evet o fiyatida Türkiye şartlarina göre iyi sayilir. yani bende satsam 600-650 civari satarim.
quote:
Orijinalden alıntı: santana007
quote:
Orijinalden alıntı: McCarty
şöyle örnek vereyim bugun atv hd den 1 saatlik kayıt yaptim evde yoktum 4.26 GB yer tuttu. normal SD yayın olsa belki 2 Gb civarlarinda bişey olurdu. tabii bu bazende yayın kalitesiylede artıp/azalabiliyor. Eğer kayıt yaptıklarınızı başka bir yere aktarma imkanınız varsa (saklamak istedikleriniz) bence 80lik yeterli ama bence almişken 500Gblik alın.
ben bekliyorum şöyle 500 gblik 100 lira altında bulursam alıcam sıfır. zaten buraya da haber veririm herkese.
Bu arada önceki sayfalarda yazmiştim usbden bağlı hdd'ye yaptigim HD kayıt donuyor diye , bugun ve dün yaptigim kayıtlarda hiçbir sorun yok. takılma donma yok tek kelimeyle süper , ama tek sorunum var cihaz *ts kayıtlari oynatmiyor onuda çözücem sanırım sildigim dosyalardan oldu...
Arkadasim tamda ben bunu soracaktım, dun deneme hdd ye kayit yaptım ama oynatmaya calistigimda oynatmadı, sonu .ts ile bitiyor, acaba kayıt ettigi dosyayi oynataniyormu yoksa pluing filan mi indirmek gerek? Nemenigma 2 yüklü.
aynen bendeki sorunda bu...
Merhaba Arkadaşlar...
Dreambox 800hd se modelinden aldım... Üzerine newnigma2 yükledim... Eklentilerle ilgili birkaç problemim var... Kısaca bahsetmek gerekirse...
1. Youtube eklentisi yükledim fakat izleyemiyorum... VLC yi açıyor fakat sunucu ekle sunucu düzenle gibi seçenekler çıkıyor... Acaba youtube a girebilmek için harddisk takılı olması mı gerekir? Veya başka bir şey daha mı yüklemek gerekiyor?
2. Ortam oynatıcı yı kullanmayı denedim fakat altyazı gösteremedim... Birde filmin herhangi bir zamanına mesela 30. dakikasına atlamak istiyorum, böyle bir seçenek veya eklenti var mı?
3. Dreambox üzerinden PC kullanmadan web sitelerine bağlanmak istiyorum... Webbrowser diye bir eklentiden bahsediliyor, fakat bulup yükleyemedim... Bu eklentiyi nereden bulabilirim ve sorunumu çözer mi...
Everest wlco-123 sadece Peter Pan da çalıştı onu kullanıyorum. Everest wlco-123, bunu heryerde methettiler, tüm imajlarda çalışıyor dediler, olmadı sadece Peter Pan da çalıştı dediğim gibi. Çekiş gücüne lafım yok. Sadece imaj seçiyor. Keşke newenigma 2 de de çalışabilseydi. Tp link i bir dene bakalım McCarty...
Newenigma 2 imaj kullanıyorum. Yukarıdaki linkteki Tp-Link TL-WN722N USB 150M Anten Kablosuz Adaptörü denedim ama bir türlü donanımı görmedi. bugün geri götüreceğim.
olmadı kablo yumağına sarılıp yapacağım ağ durumunu:)
quote:
Orijinalden alıntı: sarerer
Newenigma 2 imaj kullanıyorum. Yukarıdaki linkteki Tp-Link TL-WN722N USB 150M Anten Kablosuz Adaptörü denedim ama bir türlü donanımı görmedi. bugün geri götüreceğim.
İnanıyorum ki başarıcaksınız
benımde ürün bugun geldi. deneme firsatim az da olsa denedim fakat Wlan nerede cikiyor tam olarak nerede beliriyor bu meret göremedim veya bulamadim. ama Power of Dream HD diye adındaki image da donanimlar bölümü var orada gözüküyor bagli olanlar. neyse az daha deneyeyim olmadı liksys modemden alirim.
Tp-Link TL-WN722N USB görmüyor çalışmıyor tüm image'larda olumsuz sonuç aldım. bir kaç image daha denedikten sonra iade işlemlerini başlaticam.
quote:
Orijinalden alıntı: W7K2D
quote:
İnanıyorum ki başarıcaksınız
Yapacagım yapmasına da kablo ortalıkta görünmesin diye baya ugrastiracak beni.
Yeni Bir İmage deniyorum Hoşuma gidiyor herşeyi sonra illa ki bir özelligi çalışmayacak kesin kusurlu olacak ısrar ediyor image'lar. PeterPan İmage Gayet Güzel herseyi on numara diyebilirim. okadar image denedim bi tek Cccam bunda yüklenmiş şekilde geliyor. İcon olayı cok güzel. dm800ü aldıgımdan beri ilk kez oled'te kanal piconlarini gördüm baya güzelmiş. Cccam menüsü aynı 500s teki gibi detayli. start/stop gibi Ts Panel ve diger eklentiler var.
Tek sıkıntım Şuanda kayıtlı olan videolari oynatmiyor Yeşil ekran veriyor. acaba dedim eski oldugundan mi düşündüm ? yeni kayıt yapip izlemek istedim yine hata verdi. Şuanda bi tek bu sorun gözüküyor. onun dışında hersey gayet güzel. stabil.
son olarak birde Wlan usb adaptör uygun bulursam herhalde bu image'dan vazgeçmem diye düşünüyorum.
quote:
Yeni Bir İmage deniyorum Hoşuma gidiyor herşeyi sonra illa ki bir özelligi çalışmayacak kesin kusurlu olacak ısrar ediyor image'lar. PeterPan İmage Gayet Güzel herseyi on numara diyebilirim. okadar image denedim bi tek Cccam bunda yüklenmiş şekilde geliyor. İcon olayı cok güzel. dm800ü aldıgımdan beri ilk kez oled'te kanal piconlarini gördüm baya güzelmiş. Cccam menüsü aynı 500s teki gibi detayli. start/stop gibi Ts Panel ve diger eklentiler var.
Tek sıkıntım Şuanda kayıtlı olan videolari oynatmiyor Yeşil ekran veriyor. acaba dedim eski oldugundan mi düşündüm ? yeni kayıt yapip izlemek istedim yine hata verdi. Şuanda bi tek bu sorun gözüküyor. onun dışında hersey gayet güzel. stabil.
son olarak birde Wlan usb adaptör uygun bulursam herhalde bu image'dan vazgeçmem diye düşünüyorum.
hocam picon olayı ooozon da da oluyor hem oled de hem ekranda. ccam aynı ooozon da da olıyor ts panel vs ve ayrıca dts, video oynatma hiçbir eksiği yok benim açımdan oozon imaj ın
Evet Oozoon da güzel picon ayarını bulamadim onda. daha dogrusu oled ayarini bulamadim. normalde tvde çıkıyor. yanlız işte dedigim gibi wlan adaptör olayini halletsek bi bi image da sabit kalıcam.
quote:
evet o fiyatida Türkiye şartlarina göre iyi sayilir. yani bende satsam 600-650 civari satarim.
Hocam şimdi bunu alınca ve burda bahsettiğiniz işlemleri bu alete yapınca bütün kanalları izleyebilecek miyim? Bütün kanallar derken anlaşılmışdır heralde
Ayriyetten ek bir ücret ödeyerek evet bütün kanalları
arkadaşlar bende newenigma 2 yükledim mc carthynin ilk mesajında bahsettiği gibi yaptım ayarları falan. şimdi mc carty peterpan image güzel diyor diğer arkadaş ooozon güzel diyor valla şimdi kararsız kaldım hangisini kurayım diye. yarın da çanakları aldım çanak kurulumunu yapacaklar 2 tane çanak aldım, bir tanesi digiturk tarafında diğeri turksat tarafına bakacak. umarım hata etmemişimdir. sizce de mantıklı olan bu mudur? birde çanaklar next and nexstar markası 35 tl dedi adam bütün herşey 150 liraya patlıyacakmış bana lnb dediği şey tekliymiş 10 lira biçti ona da , lnb denilen alet çok muhim falan mı acaba? bu konularda bilgili arkadaşlar yukarıda bahsettiğim hususlarda bana yardımcı olabilirler mi? yani next and next star almasam mı? tek lnb dandik mi olur yoksa tamamen kullanım amacına göre şekillenen bir olay mıdır? ccam olayını nasıl yapacağız? kaliteli donmasız kilitlenmesiz server bilen varsa söylerse de çok makbule geçer yarın almayı planlıyorum da.
newenigma 2 imaj kullanıyorum.
Kanal kaydı yaptıktan sonra oynatmak istediğimde calistiriliyor diyor ama goruntu falan yok. Ekran kararmış bir sekilde kalıyor. Sebebi ne olabilir?
quote:
Orijinalden alıntı: TheSerial
arkadaşlar bende newenigma 2 yükledim mc carthynin ilk mesajında bahsettiği gibi yaptım ayarları falan. şimdi mc carty peterpan image güzel diyor diğer arkadaş ooozon güzel diyor valla şimdi kararsız kaldım hangisini kurayım diye. yarın da çanakları aldım çanak kurulumunu yapacaklar 2 tane çanak aldım, bir tanesi digiturk tarafında diğeri turksat tarafına bakacak. umarım hata etmemişimdir. sizce de mantıklı olan bu mudur? birde çanaklar next and nexstar markası 35 tl dedi adam bütün herşey 150 liraya patlıyacakmış bana lnb dediği şey tekliymiş 10 lira biçti ona da , lnb denilen alet çok muhim falan mı acaba? bu konularda bilgili arkadaşlar yukarıda bahsettiğim hususlarda bana yardımcı olabilirler mi? yani next and next star almasam mı? tek lnb dandik mi olur yoksa tamamen kullanım amacına göre şekillenen bir olay mıdır? ccam olayını nasıl yapacağız? kaliteli donmasız kilitlenmesiz server bilen varsa söylerse de çok makbule geçer yarın almayı planlıyorum da.
tam ekipman şöyle : uydu alıcı + Çanak anten + Lnb + F konnektör + Diseq 4'lü (birden çok çanak anten varsa) + yeterince kablo (RG-U4 veya RG-U6)
Lnb: Eğer birden fazla uydu aliciniz varsa çiftli lnb işinize yarayabilir. mesela salonda uydu aliciniz var bir tanede mutfakta var diyelim. siz 2.ci bir çanak takmiyorsunuz. sadece çanak antenın ortasında beyaz top gibi bir alet var (lnb) ikinci kabloyu ona takarak 2 uydu alicininda uydu yayınlarini almasini saglarsiniz. ama derseniz benim işimi tek tv görür ozaman tek çıkışlı lnb yeterli olur.
çanak fiyatlari 25-35 arası degişir. lnb 10 tl normal , kablo ve disecq ayrıca işciligide katarsak 150 normal gibi. belki birazcik pazarlik yaparak düşürebilirsiniz. birde hepsininde iki adet olucak.
image konusunda farketmiyor yani bana güzel gelen size başka bir image güzel gelebilir. oozoon da güzel onuda tavsiye ederim. peterpan da güzel. image yüklemek + kanallari atıp , tuner ayarlari + cccam atmak toplasan 5 dk zamanınızı alıyor. dün ben 7-8 tane yükleyip silmişimdir. biraz sıkıldım ama alıştıktan sonra hızlıca yapabiliyorsunuz. zaten verilen image'ları deneyerek hangisinde sabit kalacaginiza sizde karar verebilirsiniz.
quote:
newenigma 2 imaj kullanıyorum.
Kanal kaydı yaptıktan sonra oynatmak istediğimde calistiriliyor diyor ama goruntu falan yok. Ekran kararmış bir sekilde kalıyor. Sebebi ne olabilir?
bu kayıtlar hep image'lardan kaynaklanan problemler. aynı sorunu bende newenigma2 de yaşadim. siyah görüntü birde yeşil ekran geliyor hata veriyor. bu tür sorunlar olunca anlayin ki image kaynakli hatadır.