Şimdi Ara

Düğün Salonu vs Kır Düğünü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

(En Son Oy Tarihi: 26.7.2018)
Giriş
  • Merhabalar DH halkı, siz olsanız düğününüzü kapalı bir salonda mı yaparsınız yoksa açık havada olan, bir kır düğünü mü yaparsınız?

Herkes oylamalarını yaparsa ve konu içindede yorumlarıyla neden hangisini seçtiğini açıklarsa sevinirim.

Bana uygun gelen ve kafama daha yatkın olan Kır Düğünüdür. Sebebine gelecek olursak; birkaç kere salon düğünlerine gitmişliğim var, tamamen "suni" bir ortam, kapalı ortam olmasının verdiği "boğuculuk", nekadar para yatırırsanız yatırın kalitesiz servis ve yemeksiz bir mekan olması, bir gece kullanılacak bir yer olmasına rağmen yaklaşık 10.000 TL veya üzeri para yatırılması, ve benzeri.

Kır Düğününü tercih edecek olmamın sebebini ise Batı özentiliği veya Amerikan filmleriyle bağdaştırmayın; mantık çerçevesinde bakınca böyle özel bir günde 4 duvarın içinde tıkışıp kalmaktansa, üzeri süslü masaların arasında hareket edecek yer aramaktansa, bağırttırılan müzik ve ortam(heryer simsiyah, spot ışıkları ve lazerler dönüp duruyor, psikolojik baskı resmen insanı sıkmak ve beynini şişirmek için) tarafından boğulmaktansa; Çiçek, böcek, temiz havanın olduğu, istenilen müziğin çaldığı (klavyeden çalınan değişik şeylerin olmadığı), ferah bir ortam ve yine geleneklere bağlı olarak kutlanabilecek, oyunların oynandığı ve daha birçok avantajı olan bir düğün. Son olarak fiyat farkı da var, 4 duvara 10.000 vermek yerine açık temiz havaya, güzel servisli bir yere yarı fiyatını verebilirsiniz.

•  Düğün Salonu vs Kır Düğünü
  • Einstein kullanıcısına yanıt
    Hocam batı özentiliği veya genç kızların beyaz atlı prens hayallerini karıştırmadan mantık çerçevesinde cevap verir misiniz, alay konusu olmasın lütfen. 4 duvara sıkışıp insanın kafasını şişiren öğelerin "gelenek" olarak gösterilmesine karşıyım. Tam aksine açık havada doğayla iç içe yapılması daha uygun değil midir? Fikirlerinizi şurası doğrudur şurası yanlıştır şeklinde yazarsanız sevinirim.

"Sen batıcısın sen özentisin, yaşasın salonlar ve gelenekler!!!"tarzı yorumlar gereksiz olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cherry Sunburst -- 20 Temmuz 2013; 11:21:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cherry Sunburst

Hocam batı özentiliği veya genç kızların beyaz atlı prens hayallerini karıştırmadan mantık çerçevesinde cevap verir misiniz, alay konusu olmasın lütfen. 4 duvara sıkışıp insanın kafasını şişiren öğelerin "gelenek" olarak gösterilmesine karşıyım. Tam aksine açık havada doğayla iç içe yapılması daha uygun değil midir? Fikirlerinizi şurası doğrudur şurası yanlıştır şeklinde yazarsanız sevinirim.

"Sen batıcısın sen özentisin, yaşasın salonlar ve gelenekler!!!"tarzı yorumlar gereksiz olacaktır

Düğünlerden nefret ederim hocam. Kır, salon fark etmiyor.

Ayrıca yazının "4 duvara sıkışıp insanın kafasını şişiren öğelerin" kısmını kimisi gelir cami için söyler, pilavlı sohbet için söyler. Geleneğin şekli değil kendisi eleştirilmelidir bence. Şekil değil olayın kendisi gelenektir.

• Einstein kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsunuz ancak fiziksel olarak insanı yoran öğelerden bahsediyorum, hertarafta hoparlör kolonların olması ve yöre müziği bile olmayan klavye müziklerinin çalınması, loş ortam vs. bunlar somut şeylerdir her insanı doğal olarak yorar, şişirir. Böyle özel bir günün bu şekilde telef edilmemesi gerektiğini düşünürüm ben, çünkü "gelenek" dediğimiz şeyler açık havada, güzel bir alanda da yapılabilir, Halay çekilir, altın takılır, göbek atılır vs.. Damatla gelinin bi tarafından ter akarken salonun en orta yerinde maskara edilmeleri falan hoş şeyler değil bence, sorsan ikiside stres ve sıkıntıdan başka bir şey hatırlamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cherry Sunburst -- 20 Temmuz 2013; 15:29:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cherry Sunburst

Doğru diyorsunuz ancak fiziksel olarak insanı yoran öğelerden bahsediyorum, hertarafta hoparlör kolonların olması ve yöre müziği bile olmayan klavye müziklerinin çalınması, loş ortam vs. bunlar somut şeylerdir her insanı doğal olarak yorar, şişirir. Böyle özel bir günün bu şekilde telef edilmemesi gerektiğini düşünürüm ben, çünkü "gelenek" dediğimiz şeyler açık havada, güzel bir alanda da yapılabilir, Halay çekilir, altın takılır, göbek atılır vs.. Damatla gelinin bi tarafından ter akarken salonun en orta yerinde maskara edilmeleri falan hoş şeyler değil bence, sorsan ikiside stres ve sıkıntıdan başka bir şey hatırlamaz.

Kır düğününde ne fark var?
  • Daha dün kız arkadaşlamla muhabbeti geçti. Kesinlikle kır dügünü. Hem bir defa oluyor hayatımızda. Boğuculuktan öte değil. Ücretlerini bilmiyorum hiç ama. Ne kadar olabilir ki?,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zengin Düğün Konvoyu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sokak düğünü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bizim çiftlikte kır düğünü yaptım ankara havası falan havai fişekler shotgun lar on numara oluyo
  • Sivrisinekleri unutmuşsun. Adamı maazallah cana kasıttan içeri alırlar.
  • Genelde 10 yılı aşkın süredir profesyonel anlamda düğün fotoğrafçılığı hizmeti veriyorum. Müşterilerimizin yaz aylarında kır düğünleri ve açık hava düğünleri tercih etmesinin en önemli nedenleri arasında havaların ısınması ve daha iyi manzara imkanı olmasından kaynaklı oluyor sanırım. Çekim esnasında düğün hikayesi tarzı çekimler için doğru kişiyi tercih etmeniz mantıklı olacaktır. Süsleme ve organizasyonlar oldukça yüksek fiyatlara denk gelmektedir.
  • Mütevazi bir salon güzel olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.