışa doğru açılmış olsaydı da,şu ana kadar çoktan dünyanın üzerini terkedip gitmeleri gerekirdi.Terketmezler,neden?Çünkü Allah öyle dilemiş.
    İçe doğru gelip,dışa doğru açılan güneş,dünyanın üzerini terketmese bile,dünyayı çevreleyen buzulları eritmesi gerekmezmiydi.Eritmez,neden?Çünkü Allah öyle dilemiştir.
    Eee peki dünya üzerinde dönen, ay ve güneşin çarpışması gerekmezmiydi.Hayır çarpışmazlar,neden?Çünkü Allah dilemiştir,Allah gücüyle bunun olmasına engel olmaktadır.
    Bunlar bir yerden kaçsalar,bir yerden yakalanıyorlar.Yağmurdan kaçarken doluya tutuluyorlar.

Bu kişilerin tek amaçları,dünya düzdür diyen dinlerini aklamak,haklı çıkarmaya çalışmaktır.Dünya sınav için yaratılmıştır.Allah sınav için gerekli ortamı hazırlamıştır.Ayı ve Güneşi dünyanın üzerine yerleştirmiştir.Demek istedikleri bu,sözü dolandırıp duruyorlar,boş boş konuşup kafa ütülüyorlar.
    Bu gerici,geriletici düşünce yapısıyla tartışmakta anlamsızdır,boşadır,bu nedenlerden ötürü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 5 Şubat 2017; 16:32:59 >

• Neptünün uydusu despinanın,neptün üzerinde yarattığı güneş tutulması

http://www.kozmikanafor.com/neptun-despina/
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.