Şimdi Ara

DSG 7 - DSG 6 (Kavrama-Mekatronik-Şanzıman-Yazılım Problemleri) (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
868
Cevap
38
Favori
400.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arıza için servise müracaat edince gerekli bilgi verilir size doğuş merkez ile de görüşürsünüz akabinde.
  • Acaba önce doğuşun merkeziyle mi gorüşsem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: __GeneraL__

Merhabalar 2008 jetta 1.9 Tdi Dsg aldim dun.

O kadar kullandim bisey yoktu. Ama bugun 1 den 2 ye atarken ve kuculturken vuruntu yapiyor. Nedir bu problem. Acaba motor takozlarinda felan mi bisey var. Yada sanzimqn kulaklari felan mi kopukm aklima kotu seyler getirmek istemiyorum. Eski sahibi experleri gostermisti sanzimanda problem olmadigina dair

2. Vitesdetkeyde gaza basinca bi silkeleme vuruntu yapiyo ses soluk yok aanzimanda

Bırakmayacaktın Citroen'i
    Çekecen artık VW i ...

Servise götürün hocam ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolfen1976

Senin C4 de ne tip şanzıman var ?

5 vites manuel.

• Valla hocam C4 te problemler çıkarıyodu. :) Ama Bu dsg nin bu kadar ciddi oldugunu bilseydim almazdim. Özel servise getirdim multitironik arizasi cikti ama cok yapmiyomuş. Yetkili servise gotürcem bide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __GeneraL__ -- 29 Nisan 2016; 16:15:30 >
  • __GeneraL__ kullanıcısına yanıt
    Tabiki isteyin umarım bizi yaniltirlar ve sizden extra ücret istemezler.
  • Merhabalar herkese

Sanirim azcık kandırıldim. Aldigim jetta yağ yakıyor. Ilk calistirmada duman atiyo mavi duman... Arabayi cok boğmuyorum Ustaya gittim sekman atariz düzelir dedi. Ama motoruda elletmek istemiyorum çekişde problem yok. Yakitida cok iyi . Eski sahibinin getirdigi exper raporlarina guvendim aldim araci 32 milyara aldim ama bilmiyorum sinirlerim bozuldu. Başka yolu yokmu illa motoru mu açtirmak lazim enjektör temizligi felan kurtarmazmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __GeneraL__ -- 30 Nisan 2016; 19:01:55 >
  • quote:

Merhabalar herkese

Sanirim azcık kandırıldim. Aldigim jetta yağ yakıyor. Ilk calistirmada duman atiyo mavi duman... Arabayi cok boğmuyorum Ustaya gittim sekman atariz düzelir dedi. Ama motoruda elletmek istemiyorum çekişde problem yok. Yakitida cok iyi . Eski sahibinin getirdigi exper raporlarina guvendim aldim araci 32 milyara aldim ama bilmiyorum sinirlerim bozuldu. Başka yolu yokmu illa motoru mu açtirmak lazim enjektör temizligi felan kurtarmazmi

Hocam 2.El 35 ten yada 34 ten ilan girin ne verirlerse söyleyip satın.

Başka masraf çıkarabilir.

• quote:

Valla hocam C4 te problemler çıkarıyodu. :) Ama Bu dsg nin bu kadar ciddi oldugunu bilseydim almazdim. Özel servise getirdim multitironik arizasi cikti ama cok yapmiyomuş. Yetkili servise gotürcem bide

Şöyle sıfır ayarında bir, bir C elysee görüyorum sanki.

Beyaz fln

VW kolay satılır .

• Merhaba arkadaşlar,

6 ileri S-Tronic şanzımanla ilgili birkaç soru sormak istiyorum müsadenizle, (Audi marka araç garanti süresi dışı, yetkili servis bakımlı)

İleri ve geri kalkışta araç silkeleme yapıyor (tabir doğru oldu mu bilmiyorum), yani ileri yapıp duruyor, ileri yapıp duruyor, özellikle geriye takıp biraz gitmek isteyince düz vites araç kullanmayı bilmeyenler vın vın vın diye gidip durur ya tam kaldıramaz, onun gibi yapıyor.

Bir de bazen trafikte ayağı frenden çekip hiç gaza basmadan aracın D gazıyla gitmesine müsade edecekken stop edecek gibi olduğu da oluyor.

Problemli parça kavrama mıdır, veya daha doğrusu bu yaşananlar Audi için bir problem midir ve parça değiştirilir mi? Araç yetkili servis bakımlıyken bu konuyla ilgili yetkili servise mi gitmek gerekir?
  • Onur__ kullanıcısına yanıt
    Sanirim kavramada problem var. Veya aracin sanziman kulaklarida kopuk olabilir. Onlarda silkenlenme yapar.

Onceden otomatik arabalar 300.000 km giderdi. Simdikilerin ustune bi robot koyup millete otomatik diye satiyolar. Sonra 100.000 kmde bitiyor sanziman

Eski tork konvektörlü arabami aramiyorum degil bazen

• Valla hocam turbo hortumlari elden gectikden sonra sanki duman atma biraz daha duzeldi.. Araba cok keyifli. 36.700 ilana koymustum dun biri 34 verdi

Ama satasım gelmiyo niyeyse millet ariyo müsait degilim diyorum Baski balata zamani yaklasiyomus.. Masrafi onceki c4 aracimla hemen hemen ayni.. Bakalim bu aralar evimi satip yeni ev almayi dusunuyorum ikisini birden koydum ilana.. Butun gün araba için ariyolar ev için arayan yok.

• bugün bir arkada?ymda 2012 model seat leonda dsg aryzasy cykty.mekatronik aryzasy.
  • quote:

Valla hocam turbo hortumlari elden gectikden sonra sanki duman atma biraz daha duzeldi.. Araba cok keyifli. 36.700 ilana koymustum dun biri 34 verdi

Ama satasım gelmiyo niyeyse millet ariyo müsait degilim diyorum Baski balata zamani yaklasiyomus.. Masrafi onceki c4 aracimla hemen hemen ayni.. Bakalim bu aralar evimi satip yeni ev almayi dusunuyorum ikisini birden koydum ilana.. Butun gün araba için ariyolar ev için arayan yok.

Km si fazla hocam Allah korusun arıza çıkartabilir

36 eder bence :)

• quote:

Orijinalden alıntı: oner7

Hocalar,

Daha önce yazmış olduğum araç kalkarken ve 2'den 3'e geçerken metal sürtme sesi geliyor dediğim konuyla ilgili servise gittim. Kavrama değişmesi gerekiyor dediler. 22000km de değişmişti kavrama garantiden, titreme ve zıplama sebebiyle, şimdi araç 71000km'de.

Parçalar tamamen garantiden işçiliğin ise %50'si 500TL civarında bir ödeme isteniyor. Bu işçilik kaç saat sürüyor saati kaç para ki yarısı 500TL oluyor.

Bunu indirmek için ne yapmalı? Ne demeliyim?

Araç sadece servise gitti ve tüm bakımları oradan yapıldı.

Bu hatalı kavrama için sürekli 500TL ödeme mi yapmamız gerekiyor. Kullanıcı hatası ve yıpranmadan değişen bir durum olmadığı için tamamen ücretsiz olması gerekmez mi?

Saygılar

Merhabalar efendim uzun bir süre geçmiş üzerinden ama 16000 km de ki dsg aracımda tam olarak bahsettiğiniz sorunu yaşıyorum titreme silkeleme falan yok ama kalkışta ve d2 den d3 e geçerken o enteresan ses geliyor servis bana da kavrama değişimi dedi. Merak ettiğim sizin kavramaniz değişince bu sorun çözüldü mu? Kavrama harici başka bir sıkıntı olabilir mi diye aklımı kurcalıyor.

• H.SARPKAYA H kullanıcısına yanıt
    Kavrama değişince sorun çözüldü...
  • Teşekkür ederim. Umarim benim sorunum da çözülür.

• Valla iyi paraya satarsam Laguna düşünüyorum ya.. Arabada yok yok

Geçen gün gördüm bitane 36.000 istiyodu kaçırdım çok üzüldüm. start stop elektronik park freni felan baya cezbetti beni..

Bu hafta jetta yı satabilirim.. İzmirden bir galeri arayıp duruyo Sat bana diye
  • quote:

Valla iyi paraya satarsam Laguna düşünüyorum ya.. Arabada yok yok

Geçen gün gördüm bitane 36.000 istiyodu kaçırdım çok üzüldüm. start stop elektronik park freni felan baya cezbetti beni..

Bu hafta jetta yı satabilirim.. İzmirden bir galeri arayıp duruyo Sat bana diye

Laguna sizin gibi performans bağımlısı insana yakışmaz

Şöyle V6 3.0 C5 alın hocam

Bu arada galeri 36 veriyorsa satılabilir

• Selamlar,
    Bu ara Passat 2013-2014 Model highline dsg şanzımanlı bir araç düşünüyorum. max 50-60 binkm de.
    Son durum nedir acaba ?DSG şanzıman sorunlu olarak mı anılıyor ? yoksa her şeye rağmen değer mi ?
    Peugeot un Auto 6R sinden iyi olduğunu şahsen düşünüyorum. ne dersiniz acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.