Şimdi Ara

Dubleks ev modem sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese hayırlı günler. Dubleks evde oturuyorum. Alt katta turk telekom fibernet (tplink ac1200) modemim var. 5 kablo giriyor. 1 ana hat olmak üzere 4 farklı odaya da duvardan kablo çekilmiş. Sistem süper yani. Üst katta da aynı sistem var. Yine aynı şekilde 5 tane kablonun geçtiği şaft var. Ben her odada kablolu bağlantı istiyorum. Üst kattaki sistemi de aynı şekilde kullanmak için 2.bir abonelik mi yapmam gerekiyor. Alt kattaki modeme giren lan bağlantılarından birisine kablo çekip üst kata taşısam, 4 çıkışlı access point alsam, aşağıdan gelen kabloyu üst kattaki access point’in ana girişine bağlasam, odalara giden kabloları da lan çıkışlarına bağlasam olur mu? İnşallah derdimi anlatabilmişimdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba
    konuyu bıraz karısık anlatmıssınız fakat
    eger evınız dıyelım kı 5+1 ve toplam 5 odaya da kablo cekılmıs ıse butun kablolar bır yere toplanmıstır oraya modemınızı takarsanız butun odalara da ınternet vermıs olursunuz yada, sızın modemınız tv blueray uydu v.s gıbı cıhazlara baglı ıse odalardan gelen kabloların hepsını 1gbit lik swich yontemı ıle baglayıp modemınızı de swıch ıle bulusturarak butun eve hem hızlı ınternet hemde en hızlı ağı kurmus olursunuz
  • Kabloların toplandı dediğiniz yer hem alt katta var. Hem üst katta vat. Fiber modemi aşağı kata bağladım zaten. Aşağı katta bir sorun yok. Ben aynı şekilde üst katta da tüm odaklarda kablolu bağlantı istiyorum. Tüm odalara kablo gidiyor, altyapı hazır zaten. Üst kattaki kabloların toplandığı yeri nasıl değerlendirebilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.ibrahim

Kabloların toplandı dediğiniz yer hem alt katta var. Hem üst katta vat. Fiber modemi aşağı kata bağladım zaten. Aşağı katta bir sorun yok. Ben aynı şekilde üst katta da tüm odaklarda kablolu bağlantı istiyorum. Tüm odalara kablo gidiyor, altyapı hazır zaten. Üst kattaki kabloların toplandığı yeri nasıl değerlendirebilirim?
    Hocam sizin icin 3 yol var..

1.secenek: Switch alip, asagidan yukariya kablo cekip,assagidaki modemin lan cikisindan aldiginiz kabloyu switchin girisine takip yukaridaki bostaki kablolari switchin cikis taraflarindaki portlara takacaksiniz..
    2.secenek:bir access point satin alarak assagidaki modem ile aralarinda kablosuz kopru kuracaklar.. ve access pointin lan cikislarina kablolari baglayacaksiniz..
    3.secenek: powerline adaptor ile ana istasyonu assagi kata kurup her odaya dagitim cihazi alip internet saglayacaksiniz..

1.secenek kablo ile saglandigindan baglantiyi minimum kayipta saglarsiniz. 2.secenekte ise tamamen access pointin cekim gucune,duvarlara vesaire bagli.. 3.secenek ise maliyetli..

yerinizde olsaydim 1.secenegi secerdim..tek dert assagidan yukariya kablo cekmek ve kabloyu gizlemek..evli iseniz birde hanima derdinizi anlatmak var tabii..kolay gelsin

• glikoz surubu kullanıcısına yanıt
    @glikoz surubu. Teşekkürler. Aşağıdaki modemin lan çıkışlarından birinden yukarıya cat kablosu çekiyorum. Benim işime yarayacak switch tavsiyeniz olur mu? Üst katta 4 odam var.

• @#8367 teşekkür ederim. Access point 4 çıkışlı olur mu? Bende tek çıkışlı var da. Tavsiye edeceğiniz marka-model nedir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.