Bildirim
DSI EKRAN ÇİZİKLERİ

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Sanmıyorum, kullanımdan dolayıdır büyük ihtimalle.
Bu arada, DSi ve DS Lite'te fark ekranların kalibrasyon desteklememesidir.
Yani DSi'da nasıl bastırdığınızın bir önemi yok fakat DS Lite'te ne ölçüde dokunursanız o derece karşılık alırdınız. (gibi) -
Dokunmatik ekranda oluşan çizikler hakikaten sinir bozucu bir durumdur iyi bilirim. Ben el konsollarına büyük hayranlığı olan bir oyuncuyumdur küçüklüğümden beri imkanım oldukça bu konsolları satın almaya gayret ederim favori markam da Nintedo'dur ama Ds modeli ile dayanıklılık açısından hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Ben 2004 yılında ilk Ds çıktığın zaman en fazla 2 ay sonra bir adet edinmiştim kendime. Konsol çok hoşuma gitmişti özellikle dokunmatik ekranı güzel bir şekilde kullanan oyunları oynamak bana büyük zevk veriyordu ayrıca görselliğe takan biri olmadığımdan ötürü hatta Ds'in grafikleri bana oldukça hoş göründüğünden dolayı bu konuda da bir sorun yaşamamıştım. Hızlı bir şekilde çalışan oyunlar, kaliteli erkan, mükemmel pil süresi, açılır kapanır yapısı yani hemen her özelliği istediğim gibiydi ama ürünü aldıktan üç ay sonra alt ekranda göze batacak şekilde çizikler oluşmaya başladı şimdi ilk olarak aklınıza kullanımdan dolayıdır lafı gelecek ama inanın gerçekten bundan dolayı değil. Elektronik ürünlerimin hepsini (benim olsun olmasın farketmez) büyük bir titizlikle kullanırım. Ucuz bir ürün olsa da pahalı olsa da aynı titizliği gösteririm ki bazen aşırıya kaçtığım da olur. Bu kadar çok dikkat etmeme ve temiz bir şekilde kullanmama rağmen alt ekranda nedenini tam olarak anlamadığım çizikler oluşmaya başladı ve kalem ile bu noktalara geldiğim de kullanımı etkileyen bir durum oluşuyordu. Çiziğin üstünden geçtiğimde ekranda ufak da olsa bir deformasyon olduğu için her zaman ki akışkanlık hissini alamıyordum onu geçtim görsel olarak bu deforme olayı göze batmaya başlayınca dedim bu böyle olmaz ürünü değiştirmek istedim ama ürün spot olduğundan herhangi bir değişim olmadı. Bende bu duruma sinirlenerek Ds'i sattım bir süre sonra Psp piyasaya sürüldü onu da merakla beklediğim için hemen satın aldım hala kullanıyorum ama ondan da çok çektim gerçi bazı konularda hala çekiyorum (özellikle ekranın tazeleme oranının çok kötü olmasından dolayı oyunlarda sorun yaşıyorum onun dışında aletin piyasaya çıkmasıyla birlikte görmemiz gereken oyunların çoğunun çıkmamış olması sinir bozucu vs vs...) ama en azından dayanıklılık açısından bir sorun yaşamadım tuşlar, analog, hoparlör hiçbirinde sorun yok ama dediğim gibi bu aletin de başka sorunları var. Herneyse ben bu yazdıklarımı daha önce de bu tür bir konuda dile getirmiştim ama bana çok fazla hassasiyet gösteriyorsun o kadar çizik olur elbet gibi cevaplar verilmişti ama ben bunu kabullenemiyorum. Yani Nintendo dokunmatik ekrana sahip bir el konsolu yapacak ve dokunmatik ekran siz onu çok nazik kullansanız bile bir süre sonra çizilmeye başlayacak! Bu durumu her ne kadar aynı olmasa da Xbox360 ın üç kırmızı ışığını hatırlatıyor bana. Tamam üç kırmınız ışık gördüğünüz an konsolu kullanmak nedereyse imkansız hale geliyor Ds'deki durum bu kadar vahim değil belki ama bu çiziklerin artması da hiç hoş değil. Ben Ds Lite'ta bu durumu giderirler diye düşünmüştüm ama yine bu tarz konularla karşılaştım sonra DSİ çıktı dedim şimdi daha dayanıklı bir dokunmatik ekran yapılmıştır heralde ama görüyorum ki hala sorun devam ediyor. DSİ almayı ciddi ciddi düşündüğüm şu sıralarda bana bu çizilme durumu ile ilgili DSİ kullanan bir arkadaşımız bilgi verebilir mi acaba? Yani hemen her DSİ kullanıcısı bir süre sonra alt ekran da bu çiziklerle karşılaşıyor mu yoksa bu durum eskiye oranla düzeltildi mi? Uzun bir yazı oldu farkındayım ama DSİ kullanıcılarının fikirlerine ihtiyacım var cevap için teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom800 -- 13 Ağustos 2009; 1:01:46 >
-
Başta da yazdığım gibi DSI da bu çizik durumu çok çabuk oldu.Henüz 2 ay olmuşken gerçekten alt ekrandaki çizikler rahatsız edici..Bende titiz bir kullanıcıyım.Ama açıkçası DSlite da bu kadar çizik olmamıştı(DS Lite ı 2 sene kadar kullandım) -
Beyler neden ekran koruyucu alıp kullanmıyorsunuz??? -
quote:
Orijinalden alıntı: Kunio Kun
Beyler neden ekran koruyucu alıp kullanmıyorsunuz???
Ben şimdiye kadar iki defa Ds alıp sattım ama ikisinde de ekran koruyucu kullanmadım ama böyle bir şeye de mecbur olmamamız gerekiyor diye düşünüyorum. Yani Nintendo'nun kendi malı olan özel kalemi ile alt ekrana dokunuyoruz ve kullanım kulavuzunda yazan talimata göre kullanıyoruz Ds'yi ama buna rağmen alt ekran da çizikler oluşuyor -
+1 Ayrıca bugün nortec i aradım cevap vermediler.Mail attım : Gelen cevaba bakın:
Dear Sender,
Nortec Eurasia is on annual holiday and we will be back on the 24th August. During that time we will have limited e-mail access.
Best regards, -
quote:
Orijinalden alıntı: taytaylan
+1 Ayrıca bugün nortec i aradım cevap vermediler.Mail attım : Gelen cevaba bakın:
Dear Sender,
Nortec Eurasia is on annual holiday and we will be back on the 24th August. During that time we will have limited e-mail access.
Best regards,
Ne tatili yahu bu ne saçmalık! Yollanan bir maile cevap vermek bu kadar zor mu Allah aşkına! Teknik desteğe bakın hele ne de güzel ilgileniliyor müşteri ileBeklemekten başka seneçeğiniz yok gibi ama arkasını bırakmayın bu işin zamanı gelince tekrar bir mesaj yollayın bakalım ne diyecekler çok merak ediyorum. Burada bizimle de paylaşırsanız memnun oluruz.
-
bendede vardı çabuk çiziliyo ekranı iyi değil pek -
Kesinlikle satmayı düşünüyorum.DS Lite canavar gibiydi.Kamera falan filan dedik aldık ama DSLite çok daha iyiydi.zaten kamera özelliği kullanan oyun çıktığı falan da yok.Satıcam hemen -
quote:
Orijinalden alıntı: taytaylan
Kesinlikle satmayı düşünüyorum.DS Lite canavar gibiydi.Kamera falan filan dedik aldık ama DSLite çok daha iyiydi.zaten kamera özelliği kullanan oyun çıktığı falan da yok.Satıcam hemen
Bunu düşünmekte çok haklısın ama Dsi'nin kamera özelliği ve arttırlımış işlemci ve ram miktarını kullanan özel oyunlar bir süre sonra çıkmaya başlayacak bu haber bizzat Nintendo tarafından yapıldı ama bu özel oyunların ne zaman çıkacağı belli değil elbette. Bir süre daha bekle diyeceğim ama o çizikler ne kadar rahatsız edicidir bilirim. Şimdi siz böyle deyince bende bir kere daha düşünmek zorunda kaldım acaba Dsi mi yoksa Ds Lite mı alayım diye? -
Yahu arkadaşım, ben de 1 ay kadar kullandım fakat senin dediğin gibi hiç çizik sorunum olmadı.
Hoş ben yurtdışından alınmış bir DS kullandım ama bir fark olacağını da sanmıyorum.
Nintendo DSi açıkçası DS Lite'e göre daha iyiydi, yüzeyi olsun, açıp-kapatma olayı olsun, sesi açıp-kapama sistemi olsun daha iyiydi.
Oyun içerisinde ışığı ayarlama olayı, kapatmadan ana menüye dönme olayı bunlar benim sevdiğim noktalardı.
Yine satmayı düşünüyorsan madem, ilanında alıntı bilgiler yerine adam gibi bilgi ver. Ekranın da çizikler olduğunu belirt ya da kendi çektiğin fotoğrafını koy.
Kolay gelsin. -
quote:
Orijinalden alıntı: aydogan
Yahu arkadaşım, ben de 1 ay kadar kullandım fakat senin dediğin gibi hiç çizik sorunum olmadı.
Hoş ben yurtdışından alınmış bir DS kullandım ama bir fark olacağını da sanmıyorum.
Nintendo DSi açıkçası DS Lite'e göre daha iyiydi, yüzeyi olsun, açıp-kapatma olayı olsun, sesi açıp-kapama sistemi olsun daha iyiydi.
Oyun içerisinde ışığı ayarlama olayı, kapatmadan ana menüye dönme olayı bunlar benim sevdiğim noktalardı.
Yine satmayı düşünüyorsan madem, ilanında alıntı bilgiler yerine adam gibi bilgi ver. Ekranın da çizikler olduğunu belirt ya da kendi çektiğin fotoğrafını koy.
Kolay gelsin.
Emirlerini hemen yerine getiricem...Yazım tavrına bakılırsa sanırım benden yaşça büyüksün..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taytaylan -- 14 Ağustos 2009; 17:49:28 >
-
İyi de burada bu şekilde yakınıp satış ilanında ekranının çizik içinde olduğunu belirtmemeniz ne kadar etik oldu? Etikliğini geçtim almaya niyetli bir müşteri profilinize bakar da bu mesajları alt alta görürse sizce nasıl hareket eder? -
Aydoğan ve runik. Tamam ben eşşeklik etmişim.İkinizden de özür dilerim.OK?
Not: alışveriş yaptığım arkadaşlar benim nasıl cihaz sattığımı ve dürüstlüğümü bilirler....Fiyat ta bunun belirtisiydi zaten.
-Ayrıca bu forumda satacağımı söyleyip yine bu forumda ilan verip ekran çiziği konusunda insanları kandırmak isteyeceğime nasıl ihtimal verebildiniz?
Neyse arkadaşlar.Tipik DH asabiyeti...Daha beterlerini gördüm ....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taytaylan -- 14 Ağustos 2009; 20:25:45 > -
Satıldı Bu arada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taytaylan -- 14 Ağustos 2009; 20:28:26 > -
Alınacak bir durum yok. Alıcı ben olmadığım için özür dilemenize de gerek yok. Sizinle daha önce alışveriş yapmayan birisi sizi sadece kendi hareketlerinize göre değerlendirebilir. Sattığınız cihazda kusur olduğunu düşündüğünüz bir durum varsa mesajına açık olarak belirtmeniz gerekir.Bunun dile getirilmesi neden sizi rahatsız etti anlamadım. Arkadaşın konuşma tarzı sizi rahatsız etse bile ona cevabını verdikten sonra satış mesajınızı değiştirmeniz gerekirdi, ki uslubunda ben bir saygısızlık göremedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runic -- 14 Ağustos 2009; 20:51:30 > -
quote:
Orijinalden alıntı: runic
Alınacak bir durum yok. Alıcı ben olmadığım için özür dilemenize de gerek yok. Sadece cihazda kusur olduğunu düşündüğünüz bir durum varsa mesajına açık olarak belirtmeniz gerekir, bunun dile getirilmesi neden sizi rahatsız etti anlamadım.
Beni rahatsız eden uslüp: ilanında alıntı bilgiler yerine adam gibi bilgi ver. Ekranın da çizikler olduğunu belirt ya da kendi çektiğin fotoğrafını koy..
Neyse dediğim gibi bu forumda sürekli olan şeyler bunlar.Yaş farkından doğan olağan şeyler... -
Siz bilirsiniz. "Adam gibi" sokak dilinden biraz kaba bir tabir olabilir ama eksik, yanlış yapılan bir şeyi belirtmek için kullanılır. Hadi Aydoğan arkadaşa kızdınız, benim mesajımda ne gibi bir saygısızlık ibaresi gördünüz? Sonuçta hala mesajı değiştirmemenizin neden sorun olduğunu anlayamıyorsanız size yaşınızın getirdiği bilgelikle birlikte mutluluklar dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runic -- 14 Ağustos 2009; 21:10:04 > -
taylan kardeşim, eğer "adam gibi" lafına bu kadar takıldıysan, gerekeni yapar bana cevap olarak belirtirdin. ben de cevabımı alıp, susup otururdum.
benim durup dururken sana laf atmaktan, fırçalamaktan daha önemli işlerim var.
aslında hiç açıklama yapmama bile gerek yoktu ama olsun artık. kırıldıysan, özür dilerim.
dargın olmaya hiç gerek yok.
hadi iyi günler.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X