Şimdi Ara

Dubleks Ev ve Kombi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 160 m2 dubleks evim var kışın üst katını kullanmıyorum üst katta 2 tane petek var kışın üst kattaki petekleri vanalarından kapatsam bi sıkıntı yaşar mıyım birde enerji sarfiyatım artar mı yardımcı olursanız sevinirim ?

• Yunus G. Y kullanıcısına yanıt
    Kapatırsanız sıkıntı yaşamazsınız lakin sarfiyatınız artar, önüne geçmek için üst katın peteklerine termostatik vana taktırıp 2.kademe (17°C)'de kullanın.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    eve buğün itibariyle kablosuz termostat taktırıcam kısmetse ikisinin aynı anda çalışması bir sıkıntı yaratır mı birde üstadım sarfiyat anlamında üst katların peteklerinin yanmaması ciddi manada bi sarfiyata neden olur mu ?
    İkisinin aynı anda çalışmasında sakınca yoktur yeter ki aynı ortamda (odada) olmasınlar. Üst katta petekler çalışmazsa alt kattan ciddi ısı kaçışları olur bunu önlemek içinde üst katın sıcaklığı 16-17°C olmalı.
  • Tamam üstadım mecbur üst katlarada termostatik vana taktırıcaz peki tavsiyeniz varmı hocam termostada 400 tl ye yakın para ödedim daha :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tamam üstadım en kısa zamanda onlarıda temin edicem montajını kendim yapabilirmiyim peki hocam basit midir ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çatı Katı Dubleks Ev
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam montaj basit ama bilen birisi yaparsa daha sağlam olur.
    Damlama akıntı falan Olmasın.

• Evet internetten örnek videolara baktım bi bilenin olmasında fayda var :)
    Montajı basit sayılır eliniz yatkınsa sorunsuz yapabilirsiniz.
    tamam üstadım siparişi vericem geldiğinde bi uğraşıcam yapamazsam artık bilen birini bulurum :)
    Bir kat keten üzerine de 2-3 kat teflon sararsanız montajı sorunsuz yaparsınız.
  • zebza neden danfos öneriyorsun yerli bir eca onermiyorsun
  • sakirkolsuz kullanıcısına yanıt
    ECA'nın ucuz olanı kalitesiz, kaliteli olanı ise pahalı olduğu için önermiyorum.
  • Aralarında 20 tl gibi bi fark var binlerce lira kombiye verdikten sonra alacağan 2 tane vanaya 20 tl fazla vermişsin çok değil herhalde :) belki yerli malı anlamında dediniz ama forumu araştırdım herkez danfoss önermiş vardır herhalde bi hikmeti diye düşünüyorum.

Danfoss termostatik vananın mücidi olduğu gibi dünyada gaz sensörlü vananın tek üreticisidir. Kaliteli kolay kolay hasar görmeyen Danfoss RAS-C sıvı sensörlü vanası 25 TL civarı satılırken aynı fiyat diliminde olan ve binlerce şikayet almış ECA'yı önermek mümkün değil.
  • Hocam peki gaz sensörlü yada sıvı sensörlü olmasının farkı ne ben 40 tl olan modelini düşünüyorum danfossun uyumsuzluk gibi sorun çıkar mı ?

Merhaba.

Vana tipleri arasında nasıl farklar oluyor?

Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.