Şimdi Ara

DUAL BOOT OLAYINI NASIL YAPICAM CILDIRCAM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dual boot on yukleme sirasinda degisim yaparak istedigimiz isletim sistemlerini seciyoruz.

Bunu yaparken topla sikinti ortaya cikiyor . windows 10 ve ubuntu 16.04(tam bu mu hatirlamiyorum) kuruyorum grub kurmada tonla hatayla karsilasiyorum.
    SORULARIM

1. grub ne grub2 arasindaki fark nedir?
    2. grup onarimini windows ortaminda mi linux ortaminda mi grub onarimini yapmak daha basittir?
    3. ikinci isletim sistemi kurarken (ubuntu) windowsu gormuyor bunda bi problem olur mu ? yani yanina kur secenegi yok digerden baska diske kuruyorum.
    4.windows 10 u uefi veya uefisiz kurmanin farki var midir
    5. ubuntunun uefi veya uefisiz kurmanin farki varmidir?
    6.64 bit windows 10 yanina 32 bit isletim aistemi dual boot edilebilir mi?
    7. gpt vb olaylari nedir hangisi olmasi gereklidir?
    8. asus k555ub sadece windows 10 destekliyor olarak gozukuyor buna nereden bakiliyor internette win7 ubuntu ekran karti driverleri var
    9. Bilen bilir hem autocad hemde qt creator kullanmam lazim
    autocad 2010 windows destekliyor
    qt creator linux ortaminda olmak zorunda

10. Hem linux hemde windowsu ayni anda acik tutabilecegim bir olay var mi ?

i5 6200u ddr3l 8gb nvidia geforce 940m ve intel 520 entegre var .

LUTFEN workstation tarzi program onermeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hem windows'u Hemde linux'u aynı anda açık tutamazsın,birini kullanırsın sonra kapatır diğerine geçersin
    Windows'un Uefi kurulum ise Linux dağıtımınında Uefi olması lazım,normal eski şekilde yani leagy windows'un varsa yanına aynı onun şeklinde uefi olmayan legacy linux dağıtımı kurman lazım
    Anakart'ında uefi desteği varsa ama kullandıgın windows normal yani legacy ise (uefi olmayan yani) flash disk yada dvd ile linux kurmaya başlayacağın zaman otomatikmen uefi boot yapar ve uefi kurulum açılır(muhtemelen)
    live cd olarak çalışabilir veya düzgün şekilde kurulabilir linux dağıtımı windowsun yanına -ama sen uefi ve legacy ye dikkat etmezsen pc yi boot edemezsın - kurulumdan sonra tekrar başlattıgında ekran öyle kalır hata verir

Düzgün bi şekilde Windows10 Uefi kurulum yap,bios hdd boot ayarlarından hep Uefi ve Uefi first'ü seç öyle kaydet,ondan sonra kurmak istedigin linux dağıtımını dvd yada usb yardımıyla kur(uefi windows oldugu için ve bios dan uefi seçildigi için sıkıntı çıkmaz)

linux dağıtımı kuruldukdan sonra restart attıgın zaman eğer grub işletim sistemiyle beraber kurulmusşa(kurulmuştur büyük ihtimalle)direkt kurudugn linux dağıtımı açılır,linux açıldıkdan sonra grub'u güncellersin komutlarla yada kullaldıgın işletim sisteminin araçlarıyla,windows boot loader'da eklenir o zaman pc açılırkenki boot ekranına,
    yani pc yi çalıştırmak için power tuşuna bastıgın zaman grub boot menusu açılıcak karşına hem windows hemde linux dağıtımları lisetede olucak o zaman

edit :: Uefi kurulum yaparken HDD'ye 500 mb kadar bi Boot-Efi bölümü oluşturucaksın fat32 şeklinde biçimlendiriceksin,diğer asıl linux yüklenecek kısmı ise EXT4 şeklinde biçimlendirmen lazım
    MBR DEĞİLDE GPT OLARAK FORMATLA WİNDOWS VE LİNUX KURACAGIN HDD Yİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 21 Eylül 2016; 19:35:32 >

• Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    Hocam peki gpt mi mbt mi hangisi olarak bicimlendirmem lazim
    Kuruyorum grubu nasil onarmam lazim linux ortaminda ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gpt olucak,
    eğer sistem açılmassa live cd yada usb den bunları yapabilirsin
    wiki.ubuntu-tr.net
    Grub açılış menüsü seçeneklerini değiştirmek - Ubuntu Türkiye Wiki
    http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub_a%C3%A7%C4%B1l%C4%B1%C5%9F_men%C3%BCs%C3%BC_se%C3%A7eneklerini_de%C4%9Fi%C5%9Ftirmek

ubuntu çok kullanılan bi dağıtım kendi özel forumu var oraya yazarsan daha iyi yardımcı olurlar

• eğer kurduysan boot menüsünden uefi yerine legacy seçip yeniden başlar ubuntuyla açılacaktır. ben böyle çözdüm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAMİM DUAL Mİ NASIL ANLARIM
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.