Bildirim
Dual ve Single ram kullanımı

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
RAMLERİN SİNGLE VEYA DUALİ OLMAZ. RAM RAMDİR.
onemli olan ramleri 2x veya 4x olarak takmaktır.
3 adet ram takarsan single olur. sen ya 1 tanesini sat yada o tek olan ramin aynısından bitane daha al dual kullanmak için -
ne düşünüon single dual tak üçünüde baba gibi 1.5 gb ram oh miss gibiquote:
Orijinalden alıntı: LINEBACKER
RAMLERİN SİNGLE VEYA DUALİ OLMAZ. RAM RAMDİR.
onemli olan ramleri 2x veya 4x olarak takmaktır.
3 adet ram takarsan single olur. sen ya 1 tanesini sat yada o tek olan ramin aynısından bitane daha al dual kullanmak için -
[Deleted by Admins]quote:
Orijinalden alıntı: 3ddd
ne düşünüon single dual tak üçünüde baba gibi 1.5 gb ram oh miss gibi
Alıntıları Göster -
Arkadaşlar pardon yanlış girmişim. elimdeki dual ram 2x512 değil. 2x256 yine de çalışır mı hepsi single olarak ya da aynı 512'den 1 tane daha alsam 2x512 ve 2x256 birlikte dual olarak çalışır mı? -
2 tane 512 kullan sen.3 tane kullanirsan single olur.zaten 1gb yeterli.üstü gereksiz simdilik.quote:
Orijinalden alıntı: Alonewolf®
Arkadaşlar pardon yanlış girmişim. elimdeki dual ram 2x512 değil. 2x256 yine de çalışır mı hepsi single olarak ya da aynı 512'den 1 tane daha alsam 2x512 ve 2x256 birlikte dual olarak çalışır mı? -
Elimdeki Sigle olan 512mb. Dual olan 2x256 mb. Bir tane daha 512 alsam. 2x512 ve 2x256 hepbirlikte çalışır mı?quote:
Orijinalden alıntı: KeanuReeves
2 tane 512 kullan sen.3 tane kullanirsan single olur.zaten 1gb yeterli.üstü gereksiz simdilik.
Alıntıları Göster -
Çalışır tabi.Hatta dene bak 2x256 yı dual configurasyonla tak 512 yi de yanına tak.Açılışta dual channel enabled yazar.Ben 2x512 nin yanına 256 takmıştım açılışta yazmıştı.quote:
Orijinalden alıntı: Alonewolf®
Elimdeki Sigle olan 512mb. Dual olan 2x256 mb. Bir tane daha 512 alsam. 2x512 ve 2x256 hepbirlikte çalışır mı?
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: sentenced
Çalışır tabi.Hatta dene bak 2x256 yı dual configurasyonla tak 512 yi de yanına tak.Açılışta dual channel enabled yazar.Ben 2x512 nin yanına 256 takmıştım açılışta yazmıştı.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: sentenced
Çalışır tabi.Hatta dene bak 2x256 yı dual configurasyonla tak 512 yi de yanına tak.Açılışta dual channel enabled yazar.Ben 2x512 nin yanına 256 takmıştım açılışta yazmıştı.
sen o dual destegi bile olmayan amd de mi denedin bunu
-
2 x 256 mb olanı sat tek 512mb al. İki 512 mb ile dual kullan bencequote:
Orijinalden alıntı: LINEBACKERquote:
Alıntıları Göster
-
quote:
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH
quote:
dual desteği varmıymış bi bak istersen
-
Peki performans nasıl?quote:
Orijinalden alıntı: sentencedquote:
quote:
Alıntıları Göster
quote:
quote:
quote:
-
quote:
Orijinalden alıntı: sentencedquote:
quote:
Alıntıları Gösterquote:
quote:
quote:
O KOFTİDEN DUAL.
sen bana single ramin band genişligiyle dual ramin band genişlisinden 1 ss gopnderirmisin bakalım 2 katına çıkacakmı.
mesela bende everestten single 4000 puan alıyorsa dual 8000.
hadi bakalım sende de 2 ye katlasın lafımı geri alıcam
-
Hocam ben dual olmasının performansını fazlasıyla hissediyorum.Gerek oyunlardaki loading ten gerek superpi den.Az sonra denicem bakalım.Ama gerçek dual desteği esas olarak s939 larda var.Bence sendeki de hikaye.İşlemcin 32 bit olduktan sonra....quote:
quote:
quote:
O KOFTİDEN DUAL.
sen bana single ramin band genişligiyle dual ramin band genişlisinden 1 ss gopnderirmisin bakalım 2 katına çıkacakmı.
mesela bende everestten single 4000 puan alıyorsa dual 8000.
hadi bakalım sende de 2 ye katlasın lafımı geri alıcam
Alıntıları Göster
-
quote:
Hocam ben dual olmasının performansını fazlasıyla hissediyorum.Gerek oyunlardaki loading ten gerek superpi den.Az sonra denicem bakalım.Ama gerçek dual desteği esas olarak s939 larda var.Bence sendeki de hikaye.İşlemcin 32 bit olduktan sonra....
Alıntıları Gösterquote:
Hocam ben dual olmasının performansını fazlasıyla hissediyorum.Gerek oyunlardaki loading ten gerek superpi den.Az sonra denicem bakalım.Ama gerçek dual desteği esas olarak s939 larda var.Bence sendeki de hikaye.İşlemcin 32 bit olduktan sonra....
aslında konu dagıldı biraz. dual single olayı performansa donuştu.
ben demek istediğimi toparlıyım biraz= şimdi nforce 2 lerde (yani senin mobo) 1 adet ram takarsan single oluyor 2 tanede ve 3 unude doldurursan yine dual olarak geçiyor.fakat pratikte bu %30 ila %50 arası perf arttırır(tahmini tam emin değilim)
tam dual olması için işlemcinin 32 veya 64 bit olmasının onemi yoktur. onemli olan band genişligidir. bende single ramle 2x200mhz=400 mhz çalışıyor ve 3200MB/s veri aktarımı saglıyor dual oldugunda 2x2x200=800mhz oluyor ve 6400MB/s band genişligi oluşuyor. olay bu
-
Sen farklı bişeyden bahsediyosun.Eğer s939 bi anakart gördüysen ramleri single channel bağlarsan açılışta 64 bit memory clock is .... diye geçiyor.Eğer dual channel bağlarsan 128 bit memory clock is ..... diye yazıyor.Bende 1 ve 3 yada 1 ve 2 ye takarsam dual oluyor, 2 ve 3. dımm lere takarsam single oluyor.Performans artışının %100 olacağını bende zannetmiyorum.Ama sendeki değerlerde teorik bant genişlikleri tahminimce.quote:
aslında konu dagıldı biraz. dual single olayı performansa donuştu.
ben demek istediğimi toparlıyım biraz= şimdi nforce 2 lerde (yani senin mobo) 1 adet ram takarsan single oluyor 2 tanede ve 3 unude doldurursan yine dual olarak geçiyor.fakat pratikte bu %30 ila %50 arası perf arttırır(tahmini tam emin değilim)
tam dual olması için işlemcinin 32 veya 64 bit olmasının onemi yoktur. onemli olan band genişligidir. bende single ramle 2x200mhz=400 mhz çalışıyor ve 3200MB/s veri aktarımı saglıyor dual oldugunda 2x2x200=800mhz oluyor ve 6400MB/s band genişligi oluşuyor. olay bu
Alıntıları Göster
-
@sentenced resme 1 goz atquote:
Sen farklı bişeyden bahsediyosun.Eğer s939 bi anakart gördüysen ramleri single channel bağlarsan açılışta 64 bit memory clock is .... diye geçiyor.Eğer dual channel bağlarsan 128 bit memory clock is ..... diye yazıyor.Bende 1 ve 3 yada 1 ve 2 ye takarsam dual oluyor, 2 ve 3. dımm lere takarsam single oluyor.Performans artışının %100 olacağını bende zannetmiyorum.Ama sendeki değerlerde teorik bant genişlikleri tahminimce.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINEBACKER -- 27 Mart 2005, 18:59:24 >
-
Karşılaştırmalı test yapsana bide.O zaman belli olur neyin ne olduğuquote:
@sentenced resme 1 goz at
Alıntıları Göster
-
everest okumaquote:
Karşılaştırmalı test yapsana bide.O zaman belli olur neyin ne olduğu
Alıntıları Göster
-
Tamam pes ettim.Güzel skor almışsın.Manyak oc etmişsin işlemciyi.Ramler de ocz zaten.Senle sidik yarıştırmak gibi bi niyetim yok.Ama gördüğün gibi 6400Mb/s ye yaklaşamamışsın.Yani teorik işte!!!Hehehehquote:
everest okuma
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- precision boost overdrive
- sıvı soğutma önerisi
- disk klonlama
- ram cl değeri öğrenme
- pbo enhancement nedir
- mediatek dimensity 7300
- rtx 5050 laptop
- dlss 4 destekleyen oyunlar
- termal macun önerisi
- dikey senkronizasyon nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X