Şimdi Ara

DREAMSTAR NOVA 2 [ANA KONU] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
131
Cevap
27
Favori
13.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dreamstar nova 2 ye bağlanmıyor güncelleme ile alakası yok tuner girişi yok cihazda. 1. Nesil dreamstar nova ya bağlanıyor sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Google lisanslı cihazlarda tuner istemiyor hocam. Hele bu Google tv arayüzlü cihazlarda tamamen kapattılar. 2. Nesil Google tv arayüzlü. Hiç bir şekilde destek yok o yüzden.

• Bazen Netflix de videolar açılmıyor , fişi söküp takmadan da Netflix de hiç bir video açılmıyor . Lg televizyonda tek kumanda kullanımı da olmuyor , Tv kumandasından Tv yi açıyorum , nova 2 kumandasından cihazı açıyorum , ona çare bulamadım . Babamlara nova 1 almıştım , bir senedir sıfır sorun . Cihaz bire göre daha hızlı olabilir ama bence daha stabil değil . Güncelleme ile düzelir inşallah

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Cihaza adaptörü bağlandığınız da önce cihazın üst köşesinde ki kırmızı ışığın yanması lazım. Eğer o yanmıyorsa öncelikle adaptör de sorun olabilir. Eğer elinizde type-c uçlu 5v bir telefon adaptörü varsa onunla deneyebilirsiniz. Eğer ona rağmen cihaz açılmıyorsa , cihazda sorun var demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaveonTr -- 10 Ocak 2026; 17:18:39 >
  • Arkadaşlar cihaz bugün elime ulaştı kurdum denedim hersey normal ancak renkler soluk görünüyor elimdeki tv 2019 vestel smart tv 55 inc normal de renkler daha canli tvde youtubeda netflixte ancak boxa geçince öyle değil bir ayari falan mi yapmam gerek

Hdr ayarlarını bir kontrol edin. Bazen box hdr açıyor ama tv hdr da değildir. Manuel geçirmek gerekebiliyor bazı modellerde. Benim monitör de mesela benzer olay oluyor. Box hdr da çalıştırıyor kendini. Monitörde ise Hdr maneul açınca düzeliyordu.

ADALETİN BİTTİĞİ YERDE ANARŞİ BAŞLAR...!!!
  • kartalizma_26 kullanıcısına yanıt
    Niye alınmasın ki ? Cihazda X5M işlemci var. Ekran kartı ile beraber fiyatına göre ( son 1 ayda aşırı zıpladı . Normalde 1800 - 2000 ₺ bandındaydı ) gayet güzel işini yapıyor bence.
    Ben kullanım amacıma göre gayet memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaveonTr -- 12 Şubat 2026; 19:14:58 >
  • FaveonTr kullanıcısına yanıt

Dün bir arkadaşım Redline Meta Ultra verdi bana, satıyor kendisi, baya iyi falan dedi ama leş gibi cihaz. Netflix bile açmıyor. Menüler vs aşırı kötü. Kendime almıyorum zaten ama en azından iyi bir şey olsun. O yüzden sordum bu alınır mı diye çünkü hiç bilgim yok maalesef adroid box’lar hakkında. Mi alacaktım ama onda da kablolu giriş yok ama IP tv vs için daha iyi diyorlar kablolu bağlantı.

• kartalizma_26 kullanıcısına yanıt
    Anladım. Bu tür cihazlarda ethernet girişi olması bir avantaj. Mesela ben kablolu olarak kullanıyorum.
    Ayrıca alacağınız cihaz full sertifikalı olursa güncellemeler alır ve uzun süre sıkıntı yaşamazsınız.

Şu an piyasada Homatics , Dreamstar , Next , Xiaomi gibi markaların çeşitli modellerde sertifikalı cihazları var. Bunlardan birini tercih edilebilirsiniz.

Sertifikalı cihaz ile ücretli olan tüm platformları ( üyelik kaydı ile ) tv nizin desteklediği en yüksek çözünürlük ile izleyebilirsiniz.

Sertifikasız cihazlarda bu tip konular sıkıntılıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaveonTr -- 12 Şubat 2026; 23:48:1 >
  • FaveonTr kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim bilgiler için. Bu cihazı tercih edeceğim bende :)

• Herkese hayırlı Ramazanlar,

Yaşadığım Problemler:
    1) Wifi'da kopma
    2) Görüntüde kumlanma

Başka HDMI kabloyla denedim,

Çözünürlük ve renk ayarlarını değiştirdim,

Müşteri hizmetleri ile görüşerek yazılım güncellemesi yükledim ve sonrasında sıfırladım. Ancak düzelme olmadı.

&amp;#39;&amp;#39;Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır...&amp;#39;&amp;#39;
    Mustafa Kemal Atatürk
  • denile kullanıcısına yanıt
    Hayırlı Ramazanlar,

Wi-fi kopma sorununun sebebi muhtemelen kullandığınız modem çip seti ile alakalı. Nova 2 malesef modem markası seçiyor. Bazı modeller ile sıkıntısız çalışırken bazıları ile kopma yaşanıyor.

Yerinizde olsam wifi band kanalları ile oynayarak en sorunsuz olanı seçmeye çalışırdım. ( YouTube da konu ile ilgili videolar mevcut. Her modem arayüzü ve menüsü farklı olduğundan birebir tarif çok zor )

Kumlanma konusu da muhtemelen düşük internet hızı ile alakalıdır diye düşünüyorum. Hız düşük olunca akış durmasın diye çözünürlük düşürülüyor muhtemelen.

Kumlanma yazdım ama aslında karıncalanma ve bir süre sonra da görüntü tamamen gidiyor. Yenileme hızı televizyonla uymuyor muhtemelen.

Önceki cihaz Next Start 4K idi. Onda hiçbir sıkıntı olmuyordu. Evde de TurkNet Gigafiber var. İnternetle alakalı da bir sıkıntı yok yani.

WiFi için 5Ghz sabit ve daha eski şifrelemeli bir misafir ağ ile kısmen azaldı ama yine de kopmalar oluyor.

Neticede iade etmeyi planlıyorum.

&amp;#39;&amp;#39;Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır...&amp;#39;&amp;#39;
    Mustafa Kemal Atatürk
    internet bağlantısı kopuyor bende de wifi de değil ama kablolu bağlantıda oluyordu , wifi bağlantı yaptım o sorun gitti .

Kumlanma nedir bilmiyorum . Kumandası ile hem Tv yi hem cihazı aç kapa yapamıyorum bir de kumandadan ses açma tuşunu açınca saçmalıyordu Netflix de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 25 Şubat 2026; 21:50:49 >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    DREAMSTAR NOVA 2 [ANA KONU]

Görüntü anlık böyle oluyor hocam.

Mustafa Kemal Atatürk
    Anladım böyle birşey olmadı hocam ben de , aldığım zaman çok yoğun bir dönemime denk geldi , 1. Nesili de var babamda o çok daha sorunsuz . Bu paraya bu işlemci de yok ama pek stabil gelmedi bana cihaz .

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.