Şimdi Ara

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
6.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle merhaba arkadaşlar. Ben Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 2 öğrencisiyim. Tercih döenminde fakültemizi düşünen arkadaşlara yardımcı olmak adına böyle bir başlık açtım.
    Öncelikle Kütahya'dan bahsedecek olursak küçük bir anadolu şehri ama ulaşmak isteyip ulaşamayacağınız herhangi bir şey yok. Küçük şehir olmasının dezavantajlarından çok avantajlarını gördüm şimdiye dek. Çok ucuz ve yaşamın kolay olduğu bir yer. Eskişehire 50 dakikalım uzaklıkta olması büyük bir artı. Eskişehir otobüsle 10 TL, trenle ise uygun öğrenci tarifeleriyle biletinizi 3-4 TL'ye dahi alabilirsiniz. Bu da büyük bir şehirde şehiriçi ulaşıma bedel neredeyse. Şehiriçi ulaşımdan bahsetmişken şehir içinde üniversiteye giden bir çok otobüs hattı var. Otobüslerimiz çok eski fakat yavaş bir yenilenme dönemindeler. Şehiriçi ulaşım öğrenci 1.35 TL, tam ise 1.90 TL.
    Yurt olanaklarından bahsetmek gerekirse KYK çok tercih edilen bir seçenek değil. Kız KYK'sı kampüs içinde fakat erkek KYK'sı Germiyan kampüsünde yani bizim fakültemize uzak. Bunun yanın kampüs içerisinde Hüsnü Özyeğin Kız Yurdu bulunmakta. Genelde yurtlar şehir içinde. Fiyat kaç kişi kalacağınıza göre 450-850 TL arası değişmekte.
    Fakültenin sistemi çoğu tıpta uygulanan komite sistemi. 1. sınıfta 4 komite 1 final olmak üzere 5 sınav var. Komitelerin her biri %15 etkilemekte final ise %40 etkilemekte. Baraj yok yani sınavda yanlış doğruyu götürmüyor. Her komite sonu 100 soruluk bir sınava giriyoruz. Finalden sonra sınıfı geçmek için ortalamanızın 60 üstünde olması gerekiyor.
    Hastanemiz şehir merkezinde 4., 5., ve intörnlük dönemimiz hastanede geçiyor. Birçok ana bilim dalını bünyesinde bulunduran bir hastanemiz var.
    Kütahya'ya ulaşım genel olarak kara yoluyla gerçekleşmesinin yanı sıra şehir merkezine bir saatlik uzaklıktaki Zafer Havalimanından sabah akşam İstanbul uçağı kalkmakta.
    Sormak istedikleriniz olursa özel mesaj yerine burdan sormanız hem sizin hem de başkaları için daha yararlı olacaktır.

• Ben kayıt yaptırırken istenen heyet raporunu sormak istiyorum.
    Diğer tıpların birçoğu böyle bir rapor istemiyor.Belimde 30 derecelik bir skolyoz olunca acaba bir sıkıntı olur mu diye aklıma takıldı.
  • O rapor cok formalite bence. Ben alirken hic bir sikinti yasamamistim. Okulda o tip bedensel rahatsizligi olan arkadaslarda var onlarda sorun yasamamis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sea_Stone S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
    Merhabalar hocam. Kütahyada profesör sayısı az ve yeni bir fakülte daha ilk mezunu 1-2 yıl önce verdi sanırsam.. Siz nereleri araştırdınız sıranız kaçtı.

Birde tıp tercih edecekler sıralamasını neye göre yapmalı ? Öncelik sırası yani.. Bir de İngilizce tıp hakkında bilgin var mı ?

• Tabi senin fikrin. Ama tıpta eve yakın olmak daha mantıklı. Ki fakultemizin egitimide gayet iyi.fiziksel imkanlarimizda tam.

• Yale Tıp 7 kullanıcısına yanıt
    Senin sıralama kaçtı hocam ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yalanı var mı bak bakam

• quote:

Orijinalden alıntı: Brkfba7171

Merhabalar hocam. Kütahyada profesör sayısı az ve yeni bir fakülte daha ilk mezunu 1-2 yıl önce verdi sanırsam.. Siz nereleri araştırdınız sıranız kaçtı.

Birde tıp tercih edecekler sıralamasını neye göre yapmalı ? Öncelik sırası yani.. Bir de İngilizce tıp hakkında bilgin var mı ?

Emin ol ki profesor sayisinin bir onemi yok bunu tip okumaya baslayinca anlayacaksin. Bir yrd doc'un anlattigindan daha iyi kavrayabildigin seyi prof anlatamicak mesela. Ingilizce tip bana gore anadoluda okunmaz. Buyuk universitelerin ingilizcelerine gitmek daha mantikli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brkfba7171

Senin sıralama kaçtı hocam ?

12.800du ben evime yakinligi goz onunde bulundurdum.

• Dr Quizm kullanıcısına yanıt
    gencler ben de bu fakultedeyim evinize yakın değilse kesinlikle yazmayinn,labaratuvarlar yetersiz,ulasim ozellikle kışın baya sıkıntı,kampusun basindan fakulteye yurumeye kalksaniz 40dk suruyor ki otobusler de cok seyrek geciyor,seferi hayati yasiyoruz burda .. sehir de kucucuk 2 gunde sıkılırsınız.. bahsedildigi gibi prof sayisi o kadar onemli degil ama doc ve yrd.doc lar da yetersiz,hastane cok uzak oldugu icin hocalarin cogunu ayda yilda bir goruyoruz,hastanemiz de kucuk su an intornler 20-30 kisi ve anca hastanenin yettigi soyleniyor bu sene 100 kisi olmus alım o hastaneye 4-5 sene sonra nasil sıgacak stj. ve intornler merak ediyorum :):)

• iibf hakkında bilgin var mı?

Hocam ev kiralamak istersek nereden kiralamalıyız evi sizce ulaşım açısından en rahat neresi olur? Lütfen bilgilendirin up.

• Ulasim konusunu daha cok onemsiyorsan merkezden tut derim ama ben bu yil toki'de eve cikiyorum. Evler daha yeni ve isinma konusunda daha iyi diye ama okul ve toki arasinda az vasita var aktarma yapmak zorunda kalinabilir.

Anladım hocam teşekkür ederim. Ulaşımı daha çok önemsiyorum evet normalde bisikletle de giderim ben ama bunun karı kışı var sıkıntı olmasın :P

• Up

• Tavşanlıda mı oturuyorsun eğer öyleyse görüşme imkanimiz olur mu tip fakültesi bilgi alışverişi açısından?

• Up

• Tıp kazandık, var mı başka arkadaşlar tanışalım.

• 2016 girişli birisi varsa mesaj atabilir mi çok acil birine ulaşmam lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.