Şimdi Ara

Dugun yapmayi planliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
90
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne yapmam gerek dugun yapabilmek icin arkadaslar. Bana ne kadara patlar bi dugun? Partnerim olmak zorunda mi? Zorundaysa arkadasimla ortak girebiliriz fikrinizi almak istiyorum. Nikahsiz sadece dugun ne kadar tutar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• malesef ülkemizin kötü adetlerinden birisi de bu. iki insan bir araya gelecek diye niye bu paralar harcanıyor, iki saat eğlenmenin bedeli niye bu kadar çok. niçin bu kısır döngünün dışına çıkamıyoruz. düğün yapmayacam desen karşı taraf anında tavır alıyor. düğün olursa evlilik daha mı iyi geçer sanıyor. evlilik aşamasında yapılan masraflar, çekilen krediler, para yüzünden yaşanan sürtüşmeler hep sonrasına da sirayet ediyor. kendimizi kandırmayalım, adetlerimiz kapitalizmden ibaret. adet adet dedikleri şeyin hepsi nedense tonla paraya patlıyor. oysa o masraflar yapılmasa da çiftler borçsuz harçsız evlense, o paralarla bi ev alsalar, geleceğe güvenle baksalar olmaz mı. 2 saatliğine hiç bişey beğenmeyen akrabaların yapmacık suratlarını çekmek, iki dans edip göbek atmak için şu masraflara girilir mi. 1 bilezik fazla takmadı diye bozulan nişanlar var ülkemizde.. yazıklar olsun. buna Adet filan denmez, bu bildiğin sömürü düzeni.

Peygamberimiz A.S, kızını Hz. Ali ile evlendirirken hiç böyle şeyler istememiş. Zaten kendisi de "nikahın en hayırlısı, zahmetsiz olanıdır" buyurmuştur. Çünkü öyle ulu şahsiyetler, mutluluğun para harcamakta olmadığını, eşyayı putlaştırmamak gerektiğini bilirler ama biz anlayamıyoruz. Bu ülkede yuva kurmak zor değil, yuva kurarken ailelerin dayattığı kapitalist istekleri karşılamak zor. Birlikte bir ömür geçireceğin insanla arana, paranın, altının, düğün masraflarının girmesi ne kadar acı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliriza81 -- 6 Eylül 2015; 2:18:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

malesef ülkemizin kötü adetlerinden birisi de bu. iki insan bir araya gelecek diye niye bu paralar harcanıyor, iki saat eğlenmenin bedeli niye bu kadar çok. niçin bu kısır döngünün dışına çıkamıyoruz. düğün yapmayacam desen karşı taraf anında tavır alıyor. düğün olursa evlilik daha mı iyi geçer sanıyor. evlilik aşamasında yapılan masraflar, çekilen krediler, para yüzünden yaşanan sürtüşmeler hep sonrasına da sirayet ediyor. kendimizi kandırmayalım, adetlerimiz kapitalizmden ibaret. adet adet dedikleri şeyin hepsi nedense tonla paraya patlıyor. oysa o masraflar yapılmasa da çiftler borçsuz harçsız evlense, o paralarla bi ev alsalar, geleceğe güvenle baksalar olmaz mı. 2 saatliğine hiç bişey beğenmeyen akrabaların yapmacık suratlarını çekmek, iki dans edip göbek atmak için şu masraflara girilir mi. 1 bilezik fazla takmadı diye bozulan nişanlar var ülkemizde.. yazıklar olsun. buna Adet filan denmez, bu bildiğin sömürü düzeni.

Peygamberimiz A.S, kızını Hz. Ali ile evlendirirken hiç böyle şeyler istememiş. Zaten kendisi de "nikahın en hayırlısı, zahmetsiz olanıdır" buyurmuştur. Çünkü öyle ulu şahsiyetler, mutluluğun para harcamakta olmadığını, eşyayı putlaştırmamak gerektiğini bilirler ama biz anlayamıyoruz. Bu ülkede yuva kurmak zor değil, yuva kurarken ailelerin dayattığı kapitalist istekleri karşılamak zor. Birlikte bir ömür geçireceğin insanla arana, paranın, altının, düğün masraflarının girmesi ne kadar acı.

Guzel konusmussunuz hocam ama ben evlenmek istemiyorum zaten yalnizim. Ben sadece dugun yapmak istiyorum evlenmeden sadece dugun akrabalar filan gelsin taki takmasalar da olur ama hepsinin elini opmek istiyorum.

• aliriza81 kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle güzel yazmışsın durumu öyle iyi özetlemissin ki cok beğendim insanların kavraması gereken olay bu. Herkes böyle düşünse aileler daha mutlu evlilikler daha huzurlu olur. Sonuna kadar katılıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakuyar

quote:

malesef ülkemizin kötü adetlerinden birisi de bu. iki insan bir araya gelecek diye niye bu paralar harcanıyor, iki saat eğlenmenin bedeli niye bu kadar çok. niçin bu kısır döngünün dışına çıkamıyoruz. düğün yapmayacam desen karşı taraf anında tavır alıyor. düğün olursa evlilik daha mı iyi geçer sanıyor. evlilik aşamasında yapılan masraflar, çekilen krediler, para yüzünden yaşanan sürtüşmeler hep sonrasına da sirayet ediyor. kendimizi kandırmayalım, adetlerimiz kapitalizmden ibaret. adet adet dedikleri şeyin hepsi nedense tonla paraya patlıyor. oysa o masraflar yapılmasa da çiftler borçsuz harçsız evlense, o paralarla bi ev alsalar, geleceğe güvenle baksalar olmaz mı. 2 saatliğine hiç bişey beğenmeyen akrabaların yapmacık suratlarını çekmek, iki dans edip göbek atmak için şu masraflara girilir mi. 1 bilezik fazla takmadı diye bozulan nişanlar var ülkemizde.. yazıklar olsun. buna Adet filan denmez, bu bildiğin sömürü düzeni.

Guzel konusmussunuz hocam ama ben evlenmek istemiyorum zaten yalnizim. Ben sadece dugun yapmak istiyorum evlenmeden sadece dugun akrabalar filan gelsin taki takmasalar da olur ama hepsinin elini opmek istiyorum.

hocam evlenmeden düğün nasıl oluyor onu anlamadım :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burakuyar

quote:

hocam evlenmeden düğün nasıl oluyor onu anlamadım :)

Hocam simdi evlilik de olur aslinda bana uyar ama evlilik icin gelin lazim diyolar gelin bulmak şart diyolar. Ben de gelin bulamadim madem evliliksiz dugun yapayim dedim. Iphone 6 aldim 144 taksitle oduyorum 7. Taksitteyim kendimi de cok zorlamadan bi dugun yapayim diyorum. Gelirim de 900 TL ile 905 TL arasi degisiyor surekli piyasalarin durumuna gore.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    babayi aldim
    3 hafta önce açıldı
    Yatirim Onerisi
    2 yıl önce açıldı
    Kiza acilicam Sarki Onerisi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.