Arkadaşlar evimde 42 lw 5500 lg tv var. Şimdi benim televizyon dts formatını desteklemiyor.Ancak media oynatıcı alırsam dts formatlarını oynatabılecegımi öğrendim. DTS anladığım kadarıyla sesle alakalı bir format.benim tv bu sesi veremiyormus. Şimdi sorum şu arkadaşlar Eğer media oynatıcı alırsam bu sesi tv tanımadığına göre media oyunatıcıdanmı alacağım, ben sesi eğer media oynatıcıdan alacaksam performans nasıl olur. Eğer tw den alacaksam sesi, bu iş tv ye yüklenecek bir programla hallolmazmı
Tv den olmaz. Media oynatıcının optik çıkışından alacağınız sesi optik çıkışlı dts destekli bir bir ses sistemi sayesinde verimli şekilde kullanabilirsiniz.
Hocam öncelikle DTS'in ne olup olmadığını iyice bir araştırıp öğrenin bence. Belki de hiç işinize yaramayacak ve kullanmayacağınız bir şeydir. Fazla uzatmamak için detaya girmiyorum.
Ha derseniz ki ben DTS kullanacağım, o durumda medya oynatıcı ile yapabileceğinizi kısaca anlatayım; eğer DTS çözebilen ve bunu HDMI üzerinden aktarabilen bir medya oynatıcı alırsanız, sesi direk olarak tv'den alabilirsiniz. Tabi bu durumda alacağınız ses çift kanallı yani stereo ses olacaktır. DTS'in esprisi ise surround dediğimiz çok kanallı çevresel ses taşımasıdır. Yani sesi televizyondan stereo olarak aldığınızda işin esprisi biraz kaçıyor anlayacağınız üzere. Ha eğer benim için televizyondan ses gelsin bana yeter diyorsanız, o zaman bu şekilde bir kurulum sizin için yeterli ve de ucuz olacaktır.
Eğer ben DTS'i çok kanallı olarak duymak istiyorum derseniz, bu durumda bir ses sistemine ihtiyacınız olacak. Alacağınız ses sisteminin özelliklerine göre medya oynatıcının optik/analog/hdmi çıkışlarından bağlantı yapabilirsiniz. Hangi bağlantıları yapacağınız tamamen medya oynatıcınızın ve ses sisteminizin özelliklerine bağlı olacaktır.
@slicer arkadaş olayı çok güzel ifade etmiş.Benim tuhafıma giden durum, insanların özellikle tv lerin dts kod çözüp çözmediğine bakmaları.Bu iş zaten 100-150 TL. lik medya playerler ile halledilebilmektedir.Ayrıca tv nin o küçük hoparlörlerinden dts ses dinlesen ne olacak.Dts ses sisteminden dinlenmeli ki hakkını versin.Ortalama olarak bir filmdeki sadece dts ses dosyasının boyutu 1-2 gb civarıda ve çok kaliteli olmaktadır.Bu kalitedeki bir seside o küçücük hoparlörlerden hemde 2 kanal stereo dinlemenin pek bir anlam ifede etmeyeceğini belirtmek isterim.