Şimdi Ara

DualShock3 leri Windows da Kullanın. (Titreşim +Hareket Sensörü +Kablosuz Kullanım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
3
Favori
9.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun zamandır bunun için bir rehber hazırlamak istiyorum ama iş-güçten vakit bulamıyorum. (Üşengeçlikte var biraz itiraf ediyorum.) Çünkü rehber hazırlayacaksam en iyi şekliyle yapmam lazım. Resimli ve açıklayıcı olmalı ki, okuyan herkes anlayabilsin. Uzun süredir kablolu kullanıyordum. Bugün bir arkadaşımdan bluetooth adaptör aldım denemek için. Sonucun harika olduğunu görünce dayanamayıp o heyecanla açtım konuyu. Yerinden emin değilim aslında. PC Oyun bölümüne mi açayım, buraya mı açayım kararsız kaldım.

    Ben ps ve pc deki bütün oyunları ds3 ile oynuyorum. Pc de ds3 ile oynayamayacağınız oyun yok. Bırakın oyunu, tüm windows a hakim olabilirsiniz. Film izleyeceksiniz. Bluetooth ile bağladınız gamepad i. Tv den klavye mouse dan uzaksınız. Ds3 ile ne yapmak istiyorsunuz? Mouse u kullanmak mı, klavyedeki tuşları atamak mı, media oynatıcınızı filmi ileri geri sarmak, sesi açıp kısmak, mute tuşu? Arzunuz nedir?

    Kablosuz gamepad =Uzaktan kumanda oluyor.

    Windows xp olsun win7 olsun 32bit veya 64bit. Programın sürümleri mevcut. Ben de win7 64 de yüklü ama önceden beri alışkanlık olmuş. Xp32bit kullanıyorum.
    X360 kontroller emülatörü vazifesi de gördüğü için tuş ayarlamaya bile gerek kalmıyor. Örneğin, mafia2 yi playstation da oynadınız. Sonra pc de açtınız mafia yı. Oyuna girdiniz, ps deki tuş kombinasyonun aynısı ds3 için ayarlı zaten. Aynı, bildiğiniz tuşlarla oynamaya devam.

    Sonra Fifa11 demo çıktı en son. Bluetooth ile 2 adet ds3 ü de bağladım pc ye. Ps3 den farkı kalmadı. Ekran görüntüsünü de bunun için koyuyorum. Herşeyi görün bilin istiyorum.
    Bizim asıl programımızın adı DS3 Tool. Xpadder programı gerekli değil. O, çok detaylı farklı isteklerinize cevap verebilecek bir program. O da süper bir programdır ayrıca.
    Site adresi:http://www.motioninjoy.com

     DualShock3 leri Windows da Kullanın. (Titreşim +Hareket Sensörü +Kablosuz Kullanım)

    Anlatılacak o kadar şey var ki. En iyisi bir video çekeyim diyorum. Video da bir yandan olayı görüntülerken bir yandan da her şeyi bir bir anlatabilirim. Fifayı diyorum mesela. Bu sene konsollarla pc versiyonu aynı oynanışa sahip. Bizzat denedim. Pc de fifayı açıyorsun. 2 ds3 ile kablosuz şekilde arkadaşınla oynuyorsun. Tuşlar, titreşim birebir aynısı. Odaya biri girse ps3 açık zanneder.

    Kontrolleri açma kapatma olayı da çok basit. Bir defa tanıttınız mı, istediğiniz zaman PS tuşuna basınca cart diye görüyor windows. Kapatmak istediğinizde de PS tuşuna 10sn basılı tutuyorsunuz. Titreşim uyarısı ile kapatıyor kendisini. Açılırken ve kapanırken titreşim ile uyarıyor sizi. Görüşmek üzere.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Edit: Arkadaşlar programı bu linklerden indirebilirsiniz. En son sürüm 0.6 Alpha dır. Ondan önceki sürüm 0.5.2 dir. Alpha yerine bir önceki tam sürümü yüklerseniz daha sağlıklı olur.

    32bit Xp, Vista ve Win7 için:http://www.xinputer.com/download/MotioninJoy_050002_x86.zip
    64bit Vista ve Win7 için:http://www.xinputer.com/download/MotioninJoy_050002_amd64.zip

     DualShock3 leri Windows da Kullanın. (Titreşim +Hareket Sensörü +Kablosuz Kullanım)



    GEREKENLER:

    - Program XP 64bit de çalışmaz.
    - NET Framework 3.5 yüklü olmalı. (Win7 de yüklemek gerekmez, yüklü geliyormuş.)
    - Sixaxis veya Dualshock3 Gamepad. + şarj etmek için kullandığınız usb kablosu.
    - Bluetooth ile kullanacaksanız eğer, en az Bluetooth 2.0+EDR özelliği olmalı.

    Eğer Win7 64bit kullanıyorsanız, windows başlamadan hemen önce F8 e basıp (birkaç kez basarsanız kaçırmamış olursunuz), İmzalı sürücüleri zorlamayı iptal etmeniz gerekiyor. “Disable Driver Signature Enforcement”. Bunun bir iki çözümü var da, şimdilik bu şekilde idare edin.
     DualShock3 leri Windows da Kullanın. (Titreşim +Hareket Sensörü +Kablosuz Kullanım)



    1. Şimdi windows da olduğumuzu varsayıyorum. Ds3 ü ilk kez kablosu ile bağladığımızda windows bir aygıt bulduğunu söyleyecek ve kendi sürücülerini yükleyecek.
     DualShock3 leri Windows da Kullanın. (Titreşim +Hareket Sensörü +Kablosuz Kullanım)



    2. Ds3 Tools programını açıyoruz. Win7 kullanıcıları programı çalıştırırken mouse sağ tuşa tıklayıp "yönetici olarak çalıştır" demek zorunda olabilir. Xp de böyle birşey yok.


    3. Programı açınca "Driver Manager" yazısına basıyoruz.
     DualShock3 leri Windows da Kullanın. (Titreşim +Hareket Sensörü +Kablosuz Kullanım)



    4. "Load" butonuna basıyoruz. Peşinden resimden de görebileceğiniz gibi driverlerı yüklüyor. "sıfır hata ile tamamlandı" yazısını gördüyseniz ds3 ü de titreterek işlemi sonlandırıyor.
     DualShock3 leri Windows da Kullanın. (Titreşim +Hareket Sensörü +Kablosuz Kullanım)




    Denediğim sorunsuz çalışan bluetooth adaptörler:
    1- Asus BTD201M


    2- Trust 16008
     DualShock3 leri Windows da Kullanın. (Titreşim +Hareket Sensörü +Kablosuz Kullanım)



    Sevgili forumdaşlar,
    Bu bir rehber değil. Ben beğenmedim çünkü bu işi. He niçin bu şekilde yazdın derseniz, ben anladım ki öyle uzun uzun ayruntılı rehber hazırlama işinden sıkılmışım ben. Program zaten çok basit bir arayüze sahip. Karışık menüler falan yok. Load dersin, olmadı remove driver dersin. programı kapatıp açarsın. Tekrar load dersin olur mutlaka.

    Genelde tüm oyunlar x360 gamepadini tanır. O yüzden 360 profilinde kalsın ds3 ünüz. Yine video çekeceğim şu neverball ı motion sensörlü göstermek için. Bunun dışında aklıma geleni yazıyorum şu an. Samimi olmaya çalışıyorum. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız sorun mutlaka. Bildiğim ölçüde cevaplamaya çalışırım. Buralardayım, ara ara kontrol ediyorum konuyu. Rehber hazırlamadığım için üzgünüm. Belki bu konu için düzgün bir rehber hazırlayacak gönüllü çıkar aramızdan. Böyle olmasa bile, en azından bir hata alıp da sonradan çözümünü bulan biri olursa, yardımcı olmak açısından buraya ne olduğunu yazarsa yardım etmiş olur. Ben bir hata ile karşılaşmadığım için, "şu hatanın çözümü şu şekildedir" gibi bir ifadede bulunamıyorum. Herkese iyi oyunlar.


    Edit:
    Win7 64bit için, windows başlamadan hemen önce F8 e basmaktan kurtulmak için,

    (Orijinalden alıntı: gamyonlu34)
    Öncelikle aşağıdaki linkteki programı indiriyoruz.
    http://www.ngohq.com/home.php?page=Files&go=cat&dwn_cat_id=34&go=giveme&dwn_id=826
    Daha sonra system dosyalarını imzala seçeneğinden, motioninjoy programını kurduğunuz dizindeki (C:\Program Files\MotioninJoy\ds3\drivers\x64) dosyaları tek tek imzalatın.
    En son "test modunda çalıştır" tarzındaki seçeneği seçip, tamam deyip exit seçeneği ile çıkın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa982 -- 28 Eylül 2010; 10:03:00 >







  • Sağol dostum lazımdı böyle bi bilgi
  • Harika vallaha.Bi ara aramıştımda bulamamıştım.Teşekkürler
  • Herhangi bir zararı olabilir mi
  • Tek zararı alışkanlık yapması. Ps3 ü kapatıp pc ye yöneltebilir. Bana olduğu gibi.
  • rehber bu mu yoksa eklenecek mi ?
    Cunki ben bir iki link disindan bir sey gormedim.
  • Harika. Teşekkürler.
  • Yararlı bir paylaşım. Teşekkürler
  • Cok yararli bir paylasim , Bunu Ögrenmem iyi oldu
  • Rehber tabi ki bu değil. Sadece 2 ds3 ü tek bluetooth adaptörü ile tanıtabilince heyecanlandım ve bunu hemen paylaşmak istedim.
  • O zaman rehberide bi ara bombala hemsom. :)
  • PS3 e tanıtmada sorun oluyor mu PC ye tanıttıkdan sonra? Tekrar USB kablosu ile PS3 e tanıtmamız mı gerekir her seferinde?
  • Evet, usb kablosu ile ps3 e bir anlık bağlamak yeterli ps3 ün görmesi için. Ds3 ün bluetooth kulaklıklar vs cihazlar gibi birden fazla cihaza bağlanma özelliği yok.
  • PS Move üzerinde de çalışıyorlarmış.

    http://forums.motioninjoy.com/viewtopic.php?f=24&t=929
  • Bir zararı var mı acaba bir de mustafa982 dostum bu programı kurduktan sonra pcye harddisk veya usb taktığında sağ altta güvenle kaldır çıkıyor mu ?
  • merakla bekliyoruz
  • Ds3 pc ye bağladım bir sorun olmadı.Yukarda arkadaş sormuş ps3 tekrar tanıtmaya gerek varmı diye öyle bir şey yok pc den çıkarıp direk ps3 te devam ediliyor tabi ilerleyen zamanda neler olur orasını allah bilir paylaşım içinde teşekkürler.
  • Hocam konu çok güzel düşünülmüş öncelikle tebrikler ve teşekkürler.
    Ama ortada şunun gibi bir durum varken;http://forum.donanimhaber.com/m_43146985/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43200547
    Videolu anlatım gelene kadar denemeyi düşünmüyorum. Videolu anlatımda bütün programların nereden indirildiğini de gösterirsen daha güzel olur.
  • Tarafımdan denenmiştir, gayet başarılı bir şekilde çalışıyor...
  • Peki sixaxisde de işe yarar mı acaba? Ve en önemlisi L2 R2 tuşlarının hassasiyet olayını kullanabiliyor muyuz yarış oyunlarında?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.