Şimdi Ara

DUNE Android TV Box - neo 4k - sky 4k - pro 4k (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
787
Cevap
15
Favori
40.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    peki dune solo 4k için ned düşünüyorsunuz?
    neden 4k pro dan daha pahalı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

peki dune solo 4k için ned düşünüyorsunuz?
    neden 4k pro dan daha pahalı?
    Onun içinde sigma görüntü çipi var, zidoyyu midoyu hepsini öper geçer dediğiniz model bu anlamda. Ama hdmi 1.4 oldugu için 4knın hdr bt2020 nimetlerinden yararlanamazsınız. Ha bir de otomatik altyazı indirme gibi online işler için uygun değil ama menülü açar kendine has afişlemesi de var. Ha bu arada bu benim düşüncem, objektif olarak yayınlanmış bir test yok ikisini karşılaştıran. Ben kullandım kendi gözüme göre söylüyorum, katılmayanlar zidoo daha iyi diyenler de olacaktır elbet

Bluray izleyecek olsam solo 4k kullanırım, 4kları da oppo da izledim. Ama solo 4k yı bulmak artık zor türkiyede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemo62 -- 27 Ağustos 2018; 16:33:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemo62 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler peki son sorum.
    zidoo x9s kullandım ve gayet iyiydi fakat sattım.
    Benim için önemli olan torrent ile indirdiğim 4k ve hdr filmlerde görüntü kalitesi.
    Kafamda 2 seçenek var.:

1- dune 4k pro ( x9s ile chipset aynı performans fakı olmaz sanıyorum . her ne kadar dune revize 1295 chipset dese de)

2- zidoo x20 ( 1296 chipsetli)

ya da bunların dışında 4k film performansı daha iyi olan media player varmı önerebileceğiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 27 Ağustos 2018; 16:49:4 >
  • aykutx kullanıcısına yanıt
    ha 1295 ha 1296 yanlış hatırlamıyorsam ikisininde görüntü chipi T820mp3 mali 450 muadili..
    96 nın 95 den iyi tarafı eğer itiyacınız varsa daha fazla usb 3.0 ve sata girişleri..

1295 revize edilmiş olması yutturmaca mıdır?
    neden olsun ki bu kadar insan enayi mi? hiç mi test yapan şu bu yok aradaki farkı eleştirmeyecek bir yazısında..

pc işlemcileri gibidir sanırım.. her işlemcinin içinde kullanıldığı sisteme özel bazı işlemleri hızlandıran 20-40 kadar komut dosyası vardır.. mesela eskiden amd xp... windows xp yi intelden daha iyi çalıştırırdı. mesela bazı oyunları ilk açtığınızda nvidia logosu çıkar bazılarında radeon..işte o oyun o chp üreitcisi ile işbirliği yapmıştır vb..

bence 1295 revizyonunda belli belirsiz bir üstünlüğü vardır ki bu önceki sayfalarda tablolarda verildi

benim için 20 nin bir tek üstünlüğü var 2. hdmi out oluşu eski tip hd sesleri destekleyen amfiler için.. o zamanda o farkı vereceğime yeni amfi alırım ki aldım :)

ha birde ses chipleri gelişmiş 20 de..artık müzik için o parayı verirseniz tabi herkesin kendi düşüncesi ve bütçesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 27 Ağustos 2018; 23:38:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

Teşekkürler peki son sorum.
    zidoo x9s kullandım ve gayet iyiydi fakat sattım.
    Benim için önemli olan torrent ile indirdiğim 4k ve hdr filmlerde görüntü kalitesi.
    Kafamda 2 seçenek var.:

1- dune 4k pro ( x9s ile chipset aynı performans fakı olmaz sanıyorum . her ne kadar dune revize 1295 chipset dese de)

2- zidoo x20 ( 1296 chipsetli)

ya da bunların dışında 4k film performansı daha iyi olan media player varmı önerebileceğiniz?
    Madem sizin için görüntü kalitesi önemli bahsettiğiniz 2 model arasında belirli bir görüntü farkı olacağına inanmıyorum, realtek 1296 sata girişi eklenmiş, birkaç minor önemsiz şey eklenmiş hali 1295in, o yüzden ucuz olan hangisiyse onu almanızda fayda var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemo62 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. x9s den sonra en iyi seçenek dune 4k pro gibi duruyor.
  • Dune 4k pro ultra diye cihaz görüyorum internette. Böyle bir cihaz var mı? X20 ile aynı mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt
    Hayır ,

Zidoo X20 modeli , Zidoo'nun ESS Sabre DAC olmayan düz modeli.

Sizin bahsettiğiniz Dune HD Pro 4K Ultra ile aynı olan model , Zidoo'nun X20 Pro olan modeli...

Aşağıdaki resimleri inceleyebilir ve benzerliği görebilirsiniz..

Cihazların ön görünümleri...

DUNE HD Pro 4K Ultra

DUNE Android TV Box - neo 4k - sky 4k - pro 4k

Zidoo X20 PRO

Cihazların arka görünümleri...

DUNE HD Pro 4K Ultra

Zidoo X20 PRO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 29 Ağustos 2018; 14:41:58 >

• Arkadaşlar dune hd pro 4k alarak aranıza katıldım.
    Dün kısa bir süre deneyebildim cihazı.
    görüntü kalitesi zidoo x9s ile aynı diyebilirim.
    Ama cihaz çok hızlı ve stabil geldi bana. En son sürümü yükledim

Cihazla ilgili 2 sorum olacak. Kullananlar cevaplarsa sevinirim.

1- Filmleri kendi playerı ile izliyorum. Ama altyazı yükleme bölümünü bulamadım. Altyazıları nasıl yüklüyoruz?

2- cihaz kendiliğinden açılıyor. bu arada dune, sont zf9 soundbara bağlı. Cihazın kendi kendine açılma sebebi nedir?
    Merhaba hayırlı olsun...

Konu sahibi arkadaşın incelemesinde sadece Otomatik altyazı yüklemediği, manuel yüklediği yazıldı..

Altyazı tuşu ile (SUBTITLE) seçilmesi lazım

ARC varsa , Cihaz-Tv-Soundbar arasında ARC fonksiyonu cihazı açabilir..

TV grubunda Tv nin gece yarısı kendi kendine açılma durumları yaşayanlar oldu..

Bluetooth, Wifi açık ise cihaz bağlantı kurmaya çalışıyor olabilir..Sık yapıyorsa bunu fişten çekmeniz gerekebilir..

**Dune SIGMA çipsetli Player kullanıyorum ama bu Android versiyonu ve REALTEK çipset biraz uyumsuzluk, problemler çıkartıyor gibime geldiğinden -ve İnternet Browser öncelik olduğundan benim için- Dune 4K Pro almaktan vazgectim..Umarım düzelir

**Alternatif Android üzerinden Bs Player, Mx Player, Archos, VLC,Gom playerler kurulabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 2 Eylül 2018; 11:17:8 >
  • Hdmi cec kapalı olduğu halde amfimin girişini dune nun olduğu girişe basınca otomatik açılıyor. İlerde fw ile düzelir bu durumdan çok rahatsızsanız kapatma tuşuna uzun basın tam kapatma yapın ama açılış yavaş olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

Hdmi cec kapalı olduğu halde amfimin girişini dune nun olduğu girişe basınca otomatik açılıyor. İlerde fw ile düzelir bu durumdan çok rahatsızsanız kapatma tuşuna uzun basın tam kapatma yapın ama açılış yavaş olur.
    Androidin böyle bir tarafı var, hızlı açılsın diye cihazı Stan Bye/uykuda bırakıyor..Bu belki güzel bir uygulama olsa da, cep telefonlarından örnek verecek olursak ram,hafıza şişmesi durumunda bazen resetlemek gerekebiliyor..Uygulamalar kendine yer ayırdığından Ram/Hafıza problemleri olabiliyor

Büyük cihazlarda ise Tv, Media Player gibi, Cihazda bir problem olduğunda, HDMI veya farklı input/girişlerde problem olursa bu hafızada kaldığından ısrarla girişi tanımama durumu olabiliyor..

Fişten çekip 5 dk beklemek veya Cihazı Tuş Kombinasyonu ile Resetletip, Androidi baştan yükletmek gerek...

• DUNE dan ağ daki pc ye ulaşma;
    önce pc veya laptop taki filmlerinizin olduğu disk in üstüne gelip sağ tık özellikler, paylaşım sekmesinden paylaşıma açın..sistem ona bir ağ yolu ismi verecektir, sizde son ismi değiştirebilirsiniz

ana ekran kaynaklar a gelin, kumandadan pop up menü düğmesine bas,
    yeni ağ klasörü
    sırayla;
    ekran da görünecek bir isim verin,
    tip:smb
    server: a pc nin nete bağlı olduğu ip adresi yazılacak.. win10 için..ekran sağ alttan ağ sembolüne tıkla, ağ&internet ayarları, bağlantı özelliklerini değiştir, aşağıda görürsünüz ip numarasını: 192.168.1.15 gibi bir şey..bu numaraları yazın aralarında nokta ile
    klasör: kısmına paylaşılan hdd in ağda ki ismi.. yani
    bilgisayarım ı aç.. paylaşılan hdd e sağ tıkla, özellikler, paylaşım sekmesinde şöyle yazar;
    \\DESKTOP-G5C0SDQ\fjts-F … sadece fjts-F yazılır.. sizinki harici hdd ise ona aynı işlemi yaparsınız.. bilgisayımdan ulaşıp paylaşım adını bulup oraya yazın..
    kullanıcı: pc yi açrken kullandığınız ad
    şifre: şifre yi yazın
    OK.
    ana ekrana yeni ağ klasörünüz verdiğiniz isimle çıkacaktır.. tıklayınca pc de paylaşılan disk e girer..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 4 Eylül 2018; 16:0:41 >

• mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Hocam Statik IP yoksa Ip no her seferinde değiştiğinden dune üzerinde de değiştirmek gerek..Ip no yerine SERVER yazan yere ben Sanırım PC ye verdiğim ismi yazdım..

IP no ile uğraşılmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 4 Eylül 2018; 21:27:22 >

• Benim ip çok üzün süreli kapanmadıkça değişmiyor. 1 ay yoktum evde geldim aynı ip devam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Resim ekledim ..

Ben üstteki metodu kullandım..IP no nadir de olsa değişince sıkıntı oluyor
  • Eski Dune hd d1 oynatıcıyı yeni geçtiğim 4k sony tv yüzünden satılığa çıkarıp Dikmen müzikten Dune pro 4 oynatıcı satın aldım.
    Doğubanka uğrayıp dedim kaç para nakit 1800 Tl fiyat verdiler. Taksit ne olur deyince 1950 TL fiyat çektiler. Bende almadım gelip n11 üzerinden sipariş geçtim.
    Gerçi meret ben sipariş geçene kadar otomatik kur ayarlamasından dolayı 2000 küsür Tl fiyata çıktı. kupon kullanıp 1980TLye aldım. Bugün geldi kargo ile henüz denemeye imkan bulamadım.
    Ama bir süredir 2160p çözünürlükte 20 civarı güncel filim indirdim.İlk fırsatta onlarla denemeye başlarım bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireStorm -- 4 Eylül 2018; 23:0:54 >
  • Hayırlı olsun

• Arkadalar gerçekten ilgin bir durum.
    Dune ile pc deki filmlerin olduğu hdd ye bir türlü ulaşamıyorum.
    dün akşam sağolsun mdmrx arkadaşımız whatappdan canlı yardımcı oldu çok teşekkü ediyorum.
    Ama ilginç bir şekilde olmuyor.
    Temiz w10 kurdum, dune a reset attım.
    Ama ne yaptıksa olmuyor.
    Ya pc tarafında ya dune tarafında ayarlarda bir yanlış yada eksik yapıyorum ama işin içinden çıkamadım.
    İnternette de bu konuda nasıl olacağını anlatan pek kaynak bulamadım açıkcası.

Özellikle pc tarafında bid hdd nin nasıl paylaşıma açılacağını ayrıntılı açıklayan biri olursa çok sevinirim.
    Paylaşım maalesef bazı cihazlarda sıkıntı, bu konuyu kolay halledecek yazılım olsa güzel olur

Basitten zora yazmaya çalışayım

1- Dune Android üzerinden Plex Tv kurun..PC ye de Plex kurun, Plexin Pc ye bağlanma özelliği var
    https://www.plex.tv/

2- Dune Android üzerine Kodi, Pc ye kodi kurun..Kodi çok rahat görüyor cihazları

XBMC gibi eski isimli, sürüm var ama Kodi olarak deneyin

3-Wild Media Server gibi Medie Player Serverler var, Pc ye kurup cihazlara bağlanılır mı bilmiyorum ama ücretli..

Çok Media Server denedim Wild Media Player biraz iyi gibi

3-Sabit IP nizi verip deneyin...

**Maalesef İnternet bağlantısı, altyapıu, bağlı cihalar bu Ağ durumlarına etken..

Herşeyi kapatıp sadece PC ve Duneyi ağa bağlayın..Öncesinde modem fişini çekip 5 dk kadar bekleyin..

Birden fazla cihaz Ip alamıyorsa bağlantı olmuyor (Cep tel, Tv, Dune, Play stat,ion,Tablet vs vs çok cihaz açık olunca IP alamıyor bazı cihazlar)

**Windows tarafında problem olabilir, normaldir, windows bu..

Güvenlik ayarlarından Şifresiz bağlantı, Paylaşım Klasörüne erişim yetkisi (okuma -Yazma-Silme) gibi yetkiler ekleyin..

**Kablosuz Wifi ve Kablolu Ethernet ile deneyin..İkisi de farklı işliyor

**Modem üzerindeki Direct Wifi gibi şeyler de denenebilir (Ben beceremedim bunu, kullanmıyorum)

Özetle : Problemde

a) Modem yapısı, IP dağıtması, Modem ayarları (Modemde Upnp gibi şeyleri açıp kapamak gerekebilir
    b)Windows Paylaşım/Ağ ayarları
    c)Windows Firewall-Engelleme (Başka cihazların ağınıza girmesini engeller)
    d)Dune'nin istediği Path yani Bağlantı yolunun tam olmaması olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 5 Eylül 2018; 10:11:42 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.