Şimdi Ara

DRİVE ILE DRİVER ARASINDAKİ FARK?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hani derler ya hard drive , cd-rom drive, usb drive ...
    bir de graphics card driver var

NE FARK BULUNUYOR ARALARINDA?

2.SORUM : ÖRNEĞİN EKRAN KARTIM FX5200 OLSUN
    SONRA YENİ BİR TANE ALIP ONUN YERİNE TAKMIŞ OLAYIM
    (İKİSİ DE AGP)

BEN ONU TAKTIĞIMDA BİLGİSAYAR TANIYOR YA
    ŞU AZ ÖNCE BAHSETTİĞİM "DRİVER" İ
    YÜKLEMEZSEM NEDEN EKRAN KARTININ
    NİMETLERİNDEN YARARLANAMIYORUM SONUÇTA
    MONTE ETTİM VE PC TANIDI?

3.SORUM : NİYE RAM İÇİN DRİVER YOK MESELA veya
    İŞLEMCİ İÇİN ?
    VEYA HARD DİSK İÇİN?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usak_Efesi -- 9 Kasım 2007; 12:58:35 >

• 1. Drive olarak söylenen şey hardware.Yani donanım.Bilgisayara dışarıdan takılır.Driver ise software.Yani yazılım.Bilgisayara takılan parçaları sağlıklı kullanabilmek için olan yazılımlar..Örnek verecek olursak araba = drive ve şoför = driver gibi...Arabayı sağlıklı kullanabilmek için şoför lazımdır tabi.Her gün yeni driverlar çıkıyor arabayı daha iyi kullanabilmek için daha iyi şoför yapıyorlar diyebiliriz...

2. Bu sorunun cevabını kısmen verdim ama yine de yazıyım.Şimdi bilgisayarda yüklü olan ana yazılım olan windowsta senin ekran kartınını bi şekilde tanıyacak olan driver var ama dedim ya arabayı daha iyi sürebilmek için daha iyi bir şoföre ihtiyaç var

3. Bunun cevabını tam anlatmak çok uzun sürer.Ama açıklamaya çalışırsam şimdi ekran kartımızı aldık üzerinden bir sene geçti yeni bir oyun çıktı.Bu oyunu verimli oynayabilmek için yeni driver yayınlandı.Yeni driverın amacı oyuna ekran kartını tanıtmak ve ekran kartının oyunda kullanılan grafik motorunu en iyi şekilde kullanabilmesini sağlamak.Şimdi ramden bahsedelim.Ramin mantığı basit.Sadece geçici olarak hafızasında bilgileri tutuyor.Yani yeni bir oyun ya da yeni bir proğram çıktığında ramle ilgili farklı bir teknoloji çıkmıyor.Cd ve dvdlerde de aynı durum geçerli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeliBaba42 -- 9 Kasım 2007; 13:36:04 >

• Dostum, bu konuyu "Formula 1" bölümüne açman gerekirdi.
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_225/tt.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-Sata ve USB Farkı?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.