Şimdi Ara

DSÖ, Maymun Çiçeği hastalığı için küresel acil durum kararı aldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • djoz kullanıcısına yanıt

    Kanadalıların ödeyip ödeyememsi sorun değil , zaten ilk yabancı gelişmiş ülkelerde bu işi mükemmelleştirmek lazım. Programcı değilim ama illaki bir yolu yordamı vardır. Araba hemen icat edilmedi ki önce tekerlek icat edildi. Her şey zamanla yoluna girer, ülkemizde zaten çok erken ama büyük şehirlerde deneme yapılabilir oralarda elektrik kaç dk gidiyor ki zaten. Bana gelince zaten kendi adıma nakit tercih etmiyorum, temassız kullanıyorum. Cebimde illa ki var, ne olur ne olmaz hesabı 50-100 neyse.

    Issız adalara gelince param yetse zaten satın alacağım , ciddi ciddi uzun zamandır bakıyorum ama ıssız pek bulamadım: Bir ara Çanakkale'den arsa bulmuştum ama param çıkışmadı. Tamamen kendi kendime yeten bir yaşam yapacağım , tek sorunum para eksiğim; Yoksa kendim zaten ODTÜ Elektronik Teknikeriyim ,bir çok hobim sayesinde A'dan Z'ye her şeyi kendim yapabilirim. Kabile yaşamına da merakım var aslında ama teknolojiyle çok içli dışlı olmaları iyi değil. Hatta bu Dünya'da kabilelere bile rahat vermiyorlar: Adamlar teknolojiden uzak durmaya çalışıyor ama belgesel yapımcıları , pirinç ile hamak ile falan bir şekilde kandırıyorlar. Sonra turistler geliyor , tek amaçları turistlerden para toplamak oluyor. Ellerinde telefonları henüz olmasa da kol ve duvar saatleri bile var. Elektriği, İpi, kumaşı, mutfak ürünleri cabası. Yavaş yavaş kabileler ellerinde telefonla gezerse şaşırmamak lazım, üniversiteye bile gidenleri vardır belki. Bir gün şansım dönerse ıssız ada alır, Hostel olarak işletirim. Çalışanlar bakacak tabi ki de her şeyi de online ön ödemeli alırsak sıkıntı olmaz, ben keyfime bakarım adanın tenha bir yerinde :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 25 Temmuz 2022; 14:33:11 >




  • tobepeople kullanıcısına yanıt

    Hijyen ve doğal hayat biribirine zıt şeyler.

    Nakit paradaki bakterilerden bile huylanan biri için doğada yaşam hiç uygun olmasa da, inşallah gerçekleştirirsiniz.

  • djoz kullanıcısına yanıt

    Eyw. Kabile yaşamı tercih etmememin sebebi, bana uygun olmaması zaten. Yoksa kabileler seni kabul ederse oralarda kalmana devlet bile karışamıyor. Ancak Mandıra filozofu gibi bir yaşam bana çok daha uygun. İmkanım olduğu sürece, geliştirip bir kaç katlı villa da yapabilirim. Elektriğimi suyumu, etimi ,meyve sebzemi de kendim üretir balığımı ve deniz ürünlerimi de denizden alırım. Yurt dışında 20.000 dolara bile Ada bulmak mümkün , düşününce bizde en ucuz boş ev bile bulmak zor bu fiyata.

  • Adamlar ne de güzel insanların sağlığını düşünüyorlar. Çok duygulandım şimdi... Hemen kapanıp maske takalım, eldiven takalım, aşı olalım. Haftasonu marketlerde züccaciye satışı yasaklansın. Ben çok özledim bu uygulamaları. Eminim ki bir sürü insan vardır bunları özleyen. Benim favorim züccaciye yasağı. Üzerinde durulsaydı şimdiye her sorun çözülürdü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironeagle -- 26 Temmuz 2022; 17:16:23 >
  • ya yeter lan artık sokucam salgınınıza

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.